• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma dokunma

Başkasının çocuğuna dokunan adam düşüncesiz, bunu düşünemeyen öğretmen aptal, çocuğuna bu konuda gerekli eğitimi veremeyen veli de kendini iyi anne sanan biridir bence de oldu mu?

Gerekli eğitim verilmis çocuk makine gördüm diye tanımadığı adamın kucağına uçmaz çünkü.

Ya siz öğretmensiniz, her çocuğun bir olmayacağını, her çocuğun aynı eğitimi aynı kabiliyette idrak edemeyeceğini, sindiremeyeceğini en çok sizin gözlemlemiş olmanız gerekiyor. Bu çocukları böylesi bir konu içinde olası istismara açan öğretmen, çocuğun başına bir şey geldikten sonra aynı rahatlıkla "Ama ailesi öğretmemiş kendini korumayı" diyebiliyorsa zaten, daha da bir şey denilemez.

Konuyu ısrarla farklı yerlere çekmeye çalışıyorsunuz.
Sorularıma cevap dahi alamadım, bir öylesiniz bir böyle, bir "Herkese potansiyel sapık gözüyle bakan paranoyaklar" diyorsunuz, bir "Ruh hastası olacaktınız madem, bu dünyaya çocuk getirmeyeydiniz" diyorsunuz, şimdi de "Ailesi öğretmediyse öğretmen mi suçlu" diyorsunuz.

Evet suçlu!
Bu çocuklar ders saati içinde siz öğretmenlere emanet,
ailesi tarafından kötü yönlendirilmiş, tehlikelere açık bir çocuğu tespit ederek kanatları altına alabilmek de ancak gerçek bir öğretmenin işi!
Ders saatinde (ola ki mecburiyet oldu diyelim) sınıfta bulunan bir yabancıyı mesafeli durması adına uyarmak da öğretmenin işi!

Ya ısrarla anlamıyorsunuz, 2dir benim sorduğum sorulara cevap dahi veremiyorsunuz.
Bu konu dahilinde diğer öğretmenler de dahil herkes konuya büyük bir tepkiyle yaklaşırken,
siz "Abartıyorsunuz, çok hassassınız" ile başladınız, şimdi de "Aile eğitim versin"e döndü iş.
Komiksiniz. Üzerine uzun uzun düşünülecek kadar komik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu toplumun bütün aklı başında olan ebeveynlerin de sorumluluğu bi yerde...

Eğitim evde başlar ancak devamında günün çoğunluğunun geçtiği öğretmenlerinin yanında her çocuk istismarında bence hepimiz suçluyuz.

Millet olarak! bana dokunmayan yılan bin yaşasın dediğimiz sürece bir yere varamayız ...

Adı üstünde çocuk ve korumasız , kim olursa olsun doğruyu eğriyi öğretmek zorunda ....

Ben sadece ozel gunlerde cekildigini düşündüm. Surekli mi çekiliyormus?
Veliler de bazi konularda dengesiz olabiliyor. Surekli fotograf isteyen de var.
Bizim ogretmenimiz sadece ozel zamanlarda cekebilecegini soyledi mesela.
Gecen gun cuval yarisi yapmışlar onu cekmis, benim kizim istememis yarismayi onu zorlamamis cok hosuma gitti bu durum.
Ama ayni durumdaki baska veli neden benim cocugumun fotografi yok, keske zorlasaydiniz yarissaydi da cekseydiniz falan diyor.
Tabiki bunlari olmaz olasica whatsap grubundan takip ediyoruz.

Sadece özel günlerse bence fotoğrafçı gelmesi normal.
Ki böyle durumlar da tanıdıklara öncelik verilir
Veli yada veli yakını gibi..
Ama etkinlik adı altında bu adamı çağırıp normal günlerde
sürekli orada bulunduruyorlarsa o zaman normal olamaz.
Bende rahatsız olurum.
Konuda öğretmenler günü, yerli malı haftası gibi özel etkinliklerde
denilmiş.
Sanırım sadece özel günlerden bahsediliyor
Buda bana normal geldi.

