- 30 Ekim 2017
- 921
- 1.022
-
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
Elbette etkileniyorlar kendini suçluyordur belki bana hiç belli etmedi ama keşke belli etse de yanında olsam, bana icindekileri anlatmayip annesine anlatmasina kırılmakta haklı degil miyimBu arada tüp bebek sürecinde her ne kadar tüm tedavileri gören biz kadınlar olsak ve kendimizi 1. planda tutsak da, erkekler de etkileniyor bu süreçten ama belli etmiyorlar. Ben eşimden biliyorum, hiç yorum yapmadı ama hem ümitlendi, hem üzüldü ama tek kelime çıkmadı ağzından bununla ilgili. Tek başımıza yaşadığınız bir şey değil bu. Geçmiş hastalığını da göz önüne alırsanız, eşiniz de etkilenmiştir muhakkak bu süreçte.
Bakın ben eşinizi yanlış bulmadım, eğer annesi çok sıkıntılı bir tip değilse ve eşinize arası iyiyse ondan destek istemesi normal. Sonuçta ondan kaynaklı bir sıkıntıda size karşı kendini eksik ve mahçup hissetmiş olabilir, ailesine karşı sorunun kendinden kaynaklı olduğu için konışmak daha rahat gelmiştir.Of sanırım haklısınız bir anlık gelen bir öfkeyle kalktım gittim ilk defa oldu bueşimin annesinden değil de benden destek almasını istedim aslında içten içe bencillik ediyorum değil mi
Elbette etkileniyorlar kendini suçluyordur belki bana hiç belli etmedi ama keşke belli etse de yanında olsam, bana icindekileri anlatmayip annesine anlatmasina kırılmakta haklı degil miyim
Defalarca tup bebek tedavisi görmüş biri olarak soylememenizi tavsiye ederim. Aileleriniz elbette ki iyi sonuc almanizi isteyecek. Ancak bu surec psikolojik olarak cok yıpratıcı. Değişik duygu durumlari yasayacaksiniz ve an gelecek ailelerin iyi niyetli beklentilerinden dolayi sorduklari sorular bile sizi mutsuz edecek. Sonuc ne oldu?? Bu soru eğer sonuc olumsuzsa insani o kadar sinirlendiriyor ki zaman zaman, tecrübe etmeyen bilemez.ve de cok uzucu oluyor.Merhaba hanımlar sizden yine fikir almaya geldim. Eşimle çocuk için tedaviye başladık sürekli şehir dışına çıkmamız gerekiyor. Ailelerimiz çocuğumuzun olmadığından haberdar ama en azından tedaviye başladığımızı bilmesinler istiyorum. Bunu da eşimle konuştum ben iki tarafında bilmesini istemiyorum bu bizim ailemizin özeli kendi içimizde yaşayalım dedim. İlk şehirdışına çıktığımızda herkese gezmeye gidiyoruz dedik. İkinci çıktığımızda eşime sordum o da şimdi söylemedim ama söyleyeceğim çünkü bu sağlık konusu ailemin bilmesi gerektiğini düşünüyorum sende söylemelisin bu konuda manevi desteğe ihtiyacımız var dedi. (Eşim küçükken kanser atlatmış o yüzden sağlık konusunda hassaslar.) Bende artık annen yok eşin var bu bizim özelimiz herkesle paylaşamazsın diyerek kavga ettim. Neyse üstünden 1 hafta geçti dün annesi aradı biz evdeyken, telefonu da hoparlörde herşeyi duydum. Sonucumuzun ne çıktığını sordu, eşim lafı çevirmeye çalıştı. Meğersem söylemiş bile, o andan beri hiç konuşmadım ayrı yattım, içime oturdu. Bilmiyorum aşırı hassasım ondan mı böyle büyük tepkiler verecek şekilde davranıyorum bilmiyorum, normalde eşimin ailesiyle bir sorunum yok bana karşı çok iyiler, eşimde her konuyu ailesiyle paylaşmaz ama bu konuda anlaşamadık. Yol göstermenizi rica ediyorum nasıl davranmalıyım.
