- 23 Ağustos 2012
- 50.154
- 1
- 232.886
- 898
- Konu Sahibi ceycey0406
-
katılıyorum, ve ekliyorum, bizimkilerin öğretmenlerinden biri erkek :)
ingilizce öğretmeni yabancı bir erkek, her gün öğleye kadar ingilizce dersleri var ve çocuklar adama bayılıyorlar, ben de tanıştım çok sevdim, çok sıcak bir insan.
bizimkilerin giyinme soyunma olayına ne sınıf öğretmenleri ne branş öğretmenleri karışıyor o iş tamamen yardımcı öğretmenlerinde, ama yine de etkileşimde olduğum velilerden erkek öğretmenle ilgili olumsuz bir görüş belirten olmadı, herkes memnun.
ama burda durum farklı, beni sadece sınıfta (kadın erkek farketmeksizin) bir yabancının sürekli bulunması rahatsız ederdi.
konu sahibi bir gönderisinde ne zaman gitsem orda demiş, o yüzden bunun özel günlerle kısıtlı kalmadığı gibi algıladım olayı.
yani burda olayın neden kısmına takılıyorum, neden 30 yaşında bir adam zırt pırt yeğeninin sınıfına giriyor fotoğraf çekmeye... belki hiçbir kötü niyet yok ama yine de saçma. o kişinin eğitimi ne, konuşma tarzı nasıl, belki ağzı bozuk, belki kötü örnek olacak davranışlar sergiliyor, bu adam neden bir eğitmen gibi o sınıfta bulunuyor ki. normalde hiçbir veli sınıfa alınmıyorken bu adamın sürekli orda olması irrite edici.
Kanada/Amerika da pedofili , çocuk kaçırma çok yaygın; bu konuda belgesel izlemiştim . Sapıkların nasıl yol izlediğini anlatmışlar, önce çocuğa yaklaşıp güvenini kazanıyorlar, adam mesela çocuk bahçesine sık sık gidiyor, çocuklarla oynuyor, ilgi gösteriyor. Çocuk etrafında bu adamı görmeye alıştıktan sonra çocuğu kaçırmak çok kolay oluyor.
Aynı şekilde taciz etme niyetindeki insanlar da , amca/abi gibi yaklaşıyor , bir süre çocuğun güvenini kazanıyor sonra taciz ediyor. Bu şekilde çocuk kafası karışık olduğu için tacize uğradığını dahi anlayamıyor. Ensestçiler genelde bu şekilde yapıyor , bu yüzden küçükken ben de tacize uğramışım ama yıllar sonra anladım diyen çok insan var.
İçim kararıyor, hem çocuklara sevgi dolu olmayı aşılamak hem de korumak çok zor.
Benim oğlum da fiziksel teması seven bir çocuk, onu okşayım sarılayım öpeyim, aynı şekildr öğretmenlerine karşı da tavrı bu şekilde. Pedagog bunun önünü yavaştan kesmem gerektiğini söylemişti ama nasıl olacak ki...
+1
Kadın da olsa erkek de olsa; zararlı da olsa zararsız da olsa alakasız biri sınıfta bulunmamalı, saçmalık yani.
Asla yok. Doğru olanı yapmışsınız, tebrik ediyorum. Ben olsam bir de şikayet ederdim, ciddiyim.selam arkadaşlar.5.5 yaşındaki kızım bu sene bir devlet anaokuluna devam ediyor.Öğretmenler günü yerli malı v.b gibi etkinliklerde öğretmen sınıfa öğrencilerden birinin amcası olan 30 yaşlarında bir adamı fotoğraf çekecek diye hep sınıfa alıyor.Etkinlik boyunca hep sınıfta kalıyor bu kişi.Çocuklarla konuşuyor.Yakından resimlerini çekiyor.En son yerli malı haftasında biz diğer veliler sınıfta değildik .Sadece sınıf annesi girdi sınıfa.Ama bu adam gene sınıftaymış ve fotoğraf çekmeyi öğretecekmiş çocuklara diye kızımla ve diğer çocuklarla yakın temasta bulunmuş kolunu sarmış çocuğa.Eşimle ben bu durumu sınıf annesinin çektığı resımle whatsap tan görünce çok sinirlendik hemen okula gidip kızımızı aldık.öğretmen kendini savundu.Oda bir veli ve fotoğraf öğretiyor çocuklara dedi.Bir anaokulu öğretmeninin sınıfta çocuklarımıza veli bile olmayan hadi ki veli olsun bir adamın temasına izin verme hakkı var mı.biz mi aşırı tepki verdik haklımıyız.yorum yaparsanız çok sevineceğim
