Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Maddi yönden düşünmeniz gereken bisey yok bence biz bir maaşla kira kredi ödüyoruz sizin maasin yari kadar bi miktarla 2 cocuk büyütüyorum tabi suan okula kreşe gidecek yasta değiller ilerde masraf artacak ama suan gayet iyi idare ediyoruz.faizler düşünce ev almak istiyoruz felan yani siz o maaşla hayli hayli idare edersiniz

Yani 4 5 bin lira ile 2 çocuğa her şeyiyle yetip, evi geçindirebiliyoruz, kira da ödüyoruz diyorsunuz.
Nerede yaşıyorsunuz?

gelirimiz az yetiremiyoruz ama idare ediyoruz diyenlere saygım sonsuz ama bol bol yetiyor hatta kredi ödüyoruz hatta altın biriktiriyoruz hatta lüks bile yaşıyoruz demezler mi ben de şalter atıyor

gelirimiz az yetiremiyoruz ama idare ediyoruz diyenlere saygım sonsuz ama bol bol yetiyor hatta kredi ödüyoruz hatta altın biriktiriyoruz hatta lüks bile yaşıyoruz demezler mi ben de şalter atıyor
Ekonomi konularında kendimi ortaya atıp kredi kartı ekstremle Fatma girik gibi yere serilmek istiyorum ahshdjdkrdkkfkdk

Muz ve peynir üst limitimiz işte, halimiz ortada görüyorsunuz
Muz demeyin ya, yaram var.
İleride bir dernek falan kurarsam muzhane yapacağım adını, gelene gidene dağıtacağım.
Kadın delirmiş diye şikayet ederler sonra beni de neyse, muz görmeden büyümesin çocuklar.

Muz demeyin ya, yaram var.
İleride bir dernek falan kurarsam muzhane yapacağım adını, gelene gidene dağıtacağım.
Kadın delirmiş diye şikayet ederler sonra beni de neyse, muz görmeden büyümesin çocuklar.
Nasıl bir yara bu film?

Çocuklar herşeyin en güzelini görseler hep keşke.

Nasıl bir yara bu film?

Çocuklar herşeyin en güzelini görseler hep keşke.
Birkaç sene önce bir olay duydum.
Bir anne, ank nın göbeğinde, ilkokul 1 e giden çocuğu için, öğretmenine gidip beslenme listesini değiştirmesini istemiş çünkü o çocuk ‘muz’ un ne olduğunu bilmiyor, hayatı boyunca da görmemiş, erişememiş ve bu değişmeyecek.

Komik belki ama karakterimde yara açtı, beni derinden etkileyip yüklerimi hafifleten bir olay bu.
Vazgeçmem dediğim birçok şeyden, aldığım çoğu üründen yani fuzuli ve belki de kibirli tüketimimden bu duyduklarımdan sonra gönül rahatlığı ile vazgeçtim, hala çok yolum var gerçi vs.
Anlatabildim umarım.

okulda hiç tost alamayan çocuk gördüm ben .kızımın tostuna doğru bakıp teyze dedi ben çok severim çıtır çıtır yerim olsa ama param yok harçlığım yok kantinci teyze de borca vermiyor dedi.çok üzüldüm hemen ona da aldım sanki milyarlar vermişim gibi sevindi çocuk.evinde kaşar peyniri hiç yok demek ki olsa normal ekmeğede yaptırır yerdi tost ekmeği olmasa da olurdu .kaşar da lükss

Elbet öyle ceycey.
Onun alternatifi var, annesi ekmek kızartır arasına işte ne varsa koyar tost der vs.
Yani muz cumhuriyetiyiz biz, (mecazi değil) koçanlarla satılan, türlü türlü yerde yetişen meyveyi bilmeden, yemeden okula başlamak demek, gerçeğin ne olduğunu gösteriyor.
Ki bahsettiğim olay 2017 falandı, hayat yoksula hep pahalı zaten ama günümüzle kıyaslanamayacak bir durumdaydı.

Çok acı değil mi ya, bu çocuklar bir şekilde dünyaya geliyor ama bırak eğitimi, kılığı kıyafeti, yedikleri besinde bile akranlarıyla sanki başka gezegen gibi farkları var.

Sincan Koru tavsiye ederim.Balgat Koru hastanesine göre de daha iyi yoğun bakım ünitesi var.
İkisi de çok uzak bana. İş arkadaşımın eşi de Balgat koruda doğum yapmis. Hastane iyi ama dökülüyor, çok eski her şey demişti. Ama dediğim gibi ikisi de uzak. Acil durumda vs yetişmek çok zaman alır. O yüzden yakın olsun istiyorum açıkçası.

Zaten öyle yorumlar geldi ki neredeyse vazgeçecegim. 5 sene bekle diyen var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…