- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
-
- Konu Sahibi captain price
yazık ya o çocuklaraBenim komşum tek asgari ücretli eşi çalışıyor sadece. 3 çocuğu var Tek maaşla çocuklara nasıl yetiyorlar bilmiyorum. Ben evleneli 3 yıl olacak daha yeni çocuk sahibi olmaya karar verdik. Ikimiz çalışıyor olmamıza rağmen. Bikac defa denk geldim boş pogaca kek akşam yemegiydi çocukların. Sanmıyorum et balık vs haftada 1 aldıklarını
faizden krediden kurtulsun evine sokmasın iyide böyle de eli zengin edip kendin bir arpa boyu uzamiyor oluyorsun.Biz eşimle asla kredi çekmemeye karar verdik evlenirken ve maaşı inanılmaz bereketli yaklaşık 3000 bin alıyor ben çalışmıyorum bir liste yaptık her ay bir kaç eksiğimiz alıyor hiç bir şeyden mahrum bırakmıyor ... Ben çalışırken 5000..ama sanki geçinemem gibi geliyordu kendi paramla ..800 lira kira veriyoruz ..etimiz bolcana var buzlukta her hafta balık yeriz 2 kangal sucuk ayda bir alırız ..ama etimizin çok olma sebebi kurbanda eşimin ailesinin kurbanın yarısını bize vermesi Allah razı olsun ..ama tabiki az et yerdik o zamanda ...mesela ben kıyma aldirirdim her yemege az az katardim yani ..demek istediğim şu kredi evin bereketini alıp götürüyor ...ne yap ne et faizden krediden kurtul evine sokma ...eşinin hamile kalana kadar çalış sonra istifa et bebeğine bak en az 2 yıl bence ..o kadar çabuk buyuyorlar ki çok özlersin sonra minikligini ...ardından iş ararsin bence ...özel hastanede asla çocuk dogurma tecrubesizler.. Hacettepe üni hastanesi yada Ankara üni Hastanesi'nin doç. Dr özel muayenesinden randevu al maksimum 200 lira olsun muayene ücreti 1 ay boyunca o 100 liradan muayene oluyorsun ekstra vermiyorsun diğer şeyler bedava zaten..onun haricinde özel oda istersen günlüğü gayet uygun olur ..hem tecrübeli drlar hemde Allah korusun bebeğin yogun bakım ihtiyacı olursa en güvenilir eller bakar.. özel sadece para düşünür bir sağlıkçı olarak yazıyorum..özelde konforun iyi olur ama sonuçta 5 yıldızlı tatile gitmeyeceksin ..bebeğin ve sen saglikli ol yeter...benim önerilerim bu kadar sen düşün iyice .. Allah mutlu etsin
Kötü a101 e uğrasan birkaç parça abur cubur bir de aktüel naylon alsan 100lira gittiSokağa çıkarken 100 tl bitiyor zaten dimi esra sfhdkd
Kötü a101 e uğrasan birkaç parça abur cubur bir de aktüel naylon alsan 100lira gitti
Demek bizim evin bereketini faiz kaçırıyormuş, gerçi faizle kredi almasak ev de alamazdık ama ev almasak da kirada "3000 bin" lirayla da geçinebilecekmişiz, şimdi ev var 10000 TL ye sürünüyoruz, hep faiz şeyi bunlar yani, aydınlandımmmmBiz eşimle asla kredi çekmemeye karar verdik evlenirken ve maaşı inanılmaz bereketli yaklaşık 3000 bin alıyor ben çalışmıyorum bir liste yaptık her ay bir kaç eksiğimiz alıyor hiç bir şeyden mahrum bırakmıyor ... Ben çalışırken 5000..ama sanki geçinemem gibi geliyordu kendi paramla ..800 lira kira veriyoruz ..etimiz bolcana var buzlukta her hafta balık yeriz 2 kangal sucuk ayda bir alırız ..ama etimizin çok olma sebebi kurbanda eşimin ailesinin kurbanın yarısını bize vermesi Allah razı olsun ..ama tabiki az et yerdik o zamanda ...mesela ben kıyma aldirirdim her yemege az az katardim yani ..demek istediğim şu kredi evin bereketini alıp götürüyor ...ne yap ne et faizden krediden kurtul evine sokma ...eşinin hamile kalana kadar çalış sonra istifa et bebeğine bak en az 2 yıl bence ..o kadar çabuk buyuyorlar ki çok özlersin sonra minikligini ...ardından iş ararsin bence ...özel hastanede asla çocuk dogurma tecrubesizler.. Hacettepe üni hastanesi yada Ankara üni Hastanesi'nin doç. Dr özel muayenesinden randevu al maksimum 200 lira olsun muayene ücreti 1 ay boyunca o 100 liradan muayene oluyorsun ekstra vermiyorsun diğer şeyler bedava zaten..onun haricinde özel oda istersen günlüğü gayet uygun olur ..hem tecrübeli drlar hemde Allah korusun bebeğin yogun bakım ihtiyacı olursa en güvenilir eller bakar.. özel sadece para düşünür bir sağlıkçı olarak yazıyorum..özelde konforun iyi olur ama sonuçta 5 yıldızlı tatile gitmeyeceksin ..bebeğin ve sen saglikli ol yeter...benim önerilerim bu kadar sen düşün iyice .. Allah mutlu etsin
