Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

biz de kamu personeliyiz çoğu ilaç ödeme kapsamında değil ücretli alıyoruz hep.mutlaka almam gereken vitaminler zaten paralı.1 yıldır Amerikadan ilaç getirtiyor doktorum bana o ilaç olmazsa tekrar beyin ameliyatı olmam gerekecek çünkü.neden Türkiye de yok sorusuna hiç girmiyorum .

Bacım sizi düdüklemişler naptın ya
Pandemi başı güvenin süit odası gecelik 2500 falandı

Şöyle bir durum var, mesela butik özelde doğum her şey dahil 4 bin diyor.
Ama o her şey ne, sezaryen yok epidural yok, doğum sonrası bebeğin testleri yok, yoğunbakım durumu olursa karşılaması yok ha bir de öyle belirli doktorun yok, şansına kim nöbetçi ise o doktorla yapıyorsun doğumu.

Buna niye para istiyorlar anlamıyorum, devlette şahı var ve inanılmaz kalabalık hastaneler bunlar.
Misal lokman hekim...

25 binden daha düşük.
Bu nedir bilmece bulmaca gibi, 25 binden biraz düşük, beşbinden büyük, 9 binden hallice? Doğru düzgün rakamları verseniz de biz de faydalansak. Ev kira, üç çocuk, özel okul, her türlü sebze, meyve, çok şükür et, ve 5 ila 9 arası bir yerde maaş? Ben kafamda kuramadım kusura bakmayın.

o zaman öyleydi şimdi belki sürümden kazanıyorlardır ha ha ha.lokman hekim i hiç tercih etmeyiz biz .ama 29 mayıs butik hastane gibiydi oyıllarda özeldi sonra devletleştirildi.hiç sıra beklemek falan yoktu tetkiklerde doğum yapan tek hastaydım o gün ilgililerdi memnun kalmıştım ben

Tamamlayıcı sigorta candır, nasıl batmıyorlar bu sistemle hala anlamadım.
3 sene önce oğlan hastalandı, tatildeydik.
İlk bulduğumuz hastaneye attık kendimizi, devlet hastanesi idi.
Gerekli her şey yapıldı, dünya ilaç verdiler ama çocuk düzelmiyor, ateş 40 ve ilaç da almıyor.
Ertesi gün özele gittik, bin tane test yapıldı hatta sordular, ‘bunlar 2.300 civarı tutacak’ emin misiniz, yapalım mı yoksa dünkü doktorla iletişime mi geçelim’ dediler.
Gönül rahatlığı ile yapın dedim çünkü tamamlayıcı var.
Ben tamamlayıcıya hem kendim hem çocuğa 1300 tl ödemişim, tek hastalık için yapılacak kan idrar boğaz kültürü o para.

ben de gelirimize 25 binden biraz düşük diyeceğim bayağı düşük olsa da.kulağa çok havalı geliyor yahu 25 binnnnnn

Çok geçmiş olsun, inşallah gerek kalmaz

Dediğim gibi yaşamak var yaşamak var.
Pandemi elbet bitecek bir gün. İnşallah
Ozaman biz eski rutinlerimize döneceğiz.
Buda sadece yeme-içme-karnı doyurmak değil.
Alışgın olduğumuz ve şuan çok fazla özlediğimiz sosyal aktivitelerimiz var. Çocukların bunlarada en az gıda kadar ihtiyacı var

Son düzenleme:
Ya hastaneye cidden şaşırdım çok fena kazıklamışlar. 2016 son ayında 4500 e acıbademde doğurdum ben. Sigorta da yoktu normal cepten ödedik. Ki daha epidural fln dahildi. Kombine sezeryan

Ben de tam tersine küçüklüğü lcw ile geçsin de büyüyünce düşünürüz kafasındayım. Markayı falan öprendiğinde o zaman oara harcarım Lcw indirimleri takip ederim ve güzel şık düğünlük bayramlık alırsam başka marka bakarım. Ama eşofmanı falan marka almam, direkt lc ayakkabı bot terlik, ev botu hepsini ortopedik alıyorum. Ona acımam yani

Bu konunuza iki cevabim var.
Eğer tek çocuk istiyorsanız 5 sene bekleyin derim.
Hem 3 senelik araba kredisi bitmiş olur hem 2 yıl bir maaş kenara atın. Ileride çocuk olunca o parayla 1 yıl çocuğunuzu siz büyütürsünüz.

