Çocuk bakımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Pheebs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Pheebs

🧸💙 + 🌸💓
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
4.258
En iyi cevaplar
1
6.143
158
31
Herkese merhaba 32 yaşındayım 4 yıllık evliyim iki tane bebeğim var. Biri 1.5 yaşında diğeri 3.5 aylık. Ev hanımıyım çocuklarımı büyütüyorum. Öncelikle domestik bi kadınım diyebilirim. Evde olmayı ev uğraşını çocuklarımı kendim büyütmeyi seviyorum severek yapıyorum. Tabi ki zorlukları var iki bebekle ve söylendiğim oluyo insani olarak. Komşularımla dertleşiyorum genelde. Bir komşum beni çok eleştiriyo açıkcası rahatsız olmaya başladım. Kötü niyetle söylemiyor tabi beni düşünüyor ama onun söyledikleri acaba ben fazla mı veriyorum kendimden diye düşündürüyo beni sizlerinde fikirlerinizi merak ettim. Eşim sabah 8 akşam 8 çalışıyor. Kendi işi ve genelde farklı semtlere gidiyor ve makine bakımı yapıyor yorucu geçiyo onunda bir günü. Bazen eve geldiğinde çocuklar uyumuş oluyo görmeden geçiriyor o günü. Sabah uyanmalarını bekler akşam yetişmeye çalışır oynar gezdirir vs vs. Komple ilgisiz bir baba değil ama çocuklar çok küçük uyutma yedirme gibi bakımlarını ben yapıyorum. Eve geldiğinde bazen telefona gömülüyor kalıyor. Yoruldum bugün bunaldım dediğim dk komşum bütün gün çocuklarlasın büyüğü ver babasına sen dinlen bi kahve iç çık kuaföre git arkadaşlarınla buluş kendine bişey yapmak için çocuklar uyusun diye bekliyosun senin kocanı ben olsam gebertirdim şöyle yapardım böyle ederdim başlıyo konuşmaya. Kendisinin tek çocuğu var 2.5 yaşında ve kocası genelde evden çalışıyor. Herkesin durumu aile dinamiği farklı bunu anlatamıyorum en ufak oflamam da iki çocukla koşturuyosun yemeği temizliği çamaşırı ben sana üzülüyorum diyo. Bu arada bakıcı yardımcı tutmak için durumumuz var ama istemiyorum evimde yabancı birini. Bazen de haklı diyorum eşim arkadaşlarıylada buluşuyo halı sahasına sporuna gidiyor eve çocuklara gideyim hemen demediğide gayet oluyo. Ama hayat stresi bi yerde atılmalı onada hak veriyorum. Bilemedim. Sizce haklı mı komşum ben çok mu hırpalıyorum kendimi?

Yan şöyle kanka mutluysan mutlusundur tabi ama komşunun da haklı olduğu yerler var tabi. Kendini ihmal edersen bir noktadan sonra çok yorulursun ve tükenirsin. Aileni mutlu etmek için her şeyden önce kendini mutlu etmen gerekiyor, bence de kendin için bir şeyler yapmalısın. Sen nelerden zevk alırsın mesela?

Siz rahatsız değilseniz halinizden memnunsanız elbette dinlemeyin kimseyi.
Ama ben eşin destek olmasını beklerim. Sizinkinin mesai saati uzun ve anladığım kadarıyla bedensel bir iş yapıyor. Masabaşı 8 saat mesaisi olan biri daha az yorgun olabilir.
Benim eşim haftada iki gün komple olmaz, diğer iki günde de ek mesaisi olur geç gelir.
Yani çocuk dört gün gece gündüz bende. Benimki gerçi okullu gündüz çok da bende değil. Buna rağmen cuma cumartesileri izinli günlerinde çocukla ilgili bir şeylere elimi sürmemeye çalışıyorum. Ayda bir ili akşam da mutlaka kız arkadaşlarımla çıkarım. Çocuk uyuduktan sonra dönerim genelde.
Ben kendi adıma bu alanım olmasa mutlu olmazdım. Ama dediğim gibi ben böyle biriyim siz düzenden memnunsanız başkasının da gazına gelmeyin. Siz ne seviyorsunuz o önemli

Öncelikle okuduğun için teşekkürler onaylayınca fark ettim uzun yazmışım hagahahs bende hak veriyorum bazen doğru diyo bi duş almak için bile 3 4 gün beklediğim oluyo. Sadece eleştriyi bazen çok uzatıyo canım sıkılıyo acaba diyorum. Ben pastacıyım pasta yapmaktan zevk alıyorum yürüyüş koşu seviyorum. Yürüyüşlere çocuklarla çıkıyorum gün içinde hava alsınlar diye. Pasta işini fırsatım olduğunda geceleri yapıyorum ama iki çocukla uykusuzluk zor seyrek oluyo o işte. Ekstra ekstra bir hobim yok. Eşimle annem geldiğinde konser yemek çıkıyoruz çocukları bırakıp. Galiba bakımsız görüyo beni kendisi biraz süslü bi hatun. Ben daha sadeyim makyaj yapayım kuaföre gideyim düzenli derdim yok. Çocuktan öncede yoktu.

