- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
-
- Konu Sahibi mavimavi33
ben çocuğu sapık sorunlu tacizci falan diye yaftalamadım..araştırılmalı dedim..Dört sene boyunca sürekli yapılan bir şey yok ama. Süregelen bir davranış olduğunu nasıl tespit ettiniz? Hiç birimiz çocuğu tanımıyoruz, görmedik bile. Nasıl bu kadar emin bir şekilde çocuğu tacizci yapıyoruz?
Muhtemelen 4-5 yaşından 10-11 yaşıma kadar bu tip şeyler yaşadım dönem dönem farklı arkadaşlarımla. Ne taciz edilmiştim ne de sorunlu bir ailem vardı. Hatta muhtemelen hepiniz yaşadınız ama ya unuttunuz ya da itiraf edemiyorsunuz.
Ben olur öyle şeyler deyip peşini bıraksın konu sahibi demiyorum. Diğerinin de çocuk olduğunu unutmayın diyorum.
ben çocuğu sapık sorunlu tacizci falan diye yaftalamadım..araştırılmalı dedim..
duyulmamış olması yaşanmamış olduğu anlamına gelmez.. belki yaptı belki başka çocuklara yaptı ve devam ediyor,biliyor muyuz hayır..ama takip edilmeli...
nasıl bu kadar hafife alırsını bu durumu anlayamadım..ortada istemeden kuznei tarafında zorla merdiven altında öpülmüş bir çocuk var... aman canım merak etmiştir diyerek hafife alınmaz bir durum bu.. kızınız olsa öyle mi diyeceksiniz,aman kızım merak etmiş yapmıştır önemli değil....
Kesinlikle söyleyin o aileye kızlarını koruyup kollasin birlik olun beraber hareket edin konuşun çocuğun ailesiyle oğullarına sahip olsunlar kv diyecek.laf çokta neyse kalsın icimdeBir de komşunun kızı olayı var, o kız da ailesine anlatmadı büyük ihtimalle. Çok kararsız kaldım o kızın annesini de uyarsammı ne yapsam bilemedim.
Babannenin kız çocuğu yok ki, kız çocuğu büyütmek hakkında bilgisi olsun yada korusun.
Ne diyeceğimi bilmiyorum yaa! Kusura bakmayın ama kv niz kızınıza daha küçücük yaşta kuyruk sallıyor muhabbeti yapabiliyorsa, erkek çocuğuna da yapar elinin kiri güvenini aşılar. Eşinize söylemeniz çok iyi olmuş bu işin peşini bırakmayın. Eşinizin söylediğinden emin olun ve gerekirse sizde konuya dahil olun. Ama çocuğu sıkıştırmak küçük çaplı bir aile krizine sebep olabilir. Yine de çocuğu uyarmayın diyemem size ben olsaydım o apartmanı çoktan başlarına yıkmıştım. Allah akıl fikir versin ya
işte bu düşündügüm konu benimde iki çocugum var birisi 7 birisi 10 yaşında ikisiyle çıktıgımızda ikiside kendi arkadaşlarıyla gurup halinde oynuyor ikisini birden kontrol etmek çok zor evimizin önünde büyük bir park var biri o tarafa biri bu tarafa gidiyor arkadaş gurubuyla ve çok fazla müdahil olmamı istemiyorlar artık yoruldum artık bende çalışıyorum yazın hiç dinlenemiyorum zaten kışında arkadaşlarına, komşulara falan gitmek istiyor oglum ve beni baskıcı olmakla suçluyor sizin çocugunuz varmı bilmiyorum ama o söylediginiz olay o kadar kolay olmuyorçocukları yalnız başına sokağa gondermeyın yaşları kaç olursa olsun gozetım altında olmalı doğrusu suçu sızde buldum....
bu sapıklar yüzünden kimse kimseye güvenemez oldu lütfen çok paronaya yapmadan çocuklarınızı takip edin çok küçük çocuklarda maalesef bazen böyle şeyler yaşanıyor tv de diziler malum görüyorlar kendi çocuklarımızı korurken diğerlerini potansiyel sapık muamelesi yapmayalım derim aynı şey kendi çocuklarımız içinde olabilir tv ler uyarırken uzmanlarda bizlerin anlayacağı şekilde uyarmanın nasıl olabileceğini neler söylememiz gerektiğini açıklasa iyi olur yoksa kendimiz doğrusunu öğrenmeden diğer çocukları suçlamayalım bu çocuklar yanlış hareketten bambaşka karakter geliştirebilir allah korusun tüm çocuklar bizim doğrusu yanlışıyla
iyi de bu söylediğinizi başta ben de söylemiştim zaten..bu öneriler çok acımasız ,çocukla değil ailesiyle muhattap olunmalı diyerek.Yahu ne alakası var? Ben kızlara merak etmiş yapmıştır önemli değil densin mi dedim?
Tekrar söylüyorum olayın iki tarafıyla da dikkatli bir şekilde konuşulmalı. Ama kızları korurken oğlana sapık, tacizci, tecavüzcü muamelesi yapılmamalı. Fiziksel şiddete kadar varan korkunç öneriler gelmiş. Diğerinin de çocuk olduğunu unutuyoruz çoğu zaman.
Pedofili vakaları çoğumuzun psikolojisini bozdu ama bunu onlarla bağdaştırmamalıyız. Bu pedofili değil.