çocuk çocuğa öpüşme konusunda ne yapmalıyım

Diğer çocuk sapık mı yoksa meraktan mı yaptı emin olamadım.Benim abimi de o yaşlardayken kendisinden 2 3 yaş büyük bir kız öperken görmüş annem.Kıza sorulduğunda filmde gördüm gibi birşey demiş.Merak da olabilir cünkü televizyonlar yüzünden her şey çok erken yaşta öğreniliyor. Yine de önlem amaçlı ailesiyle görüşün, kızınıza da her ne olursa olsun yanında olduğunuzu ve size anlatabileceğini söyleyin.

6 yaşındaki çocukğa pedofili muamelesi yapmak toplum değerlerinin bozulduğuna alamettir bana kalırsa 6 yaşında bi çocuğa potansiyel pedofili gözüyle bakan kişi kendisi bi zahmet psikatriye gözüksün derim
okul öncesi çocuklar ile ilgilenen insanlar buna şahit olmuştur bende bir kız çocuk bile diyemiyorum bebeğim gidip bir erkek bebeği dudağından öptüğünü gördüm bu o küçük kız çocuğuna pedofili gözüyle bakmamı gerektirir
hayır kesinlikle katılmıyorum yanlışı düzelteyim derken daha büyük bir yanlış yapmaktır bunun adı

Aile apartmanlarını hiç sevmem zaten.Her türlü fazla samimiyet zarar getiriyor.
Bu konuda çok bir bilgim yok ama kızlarınıza her koşulda ne olursa olsun sizinle paylaşmaları için güven verin.

konu sahibi bence konunuzu kapattirin ve bir uzmandan yardim alin. bazi yorumlara cidden uzuldum. dengeyi bir turlu tutturamayan bir milletiz. bizi yetistirmeyi beceremediler, yorumlardan sonra gelecek nesillerden de umidimi kestim acikcasi. cocuklarimiz ya vajinismus, kadinligindan utanan, sevisti diye olmeyi dusunen bireyler olacak ya da taciz, tecavuz, kadin cinayetlerine kurban.
uzman ucretleri evet pahali ama cocugunuzun 4 ayakkabisi olmasin psikolojisi duzgun olsun deyip geciktirmeden destek alin.
cocugunuzu bilinclendirmeniz guzel ama kullandiginiz sozler belki yanlisti ve buyutulmeyecek bir olay buyudu, ya da tam tersi buyutulecek bir olay ve cocuk size hepsini anlatmadi.
butun apartmani ayaga kaldirmak vs boyle seylere de gerek yok. gidin uzmanla
konusun ,cocugunuzun durumunu bir tespit edin. ruhunda hasar var mi, derecesi nedir bunlari ogrendikten sonra cozum yolunu belirlersiniz. gerekirse o cocugun da destek almasini saglarsiniz. bir cocugun kurtulmasina vesile olacaksiniz belki. ya da kurtarilacak bir sey yoksa cocuklarinizi kurtarma derdine dusup tasinacaksiniz.
simdi sakin ve mantikli olma zamani. bu kiz buyuyunce is gorusmesine gidecek belki de isvereninin sozlu tacizine ugrayacak o zaman da sirketi mi yikacaksiniz? yani bazi yorumlara oyle bakakaldim, ondan bu ornegi veriyorum.
kizinizin kendine guvenen, istemedigi seyleri soyleyebilen ve kendini koruyabilen bir birey olmasini cok isterim cunku bu toplumun boyle kadinlara ihtiyaci var. olaylar sok etkisi yaratmis, kafaniz karismis cok normal. hadi simdi toplayin kendinizi, kizinizin guclu ve mantikli bi anneye ihtiyaci var.

bence kendi çocuğunuzun yanında olayları çok cereyan ettirmeyin çünkü çocuk ve ilerisi için sıkıntı doğurabilir öte yandan diğer çocuk içinde gerekli olan herşeyi yapın ailesiyle görüşün muhakkak eşiniz üstüne düşmeli bu konunun babaanneye de ayrı bi ayar oldum tabi saçmalamış resmen

işte bu düşündügüm konu benimde iki çocugum var birisi 7 birisi 10 yaşında ikisiyle çıktıgımızda ikiside kendi arkadaşlarıyla gurup halinde oynuyor ikisini birden kontrol etmek çok zor evimizin önünde büyük bir park var biri o tarafa biri bu tarafa gidiyor arkadaş gurubuyla ve çok fazla müdahil olmamı istemiyorlar artık yoruldum artık bende çalışıyorum yazın hiç dinlenemiyorum zaten kışında arkadaşlarına, komşulara falan gitmek istiyor oglum ve beni baskıcı olmakla suçluyor sizin çocugunuz varmı bilmiyorum ama o söylediginiz olay o kadar kolay olmuyor
evet benımde çocuğum var ıkı tane dııl belkı sızı bu yuzden tam anlamayabılırım kusura bakmayın... ama çocukları uzaktan ızlemek başka bırılerının evınde ıken kapıların kapanmaması , dışarda oynarlarken gozucuyla takıp ... bunlara dıkkat edılebılır dıe duşunuorum...

