çocuk çocuğa öpüşme konusunda ne yapmalıyım

Paronoya yapmak istemiyorum ama elimde değil bu çocukları nasıl sağlıklı büyüteceğim konusunda tedirginim. Geçen sefer küçük diye konuyu büyütmedim. Ama bu sefer sessiz kalmayı düşünmüyorum. Çocuğum sabah gözleri ağlamaktan şişmiş vaziyette uyandı ve ben babasıyla onu evde bırakıp işe gelmek zorunda kaldım.Öğlen okula gidecek, bir de sınavı var.

Olayı unut senin suçun yok, bu olay başına geldi ders çıkaralım, dikkatli olalım kızım bidaha yaşanmasın dedim. Günlük hayatına dönüp olayı unutmasını istiyorum.

Ama benim kızım bu travmayı yaşamışken, ağlamaktan gözleri baloncuk olmuşken o çocuk yaşamayacak öylemi, yoksa psikolojisimi bozulur. Annesi sadece bi daha böyle bişey yapma deyip olayı kapatacak.

Hayır ben onunla konuşacağım, yaptığının yanlış olduğunu önce güzel bir dille anlatacağım ama sonunda tehdit edicem ve gözünü korkutacağım ki bi daha kızlarıma yaklaşmasın,
Annene söyleme aramızda sır diyecek kadar bilinçli...
işte önemli olan ailenin ne yapacağı..aileyi en iyi siz tanıyorsunuz,aile yapıları nasıl,çocukla iletişimleri?? sınır mı koyulmuyor,şiddet mi görüyor,sevgisiz mi nedir???
yani siz aileye söylediğinizde gerçekten dikkate almazlar mı?
eğer öyleyse ben de öylece üstünün kapanmasına izin vermezdim ,kimse kusura bakmasın.neticede herkesin kendi evladı söz konusu..diğer çocuğu da düşünelim derken ,kendi evladına haksızlık yapmamalı kimse..

Söyleyin tabi ki mahremiyet dersi versinler ama ekleyin, kızmak yargılamak adına söylemiyorum bilinçlendirmek icin.

iyi de bu söylediğinizi başta ben de söylemiştim zaten..bu öneriler çok acımasız ,çocukla değil ailesiyle muhattap olunmalı diyerek.
diğeri de çocuk elbette ,ne azarlanması ne tehdit edilmesi ne şiddet doğru değil,hatta acımasızlık.sadece yardıma ihtiyacı olan bir çocuk bence.
konu sahibinin dediğine göre ,herşeyi ağlayarak yaptıran kuralsız bir çocuk diyor.bu durumda sınırları olmayan çocuk her zaman tatminsiz olur ve daha fazlasını ister,dener..nedenini öğrenip bulmak gerekir.
ne tacizci diye yaftalamak doğru,ne de sadece meraktır abartmayın diyerek hafife almak..sorun çözüm bulabilmek..

Canım benim çözümü ben mi bulacağım. Annesi sabahtan akşama temizlik yapan temizlik hastası, çocuğuyla ilgilenmiyorki,
Çocuk küçükkende hep bizdeydi bizim evden çıkmazdı annesi doyurur geri yollardı. ben almazsam eve, babannesinde yoksa sokak ta. İlk olaydan sonra ayağını evden zor kestim.İşten geliyorum yine bizde beni görüyor fırr kaçıyor gidiyor hemen. Eşime diyorum alma bak sonra daha kötüsü olacak , yok kovayımmı diyor. kavga dövüş ikna ettim.

bu konudan iki şey öğrendim

ilki insanlar acımasız olacak kadar şuurunu yitirip şiddete karşıyım derken başka bir çocuğa şiddet uygulayacak duruma gelmişler bu çok vahim

ikincisi de diğeri çocuktur merak eder deyip hafife almak kısmı.ilki kadar bu da yanlış bence.evet çocuk merak eder,bilmek ister,bunu belki uygulamada görmek ister ancak bir kaç kez tekrarlanan davranışlar pek de çocuk masumluğunda değil gibi.uyarılması şart.

o öpen çocuğu döv,söv,canına oku gibi mesajlar ne kadar yanlışsa çocuktur merak etmiştir mesajları da o derece yanlış bence.

bırakın taciz olayını öpme,dokunma gibi davranışlarda bulunan çocuğun şu anda en çok ihtiyacı olan şey zaten bunun yanlış olduğunu öğrenmesi ama bunu döverek,söverek öğretemez kimse

Çocuğun kendisiyle konuşmanız taraftarı degilim. Annesine babasına anlatın bu durumu. Onlar uyarsinlar. O cocuktan kizlarinizi mümkün olduğunca uzak tutun. Beraber oynarlarken sürekli gozetiminiz altında olsunlar

bunun çocuğu olmaz kötü bir şey yaptığının farkında olmasa annenize söylemeyin demez... aklı ona eriyorsa.... ben olsam her kezi bir araya toplarım konuyu açarım... uygun lisanla sakin sakin söylerim .... bunların doğru şeyler olmadığını anlatırım... hheee çirkeflenen olursa da ağzının payını alır..... bazen salon kadını çizgisinden kaymak icap edebilir :)

