- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.356
- Konu Sahibi captain price
hep beraber bereket duasına mı çıksak?Aynen sinirlerim bozuldu burada... param mı bereketsiz nedir diye düşünüp duruyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hep beraber bereket duasına mı çıksak?Aynen sinirlerim bozuldu burada... param mı bereketsiz nedir diye düşünüp duruyorum
Burada bir yanlışlık var. Çocukların büyüme çağında bunları yemesi lazım. Bu kötü durumun düzeltilmesi için de bunun dile getirilmesi ve çocuklarını beslede sıkıntı çekenlerin şükretmek yerine neden dite sorması gerekiyor. Düzeltmenin yolu fark etmel ve hakkını aramaktır. Yanlış yere kızıyorsunu3000tl ile 5000tl ile çok rahat geçiniyorum, şunu da bunu da yapıyorum diyenleri eleştirirken bilmem ne kadar kuruyemisciye, şu kadar kasaba diye kalem kalem fiyat vermek ne kadar doğru acaba? iyi kötü, az çok bir şekilde geçinen insanları (ki sessizce okuyup mesaj yazmıyor olabilirler.) rencide etmek değil mi bu? falanin kuruyemis parası benim bir haftalik pazar masrafım diye onlari umutsuzluğa mutsuzluğa sürükleyebilirsiniz.
yediğin içtiğin senin olsun gördüğünü anlat derler. ne kadar da yediğimizi içtiğimizi anlatmaya hevesli olmuşuz. bir yanlışi düzeltirken daha büyük bir yanlış yapılıyor bence. kimi evinde mango var diye övünür elmayı mandalinayı küçümser (ki hayatımda hiç merak etmediğim bir tatti. okurken yersem hayatin sırrına erecegim gibi hissettim. tez elden alayım diye düşündüm. )
az bir maaşla geçinen birisine(kendisi bunu kabul etmese de) cilt ve saç bakımına harcanilan paranın miktarını söylemenin ne gibi bir faydası var mesela? yaa doğru söylüyorsunuz biz sürünüyormusuz yazsa cok mu mutlu olacağız forumca. ilk baştaki uyarılar yerinde iken sonlara doğru kantarin topuzu kaçtı bence. forumu kayıtlı kayıtsız bir cok üye okuyor. belki cok daha zor durumda olanlar da okuyor. onlara karşı biraz daha düşünceli davranılmali diye düşünüyorum
Ben küçükken hiç balık yemezdim. Ağzıma sürmezdim asla. Evde pişince kaçacak yer arardım. Zekam fena sayılmaz Sonradan alıştım, şuan çok seviyorum ama, çocuklarımda çok sever. Kışın çok sık tüketiriz.Balık yurtdışında bizden daha yaygın değil mi? Çok eskiden bir makalede görmüştüm, yıllık tüketilen balık ton olarak avrupanın çok çok altında. Keza zeka gelişimi için iyot, fosfor ve omega 3 alımı gerekli. Benim tiroitlerim yok, doktorum hamilelikte ekstra iyot hapı vermişti mesela bu nedenle. Bunlar da en yoğun balıkta var. Zeka gelişimine mutlaka katkısı var. Ha balığı yedir ekran karşsısına daya oynatma, eğitimine çaba harcama elbet işe yaramaz. İksiini dengeli götüren anne babaların çocukların zekasını var olandan daha öne çıkardığını dişünüyorum ben
Ben hep Amerikan uygulamalari kullaniyorum bebegimin gelisimini takip etmek icin ve yabanci kaynaklardan da bakarim mutlaka. Beslenme konusunda gayet de yogurt, muz, yumurta gibi gidalarin faydalarindan, oneminden bahsediyorlar. Tek fark su..evet bizdeki gibi siddetle tavsiye etmiyorlar. Anne sutu de ayni sekilde. Onda bile bizdeki gibi anne sutu vermezsen cocugun soyle sagliksiz olur, mama soyle tu kaka diye dayatmaci degiller. Ha Amerikalilari asla baz almam beslenme konusunda. Asiri sagliksiz besleniyorlar. Ben de bir sure yasadim ve orada saglikli gidaya ulasmak cok pahali. Her sey paketli neredeyse.Hemde çok farklıklar var
Aylara göre gıdaların sıramaları bile değişiyor
Yumurtaya okadar önem verilmiyor.
