- 5 Ekim 2020
- 13.289
- 35.426
- 36
-
- Konu Sahibi captain price
homöopathie ve vitamin farklı şeyler ama. Biraz başağrısı veya dişağrısı çekseler önce homöopathie ile çözmeye çalışırlar. Hemen ağrı kesici kullanmaz bir kısmı. Ama Vitamin kullanımı farklı. Hiç kullanmiyorlar demiyorum. Ama öyle şeker yutar gibide vitamin kullananlar çok fazla değil.
mesleğim yeme içmeyle ilgili olduğu için arada bilgi veriyorum üyelere bilgiçlik taslamak için değil sizi de kırdıysam özür dilerim.mesela yumurtayı taş gibi olana dek haşlar bizim kadınlarımız iyi pişsin diye.hem protein kaynağı olmaktan çıkar hem de sağlığa zararlı hale gelir kansorejen olur.Yumurtayi haslama veya omlet olarak tüketmiyor. Keklere pankeklere yada krebe iki koymam gerekiyorsa 3 koyarım o şekilde alsın vitaminini diye.
Benim prenses daha 9 yaşında öyle bir belirti yok henüz insallah ta olmaz. Doktora götürdüğümüzde durumu anlattım ben hicbir probleminin olmadigini söyledi. Siz de takdir edersiniz ki bir beslenme uzmanı değilsiniz. Ayrıca yanlış anlamayin ama kilonuz varsa yorulmaniz ondan da olabilir. Yuzunuzun renksiz olmasi genetiktir belki. Ten rengi genetik olabiliyor çünkügayet var.ben doğuştan etten tiksinmişim hiç yemedim yani hayatım boyunca.sadece süt ürünleri bakliyattan alırım ve dışardan b12 vitamini alırım benim değerlerimde hep iyi çıkar kan da.amaa et yemediğim için çabuk yorulurum kaslarım güçsüzdür yüzzm bile renksizdir bal gibi de sağlıksız olunnuyor.o yüzden çocuğuma et balık mutlaka yediririm haftada 5 kere
Aslında fedakarlıktan çok vakitsizlikde diyebiliriz.bizim gibi aşırı fedakar saçını süpürge eden anneler pek yok avrupa da ya da amerika da 1 saat kim kahvaltı hazırlayacak bir de bulaşığı çıkar dağ gibi dayıyorlar gevrekli sütü çocuğun önüne ya işe ya da spora gidiyor oralar da kadınlar
He valla en güzeli aslında, aslında biz de devlete güvenebilsek, çocukların geleceğinden bu kadar endişe duymasak ekonomimiz sosyal imkanlarımız geniş olsa bu kadar uğraşmaz, bari kendilerini kurtarsınlar diye yırtınmaz ömrümüzü paramızı mutfağa gömmezdik ...ne güzel valla şimdi düşündüm de, daya önüne gevreği, pizzayı, alüminyum porsiyonu, varsın üç beş IQ düşük olsun nasılsa poposu sağlam...bizim gibi aşırı fedakar saçını süpürge eden anneler pek yok avrupa da ya da amerika da 1 saat kim kahvaltı hazırlayacak bir de bulaşığı çıkar dağ gibi dayıyorlar gevrekli sütü çocuğun önüne ya işe ya da spora gidiyor oralar da kadınlar
Orada gıda denetimi çok sıkı olduğu için olabilir mi? Bizde denetim malum, ihraçtaki denetimden geri dönen malları bile biz yiyoruz iç piyasadaHemde çok farklıklar var
Aylara göre gıdaların sıramaları bile değişiyor
Yumurtaya okadar önem verilmiyor.
Hazır gıdalara tü kaka gözüyle bakılmıyor
Çok azı kendi yapar bebeğin ek gıdalarını, geneli hazır kavanozlar kullanır. Çeşit çok çünkü uğraşmaya değmiyor diye düşünüyorlar.
Doğum sonrası dikiş ağrılarım için ağrı kesici istediğimde bile önce homöopathie verelim mi diye sormuştu hemşiredediğim gibi daha bilinç tüketicidirler gereksiz şeker yutar gibi yutmaz. D vitamini eksikse kullanır.
Yani açıkcası o hazır kavanozlar okadar iğrenç ki istediği kadar denetlensin değil çocuğuma kedime bile yedirmem. Helede etli, tavuklu olanlarOrada gıda denetimi çok sıkı olduğu için olabilir mi? Bizde denetim malum, ihraçtaki denetimden geri dönen malları bile biz yiyoruz iç piyasada
Ama bu doğru olduğunu da göstermiyor bence bizim kahvaltımızın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum ben yine de.Hemde çok farklıklar var
Aylara göre gıdaların sıramaları bile değişiyor
Yumurtaya okadar önem verilmiyor.
Hazır gıdalara tü kaka gözüyle bakılmıyor
Çok azı kendi yapar bebeğin ek gıdalarını, geneli hazır kavanozlar kullanır. Çeşit çok çünkü uğraşmaya değmiyor diye düşünüyorlar.
olabilir ben hazır çorba asla yapmam mesela et tavuk tablet kullanmam .domates çorbası yaparım 30 büyük şişe 2 büyük derin dondurucuyu yazın tıka basa doldururum patlıcan közden bezelyeye fasulye bamyaya küçük küçük sebze çorbası için sebzeleri doğrar doğrar buzluğa atarım hazırını eve sokmam şişelerce menemen yaparım ajvar sosunu bile kendim yaparım ki yapımı zordur .reçeld e hazır almam içinde şeker olduğuna inanmam çünkü fiyatlarına bakınca imkansızAslında fedakarlıktan çok vakitsizlikde diyebiliriz.
