Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

neden çocuğun düzeni orda?
en büyük sorun burda başlıyor
bir anne bu kadar sınırı aşıp da çocuğu babaanneye anne diyecek duruma getirir mi bacım?
Çünkü babası öyle istedi kalsın orda nolcak deri ben hep karşı çıktım ama dinlemedi hep babaanne baktı annem bakmadı bebekliğinden beri orda

Çünkü babası öyle istedi kalsın orda nolcak deri ben hep karşı çıktım ama dinlemedi hep babaanne baktı annem bakmadı bebekliğinden beri orda
işte asıl o zaman resti çekip boşanma aşamasına getirecektiniz
konu çocuk iken boşanma aşamasına gelmemiş de şimdi gelmiş olması bencillik değilmi?
bu bile boşanma sebebi olması lazım
ne demek izin vermedi,nasıl dayanır bir anne bu kadar çocuğun orada kalmasına
daha fazla birşey yazmak istmiorum

Pedagog çocuğun yıllardır kurulu olan düzeninin bozulmaması adına bu şekilde görüş bildirmişti .

Pedagog saçmalamış, ne yapıp yapıp çocuğu kazanmalısınız. Evet yaralanmış ama çocuk bu eninde sonunda bağışlar. Eşinize yalandan güleryüz yapın, babaanne sizde kalsın, çocuk evine alışsın. Babaanne yaşlı değil mi, sizin daha çok enerjiniz var, haftasonu etkinlik veya AVMye götürün, işten erken çıkın parka götürün, hediye alın, yaşıtlarıyla oyun grubuna katılın beraber sosyalleşin, .... Yavaş yavaş alttan alttan çocuğu kazanın. hemen bir günde olmaz ama akıllı olmanız şart. Zaten bir kez akılsızlık yapıp çok yanlış bir karar vermişsiniz, şimdi durumu geri çevirmeye bakın.

Ah keşke bırakmasaydınız bin tane çözüm yolu bulunurdu isteseydiniz. Şu an bu çocuğun size olan tepkisi o kadar normal ki. Asla doldurulmuş bir çocuk değil. Siz yokmuşsunuz ki, çocuk en çok kimi gördüyse, kim ilgilendiyse ona bağlanmış. Bırakın suçu başkasında aramayı da çocuğunuzla bağ kurmanın yolunu arayın.

Kesinlikle çözüm bu değil orange, bana tam da söylediğin şey yapıldı. Bu yaşımda bile konuyu okudum diye oturdum ağlıyorum
Çocuk için bu, şu an herhangi birinizin çocuğunu sizden koparıp almakla aynı şey. Çocuk annesini babaannesi, evini babaannesinin evi bellemiş, hadi gel artık ben annenim burası senin evin diyerek çözülmez zaten. Yorumunu okudum, çok zor şeyler yaşamışsın ve çözüm süreci de çok bilgisiz ilerlemiş maalesef :KK43:

Cocugun tüm kritik zamanlarinda yaninda babaanne varmis. Gece çişe götüren, hastayken ilacini iciren, kabus gördüğünde beraber uyuyan. Guven bagini babaanne ile oluşturmuş.
Kademeli olarak sizinle beraber kalabilir. Once haftada 1 gun, sonra 2 gun seklinde. Ancak bunu surekli yapmaniz lazim. Haftanin 5 günü sizinle kalacak. Cocugu kendinize alistirup tekrar babaanneye yollarsaniz iyice nefret eder sizden.

Okul cagindaki cocuk duzen ister. Pedagog o yuzden babaanne ile kalsin demistir.

Sizin aslinda su an yapmaniz gereken şey babaannenin evinde kalmak. Siz neden gitmiyorsunzu? Cocuk terk edilmis gibi hissediyordur

Çocuk için bu, şu an herhangi birinizin çocuğunu sizden koparıp almakla aynı şey. Çocuk annesini babaannesi, evini babaannesinin evi bellemiş, hadi gel artık ben annenim burası senin evin diyerek çözülmez zaten. Yorumunu okudum, çok zor şeyler yaşamışsın ve çözüm süreci de çok bilgisiz ilerlemiş maalesef :KK43:
Yaşadığımı biliyorum, o çocuğu da bütün kalbimle anlıyorum ama gerçekten çözüm yöntemini bilmiyorum.
Çocuk babaanneden alındığında annesinden koparılmış gibi hissediyor.

