- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.356
-
- Konu Sahibi captain price
biz de kamu personeliyiz çoğu ilaç ödeme kapsamında değil ücretli alıyoruz hep.mutlaka almam gereken vitaminler zaten paralı.1 yıldır Amerikadan ilaç getirtiyor doktorum bana o ilaç olmazsa tekrar beyin ameliyatı olmam gerekecek çünkü.neden Türkiye de yok sorusuna hiç girmiyorum .Burda birçok hastaneye sordum, uzaylı görmüş gibi baktılar bana paket mi diye.Biz de doğumdan sonra da mecbur sigortaya devam edeceğiz. Kamu personeliyim ben ama sgk hiçbir şeyi ödemiyor artık neredeyse. Her şey cepten gidiyor. Sigortası olmayan ölsün devri resmen.
Bacım sizi düdüklemişler naptın yane kadar uygunmuş fiyatlar şaştım kaldım.2011 de sadece normal doğum ve 1 gün hastane de yatışa 1500 tl verdim aynı hastanede 7 ay süren tetkiklere gittiğim günlerde ayrı ayrı ödedim .9 yıl sonra 2500 a doğum varmış şaşılacak şey.benimki de lüks segment hastane değildi.dikmen deki 29 mayıs hastanesiydi
Bu nedir bilmece bulmaca gibi, 25 binden biraz düşük, beşbinden büyük, 9 binden hallice? Doğru düzgün rakamları verseniz de biz de faydalansak. Ev kira, üç çocuk, özel okul, her türlü sebze, meyve, çok şükür et, ve 5 ila 9 arası bir yerde maaş? Ben kafamda kuramadım kusura bakmayın.25 binden daha düşük.
o zaman öyleydi şimdi belki sürümden kazanıyorlardır ha ha ha.lokman hekim i hiç tercih etmeyiz biz .ama 29 mayıs butik hastane gibiydi oyıllarda özeldi sonra devletleştirildi.hiç sıra beklemek falan yoktu tetkiklerde doğum yapan tek hastaydım o gün ilgililerdi memnun kalmıştım benBacım sizi düdüklemişler naptın ya
Pandemi başı güvenin süit odası gecelik 2500 falandı
Şöyle bir durum var, mesela butik özelde doğum her şey dahil 4 bin diyor.
Ama o her şey ne, sezaryen yok epidural yok, doğum sonrası bebeğin testleri yok, yoğunbakım durumu olursa karşılaması yok ha bir de öyle belirli doktorun yok, şansına kim nöbetçi ise o doktorla yapıyorsun doğumu.
Buna niye para istiyorlar anlamıyorum, devlette şahı var ve inanılmaz kalabalık hastaneler bunlar.
Misal lokman hekim...
Tamamlayıcı sigorta candır, nasıl batmıyorlar bu sistemle hala anlamadım.Burda birçok hastaneye sordum, uzaylı görmüş gibi baktılar bana paket mi diye.Biz de doğumdan sonra da mecbur sigortaya devam edeceğiz. Kamu personeliyim ben ama sgk hiçbir şeyi ödemiyor artık neredeyse. Her şey cepten gidiyor. Sigortası olmayan ölsün devri resmen.
ben de gelirimize 25 binden biraz düşük diyeceğim bayağı düşük olsa da.kulağa çok havalı geliyor yahu 25 binnnnnnBu nedir bilmece bulmaca gibi, 25 binden biraz düşük, beşbinden büyük, 9 binden hallice? Doğru düzgün rakamları verseniz de biz de faydalansak. Ev kira, üç çocuk, özel okul, her türlü sebze, meyve, çok şükür et, ve 5 ila 9 arası bir yerde maaş? Ben kafamda kuramadım kusura bakmayın.
Çok geçmiş olsun, inşallah gerek kalmazbiz de kamu personeliyiz çoğu ilaç ödeme kapsamında değil ücretli alıyoruz hep.mutlaka almam gereken vitaminler zaten paralı.1 yıldır Amerikadan ilaç getirtiyor doktorum bana o ilaç olmazsa tekrar beyin ameliyatı olmam gerekecek çünkü.neden Türkiye de yok sorusuna hiç girmiyorum .
ilacın kutusu 320 dolar gerisini siz düşünün.sma hastalarının tedavi masraflarını düşünemiyorum bileeÇok geçmiş olsun, inşallah gerek kalmaz
Off.ilacın kutusu 320 dolar gerisini siz düşünün.sma hastalarının tedavi masraflarını düşünemiyorum bilee
Bende 10 bin civarı kazanıyorum diyeyim o zamanben de gelirimize 25 binden biraz düşük diyeceğim bayağı düşük olsa da.kulağa çok havalı geliyor yahu 25 binnnnnn
Dediğim gibi yaşamak var yaşamak var.Benim de bir tanidigim var 4. Ye hamile valla onlar da cok rahat görünüyorlar. Kredileri de var ustelik esi 5 ya da 5 bin alıyordur. Yapan yapıyor bence ha sinemadir disarda yemegidir bizim kadar yoktur belki ama simdi bunlari kimse yapamiyor zaten pandemiden dolayı. Cocuklari da cok istahlidir. Es ailesi hayvancilikla ugrastigi icin yogurdu tereyagi peyniri sütü geliyor tabi.genel olarak istediklerini alirlar ama.Benim esim esnaf oldugu icin daha cok kazaniyordur bizimde krediler var kira yok ama 3.yu asla düşünemem hem korona var hem bebek çok masraflı
Ya hastaneye cidden şaşırdım çok fena kazıklamışlar. 2016 son ayında 4500 e acıbademde doğurdum ben. Sigorta da yoktu normal cepten ödedik. Ki daha epidural fln dahildi. Kombine sezeryanbiz de kamu personeliyiz çoğu ilaç ödeme kapsamında değil ücretli alıyoruz hep.mutlaka almam gereken vitaminler zaten paralı.1 yıldır Amerikadan ilaç getirtiyor doktorum bana o ilaç olmazsa tekrar beyin ameliyatı olmam gerekecek çünkü.neden Türkiye de yok sorusuna hiç girmiyorum .