komşu haklı. eş işe bile gitse sonucta evden çıkıp farklı ortama giriyor.. kaldı ki sizinki spora vs de gidiyor. aynı imkanın size de sağlanması lazım. haftada bir saat bi spora gitseniz, kuaföre vs gitseniz emin olun tüm hafta kendinizi daha iyi hissedecek ve eve ve cocuklarınıza daha fazla enerji ayırabileceksiniz. ben markete bile gidip geldiğimde eve ful enerjiyle dönüyorum. kötü bir sey demiyor yani bence arkadasınız. ben de aynı tavsiyelerde bulunurdum. benim esim 12 saat çalışıyor günde ve ağır işte çalışıyor. buna rağmen her eve geldiğinde ben bebeği ona bırakıp uzun bir duş alıyorum, kahvemi içiyorum. izin günlerinde kuaföre gidiyorum. bebeğin kırkı çıkınca da spora başlama niyetim var. bunlar ne kadar domestik olsanız da ihtiyacınız olan seyler. bebeklere günde 1-2 saat ayırmak eminim esinize de çok gelmeyecektir.

Ama üç gün dört gün bir banyo bile yapamıyorsanız eşiniz yükünüzü hafifletmiyordur.
Günlük bakım için en azından size fırsat tanıması lazım.

İki küçücük çocukla eşiniz arkadaş buluşması, halı sahasından ödün vermiyorsa işte de çok yorulmuyordur, yardımcı bakıcı (evimde yabancı birini istemiyorum demişsiniz ama) tutacak maddiyat varken kendinizi bu kadar hırpalamanız normal değil , komşu biraz haklı bence.

Evet birde kendi işi olunca iş işte bitmiyo eve kafasında bi ton işle geliyo. Ama kendine de vakit ayırabiliyo benden daha fazla... Bu dönem geçicek bunu biliyorum çocuklarım küçük henüz anneye daha fazla düşkün olmaları gayet tabi. Eşim cumarteside çalışıyor pazar günü evde. Sabah genelde onu uyuturum mümkün olduğu kadar kahvaltı için uyandırırım sonra zaten çocuklarla hengame parka götür oyun oyna gezdir derken geçer. Ailece bir pazar günü vakit geçiriyoruz doya doya. Komşum mesela bunuda eleştiriyor ver büyüğü sen uyu falan diye. Bi şekilde dinleniliyo ama bebekler bu yaştayken ailece geçirilecek vakit geri gelmeyecek esirgemem istemiyorum. Mutluyum şükür düzenimi seviyorum.

Evet farklı bir yüz görmek bile insanın psikolojisini değiştiriyor. İş bile olsa. Kötü konuşmuyor yaa biliyorum beni psikolojimi düşündüğü için söylüyor. Bende kendimde biraz çocukları takıntı yaptığımı seziyorum. Hayır al bak desem bakar da ben biraz bırakamıyorum. Bide ters bi dönemdeyiz şu sıra 3.5 aylık bebeğim uyku gerilemesinde bebe kadın şeklinde geziyorum. Diğeri 2 yaş krizlerine girdi durduğu yerde anne diye ağlıyo fazla yapışığız gelişimsel olarak

Ama üç gün dört gün bir banyo bile yapamıyorsanız eşiniz yükünüzü hafifletmiyordur.
Günlük bakım için en azından size fırsat tanıması lazım.
1 gün full evde işte o günde hengame çocuklarla vakit geçirmece şeklinde geçiyor ikisi aynı anda uyursa bi kahve içiyoruz şükür. Bebeler son dönem krizli onunda etkisi var genellemeyeyim.

Eşiniz arkadaşlarla buluşup kahve içmeye halı saha maçı yapmaya fırsat buluyorsa çocuklarıyla da ilgilenebilir maça gitmeyip büyük olanı alıp oyun parkına götürebilir.

Pazar günleri evdedir diye tahmin ediyorum o çocuklarla ilgilenirken siz 1-2 saatliğine kahve içmeye filan gidebilirsiniz.

