çocuk çocuğa öpüşme konusunda ne yapmalıyım

benim bizzat şahit olduğum bir olay vardı. bir gezi dönüşü,ben misafirdim oğlumla,diğerleri uzun zamandır sınıf arkadaşı.
serviste en son kalan 2 erkek çocuk,arkadaki koltuklarda öpüşmek ne kelime bildiğin sevişiyorlardı.anneleri zengin kokoş hanımlar görmediler bile. uyarmak istedim ama üstten havalarıyla birşey dinlemek istemediler.,çocuklar bayaa kan ter içinde erek. olmuş halde bak bi de şöyle yapalım diye fısıldaşıyorlardı..inanamadım...ailelerin hiç mi bilgisi olmaz çocuğundaki fakrlı davranışlardan aklım almıyor.ya da gözardı ediyorlar görmek istemiyorlar bilemiyorum..
o yüzden bu konu masumane bir öpücük gibi gelemiyor bana kims ekusura bakmasın..
ayrıca da erkek çocuk için merak,masumane ,herkes yapmıştır bişeyler zamanında gibi açıklamalar,klasik bir "ataerkil" bakışı değil mi.babaannesinin söylediğinden ne farkı var...erkek için meraksa bile kız için 2 yıldrı bir travma belki de..

Ne diyeceğimi bilmiyorum yaa! Kusura bakmayın ama kv niz kızınıza daha küçücük yaşta kuyruk sallıyor muhabbeti yapabiliyorsa, erkek çocuğuna da yapar elinin kiri güvenini aşılar. Eşinize söylemeniz çok iyi olmuş bu işin peşini bırakmayın. Eşinizin söylediğinden emin olun ve gerekirse sizde konuya dahil olun. Ama çocuğu sıkıştırmak küçük çaplı bir aile krizine sebep olabilir. Yine de çocuğu uyarmayın diyemem size ben olsaydım o apartmanı çoktan başlarına yıkmıştım. Allah akıl fikir versin ya

Tabiki çocuklarımla herşeyi konuşuyorum, onları koruyabilmem için bana herşeyi anlatmalarını tembihliyorum. Arkadaşlar gözünün önünden ayırma demiş bu çocuklar büyük çocuklar ve okula gidiyorlar sürekli gözümün önünde olacak çocuklar değiller. Ayrıca olay bizim kapının önünde oluyor. ben 1. katta oturuyorum.
Evet ailesine söyleyeceğim. İlkinde de kayınvalidem mutlaka çocuğun annesine olayı anlatmıştır. Ama olay tekrarlandı. Önce Çocukla yüzyüze konuşmayı düşünüyorum, çünkü ailesinden korkan bir çocuk değil. Ailesine her istediğini ağlayarak yaptıran bir çocuk.

ben cocuklarin, ozellikle ilkokul 3 sonrasi cocuklarin cok cok masum oldugunu dusunmuyorum,biz seneler once nelerin farkindaydik,simdiki nesilin elinin altinda teknoloji var ve herseye cok cabuk ulasiyorlar.
sadece anneyi uyarin diyenler olmus,ben esinizin babayla,sizin anne ve cocukla konusmanizi daha dogru buluyorum.
uslubunuz sert olmasin ama boyle birseyi birdaha kesinlikle duymak istemediginizi ve tolerans gostermeyeceginizi acikca belirtin.
yaslari yakin,yarin bigun ergen olacaklar.
kizlariniz iyiki bu kucuk denemeyi size soylemis,onlari sizinle bu konulari konusmalari icin guzelce yureklendirin.

ben çocuğu sapık sorunlu tacizci falan diye yaftalamadım..araştırılmalı dedim..
duyulmamış olması yaşanmamış olduğu anlamına gelmez.. belki yaptı belki başka çocuklara yaptı ve devam ediyor,biliyor muyuz hayır..ama takip edilmeli...
nasıl bu kadar hafife alırsını bu durumu anlayamadım..ortada istemeden kuznei tarafında zorla merdiven altında öpülmüş bir çocuk var... aman canım merak etmiştir diyerek hafife alınmaz bir durum bu.. kızınız olsa öyle mi diyeceksiniz,aman kızım merak etmiş yapmıştır önemli değil....

