Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

5 diyor o üye😂
Aylık köyden yumurta ve süt getiriyormuş 120 yazdı yanılmıyorsam.
Benim haftalık o fiyat😂
Söylerse neresi orası taşınacağım, ciddiyim...
Bilmiyorum ben İstanbul'dayım dediğim gbi semte göre değişiyor ama daha pahalısı var ucuzu yoktur belki 25 e falan nduser o da maksimum.

Yumurta deseniz iki kişi on günde 25 30 arası yumurta gidiyor .Birazını organik alıyorum az birazini üç numara alıyorum ekonomi yapcam diye yine de durum ortada .
Bende merak ettim tasinamayiz şu an işten dolayı ama en azından biliriz :)

Yani bir ay öncesi ile şu ay arasında bile fiyat farkı var .Katılıyorum size .En büyük kalem de sağlık bebek konusunda .Ben iki kez kayıp yaşadım mesela hastanelere odedigim ücretleri duysanız sasarsiniz.Neyse sağlık olsun dediğim gbi altından kalkabiliyoruz ama çok daha iyi de yaşayabilirdik başka bir ülkede olsa idik diye duşunuyorum .

Birazdan markete gidicem yesilligim bitti (marul,maydanoz gbi şeyler )başka biten varsa onu da alırım kesin 100 lira tutar 🙈 hep yüzlük cikiyorum ben nasıl oluyorsa .Yazicam artık kalem kalem bakalım belki işe yarar .

Ben hep 50 tl lik alıyorum bana bir şey olmaz sjshdkd :KK70:
İşin komik tarafı bu paralarla geçinebiliyoruz ve hala oh mis gibi hayatım var modundayız.
Başka ülkeler de devlet elektriğe %5 zam yapıyor millet sokağa dökülüyor iç savaş çıkıyor.
Bizim ülke de o kadar alışmışız ki ohh be diyoruz iyi ki %5 oldu!
Diyorum ya iyi kazanıyoruz harcıyoruz ya kazanamayanlar ? :KK43:

İşin komik tarafı bu paralarla geçinebiliyoruz ve hala oh mis gibi hayatım var modundayız.
Başka ülkeler de devlet elektriğe %5 zam yapıyor millet sokağa dökülüyor iç savaş çıkıyor.
Her marketten gelince eşimle benim söylediğimiz cümledir ‘yahu biz alıyoruz da alamayan ne yapacak, şuncacık şey yemeklik yok dünya tutuyor’ oluyor.
Kendilerinden daha çok üzülüyoruz sanırım...

Her marketten gelince eşimle benim söylediğimiz cümledir ‘yahu biz alıyoruz da alamayan ne yapacak, şuncacık şey yemeklik yok dünya tutuyor’ oluyor.
Kendilerinden daha çok üzülüyoruz sanırım...

İşte diyorum ya alamadıkları halde hala şükür modundalar.
Alamadığım şeye nasıl şükrederim ?

Elektrik dediniz yine sinirlendim.
Bugünden itibaren elektrik şirketlerinin seyahat, konaklama, ağırlama, dernek üyeliği, hediye gibi gider kalemleri de faturalara yansıtılacakmış.
Adamların uçak biletlerini de biz alacağız.
Biz de makine çalıştırmak için saat kovalayalım.

Zaten ben onlar için de üzgünüm .Yani sağlıksız beslenen çocuklar için özellikle ...

Bana elektrik demeyiniz lütfen iki kişiyiz 136 lira gelmişti en son 🙈

Hakkımızda hayırlısı olsun(içime yine afakanlar bastı)

Elektrik dediniz yine sinirlendim.
Bugünden itibaren elektrik şirketlerinin seyahat, konaklama, ağırlama, dernek üyeliği, hediye gibi gider kalemleri de faturalara yansıtılacakmış.
Adamların uçak biletlerini de biz alacağız.
Biz de makine çalıştırmak için saat kovalayalım.

Okudum haberi.
Zaten 20 lira gelen fatura vergisi algısı derken 70 tl ye çıkıyordu artık 100 lira öderiz.
Bunlar hep özelleştirilmenin getirdiği vergiler.
Zamanında hepsi devletindi artık hepsi özel.

Zaten ben onlar için de üzgünüm .Yani sağlıksız beslenen çocuklar için özellikle ...

