Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Buradaki yorumları okuyunca karar verdim bende bilmiyorum,üzüldüm halime

Birde yazmış ya yukarda amcam çocuk okuttu 150 bin biriktirdi araba aldı diye.
Duvar gibi çocuk büyütürsen büyür.
Benim annemler çok kalabalıklar her birinin arasında 1 yaş var.
Doğan diğerini büyütmüş ve hiç yeni kıyafetleri olmamış.
Annem hala ağlar der gelin oldum bir çamaşır bile almadılar diye.
Buda çocuk büyütme bir de büyüttün iyi besledin, iyi yerlerde okuttun falan dersen birde öyle büyütürsün.
Haritacı kız da sadece fiziksel olarak büyütmeye odaklanmış.
Hoş asgari ücretle fiziksel bile büyüyemezsin de

Yahu sen ben o, biz hep bir şekilde olsa da geçiniyor, her şeyi yiyip içiyoruz.
Derdimiz geçinemeyenler, onlar bizden iyi olduğunu söylüyor.
Gel de delirme

Evet nasıl yapıyorlar bir bilsek
Bence biz bilmiyoruz ama hshdjs
Nerede indirim var bilirim ama asgari ücretle haftanın 3 günü balık yemeği bilemem

Yani bazen düşünüyorum bizde mi bir gariplik var diye...Anneniz için de ayrı üzüldüm ,şimdi keyfi yerindedir inşallah .

Asgari ücretle geçinenlere Allah yardım etsin ne diyim .

Yani bazen düşünüyorum bizde mi bir gariplik var diye...Anneniz için de ayrı üzüldüm ,şimdi keyfi yerindedir inşallah .

Asgari ücretle geçinenlere Allah yardım etsin ne diyim .

İşte diyorum ya fiziksel olarak büyütmüyoruz çocuklarımızı tam bir insan olmalı diyoruz o yüzden bu masrafımız, çabamız.

Annem ona verilmediği değerin farkında artık üstünde durmuyor.
Benim dedemin maddi durumu çok iyidir.
Mirasını pay etti ama sadece oğlanlarına, kızlarına 1 lira bile vermedi
O yüzden oda ona göre davranıyor.
Babamla evlendikten sonra durumları toparlamışlar tabi, kendi yağlarında kavruluyorlar :)

Dede de yani pek fenaymis ,neyse sonu güzel bari
Bu arada benim çocuğum bile yok ama yegenimden biliyorum .Yumurtası,cevizi,balığı falan ki bence bunlar zaten olması gereken .Ama hayat pahalı çoğu insana göre iyi kazanırken tiki tikina geçiniyoruz maalesef .Kıyafet falan alan biri de değilim zaten çok var diye Tatil ve dışarı çıkma deseniz o da yok malum surecteyiz .

Benimde daha yok bebem ama çevrem de çok o yüzden farkındayım pahalı bir süreç çocuk süreci
Şuan mesela borcumuz var ödüm kopuyor hamile kalırsam ne oluruz diye.
Gelir düzeyimiz iyi ama pandemi sürecinde ne olur onu da bilmiyorum.
Ayrıca her geçen gün enflasyon artıyor bırak bebeği biz bile geçinirken ne kadar zorlanıyoruz.
Şu pandemi bitse de kurtulsak ya :/

Küçük anadolu şehri farkı
Yine az büyüğüz ki 5 tlye balık yol
Çok şükür ki deniz ürünü yemem, eve sokmam.
Çocuklara annemler alıyor ve pişiriyorlar.
Sanırım levreği 90 tl den alıyorlar, işte haftalık balık masrafı iki çocuğun bu.
Hamsi haberlere çıktı, kilosu 5 hiç görmedim, 10 a düşecek deniyordu.
O üye kendi tutuyorsa 5 tl den fazlaya gelir yine de bence, oltası yemi

Benim komşum tek asgari ücretli eşi çalışıyor sadece. 3 çocuğu var Tek maaşla çocuklara nasıl yetiyorlar bilmiyorum. Ben evleneli 3 yıl olacak daha yeni çocuk sahibi olmaya karar verdik. Ikimiz çalışıyor olmamıza rağmen. Bikac defa denk geldim boş pogaca kek akşam yemegiydi çocukların. Sanmıyorum et balık vs haftada 1 aldıklarını

Okudukça sinirlerim bozuldu, coğrafya kadermiş, biz de aynı kaderi yaşıyoruz. Sokağa çıksam şehrin yarısına selam vermek zorunda kalırım ne kadar küçük sen hayal et. Bari destekli salla biraz.
Evde fındık, fıstık kalmamış, bal da bitti. Çıkayım da 300 lira falan harcayıp geleyim bari bizim coğrafya sizinki gibi değil malum

