çocuğuma dokunma

İnanamıyorum... kimi arkadaşlar konu sahibine paranoyak diyebilmiş..

Bende paranoyağım o zaman.Çocuklarım büyük, ancak dışarda küçük çocukları sevimli bulup yaklaşmaya ben bile korkuyorum artık .

Burda hepimize çok büyük görevler düşüyor bilmem farkında mıyız.Bütün çocuklar bizim onlara doğruyu eğriyi öğretmekle yükümlüyüz.

Bilhassa eğitimciler...Çocuklara öğretiniz lütfen....

Okuduğunu anlamayan kişi sizsiniz.
Ban almaya degmezsiniz kibledim.

5 yaşındakı kızım özel bir anaokuluna gidiyor.
aile katılımlarımız oluyor tabi ki ama hiçbir veli her gün sınıfa girmiyor, mesela ben 2 hafta kendim götürüp orda da bekletildiğim halde 1 kere bile sınıfına girmedim, aşağıda toplantı odasında diğer velilerle bekledik, önceden belirlenen aile katılımı etkinlikleri dışında sınıfa veli ya da başka biri alınmıyor (alınmamalı da zaten)
aile katılımı her dönem birer kez birer saat olarak belirlendi, ben katıldım, normal oturma düzeninde onlar bana orda yaptıklarını ben de onlara aile yaşantımızla ilgili merak ettiklerini anlattım, bir de kısa etkinlik yaptık, en ufak temas olmadı el sallayıp ayrıldım sınıftan.
sınıfta illa ki foto çekiliyor ama çocuklar poz veriyor, yaptıkları şeyleri gösteriyorlar falan, öyle spontane pozlar yok, olmamalı da.
sınıfa süreki bırakın amcayı, bir çocuğun annesi gelse rahatsız olurum bundan, ne gerekçeyle olursa olsun, benim o okulda muhattabım okul yönetimi ve öğretmen, x in amcası, y nin teyzesi benim için yabancı ve kızımın doğal ortamında sürekli bulunmalarından rahatsız olmam gayet doğal olmalı.
üstelik hiç aklım mantığım almıyor eşşek kadar adamın anaokulunda amme hizmeti olarak fotoğraf çekmesini, içim fesat demek ki, ama bunu yapan öz babam olsa yav baba ne işin var 20 çocuğun arasında ne iş derim yani.

Cok haklisiniz o kisi siz ve cocugunuz icin bir yabanci sonucta. Benim sosyal medyada tek fotoğrafım yokken elin yedi kat yabancisinda niye olsun?. Bu mahremiyettir. Özel alana saygı isteğidir.

Çocuğunuza yabancılardan kacinmayi ogretin denilmiş. Birincisi burada öğretmen bu adamı surekli içeri alarak çocuklara bilinç altında onun güvenilir oldugunu yerleştirmiş. İkincisi bazı çocuklar temas ve dokunulmaktan hiç hoşlanmıyor bu onun yapısı. Bazı çocuklar da çok cana yakın ve siz ne kadar tembihlerseniz tembihleyin sokakta da herkese gülücük saçıp iletişim kurabiliyor.

Önce öğretmenle konuşup o kişinin bir daha sınıfa gelmemesini istediğinizi söyleyin. Baktınız olmuyor milli eğitime kadar şikayet edin.

Yalniz burda alinganlik yok.
Cocuklarinizi eğitin diyorum.
Bu durum her yerde olabilir diyorum.
Tenefuste öğretmenin görmediği yerde olabilir diyorum.
Çocuk buna izin vermemeyi öğrensin.
Ama okuduğunu anlama sıfır.
Utanmadan hakaret ediyorlar bir de..

Benim kizim 2 yildir yari ozel anaokuluna gidiyor.
2 yildir da sene basinda bizden yazili izin aliyorlar.
Cocugumun fotograflarinin cekilmesine, sosyal medyada paylasilmasina izin veriyorum gibi...istemeyen imzalamiyor ve cocugu fotograflanmiyor.
Bu uygulama her yerde ayni degil mi acaba?

hakaret mi ettim? hani,nerede?

okuduğumu anlayacak kapasitedeyim,mesela dün ki öğretmen konusunda siz öğretmenleri haklı bulmuştum çünkü öyleydi.ancak objektif bakabilmek önemli.

biz çocuklarımızı eğitiyoruz ama sizler de okullarda bunu tamamlamazsanız evde yapılan eğitim yetersiz kalır.

