Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

biz onca eziyeti boşa çektik demek atsaydık birinin üstüne
11 yaşındalar bir gece bir yerde yatılı bırakmadım ,özlerim diye...
Hayır bi de başkasına vericeksen niye çocuk yapıyosun, taşıyıcı anne misin sen?
Daha 7. ayda vermişler çocuğu.

Karı-koca olarak aileye bir çocuk katmanın amacı ne?
O çocuğu birlikte büyütmek, kişiliğinin karakterinin yapılanmasına şahit olmak, ilk adımlarını ilk kelimelerini görmek, ev canlanır neşelenir, çocukla hayat insanı zorlasada müthiş bir sevgi alışverişidir, uyurken seyretmek bile bambaşka bir mutluluktur, sabah birlikte uyanmak birlikte kahvaltı etmek, hayatın bütün ayrıntıları büyük resmi oluşturur ve her bir saniyesi hazinedir ya çocuk büyütmenin...

Bunlar doğurup atmışlar, ne oldu niye yaptınız o çocuğu???

yani kendi keyifleri bozulunca boşanmaya kalkıyorlar o zaman herşeyi ykabiliyorlar ama çocuk söz konusu olunca izin vermedi oluyor , çünkü babaanneye bırakıp keyif çatmak kolay geldi. töbe est sinirim geliyor,yahu biz 1 saat bıraksak bebeleri özlüyoruz,ne olursa olsun çocuk orda yatılı kalır da anne misafir gibi gdip gelir mi yaaa, ben de olsam nefret ederim.
Ben anne olduktan sonra kendi annemden iyice uzaklaştım bu yuzden. Nasil bırakabildi, özlemedi bunlar kafamda döndü hep. Kendi cocugumu pazar günü babasina yolluyorum sabahtan aksama kadar orda kalıyor. O zaman bile cok özlüyorum

Gidecek babaannede kalacak ama anneyi suçlu görmüyorum ben çevremde bu şekilde çalışan anneler uzak mesafeler olduğu için babaannede bırakıyorlar akşamları eve yatmaya gidiyorlar haftasonu çocuk eve geliyor sadece 1 aile değil çok gördüm böyle hayat şartları maalesef iki kişinin çalışmasını öngörüyor çocuk anneyi özlemek yerine düşman olmuş mutlaka uzman desteği almalılar

Anne baba calisabilir, babaanne bakabilir buna sozum yok. Ancak cocugun kritik anları var. Gece atesleniyor, tuvalete gitmesi gerekiyor, kabus görüyor bunlarida anne babayla aşması lazim. En cok ilgiye ihtiyac duydugu zaman yanında babaanne varsa anneyle bag kuramaz ki. O yuzden cocugu gece alip, sabah geri birakmalilar

Hayır bi de başkasına vericeksen niye çocuk yapıyosun, taşıyıcı anne misin sen?
Daha 7. ayda vermişler çocuğu.

Karı-koca olarak aileye bir çocuk katmanın amacı ne?
O çocuğu birlikte büyütmek, kişiliğinin karakterinin yapılanmasına şahit olmak, ilk adımlarını ilk kelimelerini görmek, ev canlanır neşelenir, çocukla hayat insanı zorlasada müthiş bir sevgi alışverişidir, uyurken seyretmek bile bambaşka bir mutluluktur, sabah birlikte uyanmak birlikte kahvaltı etmek, hayatın bütün ayrıntıları büyük resmi oluşturur ve her bir saniyesi hazinedir ya çocuk büyütmenin...

Bunlar doğurup atmışlar, ne oldu niye yaptınız o çocuğu???
kesinlikle öyle , bence bunlar eşiyle önce çocuğu atıp keyiflerine bakmışlar
sonra araları bozulunca ay kocam köt biri ayrılıcam oldu
çocuğu başınızdan atarken iyiydi ama dimi
valla en hassas olduğum konulardan biri o yüzden ağzımdan herşey çıkabilir:)
Ben anne olduktan sonra kendi annemden iyice uzaklaştım bu yuzden. Nasil bırakabildi, özlemedi bunlar kafamda döndü hep. Kendi cocugumu pazar günü babasina yolluyorum sabahtan aksama kadar orda kalıyor. O zaman bile cok özlüyorum
hee biz boşa başında bekledik evlatlarımızın.
biz bilmezdik sanki birinin kucağına atmayı.
hem çalışıp hem zırdeli yorgunlukla boşa sabahladık yıllarca .
bakmak istemeyen doğurmasın zorla silah dayamıyorlar kafanıza
çocuklara da ziyan ediyorsunuz yaaa..

