- 8 Mart 2015
- 25.083
- 81.135
-
- Konu Sahibi captain price
Yahu sen ben o, biz hep bir şekilde olsa da geçiniyor, her şeyi yiyip içiyoruz.Filmdelisi biz geçinmeyi bilmiyoruz lwsjdksd
Buradaki yorumları okuyunca karar verdim bende bilmiyorum,üzüldüm halime
Yahu sen ben o, biz hep bir şekilde olsa da geçiniyor, her şeyi yiyip içiyoruz.
Derdimiz geçinemeyenler, onlar bizden iyi olduğunu söylüyor.
Gel de delirme
Yani bazen düşünüyorum bizde mi bir gariplik var diye...Anneniz için de ayrı üzüldüm ,şimdi keyfi yerindedir inşallah .Birde yazmış ya yukarda amcam çocuk okuttu 150 bin biriktirdi araba aldı diye.
Duvar gibi çocuk büyütürsen büyür.
Benim annemler çok kalabalıklar her birinin arasında 1 yaş var.
Doğan diğerini büyütmüş ve hiç yeni kıyafetleri olmamış.
Annem hala ağlar der gelin oldum bir çamaşır bile almadılar diye.
Buda çocuk büyütme bir de büyüttün iyi besledin, iyi yerlerde okuttun falan dersen birde öyle büyütürsün.
Haritacı kız da sadece fiziksel olarak büyütmeye odaklanmış.
Hoş asgari ücretle fiziksel bile büyüyemezsin de
Yani bazen düşünüyorum bizde mi bir gariplik var diye...Anneniz için de ayrı üzüldüm ,şimdi keyfi yerindedir inşallah .
Asgari ücretle geçinenlere Allah yardım etsin ne diyim .
Dede de yani pek fenaymis ,neyse sonu güzel bariİşte diyorum ya fiziksel olarak büyütmüyoruz çocuklarımızı tam bir insan olmalı diyoruz o yüzden bu masrafımız, çabamız.
Annem ona verilmediği değerin farkında artık üstünde durmuyor.
Benim dedemin maddi durumu çok iyidir.
Mirasını pay etti ama sadece oğlanlarına, kızlarına 1 lira bile vermedi
O yüzden oda ona göre davranıyor.
Babamla evlendikten sonra durumları toparlamışlar tabi, kendi yağlarında kavruluyorlar :)
Dede de yani pek fenaymis ,neyse sonu güzel bari
Bu arada benim çocuğum bile yok ama yegenimden biliyorum .Yumurtası,cevizi,balığı falanki bence bunlar zaten olması gereken .Ama hayat pahalı çoğu insana göre iyi kazanırken tiki tikina geçiniyoruz maalesef .Kıyafet falan alan biri de değilim zaten çok var diye Tatil ve dışarı çıkma deseniz o da yok malum surecteyiz .
Küçük anadolu şehri farkıLahmacun en ucuz 13 14 tl yahu, 8 liraya yesem her gün isterim ben eve yemekten daha ucuza gelir
Külbastı ve iskenderi düşünemedim...
Çok şükür ki deniz ürünü yemem, eve sokmam.Küçük anadolu şehri farkı
Yine az büyüğüz ki 5 tlye balık yol
Okudukça sinirlerim bozuldu, coğrafya kadermiş, biz de aynı kaderi yaşıyoruz. Sokağa çıksam şehrin yarısına selam vermek zorunda kalırım ne kadar küçük sen hayal et. Bari destekli salla biraz.
Evde fındık, fıstık kalmamış, bal da bitti. Çıkayım da 300 lira falan harcayıp geleyim bari bizim coğrafya sizinki gibi değil malum
ekonomimiz gerçekten çok iyi ozamanYok, öyle değilmiş.
Gayet yarı maaş alıp kira kredi yaşam dahilmiş
Yani bir ay öncesi ile şu ay arasında bile fiyat farkı var .Katılıyorum size .En büyük kalem de sağlık bebek konusunda .Ben iki kez kayıp yaşadım mesela hastanelere odedigim ücretleri duysanız sasarsiniz.Neyse sağlık olsun dediğim gbi altından kalkabiliyoruz ama çok daha iyi de yaşayabilirdik başka bir ülkede olsa idik diye duşunuyorum .Benimde daha yok bebem ama çevrem de çok o yüzden farkındayım pahalı bir süreç çocuk süreci
Şuan mesela borcumuz var ödüm kopuyor hamile kalırsam ne oluruz diye.
Gelir düzeyimiz iyi ama pandemi sürecinde ne olur onu da bilmiyorum.
Ayrıca her geçen gün enflasyon artıyor bırak bebeği biz bile geçinirken ne kadar zorlanıyoruz.
Şu pandemi bitse de kurtulsak ya :/
5 lira mıÇok şükür ki deniz ürünü yemem, eve sokmam.
Çocuklara annemler alıyor ve pişiriyorlar.
Sanırım levreği 90 tl den alıyorlar, işte haftalık balık masrafı iki çocuğun bu.
Hamsi haberlere çıktı, kilosu 5 hiç görmedim, 10 a düşecek deniyordu.
O üye kendi tutuyorsa 5 tl den fazlaya gelir yine de bence, oltası yemi
5 diyor o üye5 lira mı30 dan aşağı değil .Yaşadığım ilçe de öle güzel bir muhit sayılmaz yani .
Yalnızca yoğurt yapmak için aldığım 4 kilo süte haftalık, 20 TL veriyorum. Tatli yapmak ve oğluma içme sütü haric. Yumurta desen, organik 10 li yumurtayi 18 TL ye aldım daha bu sabah.5 diyor o üye
Aylık köyden yumurta ve süt getiriyormuş 120 yazdı yanılmıyorsam.
Benim haftalık o fiyat
Söylerse neresi orası taşınacağım, ciddiyim...