kapasitesi bukadarmış demekkı...arkadaşlar çocuğum 3 gundur hasta olduğu için okula göndermedim bugün.Ama bazı velilerle telefonda görüştüm.Öğretmen kızımı gelip okuldan alınca cuma günü ve kızınca kendine eli ayağı titremiş ve ben sizin çocuklarınızın resimleri anıları olsun diye izin verıyordum demiş.bundan sonra kimse fotoğraf çekmeyecek demiş.ben 2 poz çekerim sadece demiş.Bazı veliler de adamı resmen eşin ve sen sapık gösterdin diye tepki verdi.okuldaki yılbaşı etkinliğini bile kısıtlamış öğretmen kutlama yapılmayacakmış artık .sadece pasta kesilecekmiş miş.siz yorumlayın durumu artık ben şaşırdım kaldım
arkadaşlar çocuğum 3 gundur hasta olduğu için okula göndermedim bugün.Ama bazı velilerle telefonda görüştüm.Öğretmen kızımı gelip okuldan alınca cuma günü ve kızınca kendine eli ayağı titremiş ve ben sizin çocuklarınızın resimleri anıları olsun diye izin verıyordum demiş.bundan sonra kimse fotoğraf çekmeyecek demiş.ben 2 poz çekerim sadece demiş.Bazı veliler de adamı resmen eşin ve sen sapık gösterdin diye tepki verdi.okuldaki yılbaşı etkinliğini bile kısıtlamış öğretmen kutlama yapılmayacakmış artık .sadece pasta kesilecekmiş miş.siz yorumlayın durumu artık ben şaşırdım kaldım
her özel günde var dedim zırt pırt orda demedim yanlış olmasınkatılıyorum, ve ekliyorum, bizimkilerin öğretmenlerinden biri erkek :)
ingilizce öğretmeni yabancı bir erkek, her gün öğleye kadar ingilizce dersleri var ve çocuklar adama bayılıyorlar, ben de tanıştım çok sevdim, çok sıcak bir insan.
bizimkilerin giyinme soyunma olayına ne sınıf öğretmenleri ne branş öğretmenleri karışıyor o iş tamamen yardımcı öğretmenlerinde, ama yine de etkileşimde olduğum velilerden erkek öğretmenle ilgili olumsuz bir görüş belirten olmadı, herkes memnun.
ama burda durum farklı, beni sadece sınıfta (kadın erkek farketmeksizin) bir yabancının sürekli bulunması rahatsız ederdi.
konu sahibi bir gönderisinde ne zaman gitsem orda demiş, o yüzden bunun özel günlerle kısıtlı kalmadığı gibi algıladım olayı.
yani burda olayın neden kısmına takılıyorum, neden 30 yaşında bir adam zırt pırt yeğeninin sınıfına giriyor fotoğraf çekmeye... belki hiçbir kötü niyet yok ama yine de saçma. o kişinin eğitimi ne, konuşma tarzı nasıl, belki ağzı bozuk, belki kötü örnek olacak davranışlar sergiliyor, bu adam neden bir eğitmen gibi o sınıfta bulunuyor ki. normalde hiçbir veli sınıfa alınmıyorken bu adamın sürekli orda olması irrite edici.
asla öyle bir şey yok.sadece tedbirsizlik sorunu var o kadarO yaşta bi adam bekar ve işsizse bi arızası vardır zaten. Cok vasifli cocuklara örnek bi insan olsa zaten işi olurdu en azından. Ogretmenin gözü mü var ki o adamda ya. Namusu gibi savunmus bi de.
arkadaşlar çocuğum 3 gundur hasta olduğu için okula göndermedim bugün.Ama bazı velilerle telefonda görüştüm.Öğretmen kızımı gelip okuldan alınca cuma günü ve kızınca kendine eli ayağı titremiş ve ben sizin çocuklarınızın resimleri anıları olsun diye izin verıyordum demiş.bundan sonra kimse fotoğraf çekmeyecek demiş.ben 2 poz çekerim sadece demiş.Bazı veliler de adamı resmen eşin ve sen sapık gösterdin diye tepki verdi.okuldaki yılbaşı etkinliğini bile kısıtlamış öğretmen kutlama yapılmayacakmış artık .sadece pasta kesilecekmiş miş.siz yorumlayın durumu artık ben şaşırdım kaldım
hatasını duzeltmıyor acısını çocuklardan çıkarıyor bence öğretmenle konuşamadım henüz.Yönetim izin verıyor ayrıca yılbaşı partisineMilli Eğitim yılbaşı etkinliklerinin yapılmamasını istiyor. Bununla ilgili haberler var sosyal medyada. Ogretmen hatasini duzeltmiş. Siz butun veliler ile degil sadece ogretmen ile gorustunuz değil mi? O zaman nasıl adami da sapık gibi yansıtiyorsunuz anlamadım. Çok takılmayın.
Ok. Sen böyle açıklayınca anladım. Yönetimle görüşürüz artık.hatasını duzeltmıyor acısını çocuklardan çıkarıyor bence öğretmenle konuşamadım henüz.Yönetim izin verıyor ayrıca yılbaşı partisine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?