Hiç bilmiyordum inanın. Paylaştığınız çok iyi olduSizi çok iyi anlıyorum aynı süreçten geçtim benim sonu kötü bitti ama kendinizi üzmeyin sakince bekleyin iyi düşünün iyi olsun inşallah. Fetal DNA testi eğitim araştırma hastanelerinde ücretsiz yapılıyor ultrason yapan doktorun bulgularını yazdığı epikiriz raporu ile basvurursaniz eğitim araştırma hastanelerinin genetik bölümüne az bir miktar alınıyor sadece belki okuyan ihtiyacı olan birisi olur diye belirttim bunuda.
Yav ne çıkısı, yapma Allah aşkına. Bakkala borç, kömürcüye borç, sağa borç sola borç. Yaslana yaslana yaşamaya çalışıyor işte parazit gibi. Nefret ettim artık.Çıkıları sağlam demek ki, bitince akıllarına gelir çalışmak merak etmeyin.
Utanma olmayınca işte..Yav ne çıkısı, yapma Allah aşkına. Bakkala borç, kömürcüye borç, sağa borç sola borç. Yaslana yaslana yaşamaya çalışıyor işte parazit gibi. Nefret ettim artık.
Haklısınız elbette ancak bunu kayınvalidenizle değil eşinizle çözebilirsiniz. Çünkü o yaşta bir kadının fikri değişmeyeceğine göre anca siz yıpranırsınız…Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için
Ancak gebelik hassasiyeti yüzünden böyle düşünmüyorum. Annelerin doğurup doğurup büyük çocukları küçük çocuklara baba ana etmeye çalışmasını sağlıksız ve yanlış buluyorum. Bu adamın kendi ailesi bir eşi ve yolda olan çocuğu var. Evlat ve kardeş farklı şeylerdir. Kardeşini evlat gibi görmesi, benim çocuğumdan ayırt etmemesi anlamına gelir ve ben bunu yapacak bir adamla çocuk yapmam. Çocuğum gelecekte bilgisayar istediğinde “olmaz oğlum amcan askere gidecek bak para lazım” mı diyecek oğluma?
Onun zehrini akıttığı gibi ben de akıttım, pişman değilim. En azından karşısında salak olmadığını anlamış olduHaklısınız elbette ancak bunu kayınvalidenizle değil eşinizle çözebilirsiniz. Çünkü o yaşta bir kadının fikri değişmeyeceğine göre anca siz yıpranırsınız…
Siz içinizi dökerken ağzını açıp birşey diyebildi mi? İyi yapmışsınız valla size dert olacağına ona olsunOnun zehrini akıttığı gibi ben de akıttım, pişman değilim. En azından karşısında salak olmadığını anlamış oldu
Benim sonu kötü bitti sizi şuan daha da uzebilir bu ama şöyle ki bende birileriyle konuşmak istiyordum deli gibi araştırıyordum günde girdiğim sitelere tekrar tekrar bakıyordum okuyordum yani yerde miyim gökte mi bilmiyordum sizi anlıyorum o nedenle. Duygularınız çok karışık çok uç şeyler de düşünüyorsunuz belki zaman zaman. Ama iyi düşünün şuan hiç bir şey belli değil. Benim AFP mom testim yüksek gelmişti doktorum bir şey olmaz demesine rağmen ben kendim peşine düştüm çok yıprandım ama hayırlısı böyleymiş benim fetal DNA testinde geniş panel bakıldı onunda bilmiyorum tıp fakültesi eğitim araştırma hastanesi bakıyor buna ücretsiz AFP yüksek geldiği için nedenim var diye Kore'ye gitti benim test sonuç rutin panel normal geldi ama geniş panel içinde mikrodelesyon hastalıkları taraması varmış belki sizde detaylı baktirdiysaniz bahsetmişlerdir benik bebeğimde mikrodelesyon sendromu çıkıyor bu çok nadir bir hastalık türü ve tespiti zormuş rutin dışı şans eseri bakılıyor yani benim hastalıktan haberim yok ömrümde duymadım zaten. Sonrası zaten doktor doktor şehir şehir gezdik amniyosentezler genetikler perinatoloji derken 27. Hafta da maalesef gebelik sona erdi normal yolla ölü doğum yaptım. Ama size tavsiyem ne olursa olsun bu süreçte sakin kalın şimdi ben eşime ve kendime gereken bütün testleri yaptırsim temiz çıktı kötü şans bizi bulmus öyle dedi bütün doktorlar tedbir bizden takdir Allah'tan olsun diyorum bundan sonrası için. İçinizi ferah tutun bizim istisna çok nadir bir durum herkeste olacak diye bir şey yok.Hiç bilmiyordum inanın. Paylaştığınız çok iyi oldu
Kaçıncı haftanızdaydınız, neler oldu? Eğer sizin için sorun değilse dinlemek isterim..
