çocuk çocuğa öpüşme konusunda ne yapmalıyım

Bu öpmeye çalışan çocuk olay olduğu sırada ilkokul 3.sınıfa gidiyormuş öylemi?yani 8 yada 9 yaşında?
Yani bu pedofili yada tacizci diye suçlanan çocuk gerçekten çocukmuş..
Başka birşey demiyorum...

Çocuk tacizci değil, pedofili de değil. Benim sevmediğim bir çocuk da değil. Sevdiğim güvendiğim bir çocuk, fakat erkek çocuğu olduğu için ve şu an meraktan bişeyler yapma ihtimali olduğu için, kızlarımı korumak zorundayım.

Kızlar dada oluyor o merak.cinselliği keşfetme vs..filmlerdeki öpüşme sahnelerini canlandırma.
Kizlarinizi elbetteki koruyacaksiniz yalnız bunu yaparken çok ta suçlayıcı olmadan ve sert bir tavır almadan yapmalısınız bunu.
Aileler biraraya gelip bir pedagog yardımı ile de açıklayabilir çocuklara bu durumları.
Çocukların psikojisi alt üst olmasın aman dikkat.

Son düzenleme:
bence kayınvalidenin de işi yok konuşmada. ama anladığım kadarıyla tüm aileler içiçe yaşıyor..çocuklar birbirinin evinde falan..

anladığım kadarı ile çocuğun annesi ve k.valide bu durumu halledemeyecek peki çocuğun öğretmeni ile görüşseniz sınıfta genel bir bilgi verse

Sakın çocukla konuşmayın. Üzerinden iki yıl geçmiş. Sonra bir daha olmamış demek ki.
Evet kötü bir olay mi tabii, ama bu çözüm değil.
Konusmussunuz ailesiyle zaten. Kızınızı da daha çok tembihleyin. Yaklaşmayın hiç.

Çocuğu tembihlemek saçma bir işlem tamam belki sizin kızınıza yapmaz ama diğer çocuklar yapabilir tamamiyle bunun yanliş bir davraniş olduğunu ailesi anlatmasi lazim.
Bence bunu kadin kadina konuşsanız daha doğru olur.
Cocugunuzu da aile apartmanı dahi olsa yalniz gondermeyin

Bu cocukla konusup halledilecek bir mesele degil. Olayin uzerinden de 2 yil gecmis. Meraktan yapilmis birsey diye dusunuyorum. Simdi cocuga tekrar bunlari hatirlatmaya gerek yok. Zaten cocuk 10-12 blu cagi dedigimiz donemde cinsellik konularina egilimli olmaz genelde. Bu aralar hareketlerini takip edin, eger kizlara karsi bu tarz birseyini gorurseniz aileyle konusup adam akilli bir cozum bulmaya calisirsiniz

Olay iki sene önce olmuş. İki sene boyunca kızınız ağlamamış, çocuktan korkmamış kaçmamış. Demek ki çocuk travma yaşamamış. Siz konuşurken nerede hata yaptınız bilmem ama bu olay taaa 2 sene sonra kızınızda korku yaratmış. Çocuğun davranışı değil sizin davranışınız sebep olmuş bence buna. 9 yaşında bir kız çocuğuna bu eğitimi çok daha önce vermeliydiniz zaten. O zaman zamanında müdahale etme şansınız olurdu.

Şimdi üstünden iki sene geçmiş olayı hortlatacaksınız. Belki iki senede bazı şeyleri kavramaya, yaptığının yanlış olduğunu anlamaya başlayan çocuğu utandıracak belki ona da yeni bir travma yaşatacaksınız.

Bu olay oldugunda oda daha kücükmüş
bu olayı buyutmek ikisininde ruhunda kalıcı izler bırakabilirsiz annesine olayı buyutmeden soyle ogluyla konuşmalı

Sen bunların abisisin kızları koru onlara kimse zarar vermesin.
birbirinize ayıp sakalar oyunlar yapmayın cünkü bu yanlış çirkin bir davranıştır.
sende baska kızlara dokunma opme cünkü bu mutlaka duyulur ve ben cok utanırım gibi ögretiler.
gaza gelip olayı cok değişik boyutlara getirmeyın
neticede buda cocuk ve bunları anneleriyle birlikte izlediği tv lerden ögreniyor ve merak ediyolar

5. Sinifa.giden.cocuk cokta kucuk degildir. 12.yas.civarı olmali,
Avrupada.13 yasinda anne /baba olan.böyle çocuklar var.
Oglan cocugu cokta masum görünmedi gözüme.ben de olsam.bi.guzel.haslardim o çocuğu. belliki aile yetistiriken aman da pasa oglum erkek oglum diye yetistirmis, hic ona.dur. ,, sus yapma dememisler.
Ben burdan.sinir oldum.
Birde annene.söyleme diyecek kadar bilinçli konu.sahibinin dediği gibi.

Evet bunu da düşündüm, çok dillendirip herkesin öğrenmesini de istemiyorum ama tekrarlar diye korkuyorum. ( Bazı yorumlara bakarsam nerdeyse davul al eline tüm mahalleye ilan et diyecekler). Psikologları da dinledim kendini çocuk koruması lazım diyorlar. Aile ne zamana kadar takip edecek.

Çok mantıklı teşekkürler,

+1000...
Çok çok haklısın tam şuanda aynı şeyi düşünüyordum.

çok ilginç bir bakış açısı.hayran kaldım!

çocuğa kızmayın uyarmayın da... annesini uyarın.. ki oda çocuğuna bu konuda bilgi versin.. hem kendinin yapmaması gerektiğini hemde kendine yapılmaması gerektiğni anlatsın..

3. sınıfta ki çocuk böyle bişey yaptıysa sapık değildir.. merak etmiştir.. çünkü yaşı çok küçükmüş..
televizyondan yada anne babasından görüp merak etmiş olabilir...
en güzeli annesiyle konuşmak..

Yanlış. olay olduğunda 8 yaşındaymış.
Ve Avrupada 13 yaşında anne-baba olma durumu binde bir yaşanan bir durumdur.
Okullarda ailelerin de izni ile cinsel eğitim dersleri verilir,hatta korunma yöntemleri anlatilir.Ailelere de taciz ve mahremiyet konusunda çocukla nasıl bir iletişim kurmanız gerektiği konusunda bilgiler verilir. uzman yardımı ile..
Yani bu konularda Avrupa maalesef ki Türkiye'den çok daha dikkatli bir yolda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…