Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Güzel kızım biz de müslümanız biz de kesiyoruz şükür kurbanımızı , dini vecibedir ne kesersen kes en az yarısını dağıtıyorsun zaten, benim kesip ayırdığım en çok 2 ay durur, bu sene iriydi hayvan ona rağmen ve vahşiler gibi sürekli çiğ etle de beslenmiyoruz yani ben yemem bile doğru düzgün et , yine de deve kesmediysen yetmez 4 kişiye 6 ay

Kurban etinin bug'ını bulmuş olabilirler, mesela siz, ben, annemiz, teyzemiz ayrı ayrı kurban kesiyoruz sonra dağıtılması gereken payı kendi aramızda dağıtıyoruz, böylece kimsenin eti azalmıyor bem de dağıtma görevi de yerine gelmiş oluyor🤓

3000 bin lira ile sosyal aktivitelerniz var mı? Kitap, dergi alabiliyor musunuz? Tiyatroya gidebiliyor musunuz? Bir hobiniz var mı yani?
Muhtemelen küçük bir yerde yaşıyorsunuz zaten 800 lira kira istanbulda ancak şehre en uzak noktalarda oturulmayacak evlerdir.
Bacım ne tiyatrosu ya, 3000 liranın 800 ü kiraya 1000 TL sı faturalara gitse elde kaldı 1200… bu elde kalanla iki kişi nasıl besleniyor ben onu bile çıkaramadım :KK14: gıda fiyatlarına çok taktım ben bu aralar yaa, 3 kişi 4000 i buluyoruz bizim gırtlağımız mı delik, bu insanlar nasıl kişi başı 600 e beslenebiliyorlar, çıldırıcam yeminle

Kurban etinin bug'ını bulmuş olabilirler, mesela siz, ben, annemiz, teyzemiz ayrı ayrı kurban kesiyoruz sonra dağıtılması gereken payı kendi aramızda dağıtıyoruz, böylece kimsenin eti azalmıyor bem de dağıtma görevi de yerine gelmiş oluyor🤓
1. Dereceden akrabalar olmuyo diye biliyordum ben, öyleyse bu zamana kadar boşa gitti bizim etler desene

iyi de çalışıyorum diye şükretmek bira abes değil mi ya. O parayı çalışmadan verseler şükredeyim de. Ben eşek gibi çalışıp kazanmışım zaten. Onu mu germiş benim şükrüm 🤣
Hiç sormayın valla kendisi benden çok kazanıyor hala daha bir hırs peşinde maaşını yükseltmek için ama ben malum kişileri elestirdigim için sukursuz damgası yiyorum kendisi hangi taraftan tahmin etmişsinizdir

Villa konusu ayrı :-) o konuda hesabımın hala arkasındayım ve çok kırgınım...biz burda 2 yıl tasarruf edip anca telefon PC filan alırız, yurtdışında yaşayanlar mutfak masrafından kısıp burda apartman , villa filan alır aynı sürede...bkz. gurbetçiler

Yanılmıyorsam 600 euro civarinda çocuk yardımından bahsetmişti söz konusu üye, Türkiyede aylık 600 tl çocuk yardımı alabilen var mı acaba? Belki çok özel şartları olanlar alabiliyordur, avrupa gibi rahat başvuru olduğunu sanmıyorum. Biraz baktım ilk doğumda bir defaya mahsus 300 tl, daha sonra da eğitim ve sağlık için 35- 100tl arasında değisen şartlı devlet destekleri varmış.

Zaten herkesin birim üzerinden hesap karşılaştırma yaptığını düşünüyorum. Aylık 2000 euro/dolar geliri olan birinin birkaç aylık tasarrufuyla bizim için lüks sayılabilecek 20 bin/30 bin euroluk/dolarlık arabaları alma imkanı varken, bizim 2000 tl aylık gelir ile aynı marka arabaların ikinci ellerini bile almamızın hayal olması mesela en basit karşılaştırma.