Yatak ayırmakla hata yaptım ki bu da benim dikkat ettiğim bir durumdu öfkeme yenildim. Dedikleriniz benim için o kadar önemli ki aksam bambaska bir konusma yapacakken simdi sakince beni uzen kısımlarını anlatıp gerisini ona birakacagim, çokk tesekkur ederim değerli insanBakın ben eşinizi yanlış bulmadım, eğer annesi çok sıkıntılı bir tip değilse ve eşinize arası iyiyse ondan destek istemesi normal. Sonuçta ondan kaynaklı bir sıkıntıda size karşı kendini eksik ve mahçup hissetmiş olabilir, ailesine karşı sorunun kendinden kaynaklı olduğu için konışmak daha rahat gelmiştir.
Çoğu üye beğenmedim butonuna başmış ama ben eşlerin, sözel ya da fiziksel şiddet , aldatma gibi bir durum olmadığı durumlarda ki bu durumlar bence boşanma nedeni , kendi varlığı ile karşı tarafı tehdit etmesini doğru bulmuyorum. Bir çok örneğini gördüm bu durumun bunun sonu boşanma çünkü karşı tarafa kendinizi değersiz hissettiriyorsunuz. Kadın olsun erkek olsun kimse kendi varlığı ile karşısındakine istediğine yaptırmaya çalışan birini ömür boyu sevmez. Evlilik hayat ortaklığıdır, eşler birbirlerine söz verir ve bunu birbirleri ile beraber olmak, hayatı paylaşmak değerli olduğu için yaparlar. Kavga da etseniz, farklıda düöünseniz eğer kişiliğinize ve varlığınıza bir saldırı olmadığı sürece eşinizden kendinizi uzaklaştırmayın. Düşünsenize aynı şeyi eşinizin size yaptığını sizden kaynaklı çocuğunuzun olmadığını ve siz bunu ailenizle paylaştınız diye sizle kavga edip , yatak ayırıp yüzünüze bakmadığınıkendinizi nasıl hissederdiniz. Bence eşinizi alın karşınıza konuşun, kavga etmeden, kızdığınız yeri anlatın. Bence anlayacaktır.
Detay vermemesini ve diger akrabalarina annesinin anlatmamasini rica edecegim dediginiz gibi artik gerisi onlara ve esime kalmışgenelde öyle olmuyor
hele de sıkıntının kaynağı olarak kendilerini görüyorlarsa
eşim o bekleme odasına gelip benimle oturmazdı
çünkü orada X beyin hastası diyorlar sana, şu iğne bu ilaç diyorlar ama sende bir şey yok benim yüzümden bunları yaşıyorsun, daralıyorum beklerken demişti
ben de sesimi çıkarmadım
ama ailesine anlatmadı zira anlayabilecek, darlamayacak insanlar değildi
eşiniz bunaldığı için, siz de tedavinin bir tarafı olduğunuz için başka kişilere anlatmak istemiş olabilir
bu aşamada tek tavsiyem aşamaları ayrıntılı vermesin, işte ne oldu diye sorulmasın, onlar da biz sana sorarız onu darlamayız oğlum deseler de olmaz çünkü bakışları ile dahi hissedersiniz
ilk yorumumdaki tavsiyeye devam ediyorum
mesela 6 ay ilaç kullanacakmışız, her ay kontrole gidecekmişiz deyip bu süreçte tedaviye başlayıp hatta sonucu alıp sonra olumlu ise bilgi vermek değilse de devam ediyor tedavi deyip genelleyip geçmek lazım
siz kırılmışsınız ama geçmiş değişmez o nedenle yarınlar için neler yapılabilir diye konuşun eşinizle
Önemli değil, umarım güzel sonuçlar alırsınız. Eşinizle konuştuğunuzda bu durumun ailesinde çok dillendirilmemesini ve sizle bu konuda konuşmamalarını istediğinizi çünkü bu durumun sizde baskı yarattığını söyleyebilirsiniz.Yatak ayırmakla hata yaptım ki bu da benim dikkat ettiğim bir durumdu öfkeme yenildim. Dedikleriniz benim için o kadar önemli ki aksam bambaska bir konusma yapacakken simdi sakince beni uzen kısımlarını anlatıp gerisini ona birakacagim, çokk tesekkur ederim değerli insan