Bu konuya çok üzüldüm, bir anne nasıl çocuğu üzerinde söz sahibi olamaz, bir baba nasıl anne ile çocuğu arasına kendi annesini sokar..
başka çözümler varmış zamanında yapılacak bakıcı, işten ayrılma, ya da en azından beraber yaşamak gibi..
şu an çözüm ne olur bilemiyorum ama o baba ve o babaanne ile çok zor bir çözüm bulmak

Herkese merhabalar. Sırf bu konuyu açabilmek için aranıza yeni katıldım. Direkt konuya gireyim . 2012 yılından beri evliyim , 7 yaşında bir kız çocuğum var. Geçen sene eşimle 6 ay kadar ayrı kaldık boşanma davası açtım . Fakat daha sonra eşimin düzelme vaatleri sebebiyle barıştık. Ben çalıştığım için çocuğuma 7 aylıktan beri babaanne baktı. İlk zamanlar sadece işe giderken bırakıyorduk, fakat daha sonra babaanne erken kalkmak istemediği için çocuğum orada kalmaya başladı . Biz iş çıkışları eşimle gidip orada vakit geçiriyorduk uyuyasıya kadar . Daha sonra yıllar geçtikçe eşimle aramız iyice kötü olmaya başladı ve eşimle geçen seneki ayrılık sürecimizde evi terk edip annesine taşındı . Bu süreçte tahmin edeceğiniz üzere çocuğumu bana düşman ettiler. Kızım asla beni görmek istemiyordu . Ben görüşmeye gittiğimde ‘seninle görüşmek istemiyorum, keşke ölsen vs’ diyordu 🥺 eşimle barışalı 5-6 ay kadar oldu . Fakat kızım çocukluğundan beri babaanne evinde kaldığı için asla kendi evimize gelmek istemedi.. eşim de kızımla birlikte kalmak istediği için hala annesigilde kalıyor. Kısacası ben evde tekim .. çocuğumun bana karlı davranışları hiç normal değil. Sürekli bana vuruyor, hakaret ediyor işin kötüsü de eşim asla bunlara sesini çıkarmıyor. Mesela geçende kızımın ödevini yaparken bir anda kızım bana tokat attı. Ben de bir daha böyle bir şey yapmayacaksın diye bağırdım. Bi baktım eşim de bana bağırıyor bu çocuğa sesini yükseltme , ben yalnızken konuşurum diyor. Hiç sanmıyorum konuştuğunu da . Çok çıkmazdayım tekrar boşanma davası açsam çocuğumu yine çok az göreceğim çünkü yıllardır babaanne evinde kaldığı için pedagog velayetin babada kalması yönünde görüş bildirmişti lütfen suçlamadan yardımcı olmaya çalışır mısınız ben ne yapacağım 😢😢😢😢😭😭😭😭 kızım resmen babaannesine anne diyor. İçim yanıyor. Eşim de bu duruma sesini çıkarmıyor.
Ilk basta babanesine vererek siz hâta yapmissiniz o cocugun anne ve babayla gecirdigi zaman ne kadar kiymetli biliyormusunuz.
Orda uyuyo sabah sizi gormuyo aksam sadece birkac saat gormekle ne bekliyosunuz o cocuktan . Bakin cocuk diyoruz onun size en ihtiyaci oldugu zamanlarda babanensinin yanindaydi. Kucuk kizim var daha 2 yasinda hergun gelip anne baba diyip ikisimizin boynuna sarilarak ben sizi cok seviyom diyo,sizin cocugunuzda aile ortami gordumu hic aile ortami gorseydi emin olun boyel davranmazdi .

Başımdan savma değil gerçekten dinlemediler beni çok karşı çıktım ama olmadı çok bastırıldım bu konuda eşim hep kendi dediği olsun ister
Direteceksiniz benim dediğim olacak diye babaannenin durumu nasıl size karşı aslında babaanne şuan anne vazifesi yapıyor o güzel yonlendirmeli çocuğu çalışan insanlardan duyuyorum babaanne ya da anneanneye çocuğu bırakan haftasonu eve alan çünkü yol mesafeleri uzak olduğu için sadece siz değilsiniz babaanneye çocuğu bırakan bu ayrıca kötü bir şey de değil ki sonuçta yatarken eve dönüyorsunuz çalışan çok insan var böyle yapan çevremde çok gördüm bu işte bir terslik var çocuk niye size düşman olsun aksine çok özlemesi lazım

Ilk basta babanesine vererek siz hâta yapmissiniz o cocugun anne ve babayla gecirdigi zaman ne kadar kiymetli biliyormusunuz.
Orda uyuyo sabah sizi gormuyo aksam sadece birkac saat gormekle ne bekliyosunuz o cocuktan . Bakin cocuk diyoruz onun size en ihtiyaci oldugu zamanlarda babanensinin yanindaydi. Kucuk kizim var daha 2 yasinda hergun gelip anne baba diyip ikisimizin boynuna sarilarak ben sizi cok seviyom diyo,sizin cocugunuzda aile ortami gordumu hic aile ortami gorseydi emin olun boyel davranmazdi .
Bu şekilde yapan çok çalışan aile var neresi kötü en güvendikleri insana bırakıyorlar çocuklarını çocuğun anneye böyle davranmasının altındaki neden bu değil çocuk aksine özler annesini

