Elbette etkileniyorlar kendini suçluyordur belki bana hiç belli etmedi ama keşke belli etse de yanında olsam, bana icindekileri anlatmayip annesine anlatmasina kırılmakta haklı degil miyim
Yani bu konuda eşin ve annenin vereceği destek farklı olacaktır. Karşılaştırmamak gerek bence bunu. İkisinin de yeri ayrı. Annesine anlatması, sizinle paylaşmayacağı anlamına gelmez.
ben şöyle düşünüyorum. zaten stresli olduğunuz İçin, kendi üzüntüsünü de size yansıtmak istemeyebilir. Bu durumlarda yine sizi önemseyen ama olayın içinde olamayan bir yakınla paylaşmak çok daha rahatlatıcı olabiliyor. Olaylara dışarıdan bakabiliyorlar.
Siz teselli bekliyorken, sizi teselli eden konuma getirmez. Stresini size yüklemek yerine, Kendisi rahatlamış olarak, sizi daha da rahatlatmak isteyebilir. 5 derdi varken, 2 sini söyler size ama gerisiyle boğmak istemez. Dolu bardağa daha da çok su doldurmaya çalışsanız mı daha verimli olur, ya da suyu ikinci boş bir bardağa da paylaştırsanız mı?
eşimin ablası mesela maddi sıkıntı içinde. Eşi işini kaybetti. Adam sıkıntıda, hem psikolojik, hem maddi olarak. Görümcem maddi kaygılarını, çocuklar İçin endişelerini, bunalmışlığını hep eşiyle paylaşsa, adamın üzüntüsü daha da artacaktır bunlara sebep olduğu İçin. Birbirilerine baktıklarında bu sorunlar gelecektir akıllarına. Eşine söyleyemediklerini kardeşleriyle paylaşıyor. Derdini döküyor, içinde patlamıyor sıkıntısı. Dün buluşmuşlar, dertleşmişler, ama ben aradığımda kahkahalar atıyorlardı :)
Sizin ailenizi bilmiyorum. Ben kendi adıma ailemden böyle bir destek görmediğim için bana yabancı geliyor böyle şeyler. 12 senelik evliliğimde maddi, manevi tek bir derdimi anlatmamışımdır aileme, bir kere ağlamamamışımdır omuzlarında. Anlatsam, bunun başka bir zaman bana veya eşime nasıl döneceğini tahmin edemem. Her aile dinamiği aynı değil. Diğeri daha sağlıklı bence.