Hazır gıdalara tü kaka gözüyle bakılmıyor
Çok azı kendi yapar bebeğin ek gıdalarını, geneli hazır kavanozlar kullanır. Çeşit çok çünkü uğraşmaya değmiyor diye düşünüyorlar.
aynen öyle zeka 3 yaşına kadar gelişiyor o zamana dek balık gibi balıkyağı gibi keçi sütü emmiyorsa kaliteli mama gibi ne varsa yükleyecekmişiz çocuğa .ben mamasına bile devamlı sıvı balık yağı kattım cevizleri ufalttım sütte yumuşattım verdim zehir gibi oldu maşallah somonu minik minik minik hale getirip vermiştim bir deBalık yurtdışında bizden daha yaygın değil mi? Çok eskiden bir makalede görmüştüm, yıllık tüketilen balık ton olarak avrupanın çok çok altında. Keza zeka gelişimi için iyot, fosfor ve omega 3 alımı gerekli. Benim tiroitlerim yok, doktorum hamilelikte ekstra iyot hapı vermişti mesela bu nedenle. Bunlar da en yoğun balıkta var. Zeka gelişimine mutlaka katkısı var. Ha balığı yedir ekran karşsısına daya oynatma, eğitimine çaba harcama elbet işe yaramaz. İksiini dengeli götüren anne babaların çocukların zekasını var olandan daha öne çıkardığını dişünüyorum ben
tv yemek programları dolu lüks lüks tariflerle yarışmalar yapılıyor dizilerde konaklarda kuş sütü eksik sofralar kuruluyor ama bize çatılıyor burda nispet yapıyormuşuz diye pesss.başka şeylerden kısıp alıyoruz o yiyecekleri yahuu zengin olduğumuzdan değil bunu bir anlatamadıkkBurada bir yanlışlık var. Çocukların büyüme çağında bunları yemesi lazım. Bu kötü durumun düzeltilmesi için de bunun dile getirilmesi ve çocuklarını beslede sıkıntı çekenlerin şükretmek yerine neden dite sorması gerekiyor. Düzeltmenin yolu fark etmel ve hakkını aramaktır. Yanlış yere kızıyorsunu
Şu sitede okuduğum en güzel yorumlardan biri, helal olsun3000tl ile 5000tl ile çok rahat geçiniyorum, şunu da bunu da yapıyorum diyenleri eleştirirken bilmem ne kadar kuruyemisciye, şu kadar kasaba diye kalem kalem fiyat vermek ne kadar doğru acaba? iyi kötü, az çok bir şekilde geçinen insanları (ki sessizce okuyup mesaj yazmıyor olabilirler.) rencide etmek değil mi bu? falanin kuruyemis parası benim bir haftalik pazar masrafım diye onlari umutsuzluğa mutsuzluğa sürükleyebilirsiniz.
