- 30 Ekim 2017
- 921
- 1.022
-
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
Malesef ben bu konuda desteği ailemden göremiyorum annem tüp bebeğin beni kanser edeceğini düşünüyor kardeşlerimde sormuyor bile bu sorun hayatımda yokmuş gibi davranıyorlarBen ailelerle paylaşmakta bir sakınca görmezdim , hayatın normal akışı bu gibi davranırdım
hatta eşinin dediği gibi gelecek manevi destek hoşuma giderdi ,
Tabi herkes aynı fikirde olmayabilir. böyle şeyleri paylaşmak beni inanılmaz hafifletiyor , özellikle kardeşlerimin desteği çok arıyorum
İnş bu süreçte herşey gönlünüzce olur . Güzel haberlerinizi kısa sürede paylaşmanız dileğiyle
aranız iyi ise kv ile. kısa kısa cevaplar verebilirsiniz. zaten çok bilgileri yok bu konuda.Haklısınız ben bu konuda hassasım biraz o yüzden sadece eşimle yürütmek istiyordum ama karşı taraf bana sorarsa bunu kimseyle konuşmak istemediğimi söylemeyi düşünüyorum
Evet eşimin ailesinin olduğunu şehirdeyiz benim ailemde 1 saat uzaklıkta, aileler yakın olunca her gidiste bahane uydurmak zor dediginiz gibi, teşekkür ederim rahatlattınız beniKendinizi strese sokmayın, söylemiş artık. Biraz trip atıp geçerdim ben. Bir de sorun eşimden kaynaklı demişsiniz, kendisine destek aramış olabilir, annesi neticede.
Biz kimseye söylememiştik ama şehirdışındayız, ailemin gittiğimizden geldiğimizden vs haberi olmuyordu. Eğer yakınsanız ailelere her gidiş gelişte bir şey uydurmak da sinir bozucu olabilir, bu açıdan da bakın
Bunları dert etmeyin. İnşallah her şey yolunda gider sağlıkla evlat sahibi olursunuz.
Aramız kv ile iyi aslında ama ne kadar iyi olursa olsun herkesin ilişkisi arasında sınır olması gerektiği düşüncesindeyim. Annem babam dahil ben kimsenin hayatına müdahele edip sorular sormuyorsam insanlardanda aynı hassasiyeti beklerim, biliyorum biliyorum bu bizim toplum için cok ince bir ayrıntıaranız iyi ise kv ile. kısa kısa cevaplar verebilirsiniz. zaten çok bilgileri yok bu konuda.
-tedavi iyi gidiyor bakalım sonu ne olur
-ilaç kullanıyorum bakalım ne olcak
ben hep böyle diyorumbende ne olcağını bilmiyormuş gibi asdad
ama bunlarıda konuşasınız yoksa eşiniz görüşür bu tarz konuları. çünkü artık öğrendiler ve neler oluyor diye bir merak olcak.
Bana yalan söylediği için çok kızdım böyle bir tepki verdim onu cezalandırmak istedim yine de sabah beni öperek gitti. Bazen tepkilerimi kontrol edemiyorumSiz anneniz söylememekte haklısıniz çünkü anneniz destek değil köstek olur ancak size. Bunu biliyor o yüzden söylemek istemiyorsunuz ancak esinizin ailesi destek olacaksa bilmelerini istemese abes gelmedi bana.
Ayrıca böyle meseleler için kızıp ayrı yatmak nedir çocuk gibi.
Merhaba hanımlar sizden yine fikir almaya geldim. Eşimle çocuk için tedaviye başladık sürekli şehir dışına çıkmamız gerekiyor. Ailelerimiz çocuğumuzun olmadığından haberdar ama en azından tedaviye başladığımızı bilmesinler istiyorum. Bunu da eşimle konuştum ben iki tarafında bilmesini istemiyorum bu bizim ailemizin özeli kendi içimizde yaşayalım dedim. İlk şehirdışına çıktığımızda herkese gezmeye gidiyoruz dedik. İkinci çıktığımızda eşime sordum o da şimdi söylemedim ama söyleyeceğim çünkü bu sağlık konusu ailemin bilmesi gerektiğini düşünüyorum sende söylemelisin bu konuda manevi desteğe ihtiyacımız var dedi. (Eşim küçükken kanser atlatmış o yüzden sağlık konusunda hassaslar.) Bende artık annen yok eşin var bu bizim özelimiz herkesle paylaşamazsın diyerek kavga ettim. Neyse üstünden 1 hafta geçti dün annesi aradı biz evdeyken, telefonu da hoparlörde herşeyi duydum. Sonucumuzun ne çıktığını sordu, eşim lafı çevirmeye çalıştı. Meğersem söylemiş bile, o andan beri hiç konuşmadım ayrı yattım, içime oturdu. Bilmiyorum aşırı hassasım ondan mı böyle büyük tepkiler verecek şekilde davranıyorum bilmiyorum, normalde eşimin ailesiyle bir sorunum yok bana karşı çok iyiler, eşimde her konuyu ailesiyle paylaşmaz ama bu konuda anlaşamadık. Yol göstermenizi rica ediyorum nasıl davranmalıyım.
