Ben de önemli etkinliklerde eşime çektiririm fotoğrafları. Profesyonel makine ile telefonun çektiği dandik fotoğraf bir olmuyor. Hoş eşim de pek memnun değil işten izin alacak diye kırk takla atıyorum, yalvar yakar çekiyor. Okulun ilk günü gün boyu sınıfın fotoğraflarını çekti, sürekli sınıftaydı ama öyle yakın hareketlerde bulunmadı. Bir gün de müzik dersinde getirip gitar çaldırmayı düşünüyorum, belki yeteneği-ilgisi olan olur, soru sorarlar vs diye. Bunlar kötü değil bilakis hoş-değişik şeyler. Çocukların oldukça hoşuna gidiyor.
Yalnız ben gruptan fotoğraf paylaşımı yapmam, facebookta da yaptığımız etkinlikleri arada paylaşırım, çocuklar varsa yüzler görünmeyecek şekilde olmasına dikkat ederim, çok nadiren sınıfın toplu fotoğrafı olarak çeker paylaşırım. Sınıfımda öğretmenler günü, yerli malı, doğum günleri de dahil hiç bir kutlamaya izin vermiyorum, ne idüğü belirsiz onlarca velinin doluşması hoşuma gitmiyor (1. sınıfız bu arada), yiyecekleri temiz mi yaptılar pis mi yaptılar, bayat malzeme mi kullandılar, birinin bir şeye alerjisi var mı güvenemiyorum. Sınıfa girip başka öğrencilerle konuşmaları bile beni deli etmeye yetiyor. Bütün bu sebeplerden ben haklı buldum sizi, fotoğraf çekme olabilir buna çok takılmadım ama yakın temas bu devirde kabul edilecek bir şey değil.