- 14 Haziran 2019
- 14.692
- 71.629
- Konu Sahibi captain price
Yanmak değil bence ya gerçekten çok özel çok güzel bir şey. Sevgisi de hiç bir şeye benzemiyormuş. Yine olsa yine yaparım ya her masrafına da değerBen yandım herkes yansın diyorsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yanmak değil bence ya gerçekten çok özel çok güzel bir şey. Sevgisi de hiç bir şeye benzemiyormuş. Yine olsa yine yaparım ya her masrafına da değerBen yandım herkes yansın diyorsun
Ama durum iyi demekAnnem herkesin herseyine koşar keza kvde de öyle. iki tarafın da ilk torunu olunca giydiremediğim, etiketli kalan ürünler oldu, tüm masraflar da çıkmıştır gelen altın ve parayla
Çevremde torununa bonkör olmayan pek kimse yok. Yazın yiğenimin 2.yasını kutlamıştık, hadi benim ailemin maddi durumu iyi onu saymıyorum fakat gelinin ailesi de hediye yağdırmıştı torunlarına. Arkadaşlarımın aileleri de genelde saydığım gibi. Bana hediye almazlar fakat söz konusu torun-yiğen olunca cömertleşiyorlar
Sorun bende demek kiAllah hayırlısıyla nasip etsin inşallah size de.
Bana da olmaz öyle hemen dediler dediler ikisinde de zort diye hamile kaldım. Pko var bende, hele ikincide dr şu ilaçları bir kullan altı ay, sonra korunmayı bırakırsın , olmaz muhtemelen, ondan sonra da tedaviye başlarız dedi. Ben o ay hamile kaldım.
Yani diyeceğim o ki hiç belli olmaz, o yüzden kafada soru işaretleri varsa o şartlar yerine gelene kadar beklemek daha doğru benim fikrimce.
Sizinki yine iyiymiş, ben regl olmuştum ama her zamankinden garipti. Kistten dolayı problem var sanırım diye gittim. Nasıl bir cehaletse hamilelik aklıma bile gelmemişti.Ben de doktora gittiğimde altı ay sonra çağırmıştım daha çok var bir sorun mu oldu falan diye sordu evet dedim beklenmeyen bir durum oluştu, hamileyim
C captain price atlamisiz ama koalinanin dedigi gibi hastanede arayacaginiz en onemli etken yogun bakim unitesinin olup olmadigi konusu.Bu arada ben hastane olarak yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastane tercih ettim (her yerde yok bu ve bir sıkıntı olsaydı sevk edilmesi vs problem). Ancak oradaki doktorlara değil özel bir klinikte muayene oldum ve hastaneye de doktorum geldi.
Bu da bir seçenek.
Dedim ya o da ayrı bir başlık konusu aslında. Tamamlayıcı sağlık sigortası mi doğum paketi mi hastaneyle anlaşmak mi? Bilmediğim konular işte araştırıyorum ama kararsızım.C captain price atlamisiz ama koalinanin dedigi gibi hastanede arayacaginiz en onemli etken yogun bakim unitesinin olup olmadigi konusu.
Sağlık sigortalarının çoğunda yapıldığı andan itibaren 1 sene gibi kota var, o sürede hamile kalırsanız karşılamıyor.Dedim ya o da ayrı bir başlık konusu aslında. Tamamlayıcı sağlık sigortası mi doğum paketi mi hastaneyle anlaşmak mi? Bilmediğim konular işte araştırıyorum ama kararsızım.
Hanimlar hep merak etmis iste asgari ucret uc cocuk nasil yetiyor diye vs.Ben de kendi bildigim ile cevap vereyim.Ye mi yor lar..Yaklasik 15 yil kadar once uzak bir akrabamiz vardi.Bunlarla biz ayni sokakta oturuyorduk.Bes cocugu vardi kari kocanın. Adam da o donemin asgari ucretinden biraz fazla kazaniyordu.Bizim eve giren onların iki kati paraydi ve uc kardestik.Kadin surekli gayet iyiyiz, iyi yer iceriz, benim çocuklarım hicbirseyden eksik kalmaz vs derdi.Gercekten de evlerine misafirliğe gittigimizde biz ne ikram ediyorsak ayni olcude ikram ederlerdi.Bir gun cenaze vardi ve annem evlerine sabah 7 de catkapi gitmek zorunda kalmis.Kahvalti yapiyorlarmis 5 cocuk yer sofrasinin basında. Onlerinde sadece sana yağ hani bildigimiz paket yag ve ekmek.Yagi ekmege sürüp yemis ve kalkmis bes cocuk..Bu kari koca iki ev almis kendi binalarindan ve bir de memlekete iki katli ev yaptirdi..Bixim sadece bir evimiz var.Demem o ki bu kisiler en kendini savunanayacak kisiler olan bebeklerinin bogazindan kisiyorlar..Yok oyle " hicbisiyi eksik degil" laflarini yutmuyorum ben..Konu sahibi siz de bence pandeminin bitmesini bekleyin sonra baslarsiniz calismalara..
Bir sene olan pek görmedim. Bekleme süreli sigortadan bahsediyorsunuz sanırım. 2-3-6 ay beklemeliler var. 6 aydan sonraki hamileliği kapsiyor gibi gibi.Sağlık sigortalarının çoğunda yapıldığı andan itibaren 1 sene gibi kota var, o sürede hamile kalırsanız karşılamıyor.
Hamile kaldıktan sonra yapılan ve birkaç hastanede geçen doğum sigortaları ayrı oluyor ya da direkt hastanenin kendi doğum paketini alıyorsunuz.
Hepsi için ilk sırada bende doktor önemli, doktora karar verdikten sonra hastane seçmek gerekli.
10 bin bana pahalı gelmedi Ank fiyatında ortalamada, 4 buçuk sene önce 7,5 civarında yaptım doğumu paket olarak zaten.
Ekstra oda vs ile 9 u geçmişti fiyatı.
Daha önceki mesajınızda söylediniz süsleme, platesten ziyade bu fiyatlara genelde şunlar dahildir;
Bebek doğduğu anda yapılan testleri
Eğer aksilik olursa küvez ve yoğunbakım masrafı
İşitme testi
Kalça çıkığı ultrasonu
Topuk kanı
Emzirme danışmanlığı
5. Gün kontrolü eve hemşire ya da hastanede muayene
Doğumda epidural ya da sezaryen seçeneği
Hastanede doğum sonrası kalış 3 güne kadar ücreti
Doğum sonrası odaya şerbet, misafir ikramlığı, kapı süsü vs
Doğum sonrası annenin 2 defa kadın doğum muayenesi
Doğum öncesi pakete dahil olan şeyler ise
Hamilelikle alakalı tüm ama tüm testler, buna detaylı ultrason da dahil,
Prof, doç farketmeden istenilen doktorda takip
Birkaç hastane seçeneği
Herhangi bir acil durumda hastanede yatış
Allah göstermesin, bebeğin kaybı durumunda o güne kadar kullanılan paket ücretinin hesaplanıp geri kalanının iadesi
3 aşağı 5 yukarı hastane paketleri ya da doğum paketleri bunları içerir.
Pahalı gelmeme sebebi hastane fiyatlarına hakim olmamdan kaynaklı.Bir sene olan pek görmedim. Bekleme süreli sigortadan bahsediyorsunuz sanırım. 2-3-6 ay beklemeliler var. 6 aydan sonraki hamileliği kapsiyor gibi gibi.
Bu bana mantıklı gelmiyor çünkü ikinci yıla sarkıyor. Sigorta yaptırıp 7. Ayda hamile kalsam ikinci yılda yine sigorta yaptırmam gerek.
10 bin sizce değil ama bence pahalı. Bütçe meselesi tabi. Ama sigorta ile uğraşmadan direkt hastane paketi almak daha kolay sanki. Bilemiyorum.
Medical park mantıklı geliyor, tavsiye doktor da var orada. Ama sadece doğuma on bin verirsem kenardaki tüm birikimi hiç ederim. Sonrasına bir şey kalmaz.
iş o aşamaya gelince özele mecbur gibi kalıyoruz. Ama aslında bir manası yok pek. Devlette alınabilen hizmeti azıcık güler yüz ve rahatlık için begenmiyoruz. Zaten hamile iken doktor doktor gezen başka bir millet yok bizim gibi. Danimarka'da büyük bir sağlık probleminiz yoksa doktor bile gormuyormuşsunuz, ebeler ilgileniyormus. Bizdeki bir sektör olmuş artık. Mantık saçma geliyor.Pahalı gelmeme sebebi hastane fiyatlarına hakim olmamdan kaynaklı.
Çok artmamış öyle diyeyim, yoksa elbette pahalı ama o testleri tek başınıza yaptırsanız zaten daha fazla tutuyor.
Örneğin ank da işinde iyi birkaç detaylı ultrason yapan hoca vardır, öyle 50 kişi falan değil 3 5 kişiler bunlar, başka seçenek y
Ve en yüksek meblağ 1500 iken en düşüğü de 800 bandında.
Bu sadece 4 lü ultrason testi, diğer taramalar değil.
Medikalpark batıkent hastanesinden bahsediyorsanız, bildiğim ve ilgisine, temizliğine güvendiğim bir hastane.
Bence de hastane paketi en mantıklısı ya da şöyle oluyor hastane ayrı satıyor nippon sigorta atıyorum 800 bin tl aşağı, o hastaneyi de birkaç seçenekli paket sunuyor.
Hamile kalmadan önce alınan sigortalar mantıklı gelmiyor, kalınamayabilir de.
Diğer mesajlarımda belirttim, doğum masrafı çocuk masrafının yanında hiçbir şey.
Bütün birikim doğuma gidecekse sonrası inanın bir uçurum.
Biraz daha beklemeniz hem de bu pandemi sürecinde bu işe girmemeniz en mantıklı olan bana göre.
Ben plansız hamile kaldığım için özel sigortam hamileliği kapsamıyordu, o nedenle detayları bilmiyorum ama yaptıran tanıdıklarınızdan fikir almanız iyi olur.Bir sene olan pek görmedim. Bekleme süreli sigortadan bahsediyorsunuz sanırım. 2-3-6 ay beklemeliler var. 6 aydan sonraki hamileliği kapsiyor gibi gibi.
Bu bana mantıklı gelmiyor çünkü ikinci yıla sarkıyor. Sigorta yaptırıp 7. Ayda hamile kalsam ikinci yılda yine sigorta yaptırmam gerek.
10 bin sizce değil ama bence pahalı. Bütçe meselesi tabi. Ama sigorta ile uğraşmadan direkt hastane paketi almak daha kolay sanki. Bilemiyorum.
Medical park mantıklı geliyor, tavsiye doktor da var orada. Ama sadece doğuma on bin verirsem kenardaki tüm birikimi hiç ederim. Sonrasına bir şey kalmaz.
Bizim ülkede tam bir sektör, haklısınız.iş o aşamaya gelince özele mecbur gibi kalıyoruz. Ama aslında bir manası yok pek. Devlette alınabilen hizmeti azıcık güler yüz ve rahatlık için begenmiyoruz. Zaten hamile iken doktor doktor gezen başka bir millet yok bizim gibi. Danimarka'da büyük bir sağlık probleminiz yoksa doktor bile gormuyormuşsunuz, ebeler ilgileniyormus. Bizdeki bir sektör olmuş artık. Mantık saçma geliyor.
Birikmiş doğuma gidince maaşlar kalacak işte. Derdim de o maaşla geçinmek. Doğal olan bu değil mi yani, herkes bebeğin masrafını önden mi biriktiriyor sanki?
Bakalım zaten benim niyetim altı ay daha beklemek. Altı ay sonrası için sordum ama kimse o kısmı anlamadı pek.
6 ay sonra hamile kaldın diyelim. 2022 yılında doğum yapacaksın. Doğum izninin 4 ayı ücretli, sonrasında 6 ay ücretsiz hakkın oluyor. Ücretsiz izne çıktığın anda (yada işi bırakırsan) sabit masrafın 2500 tl araba taksidi + o günkü kira bedelin. Eşin 6 bin civarı alıyorsa maaşı yıllık %10-12 zamla 2022 de 8000 tl civarı olur.( pozisyon veya iş değişikliği olmayacağını varsayıyorum) İşe dönerim, bakıcı çocuğuma bakar dersen eşinin maaşına ek maksimum +1000 tl fazladan paran olur. Bu para ile geçinebilirim dersen çok fazla beklemene gerek yok bence. Bana kalırsa geçinilebilir bir rakam.iş o aşamaya gelince özele mecbur gibi kalıyoruz. Ama aslında bir manası yok pek. Devlette alınabilen hizmeti azıcık güler yüz ve rahatlık için begenmiyoruz. Zaten hamile iken doktor doktor gezen başka bir millet yok bizim gibi. Danimarka'da büyük bir sağlık probleminiz yoksa doktor bile gormuyormuşsunuz, ebeler ilgileniyormus. Bizdeki bir sektör olmuş artık. Mantık saçma geliyor.
Birikmiş doğuma gidince maaşlar kalacak işte. Derdim de o maaşla geçinmek. Doğal olan bu değil mi yani, herkes bebeğin masrafını önden mi biriktiriyor sanki?
Bakalım zaten benim niyetim altı ay daha beklemek. Altı ay sonrası için sordum ama kimse o kısmı anlamadı pek.