Ailem gecen sene Almanyaydi. Cocuk parasini bilmem de tek asgari ucretle calisan ustelik kiradaysa orada da gecinmek anca kendine yeter Turkiyeden mal mulk yapilmaz, çok kısıyor olmasi, hic gezmiyor olmasi lazim.
Onun disinda evet elektronik aletlere, araclara ulaşmak orada bizden cok daha kolay.

Baska bir akrabamda evlendi yurtdisinda gitti 3 yil oldu. Orada arabalari var, burada olsalar o arabayi alamayacaklardi muhtemelen orta duzey geciniyorlar ama turkiyede villa alabilmis degiller hala.

Ailem gecen sene Almanyaydi. Cocuk parasini bilmem de tek asgari ucretle calisan ustelik kiradaysa orada da gecinmek anca kendine yeter Turkiyeden mal mulk yapilmaz, çok kısıyor olmasi, hic gezmiyor olmasi lazim.
Onun disinda evet elektronik aletlere, araclara ulaşmak orada bizden cok daha kolay.

Baska bir akrabamda evlendi yurtdisinda gitti 3 yil oldu. Orada arabalari var, burada olsalar o arabayi alamayacaklardi muhtemelen orta duzey geciniyorlar ama turkiyede villa alabilmis degiller hala.
Alırlar alırlar, villa da alırlar şato da yaptırırlar Allah'ın izniyle...3 yılda BMW, Mercedes alabilen, 10 yılda neler almaz, hey gidi...Biz o arabaları 30 yılda alamayız, çoluğumuzu çocuğumuzu tenekeden hallice arabalarda gezdiririz şanlıysak

Biz eşimle asla kredi çekmemeye karar verdik evlenirken ve maaşı inanılmaz bereketli yaklaşık 3000 bin alıyor ben çalışmıyorum bir liste yaptık her ay bir kaç eksiğimiz alıyor hiç bir şeyden mahrum bırakmıyor ... Ben çalışırken 5000..ama sanki geçinemem gibi geliyordu kendi paramla ..800 lira kira veriyoruz ..etimiz bolcana var buzlukta her hafta balık yeriz 2 kangal sucuk ayda bir alırız ..ama etimizin çok olma sebebi kurbanda eşimin ailesinin kurbanın yarısını bize vermesi Allah razı olsun ..ama tabiki az et yerdik o zamanda ...mesela ben kıyma aldirirdim her yemege az az katardim yani ..demek istediğim şu kredi evin bereketini alıp götürüyor ...ne yap ne et faizden krediden kurtul evine sokma ...eşinin hamile kalana kadar çalış sonra istifa et bebeğine bak en az 2 yıl bence ..o kadar çabuk buyuyorlar ki çok özlersin sonra minikligini ...ardından iş ararsin bence ...özel hastanede asla çocuk dogurma tecrubesizler.. Hacettepe üni hastanesi yada Ankara üni Hastanesi'nin doç. Dr özel muayenesinden randevu al maksimum 200 lira olsun muayene ücreti 1 ay boyunca o 100 liradan muayene oluyorsun ekstra vermiyorsun diğer şeyler bedava zaten..onun haricinde özel oda istersen günlüğü gayet uygun olur ..hem tecrübeli drlar hemde Allah korusun bebeğin yogun bakım ihtiyacı olursa en güvenilir eller bakar.. özel sadece para düşünür bir sağlıkçı olarak yazıyorum..özelde konforun iyi olur ama sonuçta 5 yıldızlı tatile gitmeyeceksin ..bebeğin ve sen saglikli ol yeter...benim önerilerim bu kadar sen düşün iyice .. Allah mutlu etsin
Eşinizin ailesinin yaptığı size özel hayır, kurban değil bence. Kestiğinin yarısını bir kişiye vermek kurban mı oluyor?
Cidden millet senede bi kere kesip yemek amacında burda duydum bu olayı da.
Sizin yaptığınıza ayrıca geçinmek denmiyor hayatta kalmak deniyor. Yarım yamalak beslenip, istediğin bir şeyi istediğin zamanda yapamıyorsan, tatiline düzgün gidemiyorsan bunun adı çok güzel yetmek geçinmek değildir. Hayatta kalacak kadar idare etmektir