Direteceksiniz benim dediğim olacak diye babaannenin durumu nasıl size karşı aslında babaanne şuan anne vazifesi yapıyor o güzel yonlendirmeli çocuğu çalışan insanlardan duyuyorum babaanne ya da anneanneye çocuğu bırakan haftasonu eve alan çünkü yol mesafeleri uzak olduğu için sadece siz değilsiniz babaanneye çocuğu bırakan bu ayrıca kötü bir şey de değil ki sonuçta yatarken eve dönüyorsunuz çalışan çok insan var böyle yapan çevremde çok gördüm bu işte bir terslik var çocuk niye size düşman olsun aksine çok özlemesi lazım
Şu saatten sonra cocugu alip direkt kendi yanina getirirse cocuk iyice anneden nefret eder. Cunku annesiyle kurmasi gereken bagi babaanne ile kurmuş. Uzman yardimiyla, kademeli olarak kendi evine alistirmasi lazim

Kesinlikle çözüm bu değil orange, bana tam da söylediğin şey yapıldı. Bu yaşımda bile konuyu okudum diye oturdum ağlıyorum
Peki sence ne yapması gerekiyor. En azından başından geçmiş birisi olarak sence nasıl yapmalı çocuğu düşman etmeden

Peki sence ne yapması gerekiyor. En azından başından geçmiş birisi olarak sence nasıl yapmalı çocuğu düşman etmeden
İnanın ki çözümü bilmiyorum, çünkü benim üzerimde hiçbir yöntem denenmedi. Psikolojik yardım alınması gerekiyor.
Bildiğim tek şey çocuğu öylece almamaları gerektiği

Şu saatten sonra cocugu alip direkt kendi yanina getirirse cocuk iyice anneden nefret eder. Cunku annesiyle kurmasi gereken bagi babaanne ile kurmuş. Uzman yardimiyla, kademeli olarak kendi evine alistirmasi lazim
Gidecek babaannede kalacak ama anneyi suçlu görmüyorum ben çevremde bu şekilde çalışan anneler uzak mesafeler olduğu için babaannede bırakıyorlar akşamları eve yatmaya gidiyorlar haftasonu çocuk eve geliyor sadece 1 aile değil çok gördüm böyle hayat şartları maalesef iki kişinin çalışmasını öngörüyor çocuk anneyi özlemek yerine düşman olmuş mutlaka uzman desteği almalılar

Evet görmedi aile ortamı ama babası öle istedi kalsın dedi çok söz hakkım olmadı babanesidr sabaha kalkamam akşamdan bırakın dedi
Hata etmişsiniz üzgünüm.
Gerekiyorsa bakıcı tutacaktınız,babaanne bakacaksa o gelip kalacaktı siz gelene kadar yanında yada sabah bırakıp akşam alacaktınız,baktınız olmuyor kreşe verecektiniz.
Ayrıca minicik çocuğa bu kararı nasıl bırakabiliyorsunuz onu da inanın anlamıyorum. Gerekiyorsa ağlaya ağlaya da olsa evinize götürecektiniz çocugu,zamanla alışacaktı.
Ben 2.çocuğumu doğurduğumda kızım anneannesinde kalmak istedi bir kaç gün gönderdim hadi dedim kalsın,almaya gittiğimde gelmek istemedi allem ettim kallem ettim ikna ettim aldım getirdim eve(kardeş kıskançlığı yaşadık bana inat yaptı birazda)sonra tekrar gitmek istediğinde oturdum konuştum bak sadece şu kadar kalacaksın bir daha inatlaşırsan birlikte gider birlikte döneriz,kalmana izin vermem diye. Bir daha olmadı sorun aramızda. Ama ben ağlıyor diye ipin ucunu bıraksaydım şu an başka birşey konuşuyor olurduk.
O sizin ćocuğunuz,sizin evinizin bireyi evden başka yerde elzem,hayati bir mecburiyet yoksa kalmamalı.
Şimdi yapacağınız tek şey,kızınızla iletişiminizi düzeltmek. Sizinle güzel vakit geçirebileceğini anlamalı,alın gezdirin,anne kız günü yapalım seninle diyin ikiniz yemek yiyin,alışveris yapın,istediği film,park vb bir etkinliğe götürün. Buzları bir şekilde eritmek zorundasınız. Eşinizin de işine geliyor böylesi ona hic bel bağlamayın,cocuğu alıp eve getireceğine o da gidip anasında kalıyor yazık.

X