Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Alım gücü de gayet geçerli bir sebep. Yeni çıkan iPhone onlar için dolar bazında alınabilecek bir ürünken bizde imkansız.
Bizde marka diye giydirilen zıbınlar mesela orda 9 dolar, bizde 120 lira
saçlarım avuç avuç dökülmeye başladı geçen ay mecbur saç için vitamin hap aldım 200 tl ingiltere menşeili aynı hapı arkadaşıma sordum ingilterede yaşayan netten fiyat araştırmış 7 pound muş delirdim arada ki alım gücü farkına isyan ettimm

Gene ekonomili maddiyatlı soru gene havada uçuşan muzlar peyniler
Ne guzel söylediniz. Yok su kadar cocugun su kadar muz miktari yok su kadar yumurta yok su kadar et.yok bazilari mango yerken bazilari mandalina elma ile gecistirirler.ben bir burda gördüm bunları cok komikler

Oğluma geçende doğumgününde teyzesi şu magnetilles mi ne bir oyuncak var ya ondan aldı. Baya da pahalıymış en düşük seti epey şu kara cuma da almış. 500 lira ama yine. Oğlan da sevdi ama parça az. Ben de ek alayım dedim ek paket diye bakınca da 1500 tl gördüm yıkıldım.
Abim Avrupada yaşıyor, ona anlattık. O alacak 25 euroya. Adamların ortalama gelirdeki bir ailesi o oyuncağı 25 birm parayla alır. Biz de peki kaç aile alabilir 1500 birime??

Su donemde cocuk olmak cok zor. Hepsine o kdr uzuluyorum ki. Oglumu pisliklerle virusle dolu bir dunyaya getirdim. On gorebilseydim ertelerdim kesinlikle...allah in ona saglikli ve uzun bir omur bicmis olmasinibdiliyorum ama cok umutsuzum gelecege dair...sizin yerinizde olsam bu pandemi surecinde cocuk sahibi olma fikrininertelerdim.

Ne guzel söylediniz. Yok su kadar cocugun su kadar muz miktari yok su kadar yumurta yok su kadar et.yok bazilari mango yerken bazilari mandalina elma ile gecistirirler.ben bir burda gördüm bunları cok komikler
Sanırım bir tek siz eğleniyorsunuz bu konuda zira durum içler acısı

aynen çanta ayakkabı severim lise yıllarından beri.ortalama 50 dolarlık çantalar eskimesin diye de itinalı kullanırım yeminle.ama bu sitedeki bazılarına göre çok lüks bir tüketim .aynı çantalar amerika da 50 tl gibi fiyat biz marka kullanıyoruz sanıyoruz bir de.sağlıklı kozmetikleri ise alamaz oldum son 2 yıldır gratis indirimlerine mecburum artık.sadece yemek içmek değil ki hayat geçen hafta istediğim kitap 49 tl idi sonra alırım dedim almadım onun yerine peynir aldım bu da normal değil.kitap bile lüks olmuşşş

Ben muz yemeden büyüyen çocuklara da üzülüyorum. Bunda komik bir şey yok bence. Yeterli beslenemeyen pek çok çocuğun olması komik mi sizce? Çocuk doktoru diyor, bir çocuğun her gün mutlaka yumurta yemesi lazım, günlük demir ve protein için şart. Bir çocuk yumurtayı gün aşırı yiyorsa madd sebepler yüzünden bu çok çok üzücü bir durumdur.

ailemde doktor çok.çocuk da yetişkin de ek vitamin almalı derler hep çünkü normal yiyecekten o kadar fazla yememiz gerekiyormuş ki yeterli vitamini alabilmek için .bu da hem ekonomik hem de bedensel imkansız.balık yağı mutivitamin kışları d vitamini yeterli et yemeyen çocuklara b12 gibi gibi.3 yaşına kadar zeka gelişiyor balık yağı bolca verilmeli ama kaliteli olanı uyduruğu değil.e bu vitaminler dünya para tutuyor .özel aşılara hiç girmiyorum bile.yoksul bir kaç çocuk zeki çıkar iyi üniversite okur hemen onlar örnek gösterilir bak fakirde olsa okudu adam oldu diye.ama geneli öyle değil zeka hem ırsi hem de eğitimle ve bazı yiyecek ve vitaminlerle geliştirilebilen bir şey.