Nasıl sakin olalım bacım, coğrafya belli kader belli...Bu ülkede huniyle gezmemiz lazım normal şartlar altında da işte, huni bile masraf
Ya bilim ya sanat ya eğitim ya düşünceyi ifade özgürlüğü ya cinsiyet eşitliği ya sosyal destek olanakları ya vatandaşlık hakları ya özgür medya ya insan haklarına verilen değer ya planlı kentleşme politikaları, ya liyakat ya adalet, ya düşük enflasyon oranları, ya vergi dağılımı...bunları da orda kazanıp orda kullanıyorlar, ekonomi her zaman ikincil kazançtır bacım, aklı olan az kazansa da bunları seçer zatenOrada kazanip burada gecinmiyorlar ki sonuçta. Turkiyede yasayip dolarla euro ile maaş alirsa ok ama orada yaşiyorken ve orada geciniyorken coook buyuk paralar degil kazandiklari.
Alım gücü de gayet geçerli bir sebep. Yeni çıkan iPhone onlar için dolar bazında alınabilecek bir ürünken bizde imkansız.Ya bilim ya sanat ya eğitim ya düşünceyi ifade özgürlüğü ya cinsiyet eşitliği ya sosyal destek olanakları ya vatandaşlık hakları ya özgür medya ya insan haklarına verilen değer ya planlı kentleşme politikaları, ya liyakat ya adalet, ya düşük enflasyon oranları, ya vergi dağılımı...bunları da orda kazanıp orda kullanıyorlar, ekonomi her zaman ikincil kazançtır bacım, aklı olan az kazansa da bunları seçer zaten
Sadece Üç milyarlarmi çok iyi geciniyorsunuzBiz eşimle asla kredi çekmemeye karar verdik evlenirken ve maaşı inanılmaz bereketli yaklaşık 3000 bin alıyor ben çalışmıyorum bir liste yaptık her ay bir kaç eksiğimiz alıyor hiç bir şeyden mahrum bırakmıyor ... Ben çalışırken 5000..ama sanki geçinemem gibi geliyordu kendi paramla ..800 lira kira veriyoruz ..etimiz bolcana var buzlukta her hafta balık yeriz 2 kangal sucuk ayda bir alırız ..ama etimizin çok olma sebebi kurbanda eşimin ailesinin kurbanın yarısını bize vermesi Allah razı olsun ..ama tabiki az et yerdik o zamanda ...mesela ben kıyma aldirirdim her yemege az az katardim yani ..demek istediğim şu kredi evin bereketini alıp götürüyor ...ne yap ne et faizden krediden kurtul evine sokma ...eşinin hamile kalana kadar çalış sonra istifa et bebeğine bak en az 2 yıl bence ..o kadar çabuk buyuyorlar ki çok özlersin sonra minikligini ...ardından iş ararsin bence ...özel hastanede asla çocuk dogurma tecrubesizler.. Hacettepe üni hastanesi yada Ankara üni Hastanesi'nin doç. Dr özel muayenesinden randevu al maksimum 200 lira olsun muayene ücreti 1 ay boyunca o 100 liradan muayene oluyorsun ekstra vermiyorsun diğer şeyler bedava zaten..onun haricinde özel oda istersen günlüğü gayet uygun olur ..hem tecrübeli drlar hemde Allah korusun bebeğin yogun bakım ihtiyacı olursa en güvenilir eller bakar.. özel sadece para düşünür bir sağlıkçı olarak yazıyorum..özelde konforun iyi olur ama sonuçta 5 yıldızlı tatile gitmeyeceksin ..bebeğin ve sen saglikli ol yeter...benim önerilerim bu kadar sen düşün iyice .. Allah mutlu etsin
Ya bilim ya sanat ya eğitim ya düşünceyi ifade özgürlüğü ya cinsiyet eşitliği ya sosyal destek olanakları ya vatandaşlık hakları ya özgür medya ya insan haklarına verilen değer ya planlı kentleşme politikaları, ya liyakat ya adalet, ya düşük enflasyon oranları, ya vergi dağılımı...bunları da orda kazanıp orda kullanıyorlar, ekonomi her zaman ikincil kazançtır bacım, aklı olan az kazansa da bunları seçer zaten
Villa konusu ayrıSiz para hesabi yapip 3 yilda villa aliniyor dediginiz için para uzerinden konuştum, orada kazanip orada harcayinca villa parasi olmuyor o para. Yurtdisinda yasayan insanin maaşini TL ye cevirmek sacma birsey.