Sokağa çıkarken 100 tl bitiyor zaten dimi esra sfhdkd

Doğan bir şekilde büyüyor ama nasıl büyüttüğün, sunabildiğin imkanlar kazancına göre farklılık gösteriyor.
Hazır mamada verebilirsin, pirinç unu sütle mamada yaparsın.
Sebze çorbasının içine et/kemik suyuda atabilirsin, et alamadığın için sadece iki üç sebzeyle de geçiştirebilirsin.
Sen somon yedirirsin başkası hamsi.
Sen doğal günlük süt alırsın, diğeri paketli market sütü.
Aylık 10.000 kazançla iyi şartlarda yaşıyorum dersin ama o parayı sadece çocuğunun piyano dersine, ayakkabısına, sosyalliğine harcayanda vardır.
Diğer yandan konu sahibinin eşinin tek başına aldığı maaşı karı koca çalışıp alamayanlar, bu yüzden o rakamları hayal edenlerde var.
Tatil benim için otelde 1 hafta kafa dinlemektir, başkası için ailesinin yaşadığı şehre gidip ziyaret etmektir.
Kızım marka ayakkabı giyer ona son aldığım ayakkabının ücretini, kıyıp kendime almam.
Makyaj malzemesi, giyimi, harçlığı, dershanesi vs derken büyüyünce harcamalarının da onlarla büyüdüğünü fark ediyor insan.
Ha pazardan aldığı spor ayakkabıyı giyen çocukta var, kazancım yetmeseydi benimki de giyecekti mecbur.

Ben sosyal çevren değiştikçe harcamalarında aynı oranda değiştiğini düşünüyorum. Yaşadığın ilçe, görüştüğün insanlar, girdiğin çevre, çalıştığı ortam belirler ihtiyaçları bir bakıma.

Konu sahibi maddi gelirin bir açlık sınırı değil sonuçta. Kendi zevklerinden kıssan da çocuğunun etini, sütünü, eğitimi elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir anne olacağını düşünüyorum. Bunları yaparken toplumsal baskının bize dikte ettiği gereksiz harcamalarında olduğunu kulak ardı etme. (babyshowerlar, abartı doğum günleri, parti evine dönen hastane odaları gibi)

Şahsi fikrim kredi ödemesi bitip boşa çıkardığımız bir meblağ sonrası bebek sahibi olmak olurdu.
Doğum sonrası hemen işe dönme olayını da şimdiden net karar verme. Anne olunca fikir değiştitip, şartlarda uygunsa bir süre ara vermeyi isteyebiliyor insan. Oğlumda böyle oldu mesela, döneceğim diye ayrıldığım işime doğum sonrası dönmek istemedim.

Bu hayatı ne gelişine, ne de çok fazla hesap kitapla yaşayacaksın. Gelişmeler artı yada eksi yönde şaşırtabiliyor bizi. Ana hatları çiz yeter.

Valla el borclarimiz kredimiz bitsin evimizi alalim cocugu sonra yapariz dedik 4 sene bekledik... 9 ay once bebek icin karar kıldık 9 ay sonra anca oldu .. bana kalsa ilk ay da olue diyordum hic te oyle olmuyo

Bazı yorumları gerçekten anlayamadım. Benim üç yaşında bir oğlum var. Balık yemiyor,ne yapsam yediremiyorum bu yüzden, doktor tavsiyesi ile balık yağı aldım 130 TL ki sadece 30 tablet var içerisinde. Eti,sütü, yumurtası, kuruyemişi derken gidaya inanılmaz harcama yapılıyor. Daha bunun d vitamini vs var malum bağışıklığı güçlü tutmak zorundayız. Ben özel bir kurumda öğretmenim. Eşim özel sektörde, benim maaşım online eğitim olduğu için düştü. Şu an çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz, ev kira faturalar vs derken. Borcumuz harcimiz yok ama yine de yetmiyor. Bu para biriktiren arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz gerçekten?

Yani bir ay öncesi ile şu ay arasında bile fiyat farkı var .Katılıyorum size .En büyük kalem de sağlık bebek konusunda .Ben iki kez kayıp yaşadım mesela hastanelere odedigim ücretleri duysanız sasarsiniz.Neyse sağlık olsun dediğim gbi altından kalkabiliyoruz ama çok daha iyi de yaşayabilirdik başka bir ülkede olsa idik diye duşunuyorum .

Birazdan markete gidicem yesilligim bitti (marul,maydanoz gbi şeyler )başka biten varsa onu da alırım kesin 100 lira tutar hep yüzlük cikiyorum ben nasıl oluyorsa .Yazicam artık kalem kalem bakalım belki işe yarar .

5 lira mı 30 dan aşağı değil .Yaşadığım ilçe de öle güzel bir muhit sayılmaz yani .

5 diyor o üye
Aylık köyden yumurta ve süt getiriyormuş 120 yazdı yanılmıyorsam.
Benim haftalık o fiyat
Söylerse neresi orası taşınacağım, ciddiyim...
Yalnızca yoğurt yapmak için aldığım 4 kilo süte haftalık, 20 TL veriyorum. Tatli yapmak ve oğluma içme sütü haric. Yumurta desen, organik 10 li yumurtayi 18 TL ye aldım daha bu sabah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…