Alırlar alırlar, villa da alırlar şato da yaptırırlar ...3 yılda BMW, Mercedes alabilen, 10 yılda neler almaz, hey gidi

Araba 3 yillik degil kiz adam onu cook daha once almiş ama Turkiyde alamazdi. Benim akrabam evleneli 3 yil oldu. 😂😂😂 Adam daha uzun suredir orada calisiyor. Adamin turkiyede kucuk sehirde bir tane 1+1 evi var sadece baska bisey yok.
Orda aldiklari arabanin fiyatini TLye bile cevirsen bizden ucuz oluyor yine.

1. Dereceden akrabalar olmuyo diye biliyordum ben, öyleyse bu zamana kadar boşa gitti bizim etler desene
Pirayeciğim bizim aileden babam, kayınvalideler, teyzeler keser bana düşen bir pişirimlik ettir. Tadına bakalım diye. Bir tek kayınvalidem biraz fazla verir o da öyle aylarca yetmez, üç minik poşet. Burdan duydum ben bu dolaba istiflemek için kurban kesip bir sene yemeyi

Bacım ne tiyatrosu ya, 3000 liranın 800 ü kiraya 1000 TL sı faturalara gitse elde kaldı 1200… bu elde kalanla iki kişi nasıl besleniyor ben onu bile çıkaramadım :KK14: gıda fiyatlarına çok taktım ben bu aralar yaa, 3 kişi 4000 i buluyoruz bizim gırtlağımız mı delik, bu insanlar nasıl kişi başı 600 e beslenebiliyorlar, çıldırıcam yeminle

bilmiyorum bazen ben müsrifim heralde ev karısı olmayı beceremedim diyorum.

ne kadar uygunmuş fiyatlar şaştım kaldım.2011 de sadece normal doğum ve 1 gün hastane de yatışa 1500 tl verdim aynı hastanede 7 ay süren tetkiklere gittiğim günlerde ayrı ayrı ödedim .9 yıl sonra 2500 a doğum varmış şaşılacak şey.benimki de lüks segment hastane değildi.dikmen deki 29 mayıs hastanesiydi
Aynen 2010’da 1.500 verdik doğuma..ayda 2 kez kontrole gittim bi kısmını sigorta karşılıyordu ama her seferinde ücret ödedim..125 tl annem için refakatçi parası alınmıştı doğumda ayrıca..2.500 ‘e ben de şoktayım şu an

Bu bile çok fazla değil mi?
Kese, kalp atımı, 2 li test, ayrıntılı test, aylık kontroller doğum.
10 bin TL lik bı para gitmiyor.
2400 doğum ücreti, istedikleri testleri aile hekimine yaptırıp doktoruma atıyordum, ayrıntılı teste (testi yapan doktor da bu konuda çok iyi bı hekim) 350 TL, ikili teste 250 TL ve kontrol ücretleri.
Toplam 4 bin TL ye mâl oldu.
Kan sulandırıcı iğnelerim içinde rapor çıkartıldı. 21 ya da 22 kutu kullandım ücret vermedim.
Yok, bence değil.
Diğer tüm testlerimi devlette, aile hekimliğinde vb yerde yaptıracaksam ben niye sadece ama sadece doğuma 2500 tl vereyim ki?
Hastaneyi maksimum 1 gün kullanacağım ve verilecek ücret bu mu yani?
Ve bir de doktora muayene ücreti ödeyeceğim, gözüyle görmediği, takip edemediği bir sistemde yapılmış testleri inceleyecek diye.
Devlete komple giderim, param cebimde kalır, ne de olsa tüm süreci takip eden, testi yapanlar onlar.

