- 2 Ocak 2017
- 3.215
- 19.138
- Konu Sahibi captain price
Hanımefendi burada kimse holding isletiyoruz,mükemmel gelirimiz var, çocuğumuzu kolejlerde okutuyoruz tarzi bir söylemde bulunmadı. Aksine 3000 TL maaş ile çocuğunu özel okula gönderdiğini, gıda ve sosyal ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşıladığını söyleyen insanlara veryansın edildi. Bunun sebebi de malûm ülke şartları. Pollyannaciliga gerek yok. Bazı temel ihtiyaçların fiyatinin yazılma sebebi ise, ne kadar harcama yapıldığını, gerçekçi olunması gerektiğini gostermekti. Her konuya gereksiz duyara gerek yok gerçekten.3000tl ile 5000tl ile çok rahat geçiniyorum, şunu da bunu da yapıyorum diyenleri eleştirirken bilmem ne kadar kuruyemisciye, şu kadar kasaba diye kalem kalem fiyat vermek ne kadar doğru acaba? iyi kötü, az çok bir şekilde geçinen insanları (ki sessizce okuyup mesaj yazmıyor olabilirler.) rencide etmek değil mi bu? falanin kuruyemis parası benim bir haftalik pazar masrafım diye onlari umutsuzluğa mutsuzluğa sürükleyebilirsiniz.
yediğin içtiğin senin olsun gördüğünü anlat derler. ne kadar da yediğimizi içtiğimizi anlatmaya hevesli olmuşuz. bir yanlışi düzeltirken daha büyük bir yanlış yapılıyor bence. kimi evinde mango var diye övünür elmayı mandalinayı küçümser (ki hayatımda hiç merak etmediğim bir tatti. okurken yersem hayatin sırrına erecegim gibi hissettim. tez elden alayım diye düşündüm. )
az bir maaşla geçinen birisine(kendisi bunu kabul etmese de) cilt ve saç bakımına harcanilan paranın miktarını söylemenin ne gibi bir faydası var mesela? yaa doğru söylüyorsunuz biz sürünüyormusuz yazsa cok mu mutlu olacağız forumca. ilk baştaki uyarılar yerinde iken sonlara doğru kantarin topuzu kaçtı bence. forumu kayıtlı kayıtsız bir cok üye okuyor. belki cok daha zor durumda olanlar da okuyor. onlara karşı biraz daha düşünceli davranılmali diye düşünüyorum