Canım benim çözümü ben mi bulacağım. Annesi sabahtan akşama temizlik yapan temizlik hastası, çocuğuyla ilgilenmiyorki,
Çocuk küçükkende hep bizdeydi bizim evden çıkmazdı annesi doyurur geri yollardı. ben almazsam eve, babannesinde yoksa sokak ta. İlk olaydan sonra ayağını evden zor kestim.İşten geliyorum yine bizde beni görüyor fırr kaçıyor gidiyor hemen. Eşime diyorum alma bak sonra daha kötüsü olacak , yok kovayımmı diyor. kavga dövüş ikna ettim.
siz de kendi açınızdan haklısınız.çözüm mercii siz değilsiniz.anlamak istediğim siz aileye söylediğinize karşılık bulacak mı idi;anlattğınıza göre bulmayacak..çocuk ilgisiz alakasız büyüyüp gidiyor işte..nerde sıcaklık görse oraya gidiyor işte.orası da sizin ev olmuş demek ki..
üzülüyorum böyle çocuklara gerçekten de..ilerde çok büyük sorunlar yaşayacaklar.keşke aileye dank etse de bundan sonra ilgilenseler..
sizin yerinizde olsam da evden taşınmayı düşünürdüm.aile iç içesiniz devamlı ve kızlarınızı koruyamayabilrsiniz.

bunun çocuğu olmaz kötü bir şey yaptığının farkında olmasa annenize söylemeyin demez... aklı ona eriyorsa.... ben olsam her kezi bir araya toplarım konuyu açarım... uygun lisanla sakin sakin söylerim .... bunların doğru şeyler olmadığını anlatırım... hheee çirkeflenen olursa da ağzının payını alır..... bazen salon kadını çizgisinden kaymak icap edebilir :)
herkesi biraraya toplamak derken sülaleyi mi çağıracaksınız?? bu da bir çeşit psikolojik şiddet değil mi?? aileyi ne duruma sokacaksınız bu durumda? özel bir konu bu,herkesin çocuğu özeldir,yalnızken aile ile konuşulmalı..

babaanne ile konuşmanız saçma olmuş, bu çocuğun yaptığı yanlış ve bu yanlışı anne babasının bilmesi çocuğuyla da gerekli şekilde konuşması uyarması başkasının özel bölgesine dokunulmaması gerektiğini bir şekilde anlatması gerekiyor. keşke 4 sene önce annesi yada babası ile konuşup uyarsaymışsınız ama olan olmuş artık..

Erkek olsun ,kız olsun ,çocukları eğitmek ,sınırları öğretmek gerekiyor.Seneler önce çocukken,mutfak camından bakıyordum.Mutfak camı ,komşunun camına bakıyor.Gördüğüm manzara karşısında anne diye çığlık çığlığa annemi çağırdım:olamaz:.En fazla 4,5 yaşlarında 2 erkek bir kız çocuğu bahçede.Kız pijamasını indirip yere uzandı,aynı şekilde erkek çocuğu da pijamasını indirip üzerine:rolleyes:.Annem camı açıp ,bağırmasıyla ,yarım yamalak pijamalarını çekip kaçtılar.Daha sonra annem ,çocukların annesinin yanına söylemeye gitmişti.Kızın annesi söyler söylemez sert bir tokat atmış kızına.Muhtemelen yettiğini, eğittiğini düşünmüştür.

herkesi biraraya toplamak derken sülaleyi mi çağıracaksınız?? bu da bir çeşit psikolojik şiddet değil mi?? aileyi ne duruma sokacaksınız bu durumda? özel bir konu bu,herkesin çocuğu özeldir,yalnızken aile ile konuşulmalı..

sülaleden bahsetmiyorum çocuğun anası babası ve senin kızın niye kabul etmiş diyen kayın valide... ılımlı bir yaklaşımla anlatıldığında sorun olmaz bence elbet birileri utanacak mahçup olacak azıcık tabi ....

Tabi ki siz bulacaksınız hanımefendi, 2 tane cocuğunuz var, ikisi de istismar edilme eşiğinde.

Karşınızdaki de cocuk. Ne yapıp edip bu durumu çözmek zorundasınız.

Erkek olsun ,kız olsun ,çocukları eğitmek ,sınırları öğretmek gerekiyor.Seneler önce çocukken,mutfak camından bakıyordum.Mutfak camı ,komşunun camına bakıyor.Gördüğüm manzara karşısında anne diye çığlık çığlığa annemi çağırdım:olamaz:.En fazla 4,5 yaşlarında 2 erkek bir kız çocuğu bahçede.Kız pijamasını indirip yere uzandı,aynı şekilde erkek çocuğu da pijamasını indirip üzerine:rolleyes:.Annem camı açıp ,bağırmasıyla ,yarım yamalak pijamalarını çekip kaçtılar.Daha sonra annem ,çocukların annesinin yanına söylemeye gitmişti.Kızın annesi söyler söylemez sert bir tokat atmış kızına.Muhtemelen yettiğini, eğittiğini düşünmüştür.

benim ablam ana okulunda stajerlik yaptığı dönemde benzer manzarayla karşılaşmış.... :)

Bu konuda ailelerede kiziyorum.
Kucucuk cocuklar öpusme sahneli dizileri izlemeye mecbur kaliyo(anne babanin dizi keyfi yuzunden)

Birde mesela benim kuzenimin cocuklari var
Bu kuzenin cocuklarini halalari(yani kuzenlerim yine)
Surekli dudaklarindan operek seviyolar
Hatta bu halanin kocasini bile cocugun dudagindan operek sevdigini gordum.
Sok oldum

Buna nasil izin veriyolar
Bu nasil bt sevgi gosterisi.
Cocugu opmek istesek dudagini uzatiyo kucuk daha.

Boyle cocuk yetistirenlerde var.
Uyarmak benim haddim degil hepsi yetiskin insanlar.

Ama cok midemi bulandiriyolar.

Böyle yetistirilen cocuklar istismara ugrandiginda da sevgi gosterisi saniyolardir.

Siz bence eltinizide cocuguda uyarin.

kızın annesi tokat atmış belki o zaman bildiği tek ve en güçlü tepki buydu acaba oğlanın annesi ne yapmış?

erkek annelerinin tutum ve davranışları öyle önemli ki.

X