Bende ondan ürküyorum biraz çocuklar babalarıyla yeterince bağ kuramazlarsa benim yüzümden diye. Temizliğe arada alıyorum bende devamlı değil sadece. Ama kendi konforumuda geri planda bırakıyorum evet. Çok dert etmiyorum sanki ama eleştirilince yazık mi ediyorum kendime diye de düşünüyorumYardım alma konusuna niye bu kadar karsisiniz ki ? Ayda 20 30 günde temizlik için bir abla geliyor imkanım olsa hergun gelsin isterim . Benim de bir çocuğum var henüz bir yaşında sizin kadar zorlanmiyorumdur bile.
Babayı çocukların bakımına dahil etmeniz gerekir nacizane tavsiyem bu . Daha sonralari aralarındaki iletişimde sıkıntılar olur . En sonunda da siz çok yorgun ve yalnız bırakılmış hissedersiniz.
Ya şuan da bunaldım dediğimde istediğim şey 1 saat bi yerde kahve içmek max. Onuda küçükten yapamıyorum biberon almıyo emzirmek zorundayım onunla çıkıyorum yine bi eklentim oluyoSiz kendinize vakit ayırmak istemiyor musunuz hani of bunaldım dediğinizde ne yapmak istiyorsunuz?
Bu ev hayatını sevmemek, çocuklarla ilgilenmek istememe olmuyor.
Komşunuz da size öneri sunuyor anladığım kadarıyla, açıkçası eşiniz yoruluyorsa sizde yoruluyorsunuz o arkadaşlarıyla görüşerek, halı saha' ya giderek deşarj oluyor. E sizin hiç mi ihtiyacınız yok anlamadım?
Haklı bir yorumSiz bu kadarını da yapamıyorsunuz ama , inanın sizin onda birininiz kadar yorulmuyor , herşey terazi ile eşit olsun demiyorum ama imkan varken bakıcı yardımcı almalısınız bence.
Bebişleriniz henüz çok küçük elbette bu bir süreç ama inanın imkan varken gerek yok kendinizi yıpratmanıza , kocaya kıyamıyorsanız parasına kıyın gitsin
Evet birde devamlı evde olmak kış etkiside var daha bir ağır hissediyorum. Aşmam gereken şeyler var belli ki biraz eleştirmek için mi eleştiriyo diye düşünüyodum bu kadar insan da aynı şeyi söylediğine göre salmam lazım bebeleri babalarına.kadının gözlemlediği şeyler olmuş işte. yorulup bunaldığınızı da kendini< söylemişsiniz. bence eşiniz biraz daha elini taşın altına koyabilir çocukların bakımı konusunda. üstte de yazıldığı gibi kendinize vakit ayırmalı, hoşunuza giden şeyleri yapmalısınız. banyo yapmak için günlerce beklemeniz normal mi yani sizce? her ne kadar domestik bir insanım deseniz de kişisel hijyeninizi aksatacak kadar çocukların bakımının yükündeyken kocam halı sahaya gitse ona söyleyecek iki çift lafım olurdu herhalde.
Bilmem ki her şeye yeticem tribine girdim heralde yorulduğuma bile ikna etmem gerekiyo kendimi.Yardımcı gelip temizlik yemek yapsın sizde çocuklarla ilgilenin ne diye istemem diyorsunuz.zaten evde sizde olacaksınız neyden cekilmiyorsunuz.ayrica komşuya konuşma hakkını siz vermissiniz yoruldum diyen birine ne diyecek.canim yorulma bişey olmaz dese daha da sinir olmayacak misiniz
Ya şuan da bunaldım dediğimde istediğim şey 1 saat bi yerde kahve içmek max. Onuda küçükten yapamıyorum biberon almıyo emzirmek zorundayım onunla çıkıyorum yine bi eklentim oluyoolmaz mı gayet oluyor hemde.. galiba kendimi bu dönem böyle geçicek masalına fazla kaptırdım komşuma daha çok hak verme yolundayım
Şimdi ufaklar anneye düşkünler diyorsunuz ya. İşte baba küçükken bakıma ortak olmazsa, çocuklarla arada o bağı kurmazsa kocaman olsalar da çocuk anne ister babaya gitmez. Siz beş yaşına gelseler de yine gidemezsiniz. Bende durmuyor olur.Hanımlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim kafam biraz daha berraklaştı sağolun
Evet bazen tuvalette uzun kalmak bile güzel30 dk bile çok iyi gelir. Emzirip uyutup çıkarsınız biraz dolaşır, alışveriş yaparsınız ya da gidip bir kahve içersiniz.
