Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

En Büyük TÜRKİYE Türkiye deyim şükür bilmem yani gerçekten şaşırıyorum 9 binlirayla gecinemeyenleri görünce..amcam asgari ücretle 25 yıldır ev gecindirip cocuk okuttu..birikim yapıp 150 bine araba aldi vs yani size göre onun açlıktan ölmesi lazım di galiba
tmm siz haklısınız biz gibi israfçılar ve açlık sınırını ve yoksulluk sınırını açıklayan uzmanlar da yalancı kabul ettikkk hepimiz müsrifizzzzzz

Kesinlikle haklısın,ben 10 yıldır yurtdışındayim Türkiye'ye hiç dönemedim ama gerçekten de insanların hava atığı kadar bir hayatımız yok,asgeri ücret ve çocuk maaşıyla yaşıyoruz,ev kira ve yetmiyor da oğlum büyüdükçe. Ama ben bir iş bulursam o zaman hayat çok daha kolay olur bizim için,araba alınır yurtdışında herkesin arabası olur mecburi bir ihtiyaç,Türkiye gibi yollar yürümeye çok müsait değil,üzerine aşırı soğuk olunca kışın yada çok sıcak olunca yazin ciddi mecburi oluyor.
İyi de Avrupa da asgari ücreti vasıfsız - eğitimsiz çalışanlar ve öğrenciler alıyor sadece , asgari ücret alan oranı da nüfusa oranla çok az zaten , yine de Türkiye de karı koca çalışan vasıflı eğitimli sınıtan daha iyi yaşıyorlar, kıyas yapılacaksa bu açıdan yapılmalı

ted,yukselen, mektebim ve sınav okullari nasıl?
ben seneye pandemi biterse kizimi sinavin anaokullarina gondereyim diye dusundum ama etrafimda pek bilen yok bu okullari
ted e girmek çok zor ve çok pahalı anaokulundan başlamak gerekiyor ya da anne baba veya kardeş o okulda okuduysa alıyorlar diye biliyorum.sınav a arkadaşım gönderdi hiç beğenmedi mektebim konusunda fikrim yok.

ted e girmek çok zor ve çok pahalı anaokulundan başlamak gerekiyor ya da anne baba veya kardeş o okulda okuduysa alıyorlar diye biliyorum.sınav a arkadaşım gönderdi hiç beğenmedi mektebim konusunda fikrim yok.
aa ted in olayi ne kadar sacma.
ben ted de okumadim diye cocugumu o okulda okutamayacakmiyim yani istesem

aa ted in olayi ne kadar sacma.
ben ted de okumadim diye cocugumu o okulda okutamayacakmiyim yani istesem
okutursun ama belli şartları var hem başarılı hem de paralı çocuk seviyorlar mesela ama burslu kısmı da var kazanması çok çok zor.benim okuduğum okulun koleji mesela kızıma sadece yüzde 10 burs veriyor ordan mezun olduğum için

İyi de Avrupa da asgari ücreti sadece vasıfsız ve eğitimsiz çalışanlar ve öğrenciler alıyor sadece , asgari ücret alan oranı da nüfusa oranla çok az zaten , yine de Türkiye de karı koca çalışan vasıflı eğitimli sınıtan daha iyi yaşıyorlar, kıyas yapılacaksa bu açıdan yapılmalı
Yanlis kiyaslar bunlar. Tabi ki her ulkede farkli alim gucunde insanlar var. Zorlanabilirsiniz bazi konularda. Butcenizi iyi ayarlamazsaniz her yerde zorlanirsiniz. Ama biz burada en temel besinlere ulasamayan buyuk bir kitleden bahsediyoruz. O yurtdisinda her sey sandiginiz gibi gulluk gulistanlik degil diyen kesim daha araba alamadik diyor. Biz temel besin diyoruz....arkadasim...muz nedir bilmeden buyuyen cocuklardan bahsediyoruz. Yurtdisinda evet harika hayatlariniz yok. Burada kimse sizin orada luksler icinde yasadiginizi dusunmuyor zaten. Cok sukur euro bu kadar degilken az gezmedik, az tozmadik (bak bu da hayal oldu artik). Az cok fikrimiz var insanlar nerede nasil yasiyor.

İyi de Avrupa da asgari ücreti vasıfsız - eğitimsiz çalışanlar ve öğrenciler alıyor sadece , asgari ücret alan oranı da nüfusa oranla çok az zaten , yine de Türkiye de karı koca çalışan vasıflı eğitimli sınıtan daha iyi yaşıyorlar, kıyas yapılacaksa bu açıdan yapılmalı
Yanlislikla sizi alintilamisim. Yukaridaki uyeyi alintilayacaktim oysa. ☺

En Büyük TÜRKİYE Türkiye deyim şükür bilmem yani gerçekten şaşırıyorum 9 binlirayla gecinemeyenleri görünce..amcam asgari ücretle 25 yıldır ev gecindirip cocuk okuttu..birikim yapıp 150 bine araba aldi vs yani size göre onun açlıktan ölmesi lazım di galiba
o ev gecinmemistir de size geciniyor gibi gelmistir 🥴
bizde kucukken her istedigimiz oluyo diye rahat rahat geciniyoruz sandik
sonra bir baktik annemin agzinda diş yok kaplama bile yaptiramamis kadin cektirmis birakmis.
saclari kirlasmis bir boyayi bile kendine lüks görmüş.
muz almış kendi yememiş.
kuruyemis almis kendi yememis.
ise girince anladik ki belkide arkadaslarida bizim is arkadaslarimiz gibi haftada bir veya ayda bir bulusup disarda yemege gitmis sinemaya gitmis ama annem hep evdeymis, sinemaya bile ilk kez benimle benim maasimla gitmis bilmem anlatabildim mi.
hayat sadece karin toklugundan ibaret degil

