• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma dokunma

Asil sorun ogretmende zaten. Bunu nasil normal goruyor anlamadim.

öğretmeni şikayet etseler uyarı,kınama gibi ceza bile alır.

önce bir çocuğun amcası demiş,sonra o da veli demiş.biz her gün okula gidip sınıfa girmek istesek kıyamet kopar ama bir adam her gün sınıfta.

çok anlamsız.

Siz öğretmen misiniz? Konu sizin kendi çocuğunuzu kime okşattığınız değil, size emanet edilen çocuğu ailesinin bilgisi dışında kimlerle muhatap ettiğiniz. Bir de içiniz fesat diyorsunuz, Irmak bebeğin katilini savunan tüm mahalle sakinleri de "İlişmeyin adama, yazıktır, ne fesatsınız" diyordu Müge Anlı ve ekibine.

Fotoğraf konusunu dahi ayırt edememişsiniz ki bir müsamerede alınan pozlar ile ailenin tanışık olmadığı bir velinin, çocuğun ailesinin bilgisi dışında, öğretmeninin salık vermesiyle rutin hayatını fotoğraflaması ve bu pozlar sırasında yakın temastan bahsediyoruz. Sahi siz bunların hepsini bir mi tutuyorsunuz? Sizi, siz farkında olmadan birisi gelip evinizde yemek yerken, ortalığı toplarken, tv izlerken vb. çekse dursa ne düşünürsünüz? Kaldı ki siz yetişkinsiniz kendinizi koruyabilirsiniz ama o çocuklarının alanı size, siz öğretmenlere emanet. Sınıfa ailenin bilgisi dışında denk gele fotoğraf çeken bir yabancıyı sokmayı nasıl kendinizde hak görebiliyor ve abartmayın diyebiliyorsunuz hayret ediyorum.

Okuldaki hizmetli de tacizci çıkabilir rahatlığı ile yol geçen hanına çevirelim okullarımızı hım?
Öğretmen de sapık çıkabilir, müdür de sapık çıkabilir, koru koru nereye kadar aaa salıver sokağa gitsin değil mi?
Kimse önüne gelene sapık muamelesi yapmıyor, "Benim bilgim dışında nasıl böyle bir sorumsuzluk yaşanabilir" diyor kadın.
Çocuğunu koruma güdüsüyle hareket eden bir veliye "Abartıyorsun" derken, kendi abartılı rahatlığınızı göremiyorsunuz.

Adam yabancı değil sınıftan bir öğrencinin amcasiymis ya Allah aşkına yol geçen hani dediginiz duruma bakın.

Başka öğrencinin babası sizin için ne ise amca da odur. Babasını ne kadar tanıyorsunuz ki?

Ben hepsini bir tutmuyorum da siz öğrencinin amcasını sokaktaki herhangi biri ile bir tutuyorsunuz.

Buna benzer şeyler her yerde olabilir.
Çözüm çocuğa uzak durmayı ogretmekte.
Kendine dokunulmasina izin vermeyecek gördüm ben daha küçük bir çocukta bunu. Demek istesek öğrenebilir.

Dışarıyi ne kadar duzeltebilirsiniz.
Sorunların çözümü kendinizde yapacağınız değişiklikler olarak uygulamak mantıklı olanıdır.

Ben kadın öğretmenim çocukların elleri her yerimde. Sarılıp kucağıma zipliyorlar. Benim suçum mu?
Ne yapayım ananizin babanizin zihniyeti ne bilemem diye gondereyim mi?

Ee belki ben de sapigim ama siz tanimiyorsunuz sonuçta?

Iyi bana güvenmeyin o halde hanımefendi.

Yine başladınız ama atıp tutmaya.
Zaman kötü diye önüme gelene sapık muamelesi yapmam ben.
Sizin gibi önüne gelene sapık muamelesi yapanlar için ciddi söylüyorum bu kirli dünyaya çocuk getirmesin. Ruh sağlığınıza zarar çünkü.