Başkasının çocuğuna dokunan adam düşüncesiz, bunu düşünemeyen öğretmen aptal, çocuğuna bu konuda gerekli eğitimi veremeyen veli de kendini iyi anne sanan biridir bence de oldu mu?

Gerekli eğitim verilmis çocuk makine gördüm diye tanımadığı adamın kucağına uçmaz çünkü.
anlamak istemediğin nokta şu: o adam öğretmen gözetiminde çocuklarla haşır neşir olan biri. yani o artık çocuklar için yabancı değil. çünkü bu güveni veren öğretmen ve sık sık bir araya gelmeleri. ekstra olarak ailelerle de bir aradayken o adamın orada bulunması. çocuk için yabancılık durumu ortadan kalkmış vaziyette, yaşananlara bakınca.

Bende rahatsız olurum.
denilmiş.
Buda bana normal geldi.
anormal olan, o şahıs velilerin haberi yokken çocuklarla birebir temas halinde ve fotoğraflar çekmiş. bazı velilere gruplara falan atmış.

anlamak istemediğin nokta şu: o adam öğretmen gözetiminde çocuklarla haşır neşir olan biri. yani o artık çocuklar için yabancı değil. çünkü bu güveni veren öğretmen ve sık sık bir araya gelmeleri. ekstra olarak ailelerle de bir aradayken o adamın orada bulunması. çocuk için yabancılık durumu ortadan kalkmış vaziyette, yaşananlara bakınca.
Canım ben denedim anlatamadım, sende uğraşma boşuna :KK51:

anormal olan, o şahıs velilerin haberi yokken çocuklarla birebir temas halinde ve fotoğraflar çekmiş. bazı velilere gruplara falan atmış.

Fotoğrafçı kendi fotolarını mı çocuklarla yakın temas halinde
çekmiş, anladım.
O zaman öğretmeni uyarması gerekir.
Ben rahatsızım ve bu tarz görüntüler istemiyorum diye.

Genellikle fotoğrafçılar çekim yaptıkları zaman
kendilerini de çekip
sayfalarında yayınlıyorlar.
Doğum, düğün, özel gün..
Onlar için biraz reklam amacı da güdüyor bu işler.
Belki kötü niyetle yapmıyor bunu
ama en azından çocukları arkasına toplayıp
selfi şeklinde yapabilirdi.
Bire bir temas şu bozuk zamanda insanın hoşuna gitmiyor
malesef.

Bende rahatsız olurum.
denilmiş.
Buda bana normal geldi.
Surekli olamaz ya boyle bir seye okul idaresi musade etmez bir kere, ogretmen o kadar insiyatif kullanamaz.
Muhtemelen o fotografci sadece ozel zamanlarda geliyordur.
Gecen sene bizim de 23 nisanda, yil sonu gosterisinde falan vardi o sekilde.
Ozel bir program duzenleniyorsa gelir diger türlü hic mantikli bir aciklamasi yok.

Fotoğrafçı kendi fotolarını mı çocuklarla yakın temas halinde
çekmiş, anladım.
O zaman öğretmeni uyarması gerekir.
Ben rahatsızım ve bu tarz görüntüler istemiyorum diye.

Genellikle fotoğrafçılar çekim yaptıkları zaman
kendilerini de çekip
sayfalarında yayınlıyorlar.
Doğum, düğün, özel gün..
Onlar için biraz reklam amacı da güdüyor bu işler.
Belki kötü niyetle yapmıyor bunu
ama en azından çocukları arkasına toplayıp
selfi şeklinde yapabilirdi.
Bire bir temas şu bozuk zamanda insanın hoşuna gitmiyor
malesef.

sanırım sınıf annesinin çektiği fotoğrafta görmüş konu sahibi, bu adam çocuklara sarılarak foto makinesini gösteriyormuş.

