Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Gıda konusunda katılıyorum. Bende çok dikkat ediyorum çocuklarımın sağlıklı beslenmesine.
Yalnız şöyle bir konu da var. Ben yurtdışında doğdum, büyüdüm. Çocuk dr.lari ilaki yumurta şart demiyor mesela. Muz yemezse olmaz demiyor. Fındık, badem mutlaka yesin, yemezse gelişemez demiyor. Canı ne isterse onu yesin, bişeyler için zorlamayın diyorlar.
Çoğu çocuk mısır gevrekleri ile kahvaltı yapip gidiyor okula. Okulda ekmek arası bişeyler yiyor. Akşam eve gelincede et di balıktı olsundu yada kemik sulu çorba yapalım diye aile çok takılmıyor.
Bende bu şekilde büyüdüm mesela halen çok severim kahvaltıda haşlanmış yumurta yerine mısır gevreği yemeği. Heleki acelem varsa 5 dk biter kahvaltım bu şekilde..
Alım gücü farklı bi konu, tabiki gönül ister tüm çocuklar eşit şartlarda büyüsün ama kuruyemiş yemese sağlıklı gelişemez gibi bir algı yaratmakda doğru değil. Ki bu saydıklarım yurtdışında zaten çok ucuz, her türlü ulaşılcak şeyler. Ama bunları yemesse olmaz diye düşünen yok.
Evet o kısım gerçekten farklılık gösteriyor. Ekgıdada onlar bizdeki gibi çok yumurta vermiyor. Ama tahıl gevreğiyle kahvaltı da bana çok faydasız geliyor. Ben tahılları sınırlı kullanmaya çalışıyorum

Aynen katılıyorum. Benim kızım asiri yemek seçer mesela kahvaltilik türü sebze hic yok ama kuruyemiş köfte meyvelere bayılır. Gecen sene kan tahlili yaptırdık ve doktor kan degerlerinin cok iyi oldugunu hatta b12 si yuksek dedi. Okulda cokta başarılı sayisal zekasi cok iyidir. Yumurtayi hic sade olarak yememiştir ama. Yogurttan nefret eder yayla çorbasını sütle yapiyorum zannediyor hala 😀. Günlük yumurta muz et bunlar cocuk beslenmesinde kıstas alınmaması gerekiyor ve bunlari tuketmeyen çocuklar sağlıksız olacak diye bir kaide yok
gayet var.ben doğuştan etten tiksinmişim hiç yemedim yani hayatım boyunca.sadece süt ürünleri bakliyattan alırım ve dışardan b12 vitamini alırım benim değerlerimde hep iyi çıkar kan da.amaa et yemediğim için çabuk yorulurum kaslarım güçsüzdür yüzzm bile renksizdir bal gibi de sağlıksız olunnuyor.o yüzden çocuğuma et balık mutlaka yediririm haftada 5 kere

İyi de Avrupa da asgari ücreti vasıfsız - eğitimsiz çalışanlar ve öğrenciler alıyor sadece , asgari ücret alan oranı da nüfusa oranla çok az zaten , yine de Türkiye de karı koca çalışan vasıflı eğitimli sınıtan daha iyi yaşıyorlar, kıyas yapılacaksa bu açıdan yapılmalı
Herseyin aşırı pahalı olmasından kaynaklı Türkiye'nin durumu. Ben Avrupa'da yaşamıyorum,eşimde asgari ücretten bir tık daha fazla aliyor ve ne yazık ki benim yaşadığım yerde aşırı pahalı 1+1 küçük evime $1300 ödüyoruz aylık iki odalıya geçelim dedik $2000 den başlıyor yani eşimin aldığının yarısını kiraya vermeliyiz,geri kalanlada hayat mücadelesi vermemis gerekecek ne yazık ki. Şuan kiramız daha az diye bir nebze rahatız ama nereye kadar küçücük evde yaşanır ki?