Yani bu konuda eşin ve annenin vereceği destek farklı olacaktır. Karşılaştırmamak gerek bence bunu. İkisinin de yeri ayrı. Annesine anlatması, sizinle paylaşmayacağı anlamına gelmez.Elbette etkileniyorlar kendini suçluyordur belki bana hiç belli etmedi ama keşke belli etse de yanında olsam, bana icindekileri anlatmayip annesine anlatmasina kırılmakta haklı degil miyim
Böyle açıklama yapmak bile yormuyor mu insanı ya kendi içimde yaşayinca daha rahat ediyorum benSana ailesine verdiği bilgiyi yansıtmasın ve sen bunlonuda onlarla hiç muhattap olma
Ben de tüp bebek yöntemi ile bebk sahibi oldum , mümkün mertebe gizledik benim tembihimle ama yine de öğrendiler bir şekilde , minimum bilgi vererek daha rahat ettim ben
Bakacak bekliyoruz bazı günleri bekliyoruz ilça kullanıyorum bekliyoruz diye diye
Rabbim sağlıkla bebeğine kavuşmak nasip etsin
Evet yoruyor ama bana bir ilaç yan etki yaptı sandık , rahatsızlandı ve eşim şehri dışında idiBöyle açıklama yapmak bile yormuyor mu insanı ya kendi içimde yaşayinca daha rahat ediyorum benama artık olabildigince az muhattap olarak gecircez bu sureci amin insallah cok tesekkur ederim yavrunuzu Allahim size bagislasin
Siz kendinizi degersiz hissetmissiniz eşiniz sizin sozunuzu takmamis umursamamis gibiEvet tam da bu işte benim düşüncem başta bu bizim özelimiz paylaşmayalım dediğimde tamam diyip gidip paylaşmış olması beni üzen. Demekki benim sözümün bir tesiri yokmuş
Aileler evet bir yere kadar bazı konuları bilmeli büyük olarak onlara danışılmalı lakin bu konuyu kesinlikle söylemeyin. Çekirdek ailede olan herşey anne baba kardeşe anlatılmasını çok saçma buluyorum. Eşinizde sizden habersiz söyledi ise tepkinizi koymuşsunuz zaten ama lütfen iyice idrak edene kadar bu tepkiyi sürdürün kendisi hatasını anlasın, telafi etsin ve tekrarı olmasın. Yoksa tekrarlanabilir.Merhaba hanımlar sizden yine fikir almaya geldim. Eşimle çocuk için tedaviye başladık sürekli şehir dışına çıkmamız gerekiyor. Ailelerimiz çocuğumuzun olmadığından haberdar ama en azından tedaviye başladığımızı bilmesinler istiyorum. Bunu da eşimle konuştum ben iki tarafında bilmesini istemiyorum bu bizim ailemizin özeli kendi içimizde yaşayalım dedim. İlk şehirdışına çıktığımızda herkese gezmeye gidiyoruz dedik. İkinci çıktığımızda eşime sordum o da şimdi söylemedim ama söyleyeceğim çünkü bu sağlık konusu ailemin bilmesi gerektiğini düşünüyorum sende söylemelisin bu konuda manevi desteğe ihtiyacımız var dedi. (Eşim küçükken kanser atlatmış o yüzden sağlık konusunda hassaslar.) Bende artık annen yok eşin var bu bizim özelimiz herkesle paylaşamazsın diyerek kavga ettim. Neyse üstünden 1 hafta geçti dün annesi aradı biz evdeyken, telefonu da hoparlörde herşeyi duydum. Sonucumuzun ne çıktığını sordu, eşim lafı çevirmeye çalıştı. Meğersem söylemiş bile, o andan beri hiç konuşmadım ayrı yattım, içime oturdu. Bilmiyorum aşırı hassasım ondan mı böyle büyük tepkiler verecek şekilde davranıyorum bilmiyorum, normalde eşimin ailesiyle bir sorunum yok bana karşı çok iyiler, eşimde her konuyu ailesiyle paylaşmaz ama bu konuda anlaşamadık. Yol göstermenizi rica ediyorum nasıl davranmalıyım.
