• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçip giden gençliğim

Destekci bir annen varken, cocuk bakiliyor, sporuna gidiyorsun, kimbilir maddide destekcidir, sevgili bile yapmissin ee bitbitt ta yapsin duymayiver.

Hic tanidimadigin bakicilar bazen neler yapiyor coxuklara, geziceksin diye bunu yapma bence

Herkez çok iyi niyetle sana yorum yapmaya çalışmış ama ben doğruyu soylicem. Ayrı evde yasiyosun, haftada 3.4 gün spora gidiyosun, erkek arkadaşınla kaliyosun ve annende kalıyor oğlun, artı 1 veya 2 gün eşin alıyor çocuğu. Ya surdaki sor bakalim kadınlara hangisi senin kadar sosyal ve tek kalabiliyor? Daha annen senin için ne yapsın. ? Düpedüz nankörlük ediyorsun kusura bakma.
Katılıyorum size, ben evliyim 2 tane de çocuğum var, ama kendime zaman ayıramamaktan o kadar yorulmuşum ki, daha bu hafta başında eşimin ufak bir müdahalesi beni çileden çıkarttı, 2 gün yüksek tansiyonla gezdim

konu sahibi anneniz bırakın konuşsun, eviniz ayrı barkınız ayrı, konuşsa da dağ gibi arkanızda keşke benim de şöyle bir desteğim olsaydı değil haftada 3-4 gün dışarı çıkabilmek ayda bir günümü gönlümce kendime ayırabilmek için nelerimi vermezdim

Yorumlar kıskançlık kokuyor…Siz bakmayın bu yorumlara konu sahibesi. Hayatınız gayet olması gerektiği gibi. Anneniz konusunda haklısınız. Ona mutlaka sınırlarınızı hatırlatın. Kendinizs güvenin. Özgüvenli olanı kimse karışamaz.
Yorumlarda kiskanclik yok realite var spora gidiyor, sevgilisi var , arkadaslariyla cikiyor, egitimler, kurslar vs ve bunlar olurken annesi hem maddi hem manevi destekse bazi seylere goz yumabilir diyor insanlar haa yummuyorsa mesele sinirlarsa o zaman annesiyle maddi manevi beklenti iliskisini kesip uzak bi semtte kendi evinde yine gonlunce(!) takilabilir. Psikologum sinirlar konusuna en cok ben onem veririm ama sinirlar tek tarafli olmuyor maalesef kar zarar hayatin her yerinde var

Yorumlar kıskançlık kokuyor…Siz bakmayın bu yorumlara konu sahibesi. Hayatınız gayet olması gerektiği gibi. Anneniz konusunda haklısınız. Ona mutlaka sınırlarınızı hatırlatın. Kendinizs güvenin. Özgüvenli olanı kimse karışamaz.
Tam olarak neyi kiskaniliyor sizce?Konu sahibinin hayatı olması gerektigi gibi derken kastettiginiz özel gereksinimli bir çocuğun öz annesi tarafından ihmal edilmesi mi , yoksa 30 una geldiği hâlde hiçbir geliri olmayan çocuklu bir kadının 15 yaşında bir çocuk gibi sorumsuzca yaşaması mi?

Yorumlarda kiskanclik yok realite var spora gidiyor, sevgilisi var , arkadaslariyla cikiyor, egitimler, kurslar vs ve bunlar olurken annesi hem maddi hem manevi destekse bazi seylere goz yumabilir diyor insanlar haa yummuyorsa mesele sinirlarsa o zaman annesiyle maddi manevi beklenti iliskisini kesip uzak bi semtte kendi evinde yine gonlunce(!) takilabilir. Psikologum sinirlar konusuna en cok ben onem veririm ama sinirlar tek tarafli olmuyor maalesef kar zarar hayatin her yerinde var
Tabiki hayatta annesine çok şey borçlu ama anne de kızına yardımcı olmaktan şikayetçi değil gibi. Bu durumda konu sahibesinin aile ile düzenleri bu şekilde. Ne mutlu ona. Anne kendi rızası ile maddi ve manevi evladının yanında diye yetişkin kızının hayatına bu kadar müdahale etmemeli.