Benim babamın da kendi işi kardeşimle aramla 9 yaş var,kardeşim zor bir bebekti ama akşamları işten gelince herşeyi ile ilgilenirdi annem o ara yapması gerekenleri yapardı duş mu alacak yada başka birşey mi hatta bazen nöbetleşe uyurlardi 2 saatlik uyku ile ise gittigini bilirim sabahları kahvaltımızı hazırlar beni okula götürürdü annen uyusun derdi,sadece pazarlari evdeydi babamda ki onun iside yorucu ama ben yatayım dinleneyim siz ne haliniz varsa görün demedi.

Komşunuz haklı yani yeri geliyor 3-4 gün duş alamadiginiz oluyormuş burada en büyük görev eşinize düşüyor.

Haftada bir halı sahaya gidiyor yorgun değilse tabi. Arkadaş buluşmasıda iş çıkışı ortağıyla kahve içmek 1 2 saat aslında. Evet işlerin gidişatına göre bende yükümü hafifletmeliyim sanırım şuan idare ediyorum ama büyüdükçe çocuklar dertlerde büyüyor

Burda ne kadar halimden memnunum deseniz de komşunuza “yoruldum, bunaldım” dediğinizi yazmışsınuz. Böyle diyen bir insana komşunuz başka ne diyebilir ki? Halinizden memnunsanız kimsenin yanında söylenmeyin, ister istemez akıl veren olur. Zaten iki bebeğe yalnız bakan ve bunalan bir kadına başka ne denebilir ki? Eşiniz halı sahaya, arkadaşlarıyla buluşmaya giderken sizin 3-4 gün duş alamadığınız oluyormuş. Evde iki bebek varsa ve adamın sınırlı vakti ve enerjisi varsa en azından bebekler büyüyene kadar enerjisini ailesine harcayabilir diye düşünüyorum.

ama size de yazık. bence bir saat esiniz idare edebilir. böylece cocuklar da siz olmadan babalarıyla da kaliteli vakit gecirir. böyle devam ederseniz çocuklar okula basladığında aniden boşluğa düsebilirsiniz

Yardım alma konusuna niye bu kadar karsisiniz ki ? Ayda 20 30 günde temizlik için bir abla geliyor imkanım olsa hergun gelsin isterim . Benim de bir çocuğum var henüz bir yaşında sizin kadar zorlanmiyorumdur bile.

Babayı çocukların bakımına dahil etmeniz gerekir nacizane tavsiyem bu . Daha sonralari aralarındaki iletişimde sıkıntılar olur . En sonunda da siz çok yorgun ve yalnız bırakılmış hissedersiniz.

Maşallah ne kadar güzel bakmış babanız ilgisiz diyemem eşim için ama evet genelde de benim söylememle oluyo. Yorulmuşsun ver ben ilgileneyim demez. O konuda da eleştiriliyorum. Sen söyliceksin sen itekliceksin diyo hep

Siz kendinize vakit ayırmak istemiyor musunuz hani of bunaldım dediğinizde ne yapmak istiyorsunuz?
Bu ev hayatını sevmemek, çocuklarla ilgilenmek istememe olmuyor.
Komşunuz da size öneri sunuyor anladığım kadarıyla, açıkçası eşiniz yoruluyorsa sizde yoruluyorsunuz o arkadaşlarıyla görüşerek, halı saha' ya giderek deşarj oluyor. E sizin hiç mi ihtiyacınız yok anlamadım?

Elbette ikisininde delirdiği günler oluyo konuşurken bugün yorucu krizliler dediğimde böyle söylüyor. Bende öyle düşünüyorum çünkü ben öyle yapıyorum çocuklar için birçok şeyi askıya alıyorum 30 küsür yaşında adama sende böyle yapmalısın demek tuhaf geliyo biraz kendi düşünmesi gerekir diyorum. İteklemek lazım sanırım haklı.

Siz bu kadarını da yapamıyorsunuz ama , inanın sizin onda birininiz kadar yorulmuyor , herşey terazi ile eşit olsun demiyorum ama imkan varken bakıcı yardımcı almalısınız bence.
Bebişleriniz henüz çok küçük elbette bu bir süreç ama inanın imkan varken gerek yok kendinizi yıpratmanıza , kocaya kıyamıyorsanız parasına kıyın gitsin

ama size de yazık. bence bir saat esiniz idare edebilir. böylece cocuklar da siz olmadan babalarıyla da kaliteli vakit gecirir. böyle devam ederseniz çocuklar okula basladığında aniden boşluğa düsebilirsiniz
Aynen zorda olsa oda idare edebilmeyi öğrenmeli bağ kurabilmeli çocuklarla. Geçen gün küçüğü verdim büyüğü uyutuyodum. Küçük ağlamaya başladı normalde hemen gider onuda alırdım. Almadım bu sefer çocuk biraz katıldı ama eşimi zorlamak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…