- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.558
- 598
- Konu Sahibi ceycey0406
-
Başkasının çocuğuna dokunan adam düşüncesiz, bunu düşünemeyen öğretmen aptal, çocuğuna bu konuda gerekli eğitimi veremeyen veli de kendini iyi anne sanan biridir bence de oldu mu?
Gerekli eğitim verilmis çocuk makine gördüm diye tanımadığı adamın kucağına uçmaz çünkü.
Ben sadece ozel gunlerde cekildigini düşündüm. Surekli mi çekiliyormus?
Veliler de bazi konularda dengesiz olabiliyor. Surekli fotograf isteyen de var.
Bizim ogretmenimiz sadece ozel zamanlarda cekebilecegini soyledi mesela.
Gecen gun cuval yarisi yapmışlar onu cekmis, benim kizim istememis yarismayi onu zorlamamis cok hosuma gitti bu durum.
Ama ayni durumdaki baska veli neden benim cocugumun fotografi yok, keske zorlasaydiniz yarissaydi da cekseydiniz falan diyor.
Tabiki bunlari olmaz olasica whatsap grubundan takip ediyoruz.
anlamak istemediğin nokta şu: o adam öğretmen gözetiminde çocuklarla haşır neşir olan biri. yani o artık çocuklar için yabancı değil. çünkü bu güveni veren öğretmen ve sık sık bir araya gelmeleri. ekstra olarak ailelerle de bir aradayken o adamın orada bulunması. çocuk için yabancılık durumu ortadan kalkmış vaziyette, yaşananlara bakınca.Başkasının çocuğuna dokunan adam düşüncesiz, bunu düşünemeyen öğretmen aptal, çocuğuna bu konuda gerekli eğitimi veremeyen veli de kendini iyi anne sanan biridir bence de oldu mu?
Gerekli eğitim verilmis çocuk makine gördüm diye tanımadığı adamın kucağına uçmaz çünkü.
anormal olan, o şahıs velilerin haberi yokken çocuklarla birebir temas halinde ve fotoğraflar çekmiş. bazı velilere gruplara falan atmış.Sadece özel günlerse bence fotoğrafçı gelmesi normal.
Ki böyle durumlar da tanıdıklara öncelik verilir
Veli yada veli yakını gibi..
Ama etkinlik adı altında bu adamı çağırıp normal günlerde
sürekli orada bulunduruyorlarsa o zaman normal olamaz.
Bende rahatsız olurum.
Konuda öğretmenler günü, yerli malı haftası gibi özel etkinliklerde
denilmiş.
Sanırım sadece özel günlerden bahsediliyor
Buda bana normal geldi.
Canım ben denedim anlatamadım, sende uğraşma boşunaanlamak istemediğin nokta şu: o adam öğretmen gözetiminde çocuklarla haşır neşir olan biri. yani o artık çocuklar için yabancı değil. çünkü bu güveni veren öğretmen ve sık sık bir araya gelmeleri. ekstra olarak ailelerle de bir aradayken o adamın orada bulunması. çocuk için yabancılık durumu ortadan kalkmış vaziyette, yaşananlara bakınca.
anormal olan, o şahıs velilerin haberi yokken çocuklarla birebir temas halinde ve fotoğraflar çekmiş. bazı velilere gruplara falan atmış.
Surekli olamaz ya boyle bir seye okul idaresi musade etmez bir kere, ogretmen o kadar insiyatif kullanamaz.Sadece özel günlerse bence fotoğrafçı gelmesi normal.
Ki böyle durumlar da tanıdıklara öncelik verilir
Veli yada veli yakını gibi..
Ama etkinlik adı altında bu adamı çağırıp normal günlerde
sürekli orada bulunduruyorlarsa o zaman normal olamaz.
Bende rahatsız olurum.
Konuda öğretmenler günü, yerli malı haftası gibi özel etkinliklerde
denilmiş.
Sanırım sadece özel günlerden bahsediliyor
Buda bana normal geldi.
Fotoğrafçı kendi fotolarını mı çocuklarla yakın temas halinde
çekmiş, anladım.
O zaman öğretmeni uyarması gerekir.
Ben rahatsızım ve bu tarz görüntüler istemiyorum diye.
Genellikle fotoğrafçılar çekim yaptıkları zaman
kendilerini de çekip
sayfalarında yayınlıyorlar.
Doğum, düğün, özel gün..
Onlar için biraz reklam amacı da güdüyor bu işler.
Belki kötü niyetle yapmıyor bunu
ama en azından çocukları arkasına toplayıp
selfi şeklinde yapabilirdi.
Bire bir temas şu bozuk zamanda insanın hoşuna gitmiyor
malesef.
Surekli olamaz ya boyle bir seye okul idaresi musade etmez bir kere, ogretmen o kadar insiyatif kullanamaz.
Muhtemelen o fotografci sadece ozel zamanlarda geliyordur.
Gecen sene bizim de 23 nisanda, yil sonu gosterisinde falan vardi o sekilde.
Ozel bir program duzenleniyorsa gelir diger türlü hic mantikli bir aciklamasi yok.
sanırım sınıf annesinin çektiği fotoğrafta görmüş konu sahibi, bu adam çocuklara sarılarak foto makinesini gösteriyormuş.
sanırım sınıf annesinin çektiği fotoğrafta görmüş konu sahibi, bu adam çocuklara sarılarak foto makinesini gösteriyormuş.
pelin senden alıntıladım zira seni az çok tanırım
şimdi bence sarılmak tabirinin anlamı önemli
yani adam önüne almış çocuğu, makineyi iki eli ile tutuyor kolunun biri çocuğun arkasından dolanmış
adam çocuğa sarılmamış
tamam konu sahibi hassas olabilir, bunu istemeyebilir vs vs
ben bir öğretmenin sevgilisinin sınıfa gelip oturduğunu kendi ağzından duymuştum bir olayda şok olmuştum mesela
ve bence eğitim sisteminde anaokulunda iki cinsiyetli eğitim olmalı acilen
günümüzde erkek anaokulu öğretmeni çok yok, olanlara da Allah sabır versin öğretmenim düğmemi aç dese çocuk mazallah mahkeme bulur kendini
çocukların iki cinsten de öğretmenlerin bulunduğu bir ortamda daha iyi mahremiyet ve karşı cins eğitimi alacağını düşünüyorum
zira ben hala fotoğraf çekenden rahatsızlık duymayacak birisiyim benim eksikliğim bu belki ama bence çocuğumuzu koruyacağız diye bu tarz ortamları sıfırlarsak ara ilişki kurma imkanı kalmaz ki çocukların yani hayat siyah ve beyaz tanıdığımız ve tanımadığımız insanlarla sınırlı değil
işte arkadaşımızın babası var mesela hem tanırız yeri geldiğinde yakın da dururuz ama yeri geldiğinde de mesafemizi koruruz bu kavramları da yaşayarak öğrenmeli çocuklar
Anlık bir görüntü yanıltıyor da olabilir ama.
çocuklar biliyorsunuz meraklı oluyorlar
etrafına toplandılar ise o da üstün körü
heveslerini kırmamış bir iki şey göstermiş olabilir.
yapılan araştırmalarda tacizciler genelde çocuğun sevdiği,bildiği,güvendiği kişiler olarak belirlenmiş.
bu adamın çocuklarla bu kadar içli dışlı olması beni düşündürdü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?