Bir de komşunun kızı olayı var, o kız da ailesine anlatmadı büyük ihtimalle. Çok kararsız kaldım o kızın annesini de uyarsammı ne yapsam bilemedim.
Babannenin kız çocuğu yok ki, kız çocuğu büyütmek hakkında bilgisi olsun yada korusun.

Yahu ne alakası var? Ben kızlara merak etmiş yapmıştır önemli değil densin mi dedim?

Tekrar söylüyorum olayın iki tarafıyla da dikkatli bir şekilde konuşulmalı. Ama kızları korurken oğlana sapık, tacizci, tecavüzcü muamelesi yapılmamalı. Fiziksel şiddete kadar varan korkunç öneriler gelmiş. Diğerinin de çocuk olduğunu unutuyoruz çoğu zaman.

Pedofili vakaları çoğumuzun psikolojisini bozdu ama bunu onlarla bağdaştırmamalıyız. Bu pedofili değil.

Bu çocuk o küçük yaşta bunu yapıp annenize söylemeyin dediyse kendisi de bir başkası tarafından tacize uğramış olabilir.

anneyle ve babayla durumu konuşun, mümkünse ordan ayrılın ve başka bir yere taşının, kızlarınızı birdaha o çocukla görüştürmeyin.
bunu çocuğu potansiyel sapık olarak gördüğümden söylemiyorum, kızınız bu olayı (şu an 8 yaşında, 1. sınıfta oldu demişsiniz tahmini 1.5 yıl geçmiştir) hala ağlayarak hatırlıyorsa ciddi bir korku yaşamış, olaydan ciddi şekilde etkilenmiş demektir. sürekli çocukla burun buruna yaşayıp her gün aynı olayı hatırlaması onu daha çok etileyecek, sizin de olayı bildiğiniz halde onu korumadığınızı düşünecek. o yüzden ben olsam bütün şartları zorlar o ortamdan uzaklaşırdım.

Kesinlikle söyleyin o aileye kızlarını koruyup kollasin birlik olun beraber hareket edin konuşun çocuğun ailesiyle oğullarına sahip olsunlar kv diyecek.laf çokta neyse kalsın icimde

Evet cnm mutlaka çocukla konuşacağım, apartmanı başlarına yıkmayı da düşünmedim değil bu oğlan çocuklarından yaka silktim, küçükken dövüp ağlatırlardı, şimdi de bu

çocukları yalnız başına sokağa gondermeyın yaşları kaç olursa olsun gozetım altında olmalı doğrusu suçu sızde buldum....
işte bu düşündügüm konu benimde iki çocugum var birisi 7 birisi 10 yaşında ikisiyle çıktıgımızda ikiside kendi arkadaşlarıyla gurup halinde oynuyor ikisini birden kontrol etmek çok zor evimizin önünde büyük bir park var biri o tarafa biri bu tarafa gidiyor arkadaş gurubuyla ve çok fazla müdahil olmamı istemiyorlar artık yoruldum artık bende çalışıyorum yazın hiç dinlenemiyorum zaten kışında arkadaşlarına, komşulara falan gitmek istiyor oglum ve beni baskıcı olmakla suçluyor sizin çocugunuz varmı bilmiyorum ama o söylediginiz olay o kadar kolay olmuyor

Kızın 2 yıl geçmesine rağmen unutamamış ve çok normal ki kuzenini her gördüğünde o travmayı yaşama ihtimali hep var ve çocuğun daha evvel de yaptığını söylüyorsun ki henüz cinselliği keşfedecek yaşta değil, keşfettiğinde daha fazlasını yapabilir. Onların gitmesi gerek ama gitmeyeceklerdir sebebi ne olursa olsun evinizi değiştirin anne baba olmak bunu gerektirir bence.