Valla bana göre bu anlattığınız çok para:)

Araba 3 yillik degil kiz adam onu cook daha once almiş ama Turkiyde alamazdi. Benim akrabam evleneli 3 yil oldu. 😂😂😂 Adam daha uzun suredir orada calisiyor. Adamin turkiyede kucuk sehirde bir tane 1+1 evi var sadece baska bisey yok.
İşte TL ye bile çevirsen ucuz , niye? Dana gibi vergi döşemiyorlar, vatandaşım güvenli araçta gezsin , aç kalmasın , iyi beslensin diye gıdaya otomotive yüklenmiyorlar vergide ya, en çok o çok zoruma gidiyor:KK61:

Eşinizin ailesinin yaptığı size özel hayır, kurban değil bence. Kestiğinin yarısını bir kişiye vermek kurban mı oluyor?
Cidden millet senede bi kere kesip yemek amacında burda duydum bu olayı da.
Sizin yaptığınıza ayrıca geçinmek denmiyor hayatta kalmak deniyor. Yarım yamalak beslenip, istediğin bir şeyi istediğin zamanda yapamıyorsan, tatiline düzgün gidemiyorsan bunun adı çok güzel yetmek geçinmek değildir. Hayatta kalacak kadar idare etmektir

insanlar gerçekten kurbanı yanlış anlıyor. Yanlış bir anadolu inanışı eşimle evlenince gördüm bunu da. Biz göçmeniz bizim eve kurban eti girmezdi. Hepsi dağıtılırdı yalandan bayram günü kavurmalık kadar gelirdi yani adet yerini bulsun diye.
Eşimle evlendim. Bahçede 4 tane kurban kesildi. Ee kime dağıtıcaz. Parçalara ayıralım da. poşet aldınız mı etiketler nerde demeye başlayınca herkes suratım bön bön baktı. Herkes kendine ve yakın çevresine dağıtıyordu. 😱
E o zaman anlamı yok ki kurban olmasının bayramdan sonra da kesebilirsin bayram günü ne eziyete girdik.

İşte TL ye bile çevirsen ucuz , niye? Dana gibi vergi döşemiyorlar, vatandaşım güvenli araçta gezsin , aç kalmasın , iyi beslensin diye gıdaya otomotive yüklenmiyorlar vergide ya, o çok zoruma gidiyor:KK61:

Orasi oyle tabi ki. Esime diyorum kalk gidelim elimde vatandasligim var, senin meslegin gecerli aranan bir meslek, dil desen sular seller gibi dil var. Oturduk burda bekliyoruz hala neyi bekliyorsak. Millet gitmek için tırmalar biz bekliyoruz. 😂😂😂😂😂😂

Ama gidecegiz elbet

Dediğim gibi yaşamak var yaşamak var.
Pandemi elbet bitecek bir gün. İnşallah 🤲
Ozaman biz eski rutinlerimize döneceğiz.
Buda sadece yeme-içme-karnı doyurmak değil.
Alışgın olduğumuz ve şuan çok fazla özlediğimiz sosyal aktivitelerimiz var. Çocukların bunlarada en az gıda kadar ihtiyacı var
Her hafta sonumuz doluydu,kızın cts-pazar basket ve dil kursu vardı.çıkışta da mutlaka dışardaydık..ayda 2 bazen 3 sinemamız,tiyatromuz olurdu.mağaza mağaza gezer,yemeğimizi yer öyle girerdik eve...bunlar benim için ihtiyaç mesela evet ciddi masraf oluyor ama bana iyi geliyor..ailecek kahvaltiya gitmek,eşimle bazen arkadaşlarımla dışarıda kafa dağıtmak benim için asla lüks değil

CiRiLLA CiRiLLA m senin bu akraba ne iş yapıyor orda, yani eğitimi mesleği yaşı ne ? Kapsamlı bir karşılaştırma yapıp iyice depresyona girmek istiyorum da bu gece yardım edersen :KK14:

X