Başınız sağolsun...Benim sonu kötü bitti sizi şuan daha da uzebilir bu ama şöyle ki bende birileriyle konuşmak istiyordum deli gibi araştırıyordum günde girdiğim sitelere tekrar tekrar bakıyordum okuyordum yani yerde miyim gökte mi bilmiyordum sizi anlıyorum o nedenle. Duygularınız çok karışık çok uç şeyler de düşünüyorsunuz belki zaman zaman. Ama iyi düşünün şuan hiç bir şey belli değil. Benim AFP mom testim yüksek gelmişti doktorum bir şey olmaz demesine rağmen ben kendim peşine düştüm çok yıprandım ama hayırlısı böyleymiş benim fetal DNA testinde geniş panel bakıldı onunda bilmiyorum tıp fakültesi eğitim araştırma hastanesi bakıyor buna ücretsiz AFP yüksek geldiği için nedenim var diye Kore'ye gitti benim test sonuç rutin panel normal geldi ama geniş panel içinde mikrodelesyon hastalıkları taraması varmış belki sizde detaylı baktirdiysaniz bahsetmişlerdir benik bebeğimde mikrodelesyon sendromu çıkıyor bu çok nadir bir hastalık türü ve tespiti zormuş rutin dışı şans eseri bakılıyor yani benim hastalıktan haberim yok ömrümde duymadım zaten. Sonrası zaten doktor doktor şehir şehir gezdik amniyosentezler genetikler perinatoloji derken 27. Hafta da maalesef gebelik sona erdi normal yolla ölü doğum yaptım. Ama size tavsiyem ne olursa olsun bu süreçte sakin kalın şimdi ben eşime ve kendime gereken bütün testleri yaptırsim temiz çıktı kötü şans bizi bulmus öyle dedi bütün doktorlar tedbir bizden takdir Allah'tan olsun diyorum bundan sonrası için. İçinizi ferah tutun bizim istisna çok nadir bir durum herkeste olacak diye bir şey yok.
Hayır. Hoparlör açıktı görümcemle kendisi dinlediler. Sonrasında görümcem konuştu. Bunları boşver, unut gitsin, eşine ve oğluna odaklan dedi.Siz içinizi dökerken ağzını açıp birşey diyebildi mi? İyi yapmışsınız valla size dert olacağına ona olsun
özel muayenehanesinde de bakmıyorsa artık en fazla yapılacak şey bir hekim önermesi ya da siizn içinizi ferah tutup test sonucunu beklemeniz. ben kötü bir şey olacağına inanmıyorum. siz de içinizi ferah tutun kalbinizden kötüyü geçirmeyin ki her şey güzel olsun.Ankara tıp mezunu arkadaşımla görüştüm şimdi. Hastanede muayene almak için sordum. Artık sadece onkoloji bakıyormuş. Gebe kabul etmiyormuş maalesef
Daha ona kusmak geliyor içimden ama aramıyor. Nasılsa çıkacak karşıma. O sonuç temiz geldiğinde bir kez bile göremeyeceği bir torunu olacağını öğrenecek. Umarım biraz olsun üzülür.özel muayenehanesinde de bakmıyorsa artık en fazla yapılacak şey bir hekim önermesi ya da siizn içinizi ferah tutup test sonucunu beklemeniz. ben kötü bir şey olacağına inanmıyorum. siz de içinizi ferah tutun kalbinizden kötüyü geçirmeyin ki her şey güzel olsun.