Ben hepsini de aliyorum kuruyemis eksik olmaz bizde ama cocuklarim yumurtayi sevmiyor pankek ve kreple gecistiriyorum hergun bunlari yapmiyorum tabi tost menemen patates kizartmasi yaparim mesela. Muz yemeyen cocuk ne yapsin kucuklerken kilo kilo alirdim simdi yarimi zor yiyorlar. Mandalina ve elmayi lklasik meyveleri kucumseyenler olmus. Onlara şaşkınım aslinda

Gıda konusunda katılıyorum. Bende çok dikkat ediyorum çocuklarımın sağlıklı beslenmesine.
Yalnız şöyle bir konu da var. Ben yurtdışında doğdum, büyüdüm. Çocuk dr.lari ilaki yumurta şart demiyor mesela. Muz yemezse olmaz demiyor. Fındık, badem mutlaka yesin, yemezse gelişemez demiyor. Canı ne isterse onu yesin, bişeyler için zorlamayın diyorlar.
Çoğu çocuk mısır gevrekleri ile kahvaltı yapip gidiyor okula. Okulda ekmek arası bişeyler yiyor. Akşam eve gelincede et di balıktı olsundu yada kemik sulu çorba yapalım diye aile çok takılmıyor.
Bende bu şekilde büyüdüm mesela halen çok severim kahvaltıda haşlanmış yumurta yerine mısır gevreği yemeği. Heleki acelem varsa 5 dk biter kahvaltım bu şekilde..
Alım gücü farklı bi konu, tabiki gönül ister tüm çocuklar eşit şartlarda büyüsün ama kuruyemiş yemese sağlıklı gelişemez gibi bir algı yaratmakda doğru değil. Ki bu saydıklarım yurtdışında zaten çok ucuz, her türlü ulaşılcak şeyler. Ama bunları yemesse olmaz diye düşünen yok.

Yurtdışında buda yok. Balık yağı verelim vitamin verelim çocuklara. Yok yani. Buda türkiyeye has birşey.

Yurtdışında buda yok. Balık yağı verelim vitamin verelim çocuklara. Yok yani. Buda türkiyeye has birşey.
nasıl olmaz o vitaminlerin çoğu avrupa amerika menşeli.hem yurtdışında çok sayıda arkadaşım tanıdığım hısım akrabam var gayet de kullanıyorlar bol bol ucuz çünkü bu tür ürünler orada

Kim küçümsemiş?

Biz hiç kullanmadık. Orda üretildiği için orada bol miktarda kullanıldığı anlamına gelmiyor bence. Ucuz olmasıda iyi birşey olduğu anlamına gelmiyor.

patates kızartması haftada bir az miktarda verilmeli .pankek boş gıda .yumurtayı normal yemiyorlarsa sebzeli mücver yapın yumurta yemeden olmaz

Hayır ben de cidden can sıkıp acaba param mı bereketsiz, lanet olsun İstanbul'a, biz neye fazla ödüyoruz diye düşünüyorum şurada
hic oyle düşünmeyin..ben de Karadenizin hem de Karadenizin küçük bir ilindeyim. bu sene hamsi sebil dediğimiz günler 10 tlden aşağı inmedi. elimi uzatsam denizi ulaşacak bir yerde, balıkçı teknelerinin arasındayiz. cinekopun az büyüğü sözde sarikanata 100 tl diyorlar kilosu.

Biz hiç kullanmadık. Orda üretildiği için orada bol miktarda kullanıldığı anlamına gelmiyor bence. Ucuz olmasıda iyi birşey olduğu anlamına gelmiyor.
tartışmaya gerek yok ben prof olmuş doçent olmuş yakınlarıma inanırım ilaç ve vitamin sağlık vs. konusunda k.k da bir üyeye değil.güzellik içinde bir örnek vereyim vucudda 20 li yaşlardan sonra kolajen azalıyor bu da hem kemik aralarında hasara hem de yaşlanmaya sebep oluyor.istersen kilolarca kemik kaynat ilik çıkar paça çorbası iç kolajen sağlamıyor vucuda dışardan almak gerekiyor .sizin yorumunuz aşı karşıtlığı gibi ilaç karşıtlığı gibi kusura bakmayın.sevdiğim üyelerdensiniz ama bilim vitamin gerekli dışardan diyor ben bilime inanırım sadece

Aynen katılıyorum. Benim kızım asiri yemek seçer mesela kahvaltilik türü sebze hic yok ama kuruyemiş köfte meyvelere bayılır. Gecen sene kan tahlili yaptırdık ve doktor kan degerlerinin cok iyi oldugunu hatta b12 si yuksek dedi. Okulda cokta başarılı sayisal zekasi cok iyidir. Yumurtayi hic sade olarak yememiştir ama. Yogurttan nefret eder yayla çorbasını sütle yapiyorum zannediyor hala . Günlük yumurta muz et bunlar cocuk beslenmesinde kıstas alınmaması gerekiyor ve bunlari tuketmeyen çocuklar sağlıksız olacak diye bir kaide yok

Şimdi geldi aklıma
Amerikada yaşadığım bir dönemde marketlerde vb yerlerde envayi çeşit vitaminler satılyordu. Sudan ucuz fiyatlara. Orda çok kullanılıyor doğru, çünkü orda gıda pahalı. Ve insanlar genelde junk food beslendikleri için o tarz vitaminler kolaylarına geliyor. Ama almanyada öyle önüne gelen vitamini, helede ucuz olduğu için, içeni çok nadir görürsünüz. Yaygın değil yani onu söyleyebilirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…