İnsanlar çocuğu bırakacak güvenebilecekleri biri olarak görüp en yakınlarına bırakıyorlar ee haliyle bazılarının kendi evi ile babaanne evleri birbirine yakın olmayınca geceyi çocuk orada geçiriyor doğrudur değildir buna ben karar veremem anneyi suçlu bulmuyorum burada
Yanlış olduğu bence sonuçlarından belli oluyor. Çocuk ailesiyle yaşar. Her akşam gidiyorduk yazmış demek ki yakın Bi yer gittiklerinde çocuğu da alsalarmış. Uzaksa zaten her akşam gitmiyorlardır zamanla alışınca iyice sermişlerdir bu hepten kötü. Başka seçenek düşünmelilerdi. Sonuçlar ortada yazık olmuş. Ben babanın babanenin doldurduğu için böyle olduğunu sanmıyorum. Ayrılma durumunda bile çocuk orda baba babaneyle kalmış. Doğal olarak o süreçte akşamları bile göremedi kız annesini. Çocuğun anneye kızgın olması için yeterince sebep var. Kimsenin doldurmasına gerek yok. He baba da aynı şekilde suçlu böyle Bi karar alarak. Ama konu sahibi burda olduğu için tabi bizim muhattabımız kendisi.

Ee haliyle geceyi orada geçiriyor diye bir şey yok. Gerekirse saatlerce yol gidilir çocuk alınır gelinir. İnsanların rahatı çocuğundan kıymetli mi? Yol gitmeye üşenip çocuğu başkasına vermeyi nasıl doğru buluyorsunuz şaşırıyorum. Koskoca çocuk olmuş anneden çok babaannenin emeği var üzerinde. Bu çocuk annesini affeder mi gördüğünüz gibi affetmez. Anneyi bilmiyor babaanneyi biliyor çünkü. Kimse bakamayacağı çocuğu doğurmamalı. Çocuğu resmen atmışlar babaannemin başına. Çoğu insan güvendiği birilerine baktırıyor illa ki çocuğunu ama gün sonunda evine götürüyor.

Doğrudur görüyorsunuz ki savunuyorsunuz. Niye siz karar veremeyesiniz ha madem öyle düşünüyorsunuz hiç yorum yazmasaydınız.
Savunmuyorum doğru buluyorum yazdım mı doğru mu yanlış mi bilemem yazdım üst yorumda görmediniz mi!

Benim oğlumu da kayınvalidem büyüttü . Allah razı olsun. Ancak bizimki asla yatılı kalmadı.

Evlerimiz yakın olmasına rağmen kayınvalidem çok ısrar ederdi kalması için

Sabah uykusunu bölme çocuğun falan derdi.

Alırdım getirirdim eve sabah kahvaltımızı eder götürürdüm tekrar .

Konu sahibi ne kadar hata desekte olan olmuş artık.

çocuğunuzu kazanmanız izin babanneden yardım alacaksınız

pedegogla ilerleyeceksiniz.

Ben aslında bu konuya çok şey yazmak istiyorum ama inanılmaz duygusallaştım yapamıyorum.
Söyleyeceğim tek şey lütfen bu durumu normalleştirmeyin. Çocuk zaruri durumlar dışında evinde, odasında, yatağında kalır.
Sabah uyanınca annesiyle babasıyla uyanır, uyuyacağı zaman annesine babasına iyi geceler der.
Büyükler baksın imkan dahilinde ama bakmakla çocuğu tamamen geceli gündüzlü bırakmak bambaşka şeyler. Anne baba akşam gelince oturmaya gelen misafirden bir farkı olmuyor.
Kimse de beni doldurmadı ama beni eve götürecekleri zaman avazım çıktığı kadar ağlardım

Ben aslında bu konuya çok şey yazmak istiyorum ama inanılmaz duygusallaştım yapamıyorum.
Söyleyeceğim tek şey lütfen bu durumu normalleştirmeyin. Çocuk zaruri durumlar dışında evinde, odasında, yatağında kalır.
Sabah uyanınca annesiyle babasıyla uyanır, uyuyacağı zaman annesine babasına iyi geceler der.
Büyükler baksın imkan dahilinde ama bakmakla çocuğu tamamen geceli gündüzlü bırakmak bambaşka şeyler. Anne baba akşam gelince oturmaya gelen misafirden bir farkı olmuyor.
Kimse de beni doldurmadı ama beni eve götürecekleri zaman avazım çıktığı kadar ağlardım
işte o çocuğun büyümüş hlisiniz sanırım
o yoksunluk gitmiyor ,çocukta büyük yara olarak kalıyor
çocuk yetiştirmek işte bu yüzden çok önemli..
sizin de iyileşmenizi dilerim. :KK200:

işte o çocuğun büyümüş hlisiniz sanırım
o yoksunluk gitmiyor ,çocukta büyük yara olarak kalıyor
çocuk yetiştirmek işte bu yüzden çok önemli..
sizin de iyileşmenizi dilerim. :KK200:
Evet ilk sayfada anlatmıştım bende, o küçük kızı ne kadar iyi anladığımı keşke ifade edebilsem..
Çok teşekkür ederim ♥️

Savunmuyorum doğru buluyorum yazdım mı doğru mu yanlış mi bilemem yazdım üst yorumda görmediniz mi!

Yoo gördüm. Siz ne yazdığınızı unutuyorsunuz sanırım “ayrıca kötü bir şey de değil ki sonuçta yatarken eve dönüyorsunuz çalışan çok insan var böyle yapan çevremde çok gördüm” cümlesi sizin değil mi? Bu savunmak, normalleştirmek olmuyor mu? Basbayağı doğru buluyorsunuz işte. Bana he tek suçlu anne yani yazdınız, savunmak değil mi şimdi bu?

O kadar uzun bir zaman dayanacak gücüm yok gerçekten. Şuan ne yapabilirim ben çıldırmak üzereyim 😭
Bi anda mı Farkettin çocuğunla bağın kalmadığını? Sana vurunca mı dank etti. Zamanla nasıl koptuysa bağlar zamanla sabırla da onaracaksın. İlk yapacağın çocuğunu ne şartla olursa olsun evine getirmek. 7 yaşındaymış ben olsam oturup konuşur, neden öyle yapmak zorunda kaldığımızı, ama yanlış Bi karar olduğunu düzgünce anlatır af dilerdim. Çocuğa onun istediği çok güzel Bi oda yaptırırdım herşeyi ni kendi seçtiği. Bi daha babanede kalmasına izin vermezdim. Bu konuda karşı çıkan eşim olursa da ezerdim senin yüzünden çocuğumu kaybedemem diye. Bol vakit geçirme, bu süreçte saçma sebeplerle kızarak itmeden geçen zamanı telafi ederdim.

Evet ilk sayfada anlatmıştım bende, o küçük kızı ne kadar iyi anladığımı keşke ifade edebilsem..
Çok teşekkür ederim ♥️
hepsini okumadım yorumların.
bence ifade etmeye çalışın bizlere de ders olsun ,okuyalım daha derinden belki bu noktada olanlar vardır onlara da örnek olur
tabi çok zordur sizn için anlatmak eminim.

Benim büyük görümcemi de göndermiş kayınvalidem
7 yaşına kadar babaannesinde kalmış birde 16 saatlik uzaklıkta
Yıldı bir iki defa görüşmüşler
Görümcem hala der hiç annem gibi gelmiyor diye
İşin ilginç yanı kayınvalidem de onu çocugu gibi benimsemiyor
O bağ kurulamıyor hiç bir zaman 😔

Çalışan arkadaşlarımdan ve yakınlarımdan hiç birinin çocuğunu yatılı bıraktığını görmedim . İlla babaanne bakacaksa da babaanne sizde kalmalıydı.

Bu durum hiç de normal değil.
Cocuk sizinle bağ kurmamış , siz annelik yapmamışsınız.
Sizin de işinize geldi sanırım .

İşinize gelince boşanabiliyorduysanız , cocuk babaannede kalmayacak diye rest de cekebilirdiniz.

Mutlaka bir pedegog desteği alın .
Gerekirse kayınvalide kalın bir süre adama kızınızı bırakmayın .

Benim büyük görümcemi de göndermiş kayınvalidem
7 yaşına kadar babaannesinde kalmış birde 16 saatlik uzaklıkta
Yıldı bir iki defa görüşmüşler
Görümcem hala der hiç annem gibi gelmiyor diye
İşin ilginç yanı kayınvalidem de onu çocugu gibi benimsemiyor
O bağ kurulamıyor hiç bir zaman 😔
Gerçekten o kadar zor ki.. Kızım doğduğunda annemin bütün tepkilerine rağmen işime ara verdim, ne olursa olsun ben bakacağım dedim yaptım da.
Yaşamayan bilemez, kazık kadar kadınım konuyu okuduğumdan beri babaanne diye ağlıyorum.
Ne olur çocuklarınıza bunu yapmayın

Bende evin icinde saklanirdim, "panda yok deyin" derdim. Parka goturecegiz, yemek yiyecegiz diye kandirarak gotururlerdi. Bu konu benide derinden etkiledi :KK43:

Başımdan savma değil gerçekten dinlemediler beni çok karşı çıktım ama olmadı çok bastırıldım bu konuda eşim hep kendi dediği olsun ister
Böyle bir konuda bastıramaz ki siz annesiniz küçücük bir çocuğun yeri annedir, nasıl oldu kıyameti kopartamadınız babaanne de olsa anneanne de olsa başkasıyla kalamaz.Günah almak istemiyorum ama biraz da sizin işinize gelmiş gibi hissediyorum

X