kayınvalidenize gelince onu da bir çuvala koyup sallayın, ileride muhakkak başına kötü şeyler gelecektir. bizimle de paylaşın ki bir oh çekelim
üzüleceğini sanmıyorum. ama ben olsam üzmek için elimden geleni yaparım. kısasa kısas sonuçta.Daha ona kusmak geliyor içimden ama aramıyor. Nasılsa çıkacak karşıma. O sonuç temiz geldiğinde bir kez bile göremeyeceği bir torunu olacağını öğrenecek. Umarım biraz olsun üzülür.
Oncelikle insallah saglikla kucaginiza alirsiniz bebeginizi.Merhabalar. Hayatımın en zor gününü yaşadım sanırım, günü bitiremiyorum bir türlü. Desteğinize ihtiyaç duyuyorum.
20. haftamda detaylı ultrasona girdik. Üç adet soft marker tespit etti doktorum. Kalpte parlak nokta, beyinde kist, bağırsakta yoğunluk. Bunların ayrı ayrı zaman içinde yok olabilen şeyler olduğunu, ama üçünün beraber olmasının risk akla getirdiğini söyledi ve fetal dna önerdi. Oradan çıkıp genetik merkezine gittik ve kan verdim, fetal dna sonucu bekliyoruz (bu 10-12 gün nasıl geçecek bilmiyorum).
Maddi manevi desteği nedeniyle çıkışta soluğu babamın yanında aldık, bizi rahatlattı vs. O sırada eşim annesine de haber verdi. Annesinin bulunduğu yerde bize bebek için daha önce eşimin taktığı altınları gönderenler oluyordu. Onlar da bozdurup bize iletiyorlardı parasını. Kayınvalidem üçüncü kez bu altınlardan istemişti. Eşim de “durum böyle, 320 dolar ödeme yaptık, ihtiyacımız var altını gönderin” diye durumu anlattı.
Kayınvalidemin cevabı sonrasında sinir krizi geçirdim ben. Hayatımda ilk defa kendimi tutamadım ve ağzıma geleni söyleyip içimi boşalttım.
Geçen sene oraya gittiğimizde kayınvalidem eşimin küçük kardeşi için “o eşinin oğlu sayılır, eşin onun babası” demişti. Ben de “bu sağlıklı değil, kardeşe verilen destek başka evlada verilen başkadır, evladının acil durumunun çıktığı yere kadardır kardeşe verilen destek, eşim onun babası değil abisi” dedim. Orada da çıldırmıştı bu sözlerime. Durumumuzu dinledikten sonra da;
“Karın böyle demişti. Böyle derse çocuğu sakat olur işte. Öyle laflar edilmez gördünüz mü?” Dedi.