Surekli olamaz ya boyle bir seye okul idaresi musade etmez bir kere, ogretmen o kadar insiyatif kullanamaz.
Muhtemelen o fotografci sadece ozel zamanlarda geliyordur.
Gecen sene bizim de 23 nisanda, yil sonu gosterisinde falan vardi o sekilde.
Ozel bir program duzenleniyorsa gelir diger türlü hic mantikli bir aciklamasi yok.

yani durum sadece buysa sorun yok gibi.
her etkinlikte aynı kişinin çağırılması da normal.
Sınıfın fotoğrafçısı gibi olmuş.
Bizler de öyle değil miyiz.
Bir kere çekim yaparız, memnun kaldıysak her özel günde
aynı kişiden randevu alırız gibi..
Muhtemelen öğretmende bu sebeple özel günlerde
onun için aynı kişiyi davet ediyor çekim için.

Ama yinede yakın temas fotolarla ilgili öğretmene
uyarı da bulunabilir konu sahibi.
Hoşuma gitmiyor bu şekilde çekimler yapması
diyebilir. Öğretmen de uyarır kendisini dikkat eder.

sanırım sınıf annesinin çektiği fotoğrafta görmüş konu sahibi, bu adam çocuklara sarılarak foto makinesini gösteriyormuş.

Anlık bir görüntü yanıltıyor da olabilir ama.
çocuklar biliyorsunuz meraklı oluyorlar
etrafına toplandılar ise o da üstün körü
heveslerini kırmamış bir iki şey göstermiş olabilir.

pelin senden alıntıladım zira seni az çok tanırım

şimdi bence sarılmak tabirinin anlamı önemli

yani adam önüne almış çocuğu, makineyi iki eli ile tutuyor kolunun biri çocuğun arkasından dolanmış

adam çocuğa sarılmamış

tamam konu sahibi hassas olabilir, bunu istemeyebilir vs vs

ben bir öğretmenin sevgilisinin sınıfa gelip oturduğunu kendi ağzından duymuştum bir olayda şok olmuştum mesela

ve bence eğitim sisteminde anaokulunda iki cinsiyetli eğitim olmalı acilen

günümüzde erkek anaokulu öğretmeni çok yok, olanlara da Allah sabır versin öğretmenim düğmemi aç dese çocuk mazallah mahkeme bulur kendini

çocukların iki cinsten de öğretmenlerin bulunduğu bir ortamda daha iyi mahremiyet ve karşı cins eğitimi alacağını düşünüyorum

zira ben hala fotoğraf çekenden rahatsızlık duymayacak birisiyim benim eksikliğim bu belki ama bence çocuğumuzu koruyacağız diye bu tarz ortamları sıfırlarsak ara ilişki kurma imkanı kalmaz ki çocukların yani hayat siyah ve beyaz tanıdığımız ve tanımadığımız insanlarla sınırlı değil

işte arkadaşımızın babası var mesela hem tanırız yeri geldiğinde yakın da dururuz ama yeri geldiğinde de mesafemizi koruruz bu kavramları da yaşayarak öğrenmeli çocuklar

Cok haklisin benimde kizim var 5 yasinda ve her yerde birlikteyiz.biraz ozgurlukleri kisitlansada yapmamiz gerekende bu malasef.ben kuzenlerine bile sevdiremiyorum ne yazikki cok uzuluyorum bazen ama ne yapalim boyle olmak durumunda.

Açıkçası sizi hakli gördüm. Gercekten hic hos bir durum olmamis.
Yani bir fotografci elbette gelebilir, cocuklarimizin erkek öğretmenleri de olacaktir ancak sürekli haricten gelen birisi eğer güven teskil etmiyorsa kibarca öğretmeni uyarmak lazim. Eger öğretmen israrla ayni insani bu sekilde öğrenciyle muhatap ediyorsa idare ile görüşmek sart.

pelin senden alıntıladım zira seni az çok tanırım

şimdi bence sarılmak tabirinin anlamı önemli

yani adam önüne almış çocuğu, makineyi iki eli ile tutuyor kolunun biri çocuğun arkasından dolanmış

adam çocuğa sarılmamış

tamam konu sahibi hassas olabilir, bunu istemeyebilir vs vs

ben bir öğretmenin sevgilisinin sınıfa gelip oturduğunu kendi ağzından duymuştum bir olayda şok olmuştum mesela

ve bence eğitim sisteminde anaokulunda iki cinsiyetli eğitim olmalı acilen

günümüzde erkek anaokulu öğretmeni çok yok, olanlara da Allah sabır versin öğretmenim düğmemi aç dese çocuk mazallah mahkeme bulur kendini

