- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
-
- Konu Sahibi mavimavi33
Yanlış. olay olduğunda 8 yaşındaymış.
Ve Avrupada 13 yaşında anne-baba olma durumu binde bir yaşanan bir durumdur.
Okullarda ailelerin de izni ile cinsel eğitim dersleri verilir,hatta korunma yöntemleri anlatilir.Ailelere de taciz ve mahremiyet konusunda çocukla nasıl bir iletişim kurmanız gerektiği konusunda bilgiler verilir. uzman yardımı ile..
Yani bu konularda Avrupa maalesef ki Türkiye'den çok daha dikkatli bir yolda.
bunu bilemeyiz.yani travma yaşayıp yaşamadığını. beyin öyle bir mekanizma ki kötü olayları bilinçaltına itiyor.ve bastırıyor.Olay iki sene önce olmuş. İki sene boyunca kızınız ağlamamış, çocuktan korkmamış kaçmamış. Demek ki çocuk travma yaşamamış. Siz konuşurken nerede hata yaptınız bilmem ama bu olay taaa 2 sene sonra kızınızda korku yaratmış. Çocuğun davranışı değil sizin davranışınız sebep olmuş bence buna. 9 yaşında bir kız çocuğuna bu eğitimi çok daha önce vermeliydiniz zaten. O zaman zamanında müdahale etme şansınız olurdu.
Şimdi üstünden iki sene geçmiş olayı hortlatacaksınız. Belki iki senede bazı şeyleri kavramaya, yaptığının yanlış olduğunu anlamaya başlayan çocuğu utandıracak belki ona da yeni bir travma yaşatacaksınız.
Evet aynen öyle. .toplum olarak çok hassas olduğumuz bir konu bu fakat ipin ucunu kaçırıyor bazıları işte. .burada 8 yaşında ki bir çocuk için mi patlat bi tane,canını acıt,as,kes yorumları yapıldı?
gidişat çok manyakça bir yere gidiyor.
Evet okudum simdi ben yanlis anlamisim.Yanlış. olay olduğunda 8 yaşındaymış.
Ve Avrupada 13 yaşında anne-baba olma durumu binde bir yaşanan bir durumdur.
Okullarda ailelerin de izni ile cinsel eğitim dersleri verilir,hatta korunma yöntemleri anlatilir.Ailelere de taciz ve mahremiyet konusunda çocukla nasıl bir iletişim kurmanız gerektiği konusunda bilgiler verilir. uzman yardımı ile..
Yani bu konularda Avrupa maalesef ki Türkiye'den çok daha dikkatli bir yolda.
bunu bilemeyiz.yani travma yaşayıp yaşamadığını. beyin öyle bir mekanizma ki kötü olayları bilinçaltına itiyor.ve bastırıyor.
dikkat ederseniz konu sahibi istismar konusunda eğitim verdikten sonra söylemiş kızı bu durumu..belki de biliçaltına itti ve bu şekilde ortaya çıktı tekrar..
kk da bile konular var insanlar 20 li yaşlara geldikten sonra küçüklüklerinde yaşadıkları benzer durumlardan dolayı travma yaşıyorlar.
hayır değilim. sadece araştıran okuyan gözlem yapan bir insanım..kaldı ki yazdıklarımı benim gibi çok insan yazabilir.teşhis tedavi gibi şeyler değil önerdiklerim:)Merak ettim pedagog musunuz?
Merhabalar, ben ilk defa yazıyorum. 8 ve 10 yaşlarında İki kız çocuğum var. Dün akşam kızlarıma çocuk istismarı hakkında bilgi vermek için bir video izlettim biraz konuşup anlattım. Küçük kızım evet anne bize 2. sınıfta anlattılar dedi. Gece yatınca ağlamaya başladı ve anlattı.
Aklıma komşumuzun oğlu geldi kendisi 4 5 yaşlarındaydı ozamanlar bende 20 falan beni başka odaya götürürdü elimden tutupsen uzan bende üstüne uzanıcam öpüşücez derdi sıkıştırırdı beni minicik haliyle kimbilir neler görüyordu da yapmak istiyordu
Ya gördü annesiyle babasını ya da başka bir büyük benzer birşeyi ona yaptı. 4-5 yaşındaki bir çocuğun aklına böyle bir şey gelebilir mi
canım benim kendini suçlayacak bir şey yok yaşım elli bir abla olarak sağ duyuyu kaybetmeden olayları çözmeye çalış bundan sonra bunlar oluyor olacakta üç yaşına torunum bile kız arkadaşı ar durmadan öpüşmeye çalışıyorlar yapmayın dedikçe yapıyorlar üstüne gittikçe yaparlar işte filmde yapıyorlar diyor birdeSanırım ilk şoku atlattım şu an daha mantıklı düşünmeye çalışıyorum. İnanın sabaha kadar uyuyamadım. Ne yapmalıyım, hatalımıyım, neden çocuğumu koruyamadım., ya daha kötüsü olursa düşünceleri beynimi kemirdi durdu.
Şu an konuyu abartmadan kapatmayı düşünüyorum.
Aşkı memnu izlerlerse önünde gelir niye gelmesin?
Şimdiki çocuklar için ay o bunu nerden bilsin demek anlamsız geliyor bana.
Böyle şeylere ulaşmak bizim zamanımızda zordu dizilerin filmlerin konusu belliydi.. Şimdi maşallah her şey ulu orta..
Sanırım ilk şoku atlattım şu an daha mantıklı düşünmeye çalışıyorum. İnanın sabaha kadar uyuyamadım. Ne yapmalıyım, hatalımıyım, neden çocuğumu koruyamadım., ya daha kötüsü olursa düşünceleri beynimi kemirdi durdu.
Şu an konuyu abartmadan kapatmayı düşünüyorum.
Bence tam tersi. Ben ilkokul 5 e giderken tvde tuttifuritti vardı. Bizimkiler izlememe izin vermezdi ama ertesi gün okulda bütün çocuklar bunu anlatırdı. Ben tabi dururmuyum kavga kıyamet izlemek için alardim. Neyse annem en sonunda dayanamadı bir bölümünü izletti. Kadın soyundu falan. Sonuna kadar bekledim. Ne kadar soyunacagini merak ediyordum. Benim aslında hoşuma gitti. Ama annem gözümün içine bakıyordu hop oturup hop kalkiyordu. Onu mutlu etmek için ayy iğrenç diyip yan odaya kaçmistim sonunda.