Yok yanak oksamaktan haz alabilirmis falan.
Benim aklıma böyle şeyler gelmiyor.
Şükür ki içim fesat değil.
Ben fotoğraf çekimi için sınıfa veli sokma gereği duymam.
Ama sizin kadar da feci bakmıyorum.

Kimseyi suclamiyorum ben ama abartılı hassasiyeti olduğunu düşünüyorum çocuğumun resmi samimi velide bile olsun istemem diyor.
Hiç bir etkinliğe katmayacak çocuğunu o zaman. Evde eğitim versin bitsin olay.

Okuldaki hizmetli de tacizci çıkabilir.
Haberde tacizci öğretmen de var o zaman.
Niye guveneceksiniz ki?
Keske oyle bir imkanim olsada sizin gibi birilerini cocuklarimizdan kurtarsam.
Okudugunu anlamayan , isine geldiği gibi düşünen cahil birisiniz maalesef.
Ben olsam alma diyorsunuz ya ama savunduğunuz cümlede dönüp bakmiyorsunuz bile.
Sizin gözünüzüde ruh hastası oluyoruz, ama sizde bizim gözümüzde okuduğunu anlamayacak kapasitedesiniz.
Sanki kaç yıllık tanina insanlardan bahsettik burada, inanamıyorum bir insan anca bu derece okuduğunu anlamak istemez. Bir öğretmene, bir müdüre ya da bir arkadaş için bu bu dediğim! Pess!!
Başkalarını elestirecegine kendine bak bi tuturmussun başka velilerdede olmasını istemiyor, bu sayfalar sonra denilen bir şey ama sen buna takılacak kadar dar görüşlüsün.
Okuduğunu anla, benimlede muhatap olma.
Allah'ım da seni yazdıklarınla sınamasın İnşallah..

Adam yabancı değil sınıftan bir öğrencinin amcasiymis ya Allah aşkına yol geçen hani dediginiz duruma bakın.

Başka öğrencinin babası sizin için ne ise amca da odur. Babasını ne kadar tanıyorsunuz ki?

Ben hepsini bir tutmuyorum da siz öğrencinin amcasını sokaktaki herhangi biri ile bir tutuyorsunuz.

Kendine dokunulmasina izin vermeyecek gördüm ben daha küçük bir çocukta bunu. Demek istesek öğrenebilir.

Sorunların çözümü kendinizde yapacağınız değişiklikler olarak uygulamak mantıklı olanıdır.

Ben kadın öğretmenim çocukların elleri her yerimde. Sarılıp kucağıma zipliyorlar. Benim suçum mu?

Sorularıma bi cevap versenize siz önce, yineliyorum:

Bir müsamerede alınan pozlar ile ailenin tanışık olmadığı bir velinin, çocuğun ailesinin bilgisi dışında, öğretmeninin salık vermesiyle rutin hayatını fotoğraflaması ve bu pozlar sırasında yakın temastan bahsediyoruz. Sahi siz bunların hepsini bir mi tutuyorsunuz?

Sizi, siz farkında olmadan birisi gelip evinizde yemek yerken, ortalığı toplarken, tv izlerken vb. çekse dursa ne düşünürsünüz?

Savunduğunuz şeyin bu konu için hiçbir geçerliliği yok, zorlamayın bence.

artık hiç birşeye iyi tarafından bakamıyoruz , biz bu kafayla nasıl çocukalar yetiştirecez ,

allah çocuklarımzı kötü insanlardan korusun

benim bir kamu spotum geldi :KK53:

öğretmen ve doktor arkadaşlar,özellikle bu iki meslek grubu kendi meslek gruplarında ki insanlarla ilgili açılan konularda çoğu objektif olamıyor maalesef.hemen savunma yoluna gidiyorlar.

bunu yapmayın,gerek yok.burada bütün öğretmenlere ya da doktorlara kötü,berbat denilmiyor. konularda bahsi geçen insanlara deniliyor sadece.

alınganlığa gerek yok :)