ailesine soylemis bari daha fazla kisiye soylemesin teyzeler kuzenler vs. en azindan o konuyla ilgili konusunMerhaba hanımlar sizden yine fikir almaya geldim. Eşimle çocuk için tedaviye başladık sürekli şehir dışına çıkmamız gerekiyor. Ailelerimiz çocuğumuzun olmadığından haberdar ama en azından tedaviye başladığımızı bilmesinler istiyorum. Bunu da eşimle konuştum ben iki tarafında bilmesini istemiyorum bu bizim ailemizin özeli kendi içimizde yaşayalım dedim. İlk şehirdışına çıktığımızda herkese gezmeye gidiyoruz dedik. İkinci çıktığımızda eşime sordum o da şimdi söylemedim ama söyleyeceğim çünkü bu sağlık konusu ailemin bilmesi gerektiğini düşünüyorum sende söylemelisin bu konuda manevi desteğe ihtiyacımız var dedi. (Eşim küçükken kanser atlatmış o yüzden sağlık konusunda hassaslar.) Bende artık annen yok eşin var bu bizim özelimiz herkesle paylaşamazsın diyerek kavga ettim. Neyse üstünden 1 hafta geçti dün annesi aradı biz evdeyken, telefonu da hoparlörde herşeyi duydum. Sonucumuzun ne çıktığını sordu, eşim lafı çevirmeye çalıştı. Meğersem söylemiş bile, o andan beri hiç konuşmadım ayrı yattım, içime oturdu. Bilmiyorum aşırı hassasım ondan mı böyle büyük tepkiler verecek şekilde davranıyorum bilmiyorum, normalde eşimin ailesiyle bir sorunum yok bana karşı çok iyiler, eşimde her konuyu ailesiyle paylaşmaz ama bu konuda anlaşamadık. Yol göstermenizi rica ediyorum nasıl davranmalıyım.
o super o zaman, bence daha az sorun. bence izinsiz soylemesi guzel bir sey degil, sonucta ikna edebilirdi. ailesinden destek almak istemis olabilir, o normal ama izinsiz yapmamasi uzerine konus benceAslında evet benim annem yapıyor onu ama bu konuyu onunla konuşarak çözüme kavusturdugumu düşünüyorum, eşimin ailesi de bana değil eşime sorarlar
BenşmbMerhaba hanımlar sizden yine fikir almaya geldim. Eşimle çocuk için tedaviye başladık sürekli şehir dışına çıkmamız gerekiyor. Ailelerimiz çocuğumuzun olmadığından haberdar ama en azından tedaviye başladığımızı bilmesinler istiyorum. Bunu da eşimle konuştum ben iki tarafında bilmesini istemiyorum bu bizim ailemizin özeli kendi içimizde yaşayalım dedim. İlk şehirdışına çıktığımızda herkese gezmeye gidiyoruz dedik. İkinci çıktığımızda eşime sordum o da şimdi söylemedim ama söyleyeceğim çünkü bu sağlık konusu ailemin bilmesi gerektiğini düşünüyorum sende söylemelisin bu konuda manevi desteğe ihtiyacımız var dedi. (Eşim küçükken kanser atlatmış o yüzden sağlık konusunda hassaslar.) Bende artık annen yok eşin var bu bizim özelimiz herkesle paylaşamazsın diyerek kavga ettim. Neyse üstünden 1 hafta geçti dün annesi aradı biz evdeyken, telefonu da hoparlörde herşeyi duydum. Sonucumuzun ne çıktığını sordu, eşim lafı çevirmeye çalıştı. Meğersem söylemiş bile, o andan beri hiç konuşmadım ayrı yattım, içime oturdu. Bilmiyorum aşırı hassasım ondan mı böyle büyük tepkiler verecek şekilde davranıyorum bilmiyorum, normalde eşimin ailesiyle bir sorunum yok bana karşı çok iyiler, eşimde her konuyu ailesiyle paylaşmaz ama bu konuda anlaşamadık. Yol göstermenizi rica ediyorum nasıl davranmalıyım.