çocukların iki cinsten de öğretmenlerin bulunduğu bir ortamda daha iyi mahremiyet ve karşı cins eğitimi alacağını düşünüyorum

zira ben hala fotoğraf çekenden rahatsızlık duymayacak birisiyim benim eksikliğim bu belki ama bence çocuğumuzu koruyacağız diye bu tarz ortamları sıfırlarsak ara ilişki kurma imkanı kalmaz ki çocukların yani hayat siyah ve beyaz tanıdığımız ve tanımadığımız insanlarla sınırlı değil

işte arkadaşımızın babası var mesela hem tanırız yeri geldiğinde yakın da dururuz ama yeri geldiğinde de mesafemizi koruruz bu kavramları da yaşayarak öğrenmeli çocuklar

katılıyorum, ve ekliyorum, bizimkilerin öğretmenlerinden biri erkek :)
ingilizce öğretmeni yabancı bir erkek, her gün öğleye kadar ingilizce dersleri var ve çocuklar adama bayılıyorlar, ben de tanıştım çok sevdim, çok sıcak bir insan.
bizimkilerin giyinme soyunma olayına ne sınıf öğretmenleri ne branş öğretmenleri karışıyor o iş tamamen yardımcı öğretmenlerinde, ama yine de etkileşimde olduğum velilerden erkek öğretmenle ilgili olumsuz bir görüş belirten olmadı, herkes memnun.
ama burda durum farklı, beni sadece sınıfta (kadın erkek farketmeksizin) bir yabancının sürekli bulunması rahatsız ederdi.
konu sahibi bir gönderisinde ne zaman gitsem orda demiş, o yüzden bunun özel günlerle kısıtlı kalmadığı gibi algıladım olayı.
yani burda olayın neden kısmına takılıyorum, neden 30 yaşında bir adam zırt pırt yeğeninin sınıfına giriyor fotoğraf çekmeye... belki hiçbir kötü niyet yok ama yine de saçma. o kişinin eğitimi ne, konuşma tarzı nasıl, belki ağzı bozuk, belki kötü örnek olacak davranışlar sergiliyor, bu adam neden bir eğitmen gibi o sınıfta bulunuyor ki. normalde hiçbir veli sınıfa alınmıyorken bu adamın sürekli orda olması irrite edici.

Anlık bir görüntü yanıltıyor da olabilir ama.
çocuklar biliyorsunuz meraklı oluyorlar
etrafına toplandılar ise o da üstün körü
heveslerini kırmamış bir iki şey göstermiş olabilir.

onu bilmiyorum tabi, sadece konu sahibi yazmıştı o bilgiyi paylaştım.
yani adam çocuklarla bir fotoğraf çektirip paylaşmamış, konu sahibi sınıf annesinin çekip watsappta paylaştığı resimlerde görmüş sarılma olayını.

yapılan araştırmalarda tacizciler genelde çocuğun sevdiği,bildiği,güvendiği kişiler olarak belirlenmiş.

bu adamın çocuklarla bu kadar içli dışlı olması beni düşündürdü.

Kanada/Amerika da pedofili , çocuk kaçırma çok yaygın; bu konuda belgesel izlemiştim . Sapıkların nasıl yol izlediğini anlatmışlar, önce çocuğa yaklaşıp güvenini kazanıyorlar, adam mesela çocuk bahçesine sık sık gidiyor, çocuklarla oynuyor, ilgi gösteriyor. Çocuk etrafında bu adamı görmeye alıştıktan sonra çocuğu kaçırmak çok kolay oluyor.

Aynı şekilde taciz etme niyetindeki insanlar da , amca/abi gibi yaklaşıyor , bir süre çocuğun güvenini kazanıyor sonra taciz ediyor. Bu şekilde çocuk kafası karışık olduğu için tacize uğradığını dahi anlayamıyor. Ensestçiler genelde bu şekilde yapıyor , bu yüzden küçükken ben de tacize uğramışım ama yıllar sonra anladım diyen çok insan var.

Back