siz çocuklarınızı uyarın.
şimdi apartmanınızda bunu yapan kişi . ve kızınız geç de olsa söylemiş .
ya söylemeseydi.
siz kızınızı tembihleyin.
tenha , karanlık , merdiven altları tehlikelidir.
asla girilmez .
orada kötü insanlar olabilir
o nedenle gitmeyin.
sizin bedeninize poponuza titinize memişlerinize dokunmak isteyen kim olursa izin vermeyin.
siz de kimsenin totosuna , titisine , memişine dokunmayın.
ben böyle söylüyorum.
inşallah çocuklarımıza böyle yaklaşan kimse olmaz.

bu sapıklar yüzünden kimse kimseye güvenemez oldu lütfen çok paronaya yapmadan çocuklarınızı takip edin çok küçük çocuklarda maalesef bazen böyle şeyler yaşanıyor tv de diziler malum görüyorlar kendi çocuklarımızı korurken diğerlerini potansiyel sapık muamelesi yapmayalım derim aynı şey kendi çocuklarımız içinde olabilir tv ler uyarırken uzmanlarda bizlerin anlayacağı şekilde uyarmanın nasıl olabileceğini neler söylememiz gerektiğini açıklasa iyi olur yoksa kendimiz doğrusunu öğrenmeden diğer çocukları suçlamayalım bu çocuklar yanlış hareketten bambaşka karakter geliştirebilir allah korusun tüm çocuklar bizim doğrusu yanlışıyla

erkek çocuk muhtemelen meraklı. internetle haşır neşir, tv izleme konusunda kural tanımayan bir şekilde yetiştirilmişse gördüklerini uygulaması şımarıklıktan olabilir. yani gizli işler çevirmesi ve kızlara sormadan denemeler yapması terbiyesiyle alakalı bence.
önce anne babaya söyleyin ve oradan taşının. ileride kızlar üzerinde başka şeyler deneyebilir.

Paronoya yapmak istemiyorum ama elimde değil bu çocukları nasıl sağlıklı büyüteceğim konusunda tedirginim. Geçen sefer küçük diye konuyu büyütmedim. Ama bu sefer sessiz kalmayı düşünmüyorum. Çocuğum sabah gözleri ağlamaktan şişmiş vaziyette uyandı ve ben babasıyla onu evde bırakıp işe gelmek zorunda kaldım.Öğlen okula gidecek, bir de sınavı var.

Olayı unut senin suçun yok, bu olay başına geldi ders çıkaralım, dikkatli olalım kızım bidaha yaşanmasın dedim. Günlük hayatına dönüp olayı unutmasını istiyorum.

Ama benim kızım bu travmayı yaşamışken, ağlamaktan gözleri baloncuk olmuşken o çocuk yaşamayacak öylemi, yoksa psikolojisimi bozulur. Annesi sadece bi daha böyle bişey yapma deyip olayı kapatacak.

Hayır ben onunla konuşacağım, yaptığının yanlış olduğunu önce güzel bir dille anlatacağım ama sonunda tehdit edicem ve gözünü korkutacağım ki bi daha kızlarıma yaklaşmasın,
Annene söyleme aramızda sır diyecek kadar bilinçli...

iyi de bu söylediğinizi başta ben de söylemiştim zaten..bu öneriler çok acımasız ,çocukla değil ailesiyle muhattap olunmalı diyerek.
diğeri de çocuk elbette ,ne azarlanması ne tehdit edilmesi ne şiddet doğru değil,hatta acımasızlık.sadece yardıma ihtiyacı olan bir çocuk bence.
konu sahibinin dediğine göre ,herşeyi ağlayarak yaptıran kuralsız bir çocuk diyor.bu durumda sınırları olmayan çocuk her zaman tatminsiz olur ve daha fazlasını ister,dener..nedenini öğrenip bulmak gerekir.
ne tacizci diye yaftalamak doğru,ne de sadece meraktır abartmayın diyerek hafife almak..sorun çözüm bulabilmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…