tartışmaya gerek yok ben prof olmuş doçent olmuş yakınlarıma inanırım ilaç ve vitamin sağlık vs. konusunda k.k da bir üyeye değil.güzellik içinde bir örnek vereyim vucudda 20 li yaşlardan sonra kolajen azalıyor bu da hem kemik aralarında hasara hem de yaşlanmaya sebep oluyor.istersen kilolarca kemik kaynat ilik çıkar paça çorbası iç kolajen sağlamıyor vucuda dışardan almak gerekiyor .sizin yorumunuz aşı karşıtlığı gibi ilaç karşıtlığı gibi kusura bakmayın.sevdiğim üyelerdensiniz ama bilim vitamin gerekli dışardan diyor ben bilime inanırım sadece
Bana inanmak zorunda değilsiniz elbetde. Bende tartışmak için yazmadım. Genel olarak fikirlerinize katılıyorum zaten. Aşı veya ilaç karşıtıda değilim hiç olmadım. Tam aksi corona aşı çıkar çıkmaz ilk olacaklardanım.
Ben kendi tecrübelerimden bahsediyorum sadece, prof veya doç değilim ama verdikleri bilgilere çok önem veririm.
Doğum itibari ile düzenli olarak kullandığımız birtek d-vitamini oldu, onun dışında vitamin takviyesi ne baba nede çocuklarıma vermediler

Gıda konusunda katılıyorum. Bende çok dikkat ediyorum çocuklarımın sağlıklı beslenmesine.
Yalnız şöyle bir konu da var. Ben yurtdışında doğdum, büyüdüm. Çocuk dr.lari ilaki yumurta şart demiyor mesela. Muz yemezse olmaz demiyor. Fındık, badem mutlaka yesin, yemezse gelişemez demiyor. Canı ne isterse onu yesin, bişeyler için zorlamayın diyorlar.
Çoğu çocuk mısır gevrekleri ile kahvaltı yapip gidiyor okula. Okulda ekmek arası bişeyler yiyor. Akşam eve gelincede et di balıktı olsundu yada kemik sulu çorba yapalım diye aile çok takılmıyor.
Bende bu şekilde büyüdüm mesela halen çok severim kahvaltıda haşlanmış yumurta yerine mısır gevreği yemeği. Heleki acelem varsa 5 dk biter kahvaltım bu şekilde..
Alım gücü farklı bi konu, tabiki gönül ister tüm çocuklar eşit şartlarda büyüsün ama kuruyemiş yemese sağlıklı gelişemez gibi bir algı yaratmakda doğru değil. Ki bu saydıklarım yurtdışında zaten çok ucuz, her türlü ulaşılcak şeyler. Ama bunları yemesse olmaz diye düşünen yok.
Aslında dünya çapında obeziteyle en çok savaşan ülkeler de bazı Avrupa ülkeleri ve Amerika, yani gıdaya ulaşımın kolay olması her bireyin bilinçli beslenmesi için yeterli değil kısaca, oradaki doktorların kahvaltıda sıkma portakal suyu ve pastırmalı omlet yerine çocuğunuza cocopops yedirin veya her akşam hamburger ver bişey olmaz dediğini de zannetmiyorum açıkçası ama bu bireysel bir tercih olarak kabul edilebilir , yokluktan dengesiz beslenme ile, bilinçsizlik ten veya üşengeçlikten yanlış beslenme arasında tercih farkı var yani, ilk grubun seçme şansı bile yok...

:kızgın:
Evet ben Kanada'da yaşıyorum evden çıktığım an arabaların içindeyim
600 kanada doları çocuk yardımı alıyor orda aileler .eşimin maaş bordrosunda kızım için 30 kusür tl yazıyordu 1 ay içinnnnnn kıyaslanamaz bilee

Şimdi geldi aklıma
Amerikada yaşadığım bir dönemde marketlerde vb yerlerde envayi çeşit vitaminler satılyordu. Sudan ucuz fiyatlara. Orda çok kullanılıyor doğru, çünkü orda gıda pahalı. Ve insanlar genelde junk foos beslendikleri için o tarz vitaminler kolaylarına geliyor. Ama almanyada öyle önüne gelen vitamini, helede ucuz olduğu için, içeni çok nadir görürsünüz. Yaygın değil yani onu söyleyebilirim
Aa benim bildiğim almanlar besin takviyelerine çok meraklıdır. Hatta alernatif tıpla homeopati ile çok ilgili oldukları için vitaminler önceliklidir. Ucuz olduğu için değil tabi bilinçli tüketicidirler biraz daha 😊