Selamlar,
2 buçuk yıl önce eşimden ayrıldım, özel gereksinimli bir oğlum var. 1 buçuk yıl annemle yaşadım ama annem çok baskıcı olduğu için, ailemin başka bir evi vardı oğlumla oraya geçtik. Anneme çok yakınım.
Oğlum özel bir çocuk eğitimlerine yoğun bir şekilde götürüyorum. Aynı zamanda onkine eğitim almaya 1 yıl boyunca akşamları 7-12 , haftanın 6 günü dersim olduğu için anneme bırakıp aldım oğlumu. Geceleri uyumayan, ne gecem ne gündüzümün belli olmadığı bi hayatım var. Kursumu bitirdim. Sınavlarım var ancak çok yoğun bir ders döneminde olduğum için. Bunalıp spor salonuna başladım . Kardeşim arkadaşlarım orada haftada 3 gün gidiyorum. Haftasonları bazen 1 bazen 2 gün babası alıyor oğlumu. Ekstra olarak bazen 1 gün hafta içi anneme bırakıyorum geceleri uyuyabilmek için. Bir de hayatımda biri var 6 aydur Sosyal hayatım yalnızca 6 aydır hafta 1 gün erkek arkadaşımla geçirdiğim kadar nefes alma sürecim bu.
Muhafazakar bir aile ailem. Annem çok baskın. Şuan erkek arkadaşım olduğunu söylesem bana hayatı zindan edip oğluma bakmak istemeyecek. Küçüklüğümden beri annem herşeyimi aklınıza gelebilecek herşeyimi eleştirir. Arkadaşlarımdan kıyafetlerimden oturmamdan kalkmamdan. Hiç bi zaman arkadaş gibi olamadık annemle: boşanma sürecinde ve şuan bile herşeyimi çok eleştirdiği için annemle duygusal anlamda uzaklaştım. Bugün spora gittim. Akşam 6 buçukda oğlumu bıraktım ve sende kalsın annecim dedim. Spor salonu1 saat mesafede . Arkadaşlarımla 2 saat kahve içtim spor sonrasında. Sen neredesin. Spora gidiyorum diyorsun. O kızlardan kop diyor.
4 aydır hiç görüşmüyorduk. Yalnızca haftasınları erkek arkadaşımla gezmeye gittiğimizde kardeşim biliyor erkek arkadaşımla olduğumu ama anneme o arkadaşlarımla olduğumu söyledim 3-4 kere. O kadar özgüvenimi zedelediki. Arıyor çocuk yokken niye gelip kalmıyorsun diye. Çünkü evimde daha huzurluyumz. Karışan konuşan yok diyemiyorum. Nefes alamıyorum bazen: işe başlayınca bakıcı tutacağım çocuğa diyorum. Ben varken ne bakıcı diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum içimi dökmek istedim.
Seni o kadar ıyı anlıyorumki. Ama duymama ya çalış.

Tam olarak neyi kiskaniliyor sizce?Konu sahibinin hayatı olması gerektigi gibi derken kastettiginiz özel gereksinimli bir çocuğun öz annesi tarafından ihmal edilmesi mi , yoksa 30 una geldiği hâlde hiçbir geliri olmayan çocuklu bir kadının 15 yaşında bir çocuk gibi sorumsuzca yaşaması mi?
Piraye hanım. Evet. Anne de bir insan ve kadın. Bir insanın hayatı sadece evladıyla sınırlanamaz. Mutlu anne- mutlu çocuk ilişkisi bir şey var. Sizi az çok hatırlıyorum. Tek kızınız var ve hayatınızda maddi ve manevi konularla ilgili belliki iç huzursuzluğunuz var . Ama inanın herkes böyle olacak diye bir kural yok. Konu sahibinin aile ile ilişkisi bu şekilde evet hayatta çok şanslı ama buna laf etmek bize düşmez. Aynı şekilde evladını ihmal edip etmediğini de buradan anlamayız.

