Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Ya bunu ben de yaptım @Filmdelisibizim ilk listede Nutella ve sosis vardı, çocuğum doğduğundan beri yememiş, hala yemedi , yedirmem, cesedimi çiğnemeniz lazım kızıma bunları yedirmek için hocam dedim tamam deli dedi öğretmen, listeden çıkarmadı ama ben muadili şeyler yaptım oldu, isteyen yedirdi yine yani

Ay şimdi şuracıkta bayılacağım. 5000nden kirayı düş kaldı 4000 faturalar da o kadar desen 3000 kalır. 3000le 2 çocuk nasıl öyle ferah büyüyor. Küçükse bunun bez masrafı da vardır. Bezlerin tane fiyatı neredeyse 2 lira. Sadece poposuna 300 lira gider aylık. Siz iki çocuğu makarna ekmekle büyütüyorsunuzdur yada size erzak yardımı yapan bir aile büyüğünüz vardır. Yapmayın lütfen ya.

Anne baba HİÇ yemek yemiyorsa mümkün bence, belki evlatları minimum düzeyde beslenebilsin diye fotosentez öğrenen sorumlu ebeveynlerdir, arkadaş çok emin konuşuyor çünkü, ekonomik olarak değilse bile bilişsel olarak ben ikna oldum geçinebildiklerine, yoksa niye bu kadar emin konuşsun? Fotosentez tekniği istemekten başka bir soru sorulamaz bence bu arkadaşlara

Yani sabah ekmek peynir, öğlen makarna, akşam da bulgur yersen belki geçinirsin de onda da peyniri ölçülü alman lazım tabii peynirim kilo fiyatı ortada. Bir de ev kredisi diyor

Bende pahalı doğum yapmışım diye düşündüm. Ank. Medicana sene 2010 da 3000 TL verdim sezeryan. 1 gece yattım. Muayene ücretleri de ayrıydı tabi.

Bence planlar yapılmamalı zira pek işe yaramıyor.Hamile kaldığımda tek eşim çalışıyordu,(okul nedeniyle işi bırakmıştım) arabamız yoktu,doğuma 1 ay kala bir tane dandik aldik.ev kira 1+1 evde ki hala aynı evdeyiz,eşimin aylık kazancı $4000-$5000 arası değişir aylık oğlumun da aylık çocuk maaşı var $685 giderlerimiz $2000 buna yeme,içme,giyinmek,gezmek dahil değil borcumuz yok,normal bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz.benim kenarda biraz param var ev almak söz konusu bile olamaz en ucuz ev burda $500000 den başlıyor ömrüm yetmez ödemeye. Şimdi 2+1 eve geçmeye uğraşıyoruz. Ben hala çalışmıyorum oğlum biraz daha büyüsün öyle işe dönmeyi planlıyorum. Yani aslında ne yaparsak yapalım kısmette ne varsa öyle oluyor çok düşünüpte kendini strese sokma.hakkında hayırlısı.

Ahasdfgddsf sırf çocuk maaşıyla Türkiye den 3 yılda Bodrum'da villa alabiliyor yorum sahibi, hesaplayan kafamı kırasım var....ay sinirlerim bozuldu

Kredi ödüyorlarmış bir de onu unutmuşsunuz.

Bazen diyorum ki ah ulan buradaki gelirle Türkiye'de yaşasam ama maalesef öyle şans yok
Eminim yine de orayı tercih ederdin....olay sadece ekonomik değil yani, söylenecek çok şey var aslında da neyse...bir başkadır benim memleketiiiiiiim tırınım tırınım dıp tıs dıp tıs

Benim fikrim ,sizin dusunceleriniz güzel. Cocuk konusunu cok ertelemeyin. Her sey normal olsa bile , hemen hamile kalamayabilirsiniz. Sonrasinda tup bebek vs bunlar zaten ,daha cok masraf ve uğraş.
Ev isini erteleyin . Hamile kalana kadar , ve hamile kaldiktan sonrada 3, 5 biriktirirsiniz. Allah korusun zor zamanlariniz icin ,birikiminiz var zaten . En kotu arabayi bile satarsiniz .
Ama kotu olucak diye bir durum yok . Her sey yolunda gidebilir .

asgari ücretle özel okula gonderiyorum bile dediler ayol
gelirimiz az yetiremiyoruz ama idare ediyoruz diyenlere saygım sonsuz ama bol bol yetiyor hatta kredi ödüyoruz hatta altın biriktiriyoruz hatta lüks bile yaşıyoruz demezler mi ben de şalter atıyor

Yani 4 5 bin lira ile 2 çocuğa her şeyiyle yetip, evi geçindirebiliyoruz, kira da ödüyoruz diyorsunuz.
Nerede yaşıyorsunuz?
kirayi krediyi cikiyo geriye captainin eve giren 9 binin yarisiyla geciniyo sanirim.
yani krediyi kirayi cik 4.5 5 bin lirayla geciniyo öyle anladim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…