Çocuğunuzu yalnız bıraktığınız için hatalısınız diyenlere soruyorum.Çocuğunuzu kaç yaşına kadar 24 saat gözetim altında tutabileceksiniz? Geçenlerde katledilen Irmak bebeğin annesini suçlayanlar bile oldu sizin gibi.6 yaş arkadaşımla oynayacağım git odamdan diyebileceği bi yaş.Gözlemleyin,koruyun,gizli saklı takip edin ama yalnız bırakmamak resmen esaret.
Konu sahibi kardeş,kusura bakma sana yazmadan yorumlara yazmak gereği duydum. Geçmiş olsun öncelikle.Çocuğu korkutarak,tehdit ederek veya çocuğunuzu gözeterek hallolacak bi mesele değil bence bu.Annesiyle,babasıyla oturup konuşulmalı yüzyüze.Gelişmelerinizi okuyamadım tek tek.İnşallah sorununuz çözülür ve bir daha tekrarlanmaz.
Allah yardımcımız olsun bu dünyada :KK43:

bence kendi çocuğunuzun yanında olayları çok cereyan ettirmeyin çünkü çocuk ve ilerisi için sıkıntı doğurabilir öte yandan diğer çocuk içinde gerekli olan herşeyi yapın ailesiyle görüşün muhakkak eşiniz üstüne düşmeli bu konunun babaanneye de ayrı bi ayar oldum tabi saçmalamış resmen
Kesinlikle katılıyorum. Çocuklar olmadan konuşulmalı bu konu. Fazla uzaması akılda kalmasına,tekrarlanmasına,merakları uyandırmasına neden olabilir.

Cocuklar meraktan aralarinda boyle ufak tefek seyler yapiyorlar. Gecenlerde bir arkadasim, diger bir arkadasimizin kizinin bu arkadasin oglunun pantalonunu ve camasirini cikarttirdip oturup baktigini yakaladigini filan anlatti. Zor bir durum. Dogru davranis nedir bilemem.
Hayal meyal anneannemlere komsu olan bir ailenin kizin tam olarak ne yaptigini anlamasamda tuhaf bi yakinlasmada bulunmaya calistigini hatirliyorum (o koca olacakmis bende karisi), ayni yaslardaydik (6/7?). Kizmistim, sevmedim oyunu demistim ve kacmistim. Sadece bunu hatirliyorum. Daha kucukken biseyler daha olmus. Annem beni anaokuluna biraktiginda sinif arkadasimla uygun olmayan bi pozisyonda (okul bahcesinde tahtadan minik bi oyun evi vardi, oraya kosmusum annemde Allah Allah bu kiz nereye gidiyo diye sasirmis takip etmis). Henuz anaokulundayken, yani yas 4 filan. Orada sinifimdaki bi erkek cocukla birbirimize sarilip yere yatmisiz :KK70: cocuk akli iste o ne demekse artik! Annem okul cikisi eve gittikten sonra Allah ne verdiyse dovmus beni ahaha. Birdahada hep kontrol etmis, o cocugun yanina bile yaklasamamisim korkudan dogal olarak. Ah annem ah, sonradan bide bunu gulerek anlatti, halada anlatir bende kizarim hahah..travmatik biseyler kalmadi elbette bende, ama cok zordur eminim.

Yani uzulmeyin, kizinizla bu konuyu ikidebir konusup travmatik hale getirmeyin, acik acik dogru olmadigini soylediyseniz ve size herzaman anlatabilecegi guveni verdiyseniz, acmayin konuyu tekrar tekrar bence. Cocuk sonucta, yasak olan hersey biraz cekerya ilgilerini hani..ilgisini cekmesin Allah gostermesin.

Cocugu bi kenara cekip sikistirmaniz daha dogru bence. Korku iyidir iyi.