Benim annem sabah 5 de evden çıkıp işe giderdi, biz 7 de kalkıp hazırlanırdık mesela. Gitmeden tost yapıp koyardı aç gitmiyelim diye. Ama soğuk tostu yemektense kellogs yemeği tercih ediyordum ben. O tostuda çantama atardım yinede, okulda yerdim. Hayat yurtdışında da toz pembe değil aslında
Biz eskiden bu mevsimde her hafta hatta haftada iki kez çinekop sarıkanat alırdık. Neden lüfer alamıyoruz diye hayıflanıyorduk. Bu sene hamsiyi zor alıyoruz. Pazarda mevsimi olan sebzeler kereviz brokoli karnınahar kilosu 10 tl den başlıyor. Minicik bir karnıbahar aldım 12 tl tuttu. Mandalin kilo 5 tl... Kızım sucuk gördü anne canım çekti dedi bir kangal sucuk 60 TL tuttu... Bıktım artık... Artık hiçbir hayal kuramıyorum. Eskiden şuraya gidecegim burayı göreceğim diye planlar yapardım. Aylardır tek hayalim maaşım yatsa da markete gitsem de evin ihtiyaçları alsam bir de para artsa da çocuğa kıyafet alsam herşeyi küçüldü....Hamsi geçen hafta 5 liraydı yemen edebilirim ama kanıtlayamam deniz kenarında yaşıyorum
benim fikrim değil diyorum uzman doktorların fikri ülkenin en önemli doktorlarına gidiyorum büyükşehirdeyim onlar söylüyor yahuuu.siz inanmayın bananeeeBenim prenses daha 9 yaşında öyle bir belirti yok henüz insallah ta olmaz. Doktora götürdüğümüzde durumu anlattım ben hicbir probleminin olmadigini söyledi. Siz de takdir edersiniz ki bir beslenme uzmanı değilsiniz. Ayrıca yanlış anlamayin ama kilonuz varsa yorulmaniz ondan da olabilir. Yuzunuzun renksiz olmasi genetiktir belki. Ten rengi genetik olabiliyor çünkü
Doğru olduğunu savunmadım tabiki.Ama bu doğru olduğunu da göstermiyor bence bizim kahvaltımızın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum ben yine de.
Yumurta her zaman doğada da değerli bir besin oldu. Hemen hemen her hayvan doğada yumurta yakalarsa affetmez yer. Besin değer yüksektir çünkü. Tahıl gevreğinden çok daha yararlı zeytin peynirli yumurtalı kahvaltılar. Zeytinyağlı yemeklerin de ben yine hazır yemeklere göre daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum
Aynen sinirlerim bozuldu burada... param mı bereketsiz nedir diye düşünüp duruyorumHayır ben de cidden can sıkıp acaba param mı bereketsiz, lanet olsun İstanbul'a, biz neye fazla ödüyoruz diye düşünüyorum şurada
Amerika'da gıda pahalı mı gerçekten? Bana uygun gibi gelmişti. Hatta siz yazınca süpermarket fiyatlarına baktım, hala aynısını düşünüyorum. Amerika'daki kadar fazla market alışverişi yapılan başka bir ülke daha görmedim.Şimdi geldi aklıma
Amerikada yaşadığım bir dönemde marketlerde vb yerlerde envayi çeşit vitaminler satılyordu. Sudan ucuz fiyatlara. Orda çok kullanılıyor doğru, çünkü orda gıda pahalı. Ve insanlar genelde junk food beslendikleri için o tarz vitaminler kolaylarına geliyor. Ama almanyada öyle önüne gelen vitamini, helede ucuz olduğu için, içeni çok nadir görürsünüz. Yaygın değil yani onu söyleyebilirim
Almanyaya göre çok pahalı. Tabii ben ozaman öğrenciyim, dolayısıyla bana gezme-tozma-kıyafet dışında herşey pahalı geliyorduAmerika'da gıda pahalı mı gerçekten? Bana uygun gibi gelmişti. Hatta siz yazınca süpermarket fiyatlarına baktım, hala aynısını düşünüyorum. Amerika'daki kadar fazla market alışverişi yapılan başka bir ülke daha görmedim.
Balık yurtdışında bizden daha yaygın değil mi? Çok eskiden bir makalede görmüştüm, yıllık tüketilen balık ton olarak avrupanın çok çok altında. Keza zeka gelişimi için iyot, fosfor ve omega 3 alımı gerekli. Benim tiroitlerim yok, doktorum hamilelikte ekstra iyot hapı vermişti mesela bu nedenle. Bunlar da en yoğun balıkta var. Zeka gelişimine mutlaka katkısı var. Ha balığı yedir ekran karşsısına daya oynatma, eğitimine çaba harcama elbet işe yaramaz. İksiini dengeli götüren anne babaların çocukların zekasını var olandan daha öne çıkardığını dişünüyorum benDoğru olduğunu savunmadım tabiki.
Dediğim gibi kızlarımın beslenmesine bende çok dikkat ediyorum bu yüzden.
Ama arada kahvaltı yerine mısır gevreği yemelerine izin veriyorum.
Benim sadece demek istediğim balık yemedi, kuruyemiş sevmedi diye gelişemeyecek diye birşey yok bukadar. Yesinler tabii, keşke hepsi yiyebilse o ayrı bir konu.
2009 da 15-20 Euro ile haftalik alışverişimi yapıyordum Almanya'da, öyle düşününce haklısınızAlmanyaya göre çok pahalı. Tabii ben ozaman öğrenciyim, dolayısıyla bana gezme-tozma-kıyafet dışında herşey pahalı geliyordu
Hayatımın o dönemi hep junk food ile geçti