yediğin içtiğin senin olsun gördüğünü anlat derler. ne kadar da yediğimizi içtiğimizi anlatmaya hevesli olmuşuz. bir yanlışi düzeltirken daha büyük bir yanlış yapılıyor bence. kimi evinde mango var diye övünür elmayı mandalinayı küçümser (ki hayatımda hiç merak etmediğim bir tatti. okurken yersem hayatin sırrına erecegim gibi hissettim. tez elden alayım diye düşündüm. )
az bir maaşla geçinen birisine(kendisi bunu kabul etmese de) cilt ve saç bakımına harcanilan paranın miktarını söylemenin ne gibi bir faydası var mesela? yaa doğru söylüyorsunuz biz sürünüyormusuz yazsa cok mu mutlu olacağız forumca. ilk baştaki uyarılar yerinde iken sonlara doğru kantarin topuzu kaçtı bence. forumu kayıtlı kayıtsız bir cok üye okuyor. belki cok daha zor durumda olanlar da okuyor. onlara karşı biraz daha düşünceli davranılmali diye düşünüyorum
Ben çok süt tüketirim. Kellogs için şart tabii Amerikada koca koca bidonlarla satılıyor bilirsiniz. Çok pahalı geliyordu bana süt. Bide koca bidon ben bitiremeden bozuluyordu, küçüğünü bulamiyorumdum. Almanyada öylemi gözünü sevdiğim süt yıllardır aynı fiyat.2009 da 15-20 Euro ile haftalik alışverişimi yapıyordum Almanya'da, öyle düşününce haklısınız
Ben külbastı nedir onu bile bilmiyorum.Ufff. Taşranın dibindeyim normal yaşam standartları için konuşuyorum eşşek yüküyle para gidiyor ya bide tek yaşıyorum. ağlayarak okuyorum külbastıları
Analık her yerde zor valla, tam 6 yıl ayrı ayrı hem diyabet eşimin hem kızımın kreş+ ilkokul menülerini ( kahvaltı+ öğlen+ ikindi) evden hazırladım, ben de tam gün çalışan olduğum için bunları geceden hazırlar, pişirir sabah sadece paketlenmesi ve sofrası kalırdı, 6 da kalkıp yetiştiriyordum, akşam eve gelince de akşam yemeği hazırlar, daha sofra kalkmadan ertesi günün menüsüne girişirdim ...şimdi anlatırken bile yoruldum lan...keşke mısır gevreği tost bizim için de alternatif olsaymış, ömrüm mutfaktan işe işten mutfağa geçti resmenAslında fedakarlıktan çok vakitsizlikde diyebiliriz.
Benim annem sabah 5 de evden çıkıp işe giderdi, biz 7 de kalkıp hazırlanırdık mesela. Gitmeden tost yapıp koyardı aç gitmiyelim diye. Ama soğuk tostu yemektense kellogs yemeği tercih ediyordum ben. O tostuda çantama atardım yinede, okulda yerdim. Hayat yurtdışında da toz pembe değil aslında
cilt ve saç bakımı güzel olmak için değil hastalıklarımızdan dolayı ve pandemiden dolayı vucud reaksiyon gösteriyor kel olmak üzereyim yahuuu kafamın yarısı beyin tümörü ameliyatı sonucu boydan boya kesik orada saç yok daha da dökülürse ne yapsam görünecek tabiki vitamin de alacağım binlerce lira tutsun isterse .herşeyi de lüks görmeye ne kadar meraklı olduk.3000tl ile 5000tl ile çok rahat geçiniyorum, şunu da bunu da yapıyorum diyenleri eleştirirken bilmem ne kadar kuruyemisciye, şu kadar kasaba diye kalem kalem fiyat vermek ne kadar doğru acaba? iyi kötü, az çok bir şekilde geçinen insanları (ki sessizce okuyup mesaj yazmıyor olabilirler.) rencide etmek değil mi bu? falanin kuruyemis parası benim bir haftalik pazar masrafım diye onlari umutsuzluğa mutsuzluğa sürükleyebilirsiniz.
Ben Almanyadan bahsediyorum. Amerikan çocuk dr larını takip etmedim hiç.Ben hep Amerikan uygulamalari kullaniyorum bebegimin gelisimini takip etmek icin ve yabanci kaynaklardan da bakarim mutlaka. Beslenme konusunda gayet de yogurt, muz, yumurta gibi gidalarin faydalarindan, oneminden bahsediyorlar. Tek fark su..evet bizdeki gibi siddetle tavsiye etmiyorlar. Anne sutu de ayni sekilde. Onda bile bizdeki gibi anne sutu vermezsen cocugun soyle sagliksiz olur, mama soyle tu kaka diye dayatmaci degiller. Ha Amerikalilari asla baz almam beslenme konusunda. Asiri sagliksiz besleniyorlar. Ben de bir sure yasadim ve orada saglikli gidaya ulasmak cok pahali. Her sey paketli neredeyse.
