Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Siz doğumdan bahsediyorsunuz salt olarak.
Konu sahibi doğum paketi yani hamilelik başlangıcı ile beraber 9 aylık süreç ve tüm gerekli şeylerin totalinden bahsediyor.

Aslında değil.
İkili testi devlette yaptırdım ben. Üç kadını aynı anda aldı doktor. Üç paravanda üç kadın yatıyor, tamam görünmüyor ama yine de hoş değil. O kadar kalabalıkta o aletler ne kadar sterildir. Artı jinekoloji servisine eş alınmıyor. Bebeğin babası asla göremiyor çocuğu anca eve götürdüğün fotoğraftan görüyor.
Benim bir arkadaş devlette doğurdu, ona emzirmeyi bile adam akıllı anlatmadılar. Hemşireler çok yoğun nasıl anlatsın. 3 hafta cebelleşti en sonunda danışmalık aldı paralı. Bana iki günde bebek yıkama, altını alma eğitimi artı emzirme eğitimi verildi. Çok sa rahat ettim. Her kuruşu helal olsun.

Eşimin yeğeni, kizimda gördüğü bir oyuncağı cok begendi, ben de jest olsun diye cocuga hediye olarak alayim dedim.
Bir baktim ki fiyati 370 TL olmuş, ben gecen sene 150 ye almistim (merak edenler icin oyuncak, Chelsea nin karavanı) Her şey böyle, inanilmaz pahalaniyor.
Geçen sene 4-5 liraya aldigim süt 7-8 TL oldu, et desen guzel taraflarinin kilosu 100 TL, sabit giderlerden sonra elime 5000 TL kaliyor o da sadece gida ve temel temizlik ihtiyaclarina yetiyor, sinemaya bile gidemiyorum diyince linç yiyorum ama gerçek bu. Yıllardır parfüm almadim mesela.
Ha bu kadar zorlanirken koleje cocuk gondermek de elestirilmis bolca, bu sizin onceliklerinizle alakali, ben parfüm, ayakkabi, canta alamiyorum, sinemaya gidemiyorum diye cocugumun daha iyi bir eğitim alma, daha guzel sosyal imkanlardan yararlanma, daha temiz ve duzenli bir ortamda eğitim gorme hakkini elinden almanin dogru olmadigini dusunuyorum. Ha eger mutfaktan ve diger ihtiyaclarindan kismak zorunda kaliyor olsaydim tabi ki koleje gondermezdim. Ama bizim aile dinamiklerimizde beslenmemize 5000 tl yetiyor. O yuzden gucum yettikce koleje devam ettirecegim, gucumun yetmedigi yerde yapacak bir şey yok.

Benimde bir arkadaş var
İkimemur maasli ailenin kızı
Kendiside memur ama görsen
Neredeyse dilencilik yapacak
Kendine ait enaz ailesinden kalma 4ev var
Hala birşey yemez icmez
Bunu asgari ücretle çalışan yapmaz

İlk muayeneden itibaren doğum paketi talep edildiyse doğum dahil bütün tahliller içinde 10.000 dir.
Pandemiden dolayı ahım şahım olmayan (yine de çok şükür) geçimimizle hiçbir şeyi riske etmeyelim dedik ve hep özel hastaneye gittik.
Bugün doğum yatış için vezneye kayıt oluşturduk. 4.700 dedi sadece bir gece yatış ekstrem bir durum olur yatış süresi uzarsa her gece için +600.
Epidural istersem +1.200
Covid testi bu ücretin içinde sadece.
Ciddi ciddi acaba evde mi doğursam diye düşünmedim değil.

Bende özele gidiyorum ama tahlil ve testleri devlete yaptırıyorum. Gittiğim özel hastane kan tahlilleri için 1500 lira istedi aynısını devlette ücretsiz yaptırdım. Zaten kendi doktorum söyledi boşuna hastaneye para verme devlette yaptır istersen diye. Doğum için 3-5 bin normal ama orta gelirli bir aile için 10 bin çok fazla sanki. O para ile bebeğinizin çok daha önemli ihtiyaçlarını alabilirsiniz. Zaten bir aksilik olmazsa doğum öyle çok abartılacak bir durum değil en lüks hastanede bile yapsanız o acıyı sanciyi siz çekiyorsunuz.

Bence bir iki yıl daha bekleyin. Yaşlarınız da büyük değilmiş zaten. Biraz daha borç kapatıp, birikim yaparsınız. Hem belki işinizde ikiniz de yükselirsiniz birkaç seneye daha da iyi kazanırsınız. Çocuk için daha fazla birikim yapmış olursunuz. Para olmadan olmuyor maalesef. Yaşınız gençken birikim yapmaya bakın bence.

