- 26 Ocak 2018
- 5.475
- 5.349
-
- Konu Sahibi captain price
HahahhahaNeresi orası, peynirin(Ezine) etin (anrikot veya kemiksiz kuzu) muzun( ithal) bademin ( Datça) pastırma (antrikot çemensiz) kg. fiyatı ne kadar? Lütfen yazın, yemin ederim bu hesap tutarsa oraya hemen tayin isteyeceğim
Not: sadece pastırma ve badem tutsa ona da tavım, ben sevmem ama bizim kız hunharca yiyor bunları namıssız
Ailem gecen sene Almanyaydi. Cocuk parasini bilmem de tek asgari ucretle calisan ustelik kiradaysa orada da gecinmek anca kendine yeter Turkiyeden mal mulk yapilmaz, çok kısıyor olmasi, hic gezmiyor olmasi lazim.
Onun disinda evet elektronik aletlere, araclara ulaşmak orada bizden cok daha kolay.
Baska bir akrabamda evlendi yurtdisinda gitti 3 yil oldu. Orada arabalari var, burada olsalar o arabayi alamayacaklardi muhtemelen orta duzey geciniyorlar ama turkiyede villa alabilmis degiller hala.
CiRiLLA m senin bu akraba ne iş yapıyor orda, yani eğitimi mesleği yaşı ne ? Kapsamlı bir karşılaştırma yapıp iyice depresyona girmek istiyorum da bu gece yardım edersen
1. Dereceden akrabalar olmuyo diye biliyordum ben, öyleyse bu zamana kadar boşa gitti bizim etler desene
Bizde de böyle, geçen senelerde bir kaç kez kesememiştik, annem verdiydi onda bile ikirciklendim ben, vecibeye halel geliyor sonuçta, ha durup dururken kesseler 2 buda çökerim, rakı mangal gömerim acımam yani ama ne bileyim işin içine ibadet girince huzursuz oluyor insanPirayeciğim bizim aileden babam, kayınvalideler, teyzeler keser bana düşen bir pişirimlik ettir. Tadına bakalım diye. Bir tek kayınvalidem biraz fazla verir o da öyle aylarca yetmez, üç minik poşet. Burdan duydum ben bu dolaba istiflemek için kurban kesip bir sene yemeyi
Gelecek o günler tekrar, gelecek inşallah.Her hafta sonumuz doluydu,kızın cts-pazar basket ve dil kursu vardı.çıkışta da mutlaka dışardaydık..ayda 2 bazen 3 sinemamız,tiyatromuz olurdu.mağaza mağaza gezer,yemeğimizi yer öyle girerdik eve...bunlar benim için ihtiyaç mesela evet ciddi masraf oluyor ama bana iyi geliyor..ailecek kahvaltiya gitmek,eşimle bazen arkadaşlarımla dışarıda kafa dağıtmak benim için asla lüks değil
Kesinlikle haklısın,ben 10 yıldır yurtdışındayim Türkiye'ye hiç dönemedim ama gerçekten de insanların hava atığı kadar bir hayatımız yok,asgeri ücret ve çocuk maaşıyla yaşıyoruz,ev kira ve yetmiyor da oğlum büyüdükçe. Ama ben bir iş bulursam o zaman hayat çok daha kolay olur bizim için,araba alınır yurtdışında herkesin arabası olur mecburi bir ihtiyaç,Türkiye gibi yollar yürümeye çok müsait değil,üzerine aşırı soğuk olunca kışın yada çok sıcak olunca yazin ciddi mecburi oluyor.O kadar detay vermek istemem acikcasi.İfsa mifşa...
Bahsetigim akrabam unv mezunu ama kendi meslegini yapmiyor baska bir iş yapiyor. Almanyada degil buarada daha kucuk bir ulkede calisiyor.
Ayni ulkede kira fazla geldiginden dolayi gecinemedigi icin kaynanasiyla oturan da var bu arada.
Yani bakma Turkiyeye gelince hava attiklarina bol bol harcadiklarina orda da herkes ayni durumda olmuyor.
Kesinlikle haklısın,ben 10 yıldır yurtdışındayim Türkiye'ye hiç dönemedim ama gerçekten de insanların hava atığı kadar bir hayatımız yok,asgeri ücret ve çocuk maaşıyla yaşıyoruz,ev kira ve yetmiyor da oğlum büyüdükçe. Ama ben bir iş bulursam o zaman hayat çok daha kolay olur bizim için,araba alınır yurtdışında herkesin arabası olur mecburi bir ihtiyaç,Türkiye gibi yollar yürümeye çok müsait değil,üzerine aşırı soğuk olunca kışın yada çok sıcak olunca yazin ciddi mecburi oluyor.
O kadar detay vermek istemem acikcasi.İfsa mifşa...
Bahsetigim akrabam unv mezunu ama kendi meslegini yapmiyor baska bir iş yapiyor. Almanyada degil buarada daha kucuk bir ulkede calisiyor.
