çocuk çocuğa öpüşme konusunda ne yapmalıyım

burada 8 yaşında ki bir çocuk için mi patlat bi tane,canını acıt,as,kes yorumları yapıldı?

gidişat çok manyakça bir yere gidiyor.

bunu bilemeyiz.yani travma yaşayıp yaşamadığını. beyin öyle bir mekanizma ki kötü olayları bilinçaltına itiyor.ve bastırıyor.
dikkat ederseniz konu sahibi istismar konusunda eğitim verdikten sonra söylemiş kızı bu durumu..belki de biliçaltına itti ve bu şekilde ortaya çıktı tekrar..
kk da bile konular var insanlar 20 li yaşlara geldikten sonra küçüklüklerinde yaşadıkları benzer durumlardan dolayı travma yaşıyorlar.

O yaslardayken 3 kisiyle her tenhada opusurduk 8_9 yaslarinda bir kez teyzem kuzenle basti yatakta. Cok utandigimi hatirliyorum. Ama sukur teyzem ve annem asiri tepkiler vermedi
Hatta bazen kizlarla bile olurdu. Yasit olduklari ve zorlama olmadigi muddetce cok da sey yapmayin. Gormezden gelin. Gizliden gizliye isleyin. Abartili tepkiler bence ters etki eder. Kesif yapiyorlar bir nevi. Aile meselesi haline getirmeyin.

Evet okudum simdi ben yanlis anlamisim.
Ama çocuk şu an o.yaşlarda. her ne kadar 3, sinifa giderken.bunu yapmış olsa.bile..
Ergenlige.girmek uzere yani ve bu zaman zarfında daha az meraklı bir çocuk olmuş olduğunu sanmam.
Bence durum daha vahim olmali cocuk açısından.
Ayrica 1000 de 1 olması olmayacagi anlamina.gelmiyor, sonucta az da olsa bir oran var.
Çocukların elinin altinda internet var ve zamanindan önce bir cok şeyi olmayacak şekilde ogrenebiliyorlar ben bunu demek istedim aslinda.

Merak ettim pedagog musunuz?

çocuk yaşta bu gibi durumları kimler yaşamadı ki sadece çok dikkatli olmak gerekiyor dikkat ederken kendi çocuğumuzun bile geleceğini etkilemeyelim demek istedim sevgili konu sahibi kötü bir yorum kimse yapamaz bu konularda zaten söz könusu yavrularımız allah hepsini korusun, kötülüklerden kötü insanlardan , her erkeği her erkek çocuğunu potansiyel sapık olarak görmeyelim

Öyle başkasının çocuğunu kistirip büyüme tembihlemek diye birşey söz konusu bile olamaz. Ailesine söyleyeceksiniz kizlariniz da bilinçlenmis böyle bir durum oldu mu bassinlar yaygarayi.

hangi videoyu izlettiniz

O da çocuk o da çocuk. Kime hesap sorup asıp keseceksin ya da korkutacaksin?
Olay taze olsa payla diyeceğim ama iki yıl geçmiş anlamı yok.

Bu saatten sonra çocuklara kendini korumalari ve her durumu sizinle paylaşmaktan cekinmemeleri söylenmeli bence..

Sanırım ilk şoku atlattım şu an daha mantıklı düşünmeye çalışıyorum. İnanın sabaha kadar uyuyamadım. Ne yapmalıyım, hatalımıyım, neden çocuğumu koruyamadım., ya daha kötüsü olursa düşünceleri beynimi kemirdi durdu.

Şu an konuyu abartmadan kapatmayı düşünüyorum.

8 yasinda çocukdur ama 10 yasindaki baya baya herseyi bilir
yani yenisi olmadigi surece sessizce takip edin,

O kv ye bu konuda kesinlikle taviz vermemek lazim. Buyuk kavga cikarirdim senin yerinde olsam. Olayı çok büyütürdüm. Ama bu yuzden kavga çıktığını senin kızlar duymamali.

İlkokul 3 çok küçük bir yaş değil. 9 yaş mı oluyor. Tam ergenliğe girmek üzereyen yapmış merak etmiş diyebilirim o yüzden önemsemiyorum. Çünkü tekrarı olmamış. Tekrari olmamis mi gercekten bence bunu bir arastir. Cocuk soyluyor ama hepsini söylemiyor olabilir. Sıkıştırmadan araştırmakta fayda var.

Ben 10 yaşındayken ilkokul 5 e gidiyordum. Erken başlamıştım. Biz de sınıftaki arkadaşlar ile böyle şeyler denerdim. Tabii kendi irademle. Kimse beni köşeye bir yere sıkıştırıp bişey yapmadı. Ve biz sanırım kız kıza dudaktan opmustuk. Kız kardeşimle de dillerimizı birbirine deydiriyorduk. Çünkü tv de görmüştük. Tadı da korkunçtu dedik millet nasıl opusuyor.

Neyse ama senin kız bunu taciz olarak anlamış mi yoksa bu eğitimden sonra taciz olduğuna mi karar vermiş? Benim vakti zamanında arkadaşlarımla yaptığım gibi tv dekilerı taklit amaçlı birşeyler yapıp sonra böyle bir eğitimden sonra yanlış olduğuna karar vermiş olabilir. Eger oyleyse birseyleri yanlis anlatmis olabilirsiniz.

Eğer öyle değil ise eşiniz önce babası ile konuşacak. Bakalim bu ise nasil bir cocum onerecekler.

Siz bu arada okuldaki rehberlik öğretmeni ile konuşun isterseniz.

Ya gördü annesiyle babasını ya da başka bir büyük benzer birşeyi ona yaptı. 4-5 yaşındaki bir çocuğun aklına böyle bir şey gelebilir mi

Ya gördü annesiyle babasını ya da başka bir büyük benzer birşeyi ona yaptı. 4-5 yaşındaki bir çocuğun aklına böyle bir şey gelebilir mi

Aşkı memnu izlerlerse önünde gelir niye gelmesin?

Şimdiki çocuklar için ay o bunu nerden bilsin demek anlamsız geliyor bana.

Böyle şeylere ulaşmak bizim zamanımızda zordu dizilerin filmlerin konusu belliydi.. Şimdi maşallah her şey ulu orta..

canım benim kendini suçlayacak bir şey yok yaşım elli bir abla olarak sağ duyuyu kaybetmeden olayları çözmeye çalış bundan sonra bunlar oluyor olacakta üç yaşına torunum bile kız arkadaşı ar durmadan öpüşmeye çalışıyorlar yapmayın dedikçe yapıyorlar üstüne gittikçe yaparlar işte filmde yapıyorlar diyor birde

Bence tam tersi. Ben ilkokul 5 e giderken tvde tuttifuritti vardı. Bizimkiler izlememe izin vermezdi ama ertesi gün okulda bütün çocuklar bunu anlatırdı. Ben tabi dururmuyum kavga kıyamet izlemek için alardim. Neyse annem en sonunda dayanamadı bir bölümünü izletti. Kadın soyundu falan. Sonuna kadar bekledim. Ne kadar soyunacagini merak ediyordum. Benim aslında hoşuma gitti. Ama annem gözümün içine bakıyordu hop oturup hop kalkiyordu. Onu mutlu etmek için ayy iğrenç diyip yan odaya kaçmistim sonunda.

Nasıl kapatmayı düşünüyorsun.

Iyi de o zamanlar bir tek o vardı o da gece belli bir saatte yayinlaniyordu diye hatırlıyorum ben..

Şimdi gece gunduz program akışı belli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…