Her zaman böyle olmaz ama eşiniz yumuşak huylu diye kızıp başka yerde yatmayı âdet edinmeyin.Bana yalan söylediği için çok kızdım böyle bir tepki verdim onu cezalandırmak istedim yine de sabah beni öperek gitti. Bazen tepkilerimi kontrol edemiyorum
Haklısınız gereksiz aşırı tepki verdim iyi ki yazmışım buraya, akşam sakince konuşacağım eşimle. Çok teşekkür ederimHer zaman böyle olmaz ama eşiniz yumuşak huylu diye kızıp başka yerde yatmayı âdet edinmeyin.
Ayrıca annen yok karın var cümlesi çok itici geldi bana. Eşle anne farklıdır ve ikisinden alınacak destek farklıdır. Ve siz söylüyorsunuz geçmişte yaşadığı hastalıktan ötürü ailece hassaslar diye, bulup bilip ailelere söyleyemeyelim diye baskı yapmanıza gerek yokmuş.
Dilim bazen çok sivri oluyor cümleler bazen çıkıveriyor bu konuda kendimi eğitmeye çalışıyorumArtık anne yok karın var ne demek? Siz onun annesi yerine yeni anne olarak mı geldiniz?
Bu konu herkese soylemez haklisınız ama esinizin annesiyle paylaşmasina karısamazsıniz. Gayette annesine anlatıp manevi destek almak dua almak istemiş olabilir.
Annenden baska kimse bilmesin Anneni tembihle kimseye soylemesin deseniz haklısınız hatta annen bana da bu konuyu acmasın deseniz yine haklısınız ama esinizle annesine soyledi diye kavga etmek abartı geldi bana.
Ben böyle bir durum yaşasam anneme anlatirim. Annem maneviyatlı insandir ve çok dua eder bana da dua etmesini isterim tabi kimseye soylememesini esimin yanında konuyu acmamasınıda tembihlerim.
haha malesefAramız kv ile iyi aslında ama ne kadar iyi olursa olsun herkesin ilişkisi arasında sınır olması gerektiği düşüncesindeyim. Annem babam dahil ben kimsenin hayatına müdahele edip sorular sormuyorsam insanlardanda aynı hassasiyeti beklerim, biliyorum biliyorum bu bizim toplum için cok ince bir ayrıntı
Ne kadar yanlis bir düşünce yaBende artık annen yok eşin var
Ailenizden destek görmemenize kendi adıma üzüldüm . Fakat eşinin ailesi bu konuda destekçiyse, onun ailesiyle paylaşmış olmasının eşinizi rahatlatıyor olabileceğini düşündürdü bana . Sonuç olarak birlikte bu sürecin içindesiniz ve sizin kadar eşinizde stres yapıyor olabilir . Herkesin yapısı bir olmuyor . Eşte olsak bazen olaylara farklı tepkiler verebiliyoruz . Eşiniz paylaşarak hafifliyor olabilir .Malesef ben bu konuda desteği ailemden göremiyorum annem tüp bebeğin beni kanser edeceğini düşünüyor kardeşlerimde sormuyor bile bu sorun hayatımda yokmuş gibi davranıyorlar
O zaman ailelerden yana bir sorun yok gibi. Anlayışlı ve saygılılar. Eşiniz de haklı siz de.Aslında evet benim annem yapıyor onu ama bu konuyu onunla konuşarak çözüme kavusturdugumu düşünüyorum, eşimin ailesi de bana değil eşime sorarlar
Bu konuda desteği benden almasını istedim çünkü bu süreci biz beraber yaşayacağız tüp bebek sürecinde belki en çok ben yıprancam ama bu konuda benimle çok annesiyle konuştuğunu biliyorum bu beni üzüyor o yüzden söyledim onu ama yanlış ifade ettim kendimi haklısınızArtık annen yok mu? Öldü mü annesi nooldu? Onun da hassasiyeti var demek ki hastane işleriyle. Durumunu paylaşmış istemiş olabilir. Abartmışsınız.
Ben de tüp bebek yaptırdım. Tüm sürece ve strese hakimim. Bu yollarda gitmelerde gelmelerde hayır duaya ihtiyacımız var. Biraz annesiyle empati yapın. Sizin çocuğunuz evlendi diye artık gelininizin mi olacak. Adam demek ki en büyük desteği annesinden alacağını düşünmüş ve onu tercih etmiş. Siz belki de sadece destek teselli bekleyen olmuşsunuzdur. Hormonları biz alıyoruz ama eşler de büyük sorumlulukta. Sonuçta onların da stressiz olması kaliteli spermler verebilmesi önemli.Bu konuda desteği benden almasını istedim çünkü bu süreci biz beraber yaşayacağız tüp bebek sürecinde belki en çok ben yıprancam ama bu konuda benimle çok annesiyle konuştuğunu biliyorum bu beni üzüyor o yüzden söyledim onu ama yanlış ifade ettim kendimi haklısınız