Ama eğer iki çocuk istiyorsanız 3 sene bekleyin derim. Araba krediniz bitmiş olur. Rahat rahat doğum parası birikir. 9 ayda biriktirirsiniz. Sonra da doğum olur inşallah..

Ev konusunda ise size tavsiyem geliriniz 20 -30 bin ve üstü değilse bir anda hem araba hem ev kredisine girmeyin. Çok zorlanirsiniz. Araba kredisi bitsin biraz birikim yapın sonra çocuk olur inşallah.. çocuk okula başlayana kadar birikim yaparsınız. Sonra da kredi çekip eve girersiniz. Ev sahibi olmak gereklilik. Ama çok ütopik paralar kazanilmiyorsa veya aileden bir miras yoksa bir anda hem ev hem araba şu anda zor. Zamanla ikisi de olur. Ama bir anda kendinizi bunaltmayin. Önce birini bitirin sonra digerine girin.

Çocuğunuz olursa varlık içinde yoklukla büyümesin. Maddi durumu çok iyi olup hepsini sadece taşa toprağa yatıranlara üzülüyorum. Çocuklarının o zamanları bir daha gelmeyecek. Bir daha gençlikleri olmayacak. Hem mental olarak insanın kendisine de bir bütçe ayırması lazım. Çalışıp yoruluyorsunuz. Istediginiz bir yere tatile gidip güzel bir yerde yemek yememek, bir hobi için para ayirmamak mantikli değil. Kendi psikolojinizi de iyi tutmak zorundasınız.

Özetle bence araba kredisi bitince anne olmak mantıklı. Eğer tek çocuk istiyorsanız 5 yıl sonra mantıklı. Eğer iki çocuk isteği varsa 3 yıl sonra mantıklı. Ama şu an ben sizin yerinizde olsam hem kira hem kredi öderken çocuk sahibi olmak istemezdim. Krediyi bitirmeyi beklerdim. En erken insallah 3 yil sonra anne olmak isterdim.

Son düzenleme:
Merhaba covid olduğundan çocuk yapma konusunda bir fikir veremiyorum.Ancak Ankarada yasıyorum hastane konusunda Sincan Koru tavsiye ederim.Balgat Koru hastanesine göre de daha iyi yoğun bakım ünitesi var.Kızımı 7 yıl önce orda doğurmuştum çok memnunum prematüre olduğu için kuvezde kalmisti .4 ay önce arkadaşımda Koru da doğum yaptı gayet memnun.Ben hastane tavsiyesi vermeye geldim hatta ihtiyacın olur ise çok iyi dr tavsiyesi de verebilirim.Hastane fiyatının da makul olduğunu biliyorum.Bilgi hastanesinde kim doğum yaptıysa bin pişman en azından benim cevremde öyle.Hayat ciddi anlamda çok pahalı büyükşehirler de özellikle.Ne kadar çok gelirin var ise bir o kadar fazla giderin oluyor.Temel gıda maddeleri bile dünya para tutuyor.Ama şu da var allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor.O yuzden beklemek ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.
Ama başında da belirttiğim gibi covid olduğu için herşey değişiyor.

Çocuk için birikim şart. Bizim sırtımızı yaslayacağımız zor anımızda beş kuruş isteyeceğimiz bir ailemiz yoktu. O yüzden çocuk için hep biriktirdim iyi ki öyle yapmışım çünkü insan başına ne geleceğini bilmiyor. Ben neredeyse haftanın 5 günü kontrole giderdim sürekli farklı farklı doktorlar. O test bu test. Doktorlara ve taksilere döktüğüm paralar. Sorunlu bir hamileliğin bende bıraktığı kaybetme korkusu nedeniyle uzun süre çocuktan ayrılamamam dolayısıyla tek maaş kalınca elimizdeki nakit paranın da böyle erimesi .. içime doğmuş gibi iyi ki o kadar birikim yapmışım. Bu anlamda çocuk düşünüyorsan ev alma durumunu en az 3 yıl daha ertelemen gerekebilir çünkü zaten maaşının büyük bölümü bakıcıya gider çalışsan da.

Yani aslinda cok dusunmeye gerek yok gibi sartlariniz uygun ama kucu evde cocuk cok zor, ev alma imkaniniz yoksa buyuk bir eve gecin, maaslar iyi ama cocuktan sonra sizin maasida bakiciya verirseniz nasil gecineceksiniz? Bizim eve toplam 13 bin gibi birsey giriyor(esim esnaf suan pandemiden dolayi sadece 6 bin ) kira yok tek cocuk nedense birikim cok yapamadik, ilk cocuk her zaman masraf oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…