Aslında dünya çapında obeziteyle en çok savaşan ülkeler de bazı Avrupa ülkeleri ve Amerika, yani gıdaya ulaşımın kolay olması her bireyin bilinçli beslenmesi için yeterli değil kısaca, oradaki doktorların kahvaltıda sıkma portakal suyu ve pastırmalı omlet yerine çocuğunuza cocopops yedirin dediğini de zannetmiyorum açıkçası ama bu bireysel bir tercih olarak kabul edilebilir ancak, yokluktan dengesiz beslenme ile, bilinçsizlik ten veya üşengeçlikten yanlış beslenme arasında tercih farkı var yani, ilk grubun seçme şansı bile yok...
bizim gibi aşırı fedakar saçını süpürge eden anneler pek yok avrupa da ya da amerika da 1 saat kim kahvaltı hazırlayacak bir de bulaşığı çıkar dağ gibi dayıyorlar gevrekli sütü çocuğun önüne ya işe ya da spora gidiyor oralar da kadınlar:KK70:

Aa benim bildiğim almanlar besin takviyelerine çok meraklıdır. Hatta alernatif tıpla homeopati ile çok ilgili oldukları için vitaminler önceliklidir. Ucuz olduğu için değil tabi bilinçli tüketicidirler biraz daha 😊
aynen halam ve 2 kuzenim 50 yıldır almanyadalar ben küçükkken besin takviyeleri getirirlerdi kutu kutu .tadları da güzeldi çok severdim merakla gelmelerini beklerdim her sene

:kızgın:

600 kanada doları çocuk yardımı alıyor orda aileler .eşimin maaş bordrosunda kızım için 30 kusür tl yazıyordu 1 ay içinnnnnn kıyaslanamaz bilee
Maalesef 🥺 bide 3 çocuk yapın diyorlar,e destek olda yapsınlar. $685 az değil b parayla 3 çocuk bakılır rahat rahat

Evet o kısım gerçekten farklılık gösteriyor. Ekgıdada onlar bizdeki gibi çok yumurta vermiyor. Ama tahıl gevreğiyle kahvaltı da bana çok faydasız geliyor. Ben tahılları sınırlı kullanmaya çalışıyorum
Hemde çok farklıklar var
Aylara göre gıdaların sıramaları bile değişiyor
Yumurtaya okadar önem verilmiyor.
Hazır gıdalara tü kaka gözüyle bakılmıyor
Çok azı kendi yapar bebeğin ek gıdalarını, geneli hazır kavanozlar kullanır. Çeşit çok çünkü uğraşmaya değmiyor diye düşünüyorlar.

aynen halam ve 2 kuzenim 50 yıldır almanyadalar ben küçükkken besin takviyeleri getirirlerdi kutu kutu .tadları da güzeldi çok severdim merakla gelmelerini beklerdim her sene

ya evet ben de öğrencilikte de iş için de almanya da uzun süre kaldım. Almanca öğrenmiştim zamanında sonra ekmeğini yedim biraz ah temelli gideydim iyidi 🤣
Orada gördüğüm eczacılar doktor gibi alternatif tedavi yönteminlerinde bilgili ve güvenilirler. Bitkisel destekler yok bach çiçekleri schüssler tuzları. Eczanelerde kan tahlili yapıp tedavi programı oluşturuyorlardı. Benim de vitamin merakım o zamanlar başladı. Hatta izmirde annemlerin destek aldığı bir homeopat doktor var o da alman :)

homöopathie ve vitamin farklı şeyler ama. Biraz başağrısı veya dişağrısı çekseler önce homöopathie ile çözmeye çalışırlar. Hemen ağrı kesici kullanmaz bir kısmı. Ama Vitamin kullanımı farklı. Hiç kullanmiyorlar demiyorum. Ama öyle şeker yutar gibide vitamin kullananlar çok fazla değil.

X