Yazan oldu mu bilmiyorum ama sınavın ana kampüsü ile alacaatlı kampüsü oldukça iyi, gerisini tavsiye etmiyorum.ted,yukselen, mektebim ve sınav okullari nasıl?
ben seneye pandemi biterse kizimi sinavin anaokullarina gondereyim diye dusundum ama etrafimda pek bilen yok bu okullari
ben kimseye kızmıyorum hanımefendi. hem neden kızayım ki? sadece fikirlerimi yazdım. bir doğruyu söylemenin bin tane yolu vardır. önemli olan o doğruyu kimseyi incitmeden söylemektir diyorum. söylemek istediğim sadece bu.Burada bir yanlışlık var. Çocukların büyüme çağında bunları yemesi lazım. Bu kötü durumun düzeltilmesi için de bunun dile getirilmesi ve çocuklarını beslede sıkıntı çekenlerin şükretmek yerine neden dite sorması gerekiyor. Düzeltmenin yolu fark etmel ve hakkını aramaktır. Yanlış yere kızıyorsunu
Doğruluk payı da var muz peynir muhabbetinin. Komik payı da var açıkçası evet :)Ne guzel söylediniz. Yok su kadar cocugun su kadar muz miktari yok su kadar yumurta yok su kadar et.yok bazilari mango yerken bazilari mandalina elma ile gecistirirler.ben bir burda gördüm bunları cok komikler
Pardon da ‘şöyle rahat geçiniyorum deme, farkında ol’ diyoruz.3000tl ile 5000tl ile çok rahat geçiniyorum, şunu da bunu da yapıyorum diyenleri eleştirirken bilmem ne kadar kuruyemisciye, şu kadar kasaba diye kalem kalem fiyat vermek ne kadar doğru acaba? iyi kötü, az çok bir şekilde geçinen insanları (ki sessizce okuyup mesaj yazmıyor olabilirler.) rencide etmek değil mi bu? falanin kuruyemis parası benim bir haftalik pazar masrafım diye onlari umutsuzluğa mutsuzluğa sürükleyebilirsiniz.
Almanya'da süt ortalama 0.7-1 Euro bandindadir sanırım. Amerika'da galonu 3 dolar civari, aslında oda 0.8 dolar gibi bişey yapıyor. Türkiye'de 1 lt az buçuk kaliteli süt 7 tlcikBen çok süt tüketirim. Kellogs için şart tabii Amerikada koca koca bidonlarla satılıyor bilirsiniz. Çok pahalı geliyordu bana süt. Bide koca bidon ben bitiremeden bozuluyordu, küçüğünü bulamiyorumdum. Almanyada öylemi gözünü sevdiğim süt yıllardır aynı fiyat.
Arkadaşım konu sahibi sormuş insanlar da kendi tecrübelerini paylaşmışlar, bazı yorumlar inandırıcılıktan uzak olduğu için de fiyatlar konusunda detaya girilmiş mecburen , samimice görüşünü paylaşan hiçkimseye de direkt olarak kırıcı yorum yapılmamış, bunun neresi yanlış? Alınan gücenen olur mu diye düşünürsek hiçbir soruya cevap veremeyiz , gücenen varsa kendi yazar zaten burası herkese açık, ama şu herşeye de lüx denmesinden de gına geldi artık, insanlar anonimliğe güvenip en özel sağlık giderlerini paylaşmış ona bile takılmışsınız pes yani3000tl ile 5000tl ile çok rahat geçiniyorum, şunu da bunu da yapıyorum diyenleri eleştirirken bilmem ne kadar kuruyemisciye, şu kadar kasaba diye kalem kalem fiyat vermek ne kadar doğru acaba? iyi kötü, az çok bir şekilde geçinen insanları (ki sessizce okuyup mesaj yazmıyor olabilirler.) rencide etmek değil mi bu? falanin kuruyemis parası benim bir haftalik pazar masrafım diye onlari umutsuzluğa mutsuzluğa sürükleyebilirsiniz.