Yurt dışında her halükarda asgari ücret de alsan temel gıda maddelerini alabilmek daah kolay. Youtube da vs da tr almanya karşılaştırmali alışveriş yapanlar var. Sebze meyve et daha ucuz. Turkiyede asgari ücretli bir işçi evine her hafta et goturemez veya meyveyi fazla fazla alamaz. Ama yurt dışında birim fiyatlara baktığında gayet makul alınabilir fiyatlar..
Araba vs de öyle. Tukriyede aylık 2 3bin kazananlar için araba almak hayal. Yurt dışında 20 30 bin euro ya araba alabilirsin..

Yanlis kiyaslar bunlar. Tabi ki her ulkede farkli alim gucunde insanlar var. Zorlanabilirsiniz bazi konularda. Butcenizi iyi ayarlamazsaniz her yerde zorlanirsiniz. Ama biz burada en temel besinlere ulasamayan buyuk bir kitleden bahsediyoruz. O yurtdisinda her sey sandiginiz gibi gulluk gulistanlik degil diyen kesim daha araba alamadik diyor. Biz temel besin diyoruz....arkadasim...muz nedir bilmeden buyuyen cocuklardan bahsediyoruz. Yurtdisinda evet harika hayatlariniz yok. Burada kimse sizin orada luksler icinde yasadiginizi dusunmuyor zaten. Cok sukur euro bu kadar degilken az gezmedik, az tozmadik (bak bu da hayal oldu artik). Az cok fikrimiz var insanlar nerede nasil yasiyor.
Aynı şeyî demişiz nonamexx , ben de buralıyım zaten kız, yurtdışında değilim, karışıklık olmuş

Sicak memleketteyiz. Temmuz-Agustos-Eylul klima calisti mecbur yoksa ruhumuzu teslim edebiliriz. 500-600 tl elektrik parasi geldi. Simdi de dogalgaz faturasi bakalim ne kadar gelecek merakla bekliyoruz.
evim büyük 4+1 geçen yıl doğalgaz 500 550 geldi en az bu sene zamda gelmiş bekliyorum faturayı merakla merkezi sistem bir iki odayı kapatma şansım da yok.apartmanda emeklilerde yaşıyor nasıl ödeyecekler hiç bilmiyorumm

Ya marketlerde parayla ama annemin mahallesindeki mahalle kasabi bedava veriyor. Ben de ondan aliyorum. Mahalle kasaplarina bir sorun. Guvenilir bir yerden bedava alabilirsiniz belki.

Mahalle kasabından alıyorum valla o fiyata😆
Kasaplar anca tavuk kemiği verir bence kuzu kemiğinden çorba yapan çok. Çorbalık diye satıyor hatta. Hiç sanmam vereceğini isteyemem de ben zaten ya

Mahalle kasabından alıyorum valla o fiyata😆
Kasaplar anca tavuk kemiği verir bence kuzu kemiğinden çorba yapan çok. Çorbalık diye satıyor hatta. Hiç sanmam vereceğini isteyemem de ben zaten ya
Valla bizimki yillarin tanidik esnafi diye belki veriyordur. Ben de gidip istemem ama para teklif edince guluyorlar 😅

en acısı çocuklar için pandemi de yaşanıyor nasıl mı anlatayım:her gün 6 defa 30 ar dakika canlı ders var bazı çocukların ya tablet pc si yok ya da bozuk görüntü ses vs. sorunlu yada minicik telefondan takip etmeye çalışıyorlar.Ha bir de şu var herkes herkesin ev şartlarını da görüyür maalesef.kimi çocuk her ders için çeşit çeşit giyiniyor çok konforlu kendi odasında derse katılıyor önüne çeşitli kuruyemişler muz vs konuluyor ders esnasında arada yesin diye.bunu o yiyecekleri alamayan ve kendi odaları olmayan çocuklar da görüyor ve üzülüyorlar dolayısıyla.bir çocuk var 2 kardeşle salonda aynı anda ders alıyor bir çocuk var süper mobilyalı dev tv li bin kusür liralık oyuncu koltuklu odasından bağlanıyor .öğretmenlerin bile yaşantıları arasındaki farkları görüyoruz artık maalesef .

Valla bizimki yillarin tanidik esnafi diye belki veriyordur. Ben de gidip istemem ama para teklif edince guluyorlar 😅
Ya o eskinin esnafı da kalmadı. Onlar da haklı, dükkanı zor döndürüyor büyük bir kısmı. Ben haftada iki kere uğrayıp azar azar alan bir insanım ki nerden tanısın beni hani her hafta gidip 2 kilo pirzola sar desem çorbalık benden derdi belki de. Ben 2 haftada bir gidip 1 kuşbaşı, 1 kıyma, 2 şu çorbalık ve işte o boyun mu incik mi neyse etli bi kısım var ondan 2 adet alıyorum gidiyorum.

X