Üç kuruş paradan mahrum kaldı diye kendi torunu hakkında böyle konuşabilen bir kadın, ben zaten içinde bulunduğumuz durumdan ötürü ölü gibiyim, üzerine bu sözleri duymak, eşimin o anki yıkılma haline şahit olmak, sinir krizi geçirdim. İçimde ne varsa kustum artık ve bir daha kendisiyle görüşmeyeceğim, kim ne derse desin çocuğumu görmesini de istemiyorum böylesine kötü kalpli birinin. Eşim kendisi gitsin görüşsün, ilgilenmiyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli ağlama halindeyim ve bu günleri geçiremeyeceğim gibi geliyor. Diyebileceğiniz bir şey de yok aslında ama içimi dökmek istedim bir kez daha. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Benimde aynı yaşta kardeşim var ve böyle bişey söylemesi benim gözümde akıl tutulması ben de her ne kadar kendi kendime gul gec acinasi desemde icimde resmen ofke kaldi elimde degil asamiyorumSiz kesinlikle çok haklısınız. İlk çocuğun ikincinin annesi/babası yerine konulduğunu çevremde ne duydum ne gördüm; burda şaşkınlıkla okuyorum.KelebekkB nin kaynını da hayretle okudum, eşek kadar adamın abim çocuğunu benden daha çok mu sevecek diye dertlenmesi komik mi acınası mı karar veremedim. Benim de kardeşim benden epey küçük, kafamda canlandıramıyorum abla bebeğini benden çok mu seveceksin diye saçmaladığını, yani bi tarafımla gülerim herhalde. Kayınpederin yanında yahu sizin bu ufak oğlanların babası iskele babası mı diye sorardım herhalde. Eşiniz nasıl düşünüyor peki, önemli olan o. Kardeşim benim evladımdır kafasında mı?
AFP yüksek gelip ultrasonda sırt açıklığı görmüşmüşmüydü doktorunuzBenim sonu kötü bitti sizi şuan daha da uzebilir bu ama şöyle ki bende birileriyle konuşmak istiyordum deli gibi araştırıyordum günde girdiğim sitelere tekrar tekrar bakıyordum okuyordum yani yerde miyim gökte mi bilmiyordum sizi anlıyorum o nedenle. Duygularınız çok karışık çok uç şeyler de düşünüyorsunuz belki zaman zaman. Ama iyi düşünün şuan hiç bir şey belli değil. Benim AFP mom testim yüksek gelmişti doktorum bir şey olmaz demesine rağmen ben kendim peşine düştüm çok yıprandım ama hayırlısı böyleymiş benim fetal DNA testinde geniş panel bakıldı onunda bilmiyorum tıp fakültesi eğitim araştırma hastanesi bakıyor buna ücretsiz AFP yüksek geldiği için nedenim var diye Kore'ye gitti benim test sonuç rutin panel normal geldi ama geniş panel içinde mikrodelesyon hastalıkları taraması varmış belki sizde detaylı baktirdiysaniz bahsetmişlerdir benik bebeğimde mikrodelesyon sendromu çıkıyor bu çok nadir bir hastalık türü ve tespiti zormuş rutin dışı şans eseri bakılıyor yani benim hastalıktan haberim yok ömrümde duymadım zaten. Sonrası zaten doktor doktor şehir şehir gezdik amniyosentezler genetikler perinatoloji derken 27. Hafta da maalesef gebelik sona erdi normal yolla ölü doğum yaptım. Ama size tavsiyem ne olursa olsun bu süreçte sakin kalın şimdi ben eşime ve kendime gereken bütün testleri yaptırsim temiz çıktı kötü şans bizi bulmus öyle dedi bütün doktorlar tedbir bizden takdir Allah'tan olsun diyorum bundan sonrası için. İçinizi ferah tutun bizim istisna çok nadir bir durum herkeste olacak diye bir şey yok.
Epey bir sövesim geldi ama seni daha da yükseltmeye hic gerek yok. Kan donduran cinsten tam. Umarım saglikla kucagina alirsin ve bu olay o tiksinc kadını hayatindan cikarmana iyi bir vesile olur.Gecmis olsun Allah korktugunuza ugratmasin insallah.Ben de ileri yaş gebesi oldugum icin amniyosentez yaptirmistim hamileligimde.Sonucu beklerken ölüp ölüp dirilirken kayinvaldem sakat cikarsa aldirirsiniz sakat cocuga bakmak zordur demisti.Allah islah etsin kalbi boyle kötü insanlari.