Ben de tam tersine küçüklüğü lcw ile geçsin de büyüyünce düşünürüz kafasındayım. Markayı falan öprendiğinde o zaman oara harcarımben ilk 3 yılda hep marka aldım bir heves çoğu 2 kere giyilip küçüldü.ama son yıllarda karışık alıyorum indirimleri takip edip hm lcw koton morhipodan da monster high ve barbie markalarını alırım indirime girdikçe 50 tl ye çok şık abiyeler alınabiliyor.dolap ugulamasından da sıfır etiketli ürünleri 3 de bir fiyatına çok aldım kızıma .a 101 den bile kazak aldım atlet don çorap alıyorum denk geldikçe.ayakkabı da iyi marka alırım sadece ayak sağlığı açısından .lcw de hiç ucuz değil ayrıca markalarla yarışıyor fiyatları son yıllarda
Bu konunuza iki cevabim var.biliyorum defalarca soruldu ama ben de kendi durumumdan bahsetmek ve fikir almak istiyorum.
2019 ağustos ayında evlendik. yani 1,5 senedir evliyiz. öncesinde de 1,5 yıllık sevgililik var. yaşlar ben 29, eşim 27. buçukluyuz hatta. evliliğimizle ilgili hiç bi sorun yok. eşim benden çok yemek yapar. temizlik vs de yapar, kesinlikle işten kaçmaz. yani çocuğun bakımı konusunda elinden geleni yapacağına eminim. yani manevi olarak bir korkum yok. yüzde yüz istediğimden emin miyim? hayır değilim ama kimse değildir diye düşünüyorum. aklımızdaki en erken tarih mayıs gibi denemelere başlamak.
toplam gelirimiz şu an 9bin(yeni yıl zamlarıyla biraz daha artar). sabit giderimiz de dönem dönem eklenen taksitlerle birlikte 5-6 bin civarı + mutfak masrafı.
3 sene sürecek bir araba kredimiz var, aylık 2.500 tl
ev kira. çocuk da olursa ev hayal olur diye düşünüyorum çünkü kayda değer bir peşinatımız yok. 50bin gibi bir altınımız var sadece. evimiz 2+1. kedimiz de var, o yüzden pek sığamıyoruz aslında. evden memnun değilim pek ama kiradan kiraya taşınmak çok manasız geldiği için oturuyorum. bir de konumuna vs göre kirası idare eder. 1100 tl. haziranda zam gelir. ankara batıkentteyiz bu arada.
kenarda birikimiz var altın harici. ama o da doğum masraflarına filan gider. aslında özelde doğurma hevesim yok ama panik biriyim biraz o yüzden devlet zor olur. yakın doğum hastanesi yok zaten. medicalpark var 10.000 civarıdır sanırım. bu da ayrı bi başlığın konusu olsun.
eşim de ben de cumartesi çalışmıyoruz ama eşim hazirandan sonra cumartesi çalışacak sanırım. iş yüküm artarsa belki ben de çalışırım ama iş arkadaşlarım anlayışlılar, yardımcı olurlar diye düşünüyorum. önceki işimde işten çıkar, kreş yaşına kadar kendim bakarım diyordum çünkü işim dandikti. bu işim ise iyi. istifa edip gidemem. 6 aylık ücretsiz izinden sonra işe başlarım. asıl kafamı kurcalayan da bu.
maaşım net 3.000. şu an bir çocuğum olsa heralde maaşı olduğu gibi bakıcıya vermem gerekirdi. o zaman da çalışmak manasız geliyor. benim ailem uzakta oturuyor, kardeşim engelli. yani annem devamlı bakamaz. eşimin ailesi yakın oturuyor. aramız da çok iyidir. maddi olarak da yardımcı olurlar sağolsunlar. düşünceli insanlar aynı zamanda. davet ederiz, size zahmet olmasın der gelmezler, siz gelin derler. kayınpederim yemek bırakmaya gelse asla içeri girmez. çalışmadığım dönemde dahi kayınvalidem haftada bir yemek gönderirdi. öyle insanlar yani. ama çocuk bakımı başka iş. kayınvalidem güçsüz, rahatsızlıkları olan biri. teklif etmem yani gel bak diye. gönüllü olacağını da sanmam zaten herkesin bir düzeni var, belli yaşa gelmiş, zor artık. ha yardımcı olur mu olur, ama devamlı olmaz. bir de zor dönemler, iyiyken kötü olmak istemem. bu durumda kreş yaşına kadar maaşımı olduğu gibi bakıcıya mı vereceğim tereddütleri var aklımda.
ne diyorsunuz? nasıl yapıyorsunuz? öyle konuşalım diye geldim.
teşekkürler şimdiden.
Evet ya strese gitmek de hamileliği önlüyordu demi o zaman çok aminAyy yorumları okudum da, yine alternatif bir doğum kontrol yöntemi olmuş konuyu okumak