Ayni ulkede kira fazla geldiginden dolayi gecinemedigi icin kaynanasiyla oturan da var bu arada.
Yani bakma Turkiyeye gelince hava attiklarina bol bol harcadiklarina orda da herkes ayni durumda olmuyor.
Kesinlikle haklısın,ben 10 yıldır yurtdışındayim Türkiye'ye hiç dönemedim ama gerçekten de insanların hava atığı kadar bir hayatımız yok,asgeri ücret ve çocuk maaşıyla yaşıyoruz,ev kira ve yetmiyor da oğlum büyüdükçe. Ama ben bir iş bulursam o zaman hayat çok daha kolay olur bizim için,araba alınır yurtdışında herkesin arabası olur mecburi bir ihtiyaç,Türkiye gibi yollar yürümeye çok müsait değil,üzerine aşırı soğuk olunca kışın yada çok sıcak olunca yazin ciddi mecburi oluyor.
evet ama keşke biz de bi yerlere gidip hava atabilsek
mesela avrupada araba bence türkiyeden daha az ihtiyaç. Siz sanırım avrupa dışı bir ülkedesiniz?
Ya marketlerde parayla ama annemin mahallesindeki mahalle kasabi bedava veriyor. Ben de ondan aliyorum. Mahalle kasaplarina bir sorun. Guvenilir bir yerden bedava alabilirsiniz belki.Ben o ilikli kemik sularını yapmaya oğlanla başladım, düz kemik ya düz kemik neden bu kadar pahalı diyr her gidişimde sinir stres basıyor bana.
Cips yemeğe küçük değiller msgli katkılı şeyleri yemeğe ama yararlı kuruyemişler için ufaklar daha. Benim oğlan 4 yaşında daha cipsin tadını bilmez ama 18 aylıktan beri kıtır kıtır kuruyemiş yer.
Çocuklara gereken besinleri veremeyenlere üzülüyorum, devir zor Allah yardımcıları olsun ama çok iyiyiz bin şükür et balık yerler. Harika beslenirler denmesin ya. Aklımızla alay etmek bu. Ki kurcalayınca çocuklar ucuz diye sağlıksız atıştırmalık yiyor, haftada iki kere 100er gr anca et yiyor belli ki.
maşallah diyelim de nazar değmesin orta gelirli bir aileyiz bize hayal şuan özel okul ha dandik özellere gücüm yeter onlar da devletden beter devlet okulunu bin kere tercih ederim.zafer bilfen nesibe aydın gibi olmadıktan sonra gerek de yokasgari ücretle özel okula gonderiyorum bile dediler ayol
bu hesapla kaptan 3 çocuğa rahat bakarkirayi krediyi cikiyo geriye captainin eve giren 9 binin yarisiyla geciniyo sanirim.
yani krediyi kirayi cik 4.5 5 bin lirayla geciniyo öyle anladim ben
Bizim de esimle fix muhabbetimiz. Alamayan ne yapsin...ama iste alamayan mutlu demek ki. En temel besinlere bile dunya para verip cikiyoruz marketten ama her sey gulluk gulistanlik :)Her marketten gelince eşimle benim söylediğimiz cümledir ‘yahu biz alıyoruz da alamayan ne yapacak, şuncacık şey yemeklik yok dünya tutuyor’ oluyor.
Kendilerinden daha çok üzülüyoruz sanırım...
haftada 2 gün dışarda mı yiyorsunuz siz yiyin de ben yemedim bu yazdığınızıŞükurculuk oynamıyorum gerçekleri diyorum..2 ay sonra kredi bitince bize 1500 fazladan kalacak birazda birikmisimiz var onlarlada ev alicaz..hergun pilav yemiyorum tabi ki hafta 2 gün dışarıdan yiyoruz değişiklik olsun diye.. her hafta pazarimi yaparım haftalık market alışverişi olur çocukların sutu maması bizim aburcubular için genelde..yazin tatilede gittik 2 3 degisik şehirler de haftalık tatil yaptık vs yani gerçekten yetiyor ...tabi çokça şükürde ediyorum herseyin en iyisini istemiyorum ihtiyacımı karşılasın yeter..
Sicak memleketteyiz. Temmuz-Agustos-Eylul klima calisti mecbur yoksa ruhumuzu teslim edebiliriz. 500-600 tl elektrik parasi geldi. Simdi de dogalgaz faturasi bakalim ne kadar gelecek merakla bekliyoruz.Zaten ben onlar için de üzgünüm .Yani sağlıksız beslenen çocuklar için özellikle ...
Bana elektrik demeyiniz lütfen iki kişiyiz 136 lira gelmişti en son
Hakkımızda hayırlısı olsun(içime yine afakanlar bastı)
ted,yukselen, mektebim ve sınav okullari nasıl?maşallah diyelim de nazar değmesin orta gelirli bir aileyiz bize hayal şuan özel okul ha dandik özellere gücüm yeter onlar da devletden beter devlet okulunu bin kere tercih ederim.zafer bilfen nesibe aydın gibi olmadıktan sonra gerek de yok