Ne kadar iyiymiş ya. Sadece doğuma 7800 istediler benden. Muayeneler hariç

özel ve devlet karsılastirmasında soylemek istediğim seyler var.

Benim esimden dolayı özel sağlık sigortam var ve 8 bin limitli dogum paketim var her mart ayinda yenileniyor yeni bir 8 bin tanımlanıyor.

ilk çocuğumu kendi sehrimde bulunan özel bir hastanede dogurdum. jinokolojide devlet hastanesini hic kullanmadim devlet hastaneleri cok yogun ve imkanları özel hastanelere gore daha kısıtlı ama özel hastanelerde sırf para icin bir cok sey yapıyorlar.

mesela ben doğum yaptıktan sonra ozel hastanedeki doktoru beni muayeneye cagirdi ve muayene ederken rahmimde polip oldugunu operasyon gecirmem gerektiğini narkoz almam gerektigini aciya dayanamayacagimi soyledi. bende o zamanki saflığimla kabul ettim.

Daha 20 gunluk bebegim varken bebegimi kayinvalideme bırakip gittim hemen odaya aldılar ameliyat onlüğu giydirdiler ameliyathaneye aldılar tabi narkoz verdiler orada sonrada odama geri getirdiler gozumu actim esim basimda serum takilmis koluma ama hic ağri sizi yok sanki hic dokunmamislar hicbir yerime. neyse doktor odama geldi aldim polipi serumun bitsin eve gidebilirsin dedi. sonra esimi cagirdi ozel sağlik bolumu esime bir fatura dokmusler. narkoz oda ameliyathane ucreti carr curt en az 30 40 kalem. ozel sağlık hepsini ödemedigini kalan paranin esim tarafindan òdenmesi gerektigini soylemisler. esim mecbur karim iyi olsun diye ozel sağlıgım odemedigi kısmı odemis.

yıllar sonra ben baska bir muayenede baska bir doktordan sunu duydum. polip rahim agzinda ve cok kucukmus alinmasa bile olurmus alınması cok basitmis muayene sandaliyesinde bile alınabilirmis. narkoza ameliyathaneye gerek yokmuş.

Bahsettiğim ozel hastanede bulunduğum sehirde unlu herkesin dogum yapmak icin can attığı bir hastane.

yani sırf para icin bana narkoz verip ameliyathaneye aldı özel hastane. zaten ozel sağlıgin odememe sebebide buyuk ihtimal gereksiz islemler yuzundendi. Narkoz aldıgim icin 2 gün boyunca sutumu sağip çope döktum 20 günluk bebegim mama yedi o zaman diliminde.

yani konu sahibi haklısın ozel hastene de doğum tamamen ticari bir sektore dönmuş durumda ama devlet hastanelerinin yetersizliği insanı ozel hastaneye itiyor.

ben su an ikinciye hamileyim. ozel saglik var diye ugrasmadim ilk muayenede istenilen tahlileri ozel hastanede yaptirdım. 1000 tl kestiler dogum paketimden. başka arkadasim aynı hastanede muayene oluyor ama ozel saglığı yok aynı tahlileri hic ucret odemeden sağlik ocaginda yaptirdi sonucu doktoruna goturdu. sonucta ikimizi de sonucu temiz cikti bir sorun yoktu.

Sen de muayeneni ozelde olup tahlillerini devlete yaptirabilirsin.

Cocuk isi hicbir plana gelmiyor
Ozel hastahane devlet kiyaslamalari yapilmis
Ben ikisinide diyemem ama mutlaka yenidogan yogun bakim+ riskli gebelik+cocuk icin ozel alan doktorlari olan bir hastahane olmali
Bir yakinim hamile kaldi aylarca ozel hastahaneye gitti. Meger hamilelik mucizeymis bebek rahimde sıkısıyormus Son aylara dogru sarilik cikti, kv tanidigim var dedi tuttu kolundan devlete kostu. O kapisindan gecmeyecegimiz hastahane oyle guzel ilgilendiki. 3 gun dogumhanede beklettiler bebek biraz daha kalsin diye. Sonra degerler dusmeye basladi bu arada yatis oldu gun gun bebek buyudu her gun gidip kan verdi kritik esigi asti ve saglikla dunyaya geldi. Yasadigim sehirde hic bir hastahane bunu cozemezdi ztn ozeldeki dr hic birsey anlamamis. Kasinti ile gelirmis gunlerce kendini parcaladi.
Eger son ana kdr beklese bebek rahimde gelisemeyecek belki baska problemler olacakti.
Bu arada emzirme egitimi verildi.
Yine baska bir yakinim sarilik icin gezerken ( bazi bebeklerde cok uzayabiliyor) asla devlet hastahanesinden alinmadi nerde dogum yaptiysan oraya gir dediler orada yeterli ekipman yoktu kabul etmedi
Siz kalbinizi ferah tutun ve beklentinizin yuzde 50sine sahipseniz yola cikin