Adam bir de veli oldu :KK51:
Haklısınız, gelsin hep sarilsin arkadaşının babasının kardeşi, haklısınız haklısınız ve haklısınız , veli çünkü veli veli veli...
Ha çocuğuna sarılmasını istemiyorsa çocuğunu sınıfından alışverişin, her sınıfta arkadaşın amcası yok ya !
:kusmuk::kusmuk::kusmuk:

baska bır ütopyadan buraya bır yansıma olmus bu yazı arkadaslar
bu yazıyı okudunuz degıl mı?
degısık bı dunya...

tamam sız mukemmel bır ınsansınız
cocuklara tecavuz eden, tacız eden, kosede sıkıstıran, tacız ettıkden sonra parcalayıp gomen ,onları kameraya ceken benım.
yanı aslında dunya o kadar temız ama butun bu sucları tek basıma ben ıslıyorum.
kımseden o yuzden suphelenmemeye devam edın sız...
bukadar rahat olmaya devam edın sız.
boyle buyuk bır ihmalı savunun sız

sız o adamı ne kadar tanıyorsunuz kı ? dıyen buyuk ozguvenlı cumlelerınızle yasamınıza ütopyanız da mutlulukla devam etmenızı dılıyorum.

Son düzenleme:
baska bır ütopyadan buraya bı yansıma olmus bu yazı arkadaslar
bu yazıyı okudunuz degıl mı
degısık bı dunya...

tamam sız mukemmel bı ınsansınız
cocuklara tecavuz eden tacız eden kosede sıkıstıran tacız ettıkden sonra parcalayıp gomen onları kameraya ceken benım
yanı aslında dunya okadar temız ama butun bu sucları tek basıma ben ıslıyorum
kımseden o yuzden suphelenmemeye devam edın sız...
bukadar rahat olmaya devam edın sız.
boyle buyuk bı ihmalı savunun sız

sız o adamı ne kadar tanıyorsunuz kı ? dıyen buyuk ozguvenlı cumlelerınızle yasamınıza ütopyanız da mutlulukla devam etmenızı dılıyorum.

babalar bile çocuklarına tecavüz ederken amcalar,dayılar bilmem neler uzak dursun biraz.

sınıfta ki bir çocuğun amcası olabilir ama benim çocuğum için bir yabancı o.

Bakın asıl sorun şu, evet öğretmen de sapık olabilir o zaman zaten yapacak bir şey yok ama ben çocuğumu okula gönderiyorum. Öğretmene güveniyorum; fakat bilgim dahilinde olmayan, tanımadığım bir insan sürekli o sınıfa giriyor, öğrencilerle yakın temasta bulunuyor. Öğretmen ise bu duruma müdahale etmeyip normal karşılıyor. O kişi başka bir veliye karşı düşmanlık besleyip çocuğuna zarar da verebilir. Çünkü onu öğretmen tanıştırdı ve güvenilir insan kategorisine koydu. Bundan 20 yıl önce olsa tamam normal deniyor ama bundan 20 yıl önce de benim okulumda sınıfa bir ziyaretçi geleceği zaman bir gün önceden haber verilirdi. Öğretmenimiz velileri normal zamanda sınıfa sokmazdı. Sadece sapık olacak diye bir şey yok. Bu öğretmen için bir sorumluluktur. Eğer bir şey öğretilecekse bu ailelere bildirilir. İsteyen çocuğunu gönderir istemeyen göndermez. Öğretmenin de sorumluluğu kalkmış olur. Bu durum normal değil. Bunu kabul etmek gerekiyor. Çocuğa gerekli eğitimi vermek ayrı bir konu ve bu kişi öğretmenin izni ile girdiği için çocuk güvenli olarak kodluyor

babalar bile çocuklarına tecavüz ederken amcalar,dayılar bilmem neler uzak dursun biraz.