Geri kalanlari siz suan kendiniz yaziyorsunuz. Ben Turkiyeyle ayni sartlarda yasiyorlar diye birşey demedim zaten.
Bu bile çok fazla değil mi?Siz doğumdan bahsediyorsunuz salt olarak.
Konu sahibi doğum paketi yani hamilelik başlangıcı ile beraber 9 aylık süreç ve tüm gerekli şeylerin totalinden bahsediyor.
Sadece Üç milyarlarmi çok iyi geciniyorsunuz
Çok doğru söylüyorsunuz bi arkadaşım var ne zaman pahaliliktan yakınsam şükret ikinizde çalışıyorsunuz deyip duruyor benim derdim ben değil asgari ücretle nasıl geçiniyor insanlar kardeşlerim asgari ücretle çalışıyor diyorum o hala şükret diye tutturuyor adımı sukursuze çıkardı ki kendisinin geliri benden daha fazlaHer marketten gelince eşimle benim söylediğimiz cümledir ‘yahu biz alıyoruz da alamayan ne yapacak, şuncacık şey yemeklik yok dünya tutuyor’ oluyor.
Kendilerinden daha çok üzülüyoruz sanırım...
Biz eşimle asla kredi çekmemeye karar verdik evlenirken ve maaşı inanılmaz bereketli yaklaşık 3000 bin alıyor ben çalışmıyorum bir liste yaptık her ay bir kaç eksiğimiz alıyor hiç bir şeyden mahrum bırakmıyor ... Ben çalışırken 5000..ama sanki geçinemem gibi geliyordu kendi paramla ..800 lira kira veriyoruz ..etimiz bolcana var buzlukta her hafta balık yeriz 2 kangal sucuk ayda bir alırız ..ama etimizin çok olma sebebi kurbanda eşimin ailesinin kurbanın yarısını bize vermesi Allah razı olsun ..ama tabiki az et yerdik o zamanda ...mesela ben kıyma aldirirdim her yemege az az katardim yani ..demek istediğim şu kredi evin bereketini alıp götürüyor ...ne yap ne et faizden krediden kurtul evine sokma ...eşinin hamile kalana kadar çalış sonra istifa et bebeğine bak en az 2 yıl bence ..o kadar çabuk buyuyorlar ki çok özlersin sonra minikligini ...ardından iş ararsin bence ...özel hastanede asla çocuk dogurma tecrubesizler.. Hacettepe üni hastanesi yada Ankara üni Hastanesi'nin doç. Dr özel muayenesinden randevu al maksimum 200 lira olsun muayene ücreti 1 ay boyunca o 100 liradan muayene oluyorsun ekstra vermiyorsun diğer şeyler bedava zaten..onun haricinde özel oda istersen günlüğü gayet uygun olur ..hem tecrübeli drlar hemde Allah korusun bebeğin yogun bakım ihtiyacı olursa en güvenilir eller bakar.. özel sadece para düşünür bir sağlıkçı olarak yazıyorum..özelde konforun iyi olur ama sonuçta 5 yıldızlı tatile gitmeyeceksin ..bebeğin ve sen saglikli ol yeter...benim önerilerim bu kadar sen düşün iyice .. Allah mutlu etsin
Çok doğru söylüyorsunuz bi arkadaşım var ne zaman pahaliliktan yakınsam şükret ikinizde çalışıyorsunuz deyip duruyor benim derdim ben değil asgari ücretle nasıl geçiniyor insanlar kardeşlerim asgari ücretle çalışıyor diyorum o hala şükret diye tutturuyor adımı sukursuze çıkardı ki kendisinin geliri benden daha fazla
Orada kazanip burada gecinmiyorlar ki sonuçta. Turkiyede yasayip dolarla euro ile maaş alirsa ok ama orada yaşiyorken ve orada geciniyorken coook buyuk paralar degil kazandiklari.
Siz para hesabi yapip 3 yilda villa aliniyor dediginiz için para uzerinden konuştum, orada kazanip orada harcayinca villa parasi olmuyor o para. Yurtdisinda yasayan insanin maaşini TL ye cevirmek sacma birsey.
Geri kalanlari siz suan kendiniz yaziyorsunuz. Ben Turkiyeyle birebir ayni sartlarda yasiyorlar orada diye birşey demedim zaten.
4 ay oldu kurban keseli 2 ay daha yeter o etler bize..haftada 2 gün balik yeriz 2 gunde et..atıştırma olarak cips çikolata arasira da baklava yas pasta :) cocuklar küçük kuruyemis yiyemez onlara hazir ilik suyu alıyorum corba yapıyorum:))