Benim de bir tanidigim var 4. Ye hamile valla onlar da cok rahat görünüyorlar. Kredileri de var ustelik esi 5 ya da 5 bin alıyordur. Yapan yapıyor bence ha sinemadir disarda yemegidir bizim kadar yoktur belki ama simdi bunlari kimse yapamiyor zaten pandemiden dolayı. Cocuklari da cok istahlidir. Es ailesi hayvancilikla ugrastigi icin yogurdu tereyagi peyniri sütü geliyor tabi.genel olarak istediklerini alirlar ama.Benim esim esnaf oldugu icin daha cok kazaniyordur bizimde krediler var kira yok ama 3.yu asla düşünemem hem korona var hem bebek çok masraflı

ben ilk 3 yılda hep marka aldım bir heves çoğu 2 kere giyilip küçüldü.ama son yıllarda karışık alıyorum indirimleri takip edip hm lcw koton morhipodan da monster high ve barbie markalarını alırım indirime girdikçe 50 tl ye çok şık abiyeler alınabiliyor.dolap ugulamasından da sıfır etiketli ürünleri 3 de bir fiyatına çok aldım kızıma .a 101 den bile kazak aldım atlet don çorap alıyorum denk geldikçe.ayakkabı da iyi marka alırım sadece ayak sağlığı açısından .lcw de hiç ucuz değil ayrıca markalarla yarışıyor fiyatları son yıllarda

Tabii, paket olmazsa sadece doğum, epidural ya da sezaryen olursa +1000 falan, ücretler tam da öyle.
Özel muayeneye gidiyorsanız doktorların anlaşmalı hastaneleri var, öyle daha uyguna geliyor.
Çok pahalı maalesef evet. Burda paket uygulaması yok, yanlış bilmiyorsam Ankara’ya özgü bir şey o. Bir de bu sene pandemiden dolayı en az 4 defa zam gelmiş hem muayene hem doğum ücretlerine. 2021de bir zam daha gelecek tabi. Sigorta yaptırdık biz de, öyle daha avantajlı oldu. Ama yine de doğal bir olay için dünya para tabi ki.

Yok, ank ya özgü değil.
Doğum paketleri bu sigortaların tamamlayıcı doğum sigortasından sonra kendi bünyelerinde başlattıkları bir sistem.
Tabii ank da daha yaygın, siyasiler meselesi ile.
Hatta sadece 2 3 sgk anlaşması olmayan hastane kaldı, diğerleri hep zorunlu tutuldu çünkü kurumlar çalışanlara yaptırıyor ama aileleri faydalanamıyordu falan filan.

İki doğumumu da sigortadan aldım ben, hastaneden almadım, olumsuz bir durumda hastane değiştirme olasılığımı elimde tutmak istedim.
Hatta doğumlardan sonra da şuanda bile tamamlayıcı ile devam ediyoruz, çocukların hastalıkları ile ancak böyle baş edebiliyoruz.

Tabii, paket olmazsa sadece doğum, epidural ya da sezaryen olursa +1000 falan, ücretler tam da öyle.
Özel muayeneye gidiyorsanız doktorların anlaşmalı hastaneleri var, öyle daha uyguna geliyor.
1 ay kadar kimse acil olmadıkça hastanelerin kapısından geçmesin .virüs tam hortladı.sağlık ocakları da tehlike saçıyor.basit hastalıklarda eczaneye gidiyorum anlatıyorum derdimi ilacını alıp çıkıyorum o eczane kalfaları pratisyen doktor gibiler valla

Burda birçok hastaneye sordum, uzaylı görmüş gibi baktılar bana paket mi diye. Biz de doğumdan sonra da mecbur sigortaya devam edeceğiz. Kamu personeliyim ben ama sgk hiçbir şeyi ödemiyor artık neredeyse. Her şey cepten gidiyor. Sigortası olmayan ölsün devri resmen.

Siz doğumdan bahsediyorsunuz salt olarak.
Konu sahibi doğum paketi yani hamilelik başlangıcı ile beraber 9 aylık süreç ve tüm gerekli şeylerin totalinden bahsediyor.
ne kadar uygunmuş fiyatlar şaştım kaldım.2011 de sadece normal doğum ve 1 gün hastane de yatışa 1500 tl verdim aynı hastanede 7 ay süren tetkiklere gittiğim günlerde ayrı ayrı ödedim .9 yıl sonra 2500 a doğum varmış şaşılacak şey.benimki de lüks segment hastane değildi.dikmen deki 29 mayıs hastanesiydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…