sınıfta ki bir çocuğun amcası olabilir ama benim çocuğum için bir yabancı o.
kesınlıkle oyle
etkınlık amacıyla bı bey tabıkı gelebılır
bırseyler ogretmek gostermek ıcın boyle bı calısma varsa ogretmen kontrolunde ve velı ıznıyle tabıkı olabılır
ama cocuguma dokunması sarılması ne munasebet ya
bu ne demektır
nasıl bı kafa yapısı bunu normal karsılayıp savunabılır cok saskınım

butun bu sucların ıslenmedıgı bır dunya da bıle olsak yıne yanlıs.
bızım evde yabancılara mesafelı durunması gerektıgını ogrettıgımız o konusmaların hepsı bos demek kı
evde egıtımı verıyorsun verıyorsun kendını ogretmen sanan bırı gelıp bunu bozuyor serbest kılıyor

bırde genel kabul gormus durumlar vardır tum toplum ıcın dogrular ve yanlıslar vardır asla ortama gore degısmez
bu durum kesınlıkle yanlıs
bazı arkadaslar boyle konularda hemen alınganlık gosterıyor

suclu ogretmen doktor muhendıs ıscı yok hıc dunyada herkes mukemmel :)
cok sınırlendım.

başka çocuğun amcası, ben ve çocuğum için yabancıdır. bu kadar net bu.
bu yüzden benim ve çocuğumun fotoğraflarını izinsiz çekemez ve başkalarıyla paylaşamaz. kendi yeğenine sarılsın, benim çocuğuma dokunamaz. yok öyle rahatlık.

ayrıca 3 kız annesi ve geleceğin paranoyak veli adayı olarak o öğretmen hakkında vardığım kanıyı da yazayım:
tedbirsiz, düşüncesiz ve aptal. hasbelkader sınavı kazanmış, atanmış ama hala cahillikten kurtulamamış, öğretmenlik vasfından uzak, meslekten men edilmesi gereken biri.

Bana öğretmenin bu rahatlığı çok garip geldi. Ben lisede öğretmenim ve okul öncesinde çalışan öğretmen arkadaşlarım da var. Veli katılım günlerinde veya sınıfa yetişkin birinin geleceği herhangi bir etkinlikte ( meslek tanıtımı vs.) muhakkak veliye haber verilir. Velinin onayı olmayan bir durumda ise kesinlikle "ne var canım" şeklinde bir tutum içine girilmez. Hadi diyelim bir sefer öğrencinin amcası olarak veli sıfatıyla sınıfa girdi ama bu durumun devamlı olmasına izin verilmez; hele ki velilerin hoşnutsuzluklarını ilettikleri bir durumda bu kulak arkası edilmez. Hiç profesyonel bir tutumu yok öğretmenin. Şikayet etseniz başı ağrır.

madde madde yazayım ki meslektaşları da anlasın:
1) anaokulundaki etkinliğe izinli katılsa dahi diğer çocuğun amcası benim iznim olmadan çocuğumun tek fotoğrafını çekemez, temasta bulunamaz.
2)toplu etkinlik fotoğraflarının tamamı velilere dağıtılabilir ancak benim çocuğumun elin adamıyla tek başına, benden habersiz çekilen fotoğrafları hiçbir sosyal ağda veya grupta kişilere veya genele servis edilemez.
3)benim çocuğumun sınıfına hiçbir yabancı canı istediği zaman girip çıkamaz.
4)bu koca eşek herifin işi gücü sosyal hayatı yok mu ki, benden daha çok görüyor ve fotoğraflıyor çocukları?
5)etkinlik ortamı dahi olsa velilerin fotoğrafını çekerken nezaketen izin alması gerekir.
6)öğretmen bu adamı ne kadar tanıyor ve ona kefil mi? sonuçta sık sık gelip çocuklarla temas içinde olması onu "yabancı olmaktan çıkaran,yakından tanınan kişi" ve "öğretmene güvenden kaynaklı güvenilir kişi" olarak kodlanıyor çocukların zihnine.
7)bu "güvenilir ve tanıdık kişi" olarak kodlanan yabancı, bir gün bir çocuğu sakince, sorun yaşamadan elinden tutup okuldan çıkardığında ve zarar verdiğinde okul ve öğretmen bunun hesabını veremez.

neyse yazacaklarımı özetlemişsin..

nasıl yahu yabancı değil bilmem kimin amcası? bir çocuğa sarılarak bireysel olarak fotoğraf çektirip sosyal medya da yayınlayacak ve "aman canım X in amcası" mı diyeceğiz biz de :) Arkadaşlar ne kadar pamuk kalplisiniz, İzlanda dan yeni göçtünüz ülkemize herhalde.. Ha o çocuk orada "bana dokunamazsın sapık" diye ortalığı inletse daha sevinirdim bak, inşallah yakında o bilinç de olacak..