Benşm eşimde böyle dün olay olsun ertesi gün annesinden veya babasından duyarım niye dedin diyorum akıl alıyormuş çözemiyorum ben erkekleri.. İnşallah Rabbim gönlüne göre verir kuzum üzülme..Merhaba hanımlar sizden yine fikir almaya geldim. Eşimle çocuk için tedaviye başladık sürekli şehir dışına çıkmamız gerekiyor. Ailelerimiz çocuğumuzun olmadığından haberdar ama en azından tedaviye başladığımızı bilmesinler istiyorum. Bunu da eşimle konuştum ben iki tarafında bilmesini istemiyorum bu bizim ailemizin özeli kendi içimizde yaşayalım dedim. İlk şehirdışına çıktığımızda herkese gezmeye gidiyoruz dedik. İkinci çıktığımızda eşime sordum o da şimdi söylemedim ama söyleyeceğim çünkü bu sağlık konusu ailemin bilmesi gerektiğini düşünüyorum sende söylemelisin bu konuda manevi desteğe ihtiyacımız var dedi. (Eşim küçükken kanser atlatmış o yüzden sağlık konusunda hassaslar.) Bende artık annen yok eşin var bu bizim özelimiz herkesle paylaşamazsın diyerek kavga ettim. Neyse üstünden 1 hafta geçti dün annesi aradı biz evdeyken, telefonu da hoparlörde herşeyi duydum. Sonucumuzun ne çıktığını sordu, eşim lafı çevirmeye çalıştı. Meğersem söylemiş bile, o andan beri hiç konuşmadım ayrı yattım, içime oturdu. Bilmiyorum aşırı hassasım ondan mı böyle büyük tepkiler verecek şekilde davranıyorum bilmiyorum, normalde eşimin ailesiyle bir sorunum yok bana karşı çok iyiler, eşimde her konuyu ailesiyle paylaşmaz ama bu konuda anlaşamadık. Yol göstermenizi rica ediyorum nasıl davranmalıyım.
Dogru düşünüyorsunuz nasip elbet hadi olmadi denemeniz ins olur.. sen kendini manevi şekilde iyilestirirsiniz iki de bir laflarını açıp sizi üzmek için demeselerdi bile üzülürsünüz. Sonucta sizin özelini z kimse karışmamali ...Merhaba hanımlar sizden yine fikir almaya geldim. Eşimle çocuk için tedaviye başladık sürekli şehir dışına çıkmamız gerekiyor. Ailelerimiz çocuğumuzun olmadığından haberdar ama en azından tedaviye başladığımızı bilmesinler istiyorum. Bunu da eşimle konuştum ben iki tarafında bilmesini istemiyorum bu bizim ailemizin özeli kendi içimizde yaşayalım dedim. İlk şehirdışına çıktığımızda herkese gezmeye gidiyoruz dedik. İkinci çıktığımızda eşime sordum o da şimdi söylemedim ama söyleyeceğim çünkü bu sağlık konusu ailemin bilmesi gerektiğini düşünüyorum sende söylemelisin bu konuda manevi desteğe ihtiyacımız var dedi. (Eşim küçükken kanser atlatmış o yüzden sağlık konusunda hassaslar.) Bende artık annen yok eşin var bu bizim özelimiz herkesle paylaşamazsın diyerek kavga ettim. Neyse üstünden 1 hafta geçti dün annesi aradı biz evdeyken, telefonu da hoparlörde herşeyi duydum. Sonucumuzun ne çıktığını sordu, eşim lafı çevirmeye çalıştı. Meğersem söylemiş bile, o andan beri hiç konuşmadım ayrı yattım, içime oturdu. Bilmiyorum aşırı hassasım ondan mı böyle büyük tepkiler verecek şekilde davranıyorum bilmiyorum, normalde eşimin ailesiyle bir sorunum yok bana karşı çok iyiler, eşimde her konuyu ailesiyle paylaşmaz ama bu konuda anlaşamadık. Yol göstermenizi rica ediyorum nasıl davranmalıyım.