Bana elektrik demeyiniz lütfen iki kişiyiz 136 lira gelmişti en son 🙈

Hakkımızda hayırlısı olsun(içime yine afakanlar bastı)

2 kişiyiz çalışıyoruz evde her şey a++ inan akşamları sadece 1 tv, bazen laptop ve lambader açık olur.
Ütü 15 günde 1.
Fırın keza öyle.
70-80 lira arası geliyor.
Kullanım bedeli 23 lira.
Artık bıktık inan.
Vergi vergi :sinirli:

İnsanlar vergi vermekten et, tavuk alamıyor.
Makarnaya, pirince ancak yetiyor.
Kaju normal de ne kadar faydalı besin ama kilosu olmuş kaç tl.
Nasıl yesin insanlar.
Ben bile her ay alamıyorum.
piraye piraye

2 kişiyiz çalışıyoruz evde her şey a++ inan akşamları sadece 1 tv, bazen laptop ve lambader açık olur.
Ütü 15 günde 1.
Fırın keza öyle.
70-80 lira arası geliyor.
Kullanım bedeli 23 lira.
Artık bıktık inan.
Vergi vergi :sinirli:
Bu vergiler bitiriyor bizi zaten ama sizin durum benden iyimis yine de 😄

İnsanlar vergi vermekten et, tavuk alamıyor.
Makarnaya, pirince ancak yetiyor.
Kaju normal de ne kadar faydalı besin ama kilosu olmuş kaç tl.
Nasıl yesin insanlar.
Ben bile her ay alamıyorum.
piraye piraye
Yeni yaptım kuruyemiş alışverişi cerezciyiz.biz den alıyorum hem indirim var şu an ,öneririm Ne nerede iyi ve indirimde bilirim bende oysa ki 🙈

Bu vergiler bitiriyor bizi zaten ama sizin durum benden iyimis yine de 😄

İçinde neler var ama ;

" Elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi giderlerinin vatandaşın faturasına eklenmesi yönünde karar alındı. karara göre, elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcama vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacak. bu giderler arttıkça vatandaşın ödeyeceği fatura da kabaracak.

Bu giderlerin yanı sıra şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık ve müşavirlik giderleri, dava, mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri, noter harcamaları gibi işletme giderleri yüzde 7 artırılarak fatura hesabına dahil edilecek.

Bu giderlerin dışında şirketlerin yapacağı haberleşme, seyahat ve konaklama harcamaları ile personel yollukları, odalara ödedikleri aidatlar ve büro harcamaları da vatandaşın elektrik faturasına eklenecek."

İçinde neler var ama ;

" Elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi giderlerinin vatandaşın faturasına eklenmesi yönünde karar alındı. karara göre, elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcama vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacak. bu giderler arttıkça vatandaşın ödeyeceği fatura da kabaracak.

Bu giderlerin yanı sıra şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık ve müşavirlik giderleri, dava, mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri, noter harcamaları gibi işletme giderleri yüzde 7 artırılarak fatura hesabına dahil edilecek.

Bu giderlerin dışında şirketlerin yapacağı haberleşme, seyahat ve konaklama harcamaları ile personel yollukları, odalara ödedikleri aidatlar ve büro harcamaları da vatandaşın elektrik faturasına eklenecek."
Ruh sağlığımızı siniyorlar bence .Başka açıklaması yok çünkü .

Borcunuzu ödeyebiliyor,yeme içme anlamında kısmak durumunda kalmıyorsanız mantıklı çocuk yapmak aksi halde zorlanırsınız bence.
Bilemiyorum 2 paket beze 150 lira verdim en basitinden ki 1 ay bile yetmeyecek bu oğluma,aynı şekilde 1 kutu mama alıyorum 1 hafta dolmadan bitiyor. Oturdum geçen gün kabaca hesapladım sadece mama ve bez masrafım ayda 1000 lirayı buluyor.
İlk sene zaten ilk aylar ayda 1 doktor kontrolü,hastalansa apar topar doktora git,özel aşılar var yapılan ki 2000 lira civari ödedim 3 özel aşıya(bir kısmını sigorta ödedi)inanın 1 sene dolmadan özel sağlık sigortamızın limiti doldu. Öyle bir hastane masrafı.
Giyim kuşam zaten sürekli alınıyor zira 1 aldığınız ayakkabıyı,giysiyi 1 sene giymiyor çocuk,eskimeden kücülüp yenisi alınıyor.
Kızım 8 ,oğlum 27 aylık. Ben kafama göre yemek yapamıyorum mesela şu an,ilk evlendiğimizdeki gibi değil yani ,dengeli beslensinler diye haftalık program yapıyorum.
Hayat ciddi pahalı maalesef, haftalık alışveriş yapıyorum mesela,1 sonraki hafta aldığım şeylerin fiyatı artmış oluyor epey.
Ha bunları zaten az çok sizde biliyorsunuzdur.
Kararsızsanız bu sürecte biraz daha birikim yapın,şu covid illetinden kurtulalım,hastaneler biraz daha güvenli olsun o zaman düşünün derim.

5 diyor o üye😂
Aylık köyden yumurta ve süt getiriyormuş 120 yazdı yanılmıyorsam.
Benim haftalık o fiyat😂
Söylerse neresi orası taşınacağım, ciddiyim...
Ufff. Taşranın dibindeyim normal yaşam standartları için konuşuyorum eşşek yüküyle para gidiyor ya bide tek yaşıyorum. ağlayarak okuyorum külbastıları :KK70:

X