Çocuk bakımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Pheebs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yapabilir evet yapıyoda ama söyleyince ben biraz da ona taktım 30 küsür yaşında adama çocuğunla ilgilen demek garip geliyo diye. İçinde varsa ben geri durucam yapar yoksada artık söyleye söyleye yaptırıcaz.

Komşun haklı. Sen çocuk diyorsun ev işi vs, eşin çalışıyor ama bak ke dinede vakit ayırıyormuş. Sizde öyle yapmalısınız. Bu şekilde hata olur. İlerde bir yerde öfke patlaması yaşayabilirsiniz

Büyük dediğiniz de 1,5 yaşında. Çok küçük. Şu an çocuklarınız çok küçük ve yaş aralıkları çok az. Hayatınızın fiziksel olarak en zor zamanlarından birini yaşıyorsunuz. Eşinizin de çalışma saatleri çok uzun. Zaten akşam 8de çocukların çoktan uyumuş olması lazım. O yaş grubu 6-7 gibi uyur. Yani normalde tabi baba çocukları ile ilgilenmeli ama sizin eşini çocukların uyanık olduğu saat aralığında işte diye yazmışsınız.

Bence en mantıklısı, siz aşırı derecede yorulup, tükenmişlik sendromuna girmeden, ara sıra gelecek, güvenilir bir yardımcı bulmak. Gün içinde çocukları ona bırakıp 1-2 saat kafa dinlemeye çıkarsınız. Çocuklar 2-3 yaşına gelince size yardımcı olabilecek, tanıdıkları biri olursa hiç değilse kuaförünüze gidersiniz, bir yürüyüş yaparsınız.

3,5 aylık bebekle hangi anne kendine vakit ayırıyordu acaba

Komşunuz çok haklı. Ayrıca insanların önerilerini istemiyorsanız yanlarında hayıflanmayın, en sevmediğim şey iki kahve içip sohbet ediyorsun hem yakınıyorsun hem kadının verdiği önerilere burun kıvırıyorsun.
Eşin çok yoğun ama ne sporundan ne kahvesinden geri kalmamış, sende memnunsan ne ala, bu düzen devam eder çocuklar büyüyünce rahat ederim diyosan çocuklar babaya alışmazsa zor biraz. Yine peşinden ağlarlar, kendine zaman ayıramazsın.

Bence siz kendinizi bu halinize inandırmışsınız. Belki de aman ağzımızın tadı bozulmasın diyorsunuz.Valla çok amiyane tabirle diyeceğim ki madalya takmıyorlar her şeyiyle kusursuza yakın sadece kendi ilgilenen kadına.32 yaşındaymışsınız.Bu yaşınız, bu sağlığınız 3 -5 yıl sonra error vermeye başlayacak bu yorgunluğunuz.Keşke diyeceksiniz.Kendimden biliyorum.

Şimdi böyle yazıştıkça fark ediyorum bi gaza gelmişim çünkü ilk çocuğumdan beri sürekli çevrem sen bakamazsın bakıcı bul yapamazsın diyenlerle doluydu sanırım bunu ispat etmek için bu kadar üzerime aldım aldıkçada kaldı birikti. Evet babaya ben fırsat vermedim sanırım çünkü şunu yapsana diyince ikiletmeden benim kadar yapıyo

Nıye kendinize bu kadar yük yükledınız kı?
Hazır imkan varken en azından temizlige yardımcı alın.
Her gün yemek temizlik zor.
Ben tatillerde evde durunca anlıyorum ev ıslerı aşırı sıkıcı ve yıpratıcı.
Sürekli aynı kısır döngü ınsanı yoruyor.

Bide bu var aynen bi yerde mental kesinde vücutta arzaya geçicek artık doğru

Yabancı istemiyorum diyorum evimde ama son zamanlarda aklıma gelen biri var. Arkadaşımın annesi çalışmak istiyo belki teklif edersem o gelir hem bende daha rahat hissederim onunla teslim etmeyede çekinmem oda rahat bi iş bulmuş olur. Taşınayım yerleşeyim teklif edicem galiba ona.

Yorgunluğunuda geçtim buda sorun her gün aynı temizle yedir içir uyut kriz çıkmasın diye dua et derken geçiyo bütün vakit kendi sesini duyamıyo insan bi süre sonra

Bi yerden sonra gücünüz kalmadığı bir gün olacak üff dediğiniz de bu sefer eşiniz afallayacak. Her şeye yetiyordu bu kadın benim dışarı çıkmama tv telefon gömülmeme karışmıyordu ya noldu dicek.
İşte o zaman komşunuza hak vereceksiniz.
O yüzden bence hiç olmadı yarım saat bebekleri babası ile bırakıp hiç bişey yapmıyorsanız uzanın derim.

Doğru söylüyor fakat komşuların aile içi olaylara girmesini veya bunun hakkında tavsiye vermesini çok doğru bulmuyorum, bir süre sonra fazla samimi olunuyor ve bunun sonunu da alamıyorlar genelde. Dediğiniz gibi herkesin aile dinamiği farklı herkesin düzeni farklı. Kimse aile içinde neler yaşanıyor bilemez sonuçta.

Bana gelenler hep 2-3 saatliğine geliyor mesela. Ben ona evimde yabancı gözüyle bakmıyorum. Çocuklarla birbirlerine alışıyorlar. Sonra mesela seneye kadın alır onları 1 saat parka götürür siz de bir nefes alırsınız.

Yaş farkı cok az benimkilerinde arası 18 ay suan bi şekilde idare edersiniz ama küçük 8 9 aylık olunca işler değişiyor zorlaşıyor psikolojik olarak daha yorucu oluyor bir süre suan benimkiler 1 bucuk ve 3 yaş geçen kış cok bunaldım. Kendinize alan tanırsanız gerçekten sizin için iyi olur ben yapamadım ama imkanım olsaydı yapardım gündüz eşim işte akşam küçük zırt pırt uyanıyordu ve emiyordu şimdi istediğim zaman akşam çıkabilirim gündüz bakacak insan olsa yine çıkabilirim baştan böyle alıştırırsanız kendinizi daha iyi geçer süreç iki ufak cocuk gerçekten zor.

Komşun haklı çiçeğim, sen de biliyorsun bunu. Kimse madalya takmayacak sen böyle yapınca.

(2017'de mi ne tolga çevik eşini böyle kutlayacak olduğunda bile "o kadar imkanı varken ne paralamış kadın kendini yazık" dedik kadına toplumca komşun gibi. )

Ya şöyle değil konunun girişi mesela durup dururken bunaldım demiyorum oda durup dururken söylemiyor. Konuşurken çocuklar nasıl diye soruyor mesela işte büyük bugün çok krizli yoruldum diyorum ordan giriyor paslamıyosun çocuğu hiç yorulursun tabi diye. Ama işte onun kocası daha çok evde olduğu için gün içinde rahatlama fırsatı oluyo benim anca akşam eşim gelince.

Tabi ilerisini kestiremiyorum sanki ikisi oyun oynar gün daha rahat geçer gibi geliyoda olmayadabilir hayal yazın biraz rahatlarım gibi geliyor genel olarak taşındığım sitenin imkanları çok kreşi var en azından büyüğü 1 2 saatliğine oraya verebilirim

Haklı konuşurken de çok hak veriyorum kendimde çokça sorun da görüyorum onunla konuşurken hani bazen sadece sürekli eleştirilmek sıkıntı yapıyo yoksa farklı aileleriz her ailenin yapısı farklı ama ortak genellenecek şeylerde gayet hak veriyorum. Malesef ödül yok sonunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…