İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Merhabalar, canım gitmesine gidebilirde en iyi siz bilirsiniz onun kapasitesini... yapabilecek çocuk var yapamayacak çocuk var. Aslında özgüveni artar iyi olur bence ama
dediğim gibi çocuğun durumunu bilmeli... Her çocuk aynı değil çünkü...
Hayırlısı olsun diyorum...

canım sagol cevap verdıgın ıcın

haklısın kapasıtesı onemlı bu sene kaldı zaten guvenemıyorum cunku

seneye ınsallah olursa gıtsın onun ıcın ıyı olacak

annemle babam pek sıcak bakmıyor kucuk ıste yapamaz fılan dıye ama hep onların bu korumacı tavrından dolayı cocuk kendını ıfade edemezz oldu

Antalya'da İngilizce dersinde sorunu olan varsa Hacettepe mezunu, Amerika/California'da ve Amerikan kültür dil okulunda çalışmış öğretmenden uygun fiyata özel ders verilir.
Antalya'da yaşayanlar detaylar için mesaj atabilir. Herkese başarılar dilerim :)

arkadaşlar 5.sınıfta ders seçilicekmiş o nasıl oluyo kaç ders seçilecek ve neye göre bilen varmı?

arkadaşlar 5.sınıfta ders seçilicekmiş o nasıl oluyo kaç ders seçilecek ve neye göre bilen varmı?
Yıl sonunda okula çağrılacaksınız.Ancak bu yıl okulların ayrılma ihtimali olduğu için kayıt yaptıracağınız okula kendiniz başvurmanız da gerekebilir.8 ders saati üzerinden 4 tane ders seçeceksiniz yanlarına yazdığım haftalık ders saatidir.Ben 4.sınıf öğretmeniyim başından beri aynı sınıfı okutuyorum.Çocuklarıma ,dersleri kendi yeteneklerine göre tavsiye edeceğim.Sayısalı seviyorsa zeka oyunları ve matematiği tercih edin.Türkçe yi seviyorsa yazarlık becerisi çok iyi bir ders.Yabancı dili de tavsiye ederim derse takviye oluyor.
Kuran-i Kerim
Hz. Muhammed’in Hayatı 4
Temel Dini Bilgiler 2
Okuma Becerileri 1
Yazma ve yazarlık becerileri 4
iletişim ve sunum becerileri 1
yabancı dil 4
Matematik uygulamaları 4
bilim uygulamaları4
Bilişim teknolojileri ve yazılım 4
görsel sanatlar 4
Müzik 4
spor ve fiziki etkinlikler 4
drama 2
zeka oyunları 4
halk kültürü 1
medya okur yazarlığı 1
hukuk ve adalet 1
düşünme eğitimi 1

hocam ben şunu merak ediyorum, bu dersin öğretmeni yok, ya da bu ders için yeterli başvuru olmadığından sınıf açılmadı deme şansları var mı? Yani sınıf açılması için kaç öğrenci seçmiş olmalı

Evet sorduğunuz şeyi söylemeleri mümkün örneğin bu yıl bizim okulumzda bilgisayar sınıfı olmadığı için bilişim teknolojileri açılmadı.Ama öğretmeni yok demezler bir çok derse malesef idare etme şeklinde giriyorlar yani yetersiz kalındığı için bir dersin öğretmeni ilgisi olmayan diğer desleri idare edebiliyor.Ama ne kadar verim alınır muamma.Mutlaka araştırın.Ama 8 saat dersten başaka seçim hakkınız yok çocuğunuz seneye seçtiğininz dersler nedeniyle günde 7 saat kimi zaman günde 8 saat derse girecek.Bu yalnızca 5lere özel bir durum diğer sınıflar günde 6 saat ders görmeye devam edecek.Benim tavsiyem bir tane dinlenceği eğleneceği ders seçimi gerisi de ilgisine göre olmalı

bilgiler için teşekkür ederim, benim oğlum şuan 3 de ama şimdiden araştıryorum merak ediyorum, 8 saat gerçekten çok saçma, açıkcası bu seçmeli derslerin hiç birinden verim alınacağını düşünmüyorum, sadece sadece dini dersleri ekleyemeyecekleri için diğerlerini koymuşlar asıl amacı kamufle etmek için yani. Sanırım bu seçmeli derslerden de normal sınavlar yapılacak not verilecek, ortalamayı etkileyecek o zaman genel itibariyle. öğrenci zaten iyi olduğu dersi seçer herhalde genel olarak, kötü not alıp ortalaması düşmesin diye, çünkü şuanki bilgilerimle ortalama çok önemli oldu liselere girişte.
bilim uygulamaları tam oğluma göre ama öyle deneyler falan yapacaklarını sanmadığım için hayal kırıklığı olur oğlum için, aynı şekilde zeka oyunlarıda ona cazip gelir isim olarak ama o da hayal kırıklığı olur, herhalde yabancıdil ve matematik seçeriz.
keşke layıkıyla uygulansa seçmeli dersler, o zaman çok güzel olurdu ama sanmıyorum malesef

Zeka oyunlarını seçmeniz iyi olur bence çünkü satranç oynatıyorlar hem güzel bir zaman doldurma aracı hem de zihin çalışıyor.Matematik uygulamaları da iyi seviyorsa yazrlık becerileri de güzel eğlenmek istiyorsa spor uygulamaları var sanata yeteneği varsa da görsel sanatlar iyi sergi falan açılıyor yıl sonunda.Siz zaten erken davranmışsınız daha 3 teymiş :) seneye bile ilgisi değişebilir çocuğunuzun başarılar dilerim

Son düzenleyen: Moderatör:

çok teşekkür ederim

arkadaşlar, 4.sınıf sonunda diploma veya sertifika verilicek mi ?verilicekse puanı neyi etkiliycek?

sanırım artık bu başlığa taşınabiliriz

gerçi azala azala kuş kadar kaldık seneye kimse yazmaz buraya

seçmeli dersleri seçtinizmi nasıl olacak bilgi verirseniz sevinirim

mrb arkadaşlar 4. sınıfı bitiren çocuklarınızı yakın okulamı vericeksiniz yoksa uzakta daha iyi bi okulamı ?ben bir türlü karar veremedim çünkü yakındaki okul yarım gün uzaktaki okul sabahtan akşama kadar çocuk için zor olur mu kafam çok karşık ne olur yardımcı olun ...akarada anıttepe maltepe ortaokuluna gönderen varmı aranızda eğitim nasıl nasıl bir okul ?

kızlar tatilde misinizkuzularınız ders yapıyormu?yaz okuluna gönderenler memnun mu?
okulumuz ortaöğretim oldu, başka okullu olduk
sizde durumlar nasıl

kızlar tatilde misinizkuzularınız ders yapıyormu?yaz okuluna gönderenler memnun mu?
okulumuz ortaöğretim oldu, başka okullu olduk
sizde durumlar nasıl

selam canım valla bizimki hafta içi sabahtan yüzmeye gidiyor futbola gidecekti bu sene vazgeçti yüzmeye devam ediyor şuan
ders yapmıyoruz ilk zamanlarda test falan çözüyordu şimdi onu da yapmıyor açıkcası ben de zorlamıyorum zaten önümüzdeki sene bayağı yoğun ders çalışacaklar okulunuz için de hayırlısı olsun canım bizde bir değişiklik yok şimdilik bakalım

izim evdeki hiç bir hesap çarşıya uymadı, yaz okulu iptal oldu. Şimdi sadece yüzmeye gidiyor, arada kitap okutmaya çalışıyorum çünkü kelime dağarcığı zayıf gibi geliyor. Onu da gönülsüz okuyor tabii, bilgisayarın başında oturmak daha güzel

Günaydın..ben de bu kızlar nerelerde diyordum..Benim oğlan da dersleri boşladı iyice. Eşimin memlekettindeydi 1,5 aydır..koca kitap bitirmesi için bekliyor ama hiç umrunda değil :) Ben de başında olmadığım için kafasına göre takılıyor..Bu arada bu yeni sistem kafama çok kurcalıyor..düz liseleri de kaldırmışlar, anadolu lisesini kazanamayanları meslek liselerine yönlendiriyorlar..sınav sistemi iyice karıştı zaten..dersanelerde kapanacak diyorlar..ben dersaneye falan göndermeyi düşünmüyordum ama yeni sistemde çocuğun mutlaka anadolu lisesini kazanması gerek..ortaokulda çocuklara ne vericekler, destek almadan devlet ortaokulunda ne kadar başarılı olacaklar da anadolu lisesini kazanacaklar..sorular, sorular kafamda dönüp duruyor..bir tek benmiyim kayayı yiyen..

valla canım ben benimkine ders çalıştırmıyorum hiç, bilgisayarın başından kalkmıyo desem yeri, napsın ki alternatifi yok, ben zorlada olsa kitap okutmaya çalışıyorum ama, iki günde bir, zaten bu sene sıkı geçecek, özlesin dersleri biraz
sınav sistemi çorba oldu, sbs kazanamayanın önünde 5 seçenek var, çpl, imam hatip, meslek, özel, açık lise
ama zaten senin çocuğun kazanır merak etme, ilgili bi velisin çünkü, ama insan yinede tereddüt ediyor tabii
orta okulda ortak sınavlar olacakmış sbs kalkmış, nisan ve aralıkta ortak sınavlar olcak din kültürü dahil, test üsülü olcakmış, güya sbