Çocuk için tedaviye başlamak, ailelerin bilmesi doğru mu ?

Inslalah olur canım hayırlıca bızde tedavı gördük kımseye haber vermedik hamıle kaldım öyle soyledık ılk gezmeye dıye gıttık sonra esım ısı ıcın dedık 3 dede zaten hamıle kalmıştım darısı sıze ınslalh

Söylemek istememekte haklısınız çnkü sürekli soracaklar bu süreçtede bunlar sizi strese sokup tedaviyi olumsuz etkiler stres cok önemli bu konuda.

Artik soylenmis yuz goz yapmayin yinede ama en azindan esinize soyleyin daha fazla yaymasinlar bu durumu halaya ebeye dedeye kvdenlede sen konusabilirsin aslinda hassas oldugunuzu disaridan gelecek en kucuk seyde demorilize olacaginzdan bahsedip kimseye soylememelerini tembihleyebilirsiniz.
İnsallah hersey yolunda gider ve bebisiniz sag saglim olup kucaginizda olur siz stres yapmayin streste hormonlara cok etken kv deyle sakinlikle konusun ama esinize kati sekilde bunu soyleyinki bir daha aile icinde olan seyleri aktarmasin sizin rizaniz olmadan 2 gun burnunu surtseniz yeter

başlığa vereceğim cevap ayrıydı ama artık söylemiş

eşinize bundan sonra aşamaları anlatmamasını özellikle de ne oldu diye sorulmamasını söyleyin

ben de tedavi gördüm kimseye söylemedik aileler hala da bilmez

görümcem de tedavi gördü ve bazılarında söyledi

son bir seferinde özellikle böyle böyle bir tedaviye daha başladık sen bil istedim dedi

ve benim için zorlu süreç başladı zira nasıl davranacağımı kestiremedim yani bilmesem fark etsem de bilmiyormuş gibi yapardım ama o söyleyince acaba destek bekliyor mu dedim arasam bri türlü aramasam bir türlü

eee arayınca o bu konu hakkında bir şeyler söyleme ihtiyacı hissetti

transferden dönerken eşi ile lokantada karşılaştık, akşamına kv aradı bayramda kurban kesmeye yardıma X gelecek mi vs

eşim söyleyeyim mi dedi asla dedim o kendi halleder sen bir iyilik yapacaksan ben geleceğim de geçiştir dedim

sonra birlikte bir tanıdığa gittik eşi sen hastasın otur dedi ben yardım ederim ben biliyordum konuyu ama gittiğimiz evdeki arkadaş ne hastası işte üşüttüm grip vs dedi ee tabak taşımasına engel değil, görümcem rahatsız oldu kalkayım vs yaptı

ben yaparım, sen hastasın otur dedim vs daha da değişik oldu ortam

bilmemek daha iyi

umarım olumlu sonuç alırsınız sağlıkla kucağınıza alırsınız

oldu mu kaç yumurtan varmış kaçıncı gün embriyosu ne kadar beklenecek daha gibi sorularla muhatap olmamak için bu aşamadan sonra süreci daha uzun lanse edin

gidip geleceğiz bir süre gibi geniş geniş zaman dilimlerine yayın ki aralarda darlamasınlar

Sizde problem eşinizden kaynaklıydı
Sizin mücadele edeceğiniz yükün ağırlığıyla eşinizin mücadele edeceği şeyler çok farklı
Bilmiyorum bana çok tuhaf gelmedi
Özellikle kötülük görmedim dediğiniz için diyorum

Evet artık olan oldu artık önüme bakcam yapcak bişey yok inşallah yolunda gider herşey cok tesekkur ederim

Çocuk olmadığını bilen aileden neyi saklamaya çalışıyorsunuz.

Evet yaşadığınız problemleri bende yaşıcam gibi. Kayınvalidem çocuk konusu geçince inşallah olacak kızım duamızı eksik etmeyelim der sürekli bu bile beni geriyor nedense hiç konusu acılmasın istiyorum. O yüzden bilmelerini istemiyorum ama olan oldu artık

Evet ama mücadelemiz ortak bazı şeyler çekirdek ailede kalmalı kök aile evimizin içindeki herşeyi bilmemeli diye düşünüyorum çok iyi olsalar bile, ama her istediğimiz her düşündügümüz olmuyormuş

Ben de artık annen yok karın var kısmını okuyunca gözlerim büyüdü.
Bunu demeye hakkınız olmadığını dusunuyorum.
Sorun eşiniz kaynakliysa sizin kendinize dert edineceginiz bir şey yok ki bırakın paylaşsın
Zaten söylemiş de.
Bundan sonraki süreçte size bir şey sormamasını rica edin olsun bitsin

Seni çok iyi anlıyorum bu çok hassas bir mesele. Ama bence önemli olan söylememek değil olumsuz yorum yapacak insanlara söylememek.
Biz tüp bebek tedavisi sırasında söylememeye karar verdik bana kalsa doğuma kadar söylemeyecektim. Eşim de söylemiş kendi ailesine de benim aileme de. Yapacak bir sey yok neticede biliyorlar. Açık açık konuşabilirsiniz olumsuz yorum duymak istemiyorum diye aileler de ona göre davranır en azından. Inşallah pozitif sonuçlanır.

Kendim de tüp bebek tedavisi görmüş biri olarak, ben ikinizi de haklı buldum. Eşinize çok kırılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çok da haksızlık etmeyin bence. ama sonuçta konu da hassas, siz de hassassınız.

ben de tedavilerin herkese söylenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Etrafa yayılması, devamlı sorular, açıklama yapmak zorunluluğu Demek.

ben de ilk halkaya söyledim, ailem ve eşimin ablaları bildi ama dışarıdan kimse bilmedi. Onlar da devamlı sıkmadı, olmayınca kimse üzmedi beni. Aksine bu konuyla ilgili birileriyle konuşabilmek de güzel. O bekleyiş de stresli sonuçta. Ve tek başına geçirmemek, ya da olmadığında tek başına üzülmemek de iyi bir şey. Sorularını cevapladım, sizi ilgilendirmez demedim. Ki gelinimizin ablası önermişti bana doktorumu. Onunla konuşmasaydım, hangi hastane, hangi doktor çok da bilemezdim başta. Sonuçta benimle beraber üzüldüler ama baskı yapmadılar bana.

insan seçmek gerekiyor bence. Ben mesela 2. Denemede anneme söylemedim. İyi ki de söylemedim. Çünkü çok mantıksız davranıp, beni çok üzmüştü 1. De. Paranı çarçur ediyorsun, bak olmadı işte, ben demiştim, vs. Vs. Gibi. Çok düşünceli bir insan değildir.

yani eşinizin anlatmak istemesi, ya da bu süreci tek başına yaşamak yerine ailesiyle paylaşmak istemesi anormal değil. Siz de özelimiz olarak bakıyorsunuz olaya. Bu da anlaşılabilir.

yalnızca eşinize şunu söyleyin. Ailesine söylesin, başka kimse bilmesin, akraba eş dost. Ailesi sizin üzecek insanlar değilse, bilmelerinin size bir zararı olmayacaktır. Çok canınızı sıkmayın bu konuda.

Bu arada tüp bebek sürecinde her ne kadar tüm tedavileri gören biz kadınlar olsak ve kendimizi 1. planda tutsak da, erkekler de etkileniyor bu süreçten ama belli etmiyorlar. Ben eşimden biliyorum, hiç yorum yapmadı ama hem ümitlendi, hem üzüldü ama tek kelime çıkmadı ağzından bununla ilgili. Tek başımıza yaşadığınız bir şey değil bu. Geçmiş hastalığını da göz önüne alırsanız, eşiniz de etkilenmiştir muhakkak bu süreçte.

Evli degilim ama mahremiyetine düşkün bir insanim ve ailemle de bu "disari anlatmama" konusunda cok tartismisimdir
Ben evlendikten sonra esimizle kurduğumuz basta iki kişilik sonra cocuklarla kisi sayisinin arttigi ailenin de bir mahremiyeti olmasi gerektigine inanırım. Ne olursa olsun esiniz aile mahremiyetinizi bozmus, evinizin sınırlarını ihlal ederek ailesi de olsa üçüncü kisilerin sizin özelinize müdahale etmesine zemin hazirlamis.
Ben de küçükken agir bir hastalik geçirdim ve tedavim ömür boyu sürecek ama yine de sizin gibi düşünüyorum. Esiniz hatalı. Sizi de uzmeye hakkı yoktu.

Ailesi cok iyi insanlar olsada bunun bizim özelimiz olduğunu düşünüyordum ben o da manevi destek için olduğunu söylüyor burda çatışıyoruz benim ailemde sürekli gidince doktora mi gidiyorsunuz dedi bende evet ama bu konuda bana bisey sormayın dedim eşime zaten sormazlar eşim ailesine sürekli açıklama yapiyor gerci benide ilgilendirmez olan oldu artık söylendi bana yansimadigi surece belki surekli aciklamaktan esim rahatsiz olmuyodur o kendi sorunu artik

Evet tam da bu işte benim düşüncem başta bu bizim özelimiz paylaşmayalım dediğimde tamam diyip gidip paylaşmış olması beni üzen. Demekki benim sözümün bir tesiri yokmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…