Konu sahibi öğretmeni en tepeye kadar şikayet edin, adamı da edin.. herkes haddini bilsin, çocuk sevmek isteyen de yapsın tutmuyoruz..

bu adam ogretmenın sevgılısı bıle olabılır bunu kım bılıyor ? kımse bılemez degıl mı ?
bu durumu nasıl normal gorebılıyorlar anlayamıyorum yahu

neyse yazacaklarımı özetlemişsin..

nasıl yahu yabancı değil bilmem kimin amcası? bir çocuğa sarılarak bireysel olarak fotoğraf çektirip sosyal medya da yayınlayacak ve "aman canım X in amcası" mı diyeceğiz biz de :) Arkadaşlar ne kadar pamuk kalplisiniz, İzlanda dan yeni göçtünüz ülkemize herhalde.. Ha o çocuk orada "bana dokunamazsın sapık" diye ortalığı inletse daha sevinirdim bak, inşallah yakında o bilinç de olacak..

Konu sahibi öğretmeni en tepeye kadar şikayet edin, adamı da edin.. herkes haddini bilsin, çocuk sevmek isteyen de yapsın tutmuyoruz..

çocukların fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamak bile yasak.

izlanda deyince bir ah çektim,buraları bırakıp oralara gitmeyi istiyorum da :)

Öğretmen olarak sınıfa gelen her kim olursa onun hareketlerini de ben yonetmeliyim diye düşünürüm.. tiyatro ekibi olur palyaço olur fotoğrafçı olur.. onlar benim cocuklarim ve samimi olunuyorsa fazla ben müdahale ederim.. Öpebilir miyiz dediklerinde bile tamam hadi beraber öpücük yolluyoruz uzaktan demisligim var.. Çünkü ben sinir koyanim.. Çocuklar ve bazen yetişkinler dusunemiyor iyi niyetli iken bile hoş olmayan görüntüler çıkabiliyor..

Öğretmene sınıfa gelen yetişkinlerin çocuklarla fazla temas halinde olmasını doğru bulmadiginizi belirtin..

selam arkadaşlar.5.5 yaşındaki kızım bu sene bir devlet anaokuluna devam ediyor.Öğretmenler günü yerli malı v.b gibi etkinliklerde öğretmen sınıfa öğrencilerden birinin amcası olan 30 yaşlarında bir adamı fotoğraf çekecek diye hep sınıfa alıyor.Etkinlik boyunca hep sınıfta kalıyor bu kişi.Çocuklarla konuşuyor.Yakından resimlerini çekiyor.En son yerli malı haftasında biz diğer veliler sınıfta değildik .Sadece sınıf annesi girdi sınıfa.Ama bu adam gene sınıftaymış ve fotoğraf çekmeyi öğretecekmiş çocuklara diye kızımla ve diğer çocuklarla yakın temasta bulunmuş kolunu sarmış çocuğa.Eşimle ben bu durumu sınıf annesinin çektığı resımle whatsap tan görünce çok sinirlendik hemen okula gidip kızımızı aldık.öğretmen kendini savundu.Oda bir veli ve fotoğraf öğretiyor çocuklara dedi.Bir anaokulu öğretmeninin sınıfta çocuklarımıza veli bile olmayan hadi ki veli olsun bir adamın temasına izin verme hakkı var mı.biz mi aşırı tepki verdik haklımıyız.yorum yaparsanız çok sevineceğim

çok iyi yapmıssınız desteklıyorum sızı bilinclı olalım

Back