Daha 4 yaşında..evde bize kok sokturup disarda boyle pisirik durması beni deli ediyor
Yukarda yazdıklarınız tüm sorununuzu açıklamış zaten. Çocuğunuza birey olma şansı vermemişsiniz. Geçde olsa sorumluluk bilincini vermeniz gerekiyor.Merhabalar 4 yaşında bir oğlum var ona çok düşkünüm.Hatta kocasından istediği ilgiyi göremeyen ve bütün sevgisini oğluna veren kadınlardanım.
Siz böyle yaptığınız için çocuğunuz size bağımlı olmuş, cevabınız konunuzun için de.yaşında bir oğlum var ona çok düşkünüm.Hatta kocasından istediği ilgiyi göremeyen ve bütün sevgisini oğluna veren kadınlardanım
Okula bir donem gitti cesitli sorunlardan dolayı bıraktı.Ama okulda da sessiz sakinmişOkula gitmedi mi bu sene?
Aslinda okul acardi onu.
En azindan kendi yemek yemeyi ogrenir okulda.
Oyun kurmayi ogrenir..
Hatta kocasından istediği ilgiyi göremeyen ve bütün sevgisini oğluna veren kadınlardanım.
Cevap burda yazıyor zaten.Hatta kocasından istediği ilgiyi göremeyen ve bütün sevgisini oğluna veren kadınlardanım.
Çocuğumu çok sevmemle kendi kendine oynamamasi arasinda nasil bir baglanti varCevap burda yazıyor zaten.
Merak etmeyin hepsini denedik bosanma asamasindan donduk.Onun anlatmam için ayrı bir konu açmam lazım ama kısaca suju söyleyeyim.Esimle 7 sene önce severek isteyerek evlendim ama ailesine sapıklık derecesinde düşkünlüğü yüzünden soğudum ondan es olarak hicbir beklentim yok sadece çocuğuna babalık yapsın yeterO zaman oglunu koca edinen, gelinle paylasmak istemeyn bir kadin olacaksiniz. Yaptiginiz sizin icin de yanlis, cocuk icin de. neden kocanizla konusmuyorsunuz? Neden cift terapisine gitmiyorsunuz? Kocadan ilgi gorememenizin sonucu cocugunuzla ilgili olmamali.
En yapıcı ve yargılamadan yapılan yorum bu olmuş sanırım çok teşekkür ederimevde olduğunuz bu dönemi fırsat bilin ve çocuğunuzla olan iletişiminize çalışın derim. daha çok küçük, pek çok şey yapabilirsiniz. her şeyden önce duygusal olarak ona destek olmaya çalışın. sizi bunalıp sertleştiğinizde çocuk "annem bunaldı biraz rahat bırakayım" diye düşünemez, tam tersine korkar, ne olduğunu anlayamaz ve size daha çok yapışır.
önce kendinizi sakinleştirin. bunun bir süreç olduğunu ve atlatacağınızı kendinize hatırlatın.
ikinci olarak oyun kurucu olma rolünden adım adım çıkın, ona alan açmış olursunuz. bu konuda acemi olduğu için başta yapmayacak sabredin. zaman zaman etkinlik zarı ya da kavanozu kullanabilirsiniz. böylece düşünmeniz gerekmez ve seçim biraz çocuğa kalır. (etkinilkzarı/kavanozu: basit birkaç etkinliği görselleştirip çizin, kavanoza atın ya da zar yüzeyine yapıştırın. geleni yapsın). oyunlarda adım adım geri çekilin. önce "şunu mu oynayalım şu nu mu" gibi iki seçenekten seçtirmek de bir adım dır. onun kurduğu oyun da onun biçtiği rolü üstlenmekte. önce oyun kurmayı öğrenecek, sonra yavaş yavaş yalnız oynayacak.