Bir pedagogla daha once bu konuyu konusmustum aşırı tepki kesinlikle verilmemeli aslinda bunun çocukluk çaginda normal sürec oldugunu söyledi bende düsünmustum bizde kucukken o yaslarda çok evcilik oynama bahanesiyle öpüsurduk resmen kari kocacilik oynardik cinselligi yeni tanimaya nasladigimiz zamandi ve o dönemler tahrik olabiliyor çocuklar genelde bir cok cucuk yapar ama kesinlikle kızmak yok geçen bir arkadasim gelmisti bana kizi 7 yaslarinda annesinin telefonundan kız kiza opusme videosuna bakmis anasida bunu yanimda farketti o çocuga neler yapti bilseniz halbuki kendisiyle cok oynardik onu hatirtlattim dinlemedi yani güzel bir dille anlatmali yokda Allah muhfaza travma

O ne biçim babaanne ya !
Senin kızın neden yapmış ne demektir
dengesiz kadın :KK57:
Çocuğunuzu yalnız bırakmayın kimseye emanet etmeyin ne sokağa ne eltiye ne babanneye ne kuzene hiç kimseye hemde
Allah korusun yavrularımızı bizde tedbirimizi alalım
Bu konuyu da eltinle sen konuş babasıyla da kocan konuşsun çocukla ilgilensinler
Bu olayı bilmeleri şart

Baslık bence yanlıs,Yorumlar da ona gore geliyo sanirim.

Baslik,
sanki yasit iki cocugun merak,heves,kesif... ,nasil derseniz artik, o duygularla ,karsilikli olarak bi seyleri masumca yapmasi gibi olmus ama konu oyle degil ,

Konu,

bi cocugun,yaptiginin yanlis oldugunu bile bile diger cocugu opmesi,optukten sonra annene soyleme diye tembih etmesi ve o cocugun iki yilin ardindan hala aglamasi.

Demem o ki , konuda anlatilan masum,sevimli anıların,biz de yapmistiklarin konuyla pek alakası yok.

Konu sahibi,karsinizda kucucuk bi cocuk var ve bence sizin muhatabiniz degil,kendi cocugunuzu korurken baska bi cocuga zarar vermek istemezsiniz sanirim.Bunun icin de ailesiyle konusmalisiniz.

Onlar cocuklarina hem kendi bedenlerini korumayi hem de diger insanlara istemedigi surece dokunulmamasi gerektigini ogretmeli.

Pedogog ile görüşerek kızlarınız ve kuzeni ile nasıl iletişim kurabileceğinizi mutlaka öğrenin.. Paldır küldür dalmadan önce..

Cocukları akşama kadar tv başına koyarken hiç bişey yok böyle bırşey yaşandıgında sorun var degıl mı ??? Öpen koca bır adam degıl o da cocuk... ne yapıyorsakk kendı ellerımızle yapıyoruz çocuklsrımıza...

Çok mantıklı teşekkürler,
Benimde iki oğlum var ve onlara kızların da erkeklerinde vucudları kendisine özrldir.kimseye dokunmamalısın başkalarıda sana dokunmamalı diye ara ara hatırlatırıö
bunu yaparken ruh dunyalarını sarsmamaya ozen gösyeririm
Cocukların da kimlikleri otururken cinsel kimlik dönemi fardir ve bu sürec bazı cocuklarda utangavlık olarak bazılarında ise yasıtı kızlar veya erkeklere dokunmak istemekle ortaya cıkar
bu tarz eylemlerde anneler sag duyulu olup
olayı elalemin duyucagı kadar vahim bir olay olarak karsılamamalı
bu durum gerwk aileler arasında gerekse cocuklarda kotu hıslere sebebiyet verebilir
dediğim gibi sakınce guzel örneklerle inanıyorumki hallolur

tvler ,anne babanın evde cocukların önünde samimi halleri,sokaktaki sevgililer ve hatta küçücükken bebeklere seni şuna alıcam şuna verecegim gibi söylemler cocukta daha da merak arttırıyor.hatırlarım küçük kuzenlerimi o vaziyette görmüstüm 3 4 ü toplanmıs karıcılık kocacılık oynuyordu hatta badka kuzenleriminde böyle yaptıgını söylemişti bir tanıdıgım.anneaine söylemiştim kızmıstı abartmadan. 5. sınıf evet büyük bir yas 5 .sınıftayken bir erkek arkadasım kızı zorla öpmüştü dudaktan zayen öncesindede ikisi arasında ask dedikoduları dolanıyordu.yasları cok daha küçük komsumuzun oglu kızlara seyini göstermeye calısıyordu bunun gibi seyler. sizin yapmanız gereken kızlarınızı kollamak . erkek cocugu yapmaya egilim varsa sert ses tonuyla bak canım böyle seyler büyüyünve olur bunlar senin kardesin gibi kardesler böyle seyler yapmazlar ben seni severim sende oglumsun deyip kırmadan uzaklastırmak ve hatta onuda baska tavizlere karsı uyarmak lazım . kayınvalidenz cahil bir kadın onu hiç kaale bile almayın.

X