Şimdi taşınıyoruz bi yerleşeyim devamlı birini arıcam inşallahSiz mutluysanız sıkıntı yok. Ama çocuklar çok küçük arada temizleme yardımcı alsanız iyi olabilir. Daha az yorulursunuz.
Komşu bana da haklı geldi. Yani ne demek duş almak için 3-4 gün beklemek, tamam işe gidiyor olabilir ama spora gitmeye de vakti var gayet veya arkadaşlarıyla buluşabiliyor. Siz niye kendinizi hem ev hem çocuk diye kıskaca almışsınız? Baba çocuklarla bağ kurmazsa çocuklar anneye düşkün olur tabi. Bebek de olsa büyük de olsa o çocukların babası, ilgilenecek çocuklarla. Kendinizi bu kadar harcamayın, kendinize değer verin birazÖncelikle okuduğun için teşekkürler onaylayınca fark ettim uzun yazmışım hagahahs bende hak veriyorum bazen doğru diyo bi duş almak için bile 3 4 gün beklediğim oluyo. Sadece eleştriyi bazen çok uzatıyo canım sıkılıyo acaba diyorum. Ben pastacıyım pasta yapmaktan zevk alıyorum yürüyüş koşu seviyorum. Yürüyüşlere çocuklarla çıkıyorum gün içinde hava alsınlar diye. Pasta işini fırsatım olduğunda geceleri yapıyorum ama iki çocukla uykusuzluk zor seyrek oluyo o işte. Ekstra ekstra bir hobim yok. Eşimle annem geldiğinde konser yemek çıkıyoruz çocukları bırakıp. Galiba bakımsız görüyo beni kendisi biraz süslü bi hatun. Ben daha sadeyim makyaj yapayım kuaföre gideyim düzenli derdim yok. Çocuktan öncede yoktu.
Komşun haklı ama sen bu hakliliktan rahatsiz oluyorsan evinin özelini kocanla ilişkini kimseye anlatmamalisin. İki bebek 12 saat çalışan kocadan daha çok yorgunluk verir.Herkese merhaba 32 yaşındayım 4 yıllık evliyim iki tane bebeğim var. Biri 1.5 yaşında diğeri 3.5 aylık. Ev hanımıyım çocuklarımı büyütüyorum. Öncelikle domestik bi kadınım diyebilirim. Evde olmayı ev uğraşını çocuklarımı kendim büyütmeyi seviyorum severek yapıyorum. Tabi ki zorlukları var iki bebekle ve söylendiğim oluyo insani olarak. Komşularımla dertleşiyorum genelde. Bir komşum beni çok eleştiriyo açıkcası rahatsız olmaya başladım. Kötü niyetle söylemiyor tabi beni düşünüyor ama onun söyledikleri acaba ben fazla mı veriyorum kendimden diye düşündürüyo beni sizlerinde fikirlerinizi merak ettim. Eşim sabah 8 akşam 8 çalışıyor. Kendi işi ve genelde farklı semtlere gidiyor ve makine bakımı yapıyor yorucu geçiyo onunda bir günü. Bazen eve geldiğinde çocuklar uyumuş oluyo görmeden geçiriyor o günü. Sabah uyanmalarını bekler akşam yetişmeye çalışır oynar gezdirir vs vs. Komple ilgisiz bir baba değil ama çocuklar çok küçük uyutma yedirme gibi bakımlarını ben yapıyorum. Eve geldiğinde bazen telefona gömülüyor kalıyor. Yoruldum bugün bunaldım dediğim dk komşum bütün gün çocuklarlasın büyüğü ver babasına sen dinlen bi kahve iç çık kuaföre git arkadaşlarınla buluş kendine bişey yapmak için çocuklar uyusun diye bekliyosun senin kocanı ben olsam gebertirdim şöyle yapardım böyle ederdim başlıyo konuşmaya. Kendisinin tek çocuğu var 2.5 yaşında ve kocası genelde evden çalışıyor. Herkesin durumu aile dinamiği farklı bunu anlatamıyorum en ufak oflamam da iki çocukla koşturuyosun yemeği temizliği çamaşırı ben sana üzülüyorum diyo. Bu arada bakıcı yardımcı tutmak için durumumuz var ama istemiyorum evimde yabancı birini. Bazen de haklı diyorum eşim arkadaşlarıylada buluşuyo halı sahasına sporuna gidiyor eve çocuklara gideyim hemen demediğide gayet oluyo. Ama hayat stresi bi yerde atılmalı onada hak veriyorum. Bilemedim. Sizce haklı mı komşum ben çok mu hırpalıyorum kendimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?