örnekte olduğu gibi.

bizim fotoğraflarımız sosyal medyada paylaşılmıyor, okulun internet sitesinde kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıyoruz ama sonuçta o sınıfın velilerinin hepsi görüyor, zaten tek tek gönderilse bile kadraja sınıftaki başka çocuklar da giriyor illa ki. kağıt imzaladık mı hatırlamıyorum ama...

bizim öğretmenimiz veli toplantısında okullara yazı geldi hiç bir çocuğun fotoğrafı sosyal medyada paylaşılmayacak,yasaktır diye haberiniz olsun demişti.

Sadece öğretmenler günü, yerli malı haftası gibi
özel etkinlikler de mi çekiliyor bu fotoğraflar
yoksa sürekli olan bir şey mi.
Özel günler de fotoğrafçı çağırılması normal de
İstediği an gelip foto öğretiyorum diye
zırt pırt fotoğraflaması çocukları hiç normal olamaz.

Öncelikle anneyim, sonra öğretmenim. Sizi çok haklı buldum. Öğretmenin tecrübesiz olduğunu düşündüm. Okul idaresine gidip tüm yaşadıklarınızı ve düşüncelerinizi anlatın bu durum düzelmezse şikayetçi olacagınızī söyleyin. Onlar gerekeni yapıp öğretmeni uyarırlar. Velilerin okula girip katlarda dolaşması normal değil arkadașlar. Bir okulda buna izin verilmemesi gerekir.

Surekli sınıfa giriyorsa öğretmenle bir ilişkisi vardır belki yada öğretmenden hoşlanıyor bahanelerle ona yakın olmak için sınıfa giriyordur buda bir ihtimal ama bu çocuklarla samimi olma hakkını vermez öğretmenin buna dikkat etmesi gerekirdi yabancı ülkelerde yabancı bekar bir erkeğin çocuklara yaklaşması yanlış anlaşılır ve yasaktır ...tepkinizde haklısınız

Ben sadece ozel gunlerde cekildigini düşündüm. Surekli mi çekiliyormus?
Veliler de bazi konularda dengesiz olabiliyor. Surekli fotograf isteyen de var.
Bizim ogretmenimiz sadece ozel zamanlarda cekebilecegini soyledi mesela.
Gecen gun cuval yarisi yapmışlar onu cekmis, benim kizim istememis yarismayi onu zorlamamis cok hosuma gitti bu durum.
Ama ayni durumdaki baska veli neden benim cocugumun fotografi yok, keske zorlasaydiniz yarissaydi da cekseydiniz falan diyor.
Tabiki bunlari olmaz olasica whatsap grubundan takip ediyoruz.

Aslında haklisiniz su yönden,surekli aynı kişinin sınıfa alınıp durulmasi hoş değilmiş düşüncesizlik yapmislar.g gereksiz birsey yani velilerden biri bile sınıfa sürekli katılsa hoşlanmam.insanlar cocugunu orda öğretmene emanet ediyor baskalariyla sürekli muhattap olmasını istemeyebilirler.ama taciz olayını dusunmeniz abartı olmuş sadece.ohretmen o kisiye emanet etse çocukları neyse

Hakaret edenler için söyledim onu :)

Bence bu mahremiyet, özel alan konusu okulda uzun uzun konuşulacak bir konu değil. Biz küçük küçük dokunuslarla hayat bilgisi dersinde isliyoruz ama çok detaya girmek velinin görevidir.

Çocuk yeteri kadar tanımadığı herkesten kendini her anlamda korumayı bilecek.

Öyle balon gördüm aa makine gördüm hooop kucağa olmaz.
Haa bu oluyorsa veli biraz kendini sorgulasin demek ben de bunu çocuğuma verirken eksik kalmışım diye.

Ama bizim millette hep dışarıya suçlama söz konusu ben de buna gicigim..

Başkasının çocuğuna dokunan adam düşüncesiz, bunu düşünemeyen öğretmen aptal, çocuğuna bu konuda gerekli eğitimi veremeyen veli de kendini iyi anne sanan biridir bence de oldu mu?

Gerekli eğitim verilmis çocuk makine gördüm diye tanımadığı adamın kucağına uçmaz çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…