Tabiki hayatta annesine çok şey borçlu ama anne de kızına yardımcı olmaktan şikayetçi değil gibi. Bu durumda konu sahibesinin aile ile düzenleri bu şekilde. Ne mutlu ona. Anne kendi rızası ile maddi ve manevi evladının yanında diye yetişkin kızının hayatına bu kadar müdahale etmemeli.
Benim annemde bana cok destektir hem maddi hem manevi su an bende bebegimi birakip spora gidicem, kursa yazilicam vs diyip gidebilirim ki annem buna asla bisey demez ama cocugumu sadece seanslar saatleri icin anneme birakir hemende kostur kostur gider alirim ben boyleyim diye herkes boyle olmali mi hayir ama bazi seyleri yapabilir olmamiz yada insanlar bizi seviyor diye o insanlardan omur boyu her konuda alacakli durumunda olmamizi gerektirmez ki ,demek ki annesi de aslinda kendi icinde torunumda kizimda gozumun onunde olsun kizim da mutlu olsun kafasinda yapiyor olabilir ama konu sahibesi annesi cocuga bakicilik yapsin kendine alan tanisin , ozgur bir yasam bekar ve cocuksuz gbi bi hayat istiyor anladigim ki bu da cocugu olan bi kadin icin cok mumkun degil konu sahibinin annesinin kafasindaki alma verme dengesine de ters dusuyor

Piraye hanım. Evet. Anne de bir insan ve kadın. Bir insanın hayatı sadece evladıyla sınırlanamaz. Mutlu anne- mutlu çocuk ilişkisi bir şey var. Sizi az çok hatırlıyorum. Tek kızınız var ve hayatınızda maddi ve manevi konularla ilgili belliki iç huzursuzluğunuz var . Ama inanın herkes böyle olacak diye bir kural yok. Konu sahibinin aile ile ilişkisi bu şekilde evet hayatta çok şanslı ama buna laf etmek bize düşmez. Aynı şekilde evladını ihmal edip etmediğini de buradan anlamayız.
Konu sahibinin çocuğu haftada 2 gün babada bir gün gece dahil anneannede , kalan günler de yatana kadar anneannedeymis, çünkü konu sahibi akşamları eğitimine gündüzleri de spor ve sosyal yaşamına ayiriyormus...Kendisi anlattı, okuduğunu anlayan herkes de anladı çocuğun durumunu siz merak etmeyin...

Bu arada bana kalırsa bizim değil de sizin konuyla ilgili bir huzursuzlugunuz var ki topyekûn herkese kıskanç damgası vurabildiniz...Çok merak ettim, biraz anlatsanız?

Konu sahibi kusura bakmasın ama özel gereksinimli bir çocuğu olmasına rağmen konu sahibi neredeyse bekar hayatı yaşıyor.

Anlattıklarına göre çocuk en çok anneanneyle vakit geçiriyor gibi.

Anneanne de kaç yaşında kadındır sonuçta. Herhangi bir çocuğa bakmak bile kolay değilken özel gereksinimli çocuğa sürekli bakmak onu da yoruyordur. Kendisi çocuğunu çoktan büyütmüş, artık biraz rahat etmesi gerekir.

Anneannenin dedikleri konu sahibinin canını sıksa da kadın bir yerde haklı.

Ayrıca birinden böyle laflarını işitmek istemiyorsak o kişiye hiçbir yönden muhtaç olmamamız gerekir. Diğer türlü insanlar birbirine mecbur olduğu için birbirinin böyle huylarını çekiyor.

Sanirim ben bitkiye donusmusum haberim yok. Tesekkurler konu sahibi, sayende gencligimin coktan uzak diyarlara yelken actigini farkettim, arkasindan el sallamayi unutmusum haberim yok.
Öyle deme kadın , biz gençliğimizin kıymetini bilmeyen aveller olarak işsiz güçsüz halimizle babamızın evine çöküp, üstüne çoluğu çocuğu anamızın başına atıp , engelli sabinin nafakasiyla liseli genç kız hayatı yasayamayacak kadar huzursuz ve şanssız olduğumuz için konu sahibini kiskaniyormuşuz . Ben de yeni aydinlandim 🥴

Back