Çocuk bakımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Pheebs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Komşu haklı. Bence haklı diye sinir oldunuz.

Komşu haklı. Bence haklı diye sinir oldunuz.
Yok sinir olmadım bende hak veriyorum genelde ama herkesin yapısı farklı onun yapabildiği bazı şeyleri ben yapamam eleştirinin boyutu bazen sen niye böyle değilsine geliyo kendimi ifade edemiyorum ona bazen. Mesela çocuğu bırakıp 3 gün tatile gidiyo eşiyle ben şuan onu yapamam bebeğimin biri çok küçük ama o yaparsın ne var diyo gibi...

Maddi durumunuz iyi olduğu halde neden tüm yükü sırtlanıp kişisel bakımınızı bile yapamayacak kadar kendinizi bıraktınız ki
Çocukları 2 saatliğine babasına bırakıp kuaöföre vs çıksanız hem ruhen hem fiziken rahatlayacaksınız
Bedeninizde yorulacak çabuk yaşlanıp çökeceksiniz
Erkek milleti de ne kadar fedakar bi kadın diye size madalya takmayacak aksine çökmüş bakımsız kadın diye sizi beğenmemeye başlayacak

Siz mutluysanız ona ne. Herkes kahve içmeye çıkmak zorunda değil. Çok yorulduğunuzda destek isteyebilirsiniz. Temizlik için arada birilerini bulabilirsiniz. Bazen savsaklayabilirsiniz bir şeyleri evde. Bunlar sizin bileceğiniz şeyler.

Herhangi biri olmaz güvenemiyorum aslında ama tanıdık biri var sorucam bakalım
Tanıdık almayın temizliğe evinizi gider akrabaya anlatır. Bebeklere değil de haftada bir ev temizliğine birini alın. Yabancı olsa ne olacak birkaç saat temizler gider sonuçta.
Ama bebek bakımına olabilir tanıdık onu bilemeyeceğim. Ama bu hayat hayat değil ben de diyeyim size.

Eşin en azından kendi işiyse sabah geç gitsin haftada 3 erken gelsin. Eve de temizlikçi alın. Arkadaşımın da yaş arası az bebelerin kayınvalidesi annesi yanında yine de zorlanıyor.

Tatile ben de gitmem bırakıp. Ama arkadaş ortamında biri birşey anlatırsa diğeri yorum yapar yani. O zaman şikayet etmeyeceksiniz. Şayet sevdiğim bir arkadaşım bu kadar bunalsa ben de derim az kendi kıymetini bil yazık diye. Şikayet etmezse demem ama tabi. Karsıya o hakkı biz veriyoruz.

Yok çocuklar için tanıdık biri dedim. Temizliğe eli iyi biri bulsam yeterli. E illa ki bizde yorum yapıyoruz şikayet değil de hani çocuk krizliydi bugün dediğimde kendi bebeğide aynı aralıkta 2 yaşında oluyo bu dönemler demek yerine önce bi kendini hırpalıyosun diyo yoksa bende katılıyorum kendisine sadece bu tarz konuda hep eleştiri alıyo olmak yorucu o kdar

Komşumuzun bu kadar ısrarla söylemesi biraz kaba bence ,ben iyilik adı altında bu kadar eleştirmeyi müdahale etmeyi sevmiyorum. Bence sıkıntı siz genel olarak yardım almayı sevmiyorsunuz,her şeyi ben yaparım diyorsunuz ama ileride bu sizi yorar. Bunlar psikolojik olarak çocukluğumuzdan gelen kalıplarımız oluyor genelde, bu konuda biraz kendi üzerinizde çalışabilirsiniz. You tube da Tülay Kök, Spotifyda bir aile meselesi diye podcast var bakmanızı tavsiye ederim. Bence yardım almaktan çekinmeyin eve siz her şeyin üstesinden gelebilirsiniz ama gerek yok, sizi başta yormayan şeyler hep sizin üstünüze kalınca yorulup daha çok tepki verirsiniz. İlk iş olarak haftalık eve temizlikçi alarak başlayabilirsiniz siz odada çocuklarla oynarken ev temizlenir ve hafta içi işiniz azalır.

Bazen de haklı diyorum eşim arkadaşlarıylada buluşuyo halı sahasına sporuna gidiyor eve çocuklara gideyim hemen demediğide gayet oluyo. Ama hayat stresi bi yerde atılmalı onada hak veriyorum.

Sizin hayatın stresini atmaya ihtiyacınız yok mu? Sadece eşinizin ihtiyacı mı bu?

Çalışma saatleri uzun ama kendi işini yapan biri olarak 12 saat aralıksız iş yapmıyordur. Mutlaka oturduğu, bir kahve içtiği, birileriyle sohbet edip rahatladığı anlar oluyordur.
Halı sahaya gitmeye, arkadaşlarıyla ilgilenmeye hali olan adam bir zahmet çocuk ve ev işi yükünüzü alsın.
Çamaşır yıkayıp sermek ya da çocuklarla ilgilenmek halı sahada bağıra çağıra koşmaktan daha yorucu değildir herhalde.

Eğer sizi kolaylayacak imkanlar eklerseniz çok daha iyi hissedersiniz bu bir gerçek yani oyunda oynayacaklar tabi ama bire bir aynı oyuncak bile olsa günde 45789 kere oyuncak atışmaları da olcak uyuyan dev bir uyansın o zaman büyük olan noluyor ya her şey benim moduna giriyor

Katılıyorum yetiştirilme tarzıyla da alakalı nasıl gördüysek onu yapıyoruz ister istemez. Mutlaka dinlicem bu akşam. Kendim de değiştirmem gereken çok şey var farkındayım ve eminim bütün aileme iyi gelecek bu değişimler. Konuyuda açmamın sebebi komşumda haklı gerçekten beni düşündüğü için konuşuyo bunlarıda kaba saba söylemiyor aslında kız kıza şekilde söylüyor sadece çok sık olduğu için çok mu büyük problemlerim diye fikir almak istedim bende

O da mı böyle yapmış?

Doğru evet. Uyarabilirsiniz kibarca. Ama güzel olan kendinize alan açın

Olmaz mı hemde ne. Şükür uyuyabildiğim için çok çökmüş hissetmiyorum kendimi. Tabiki de iş yapıyo fiziksel yorgunluğu olsa bile konuşmayı bilmeyen bakımı sana muhtaç iki bebekle ilgilenmekten daha az yorucudur eminim. Çocuklarım genele nazaran bi sıkıntıları yoksa kolay çocuklar belki o yüzden dayanabiliyorum.

Of hiç öyle hayal etmemiştim zaten büyük erkek küçük kız. Kız şimdiden cadoloz Allah kolaylık versin cümlemize

Of hiç öyle hayal etmemiştim zaten büyük erkek küçük kız. Kız şimdiden cadoloz Allah kolaylık versin cümlemize
Aynı benimkilerde öyle büyük erkek küçük kız ki ben büyüğün kolay bebek oluşuna güvendim ikinciyi yaptım evet çok çok zorlu süreç ama içimi ısıtan anlarda çok var bir şekilde hallederiz ama nefes almaya zaman olursa daha güzel hallederiz kocamanda bir aminnn

Allah bağışlasın sağlıklı olsunlar yeter ki kısa zaman aslında 3 4 sene sonra daha rahat olacak ama rahatlayacığımız güne kadar da bu kadar yorulmaya gerek yok anladım

Çocuklarımın arası 2 yıl . Benimkiler suan büyüdüler sayılır biri 8 diğeri 6 yaşında .
Bebeklik dönemleri hayatımın en en zor zamanlarıydı . Bir yıl boyunca hafta içi gelen yardımcım vardı , şimdiki aklım olsaydı ilk dört yıl evde yatılı bir bakıcı çalıştırırdım .

Elinden geldiğince az iş yap , mümkünse hiç yapma . Suan hissetmiyorsun ama yaş ilerleyince çocukların problemleri arttıkça tükeniyorsun .

Ve bacılarıma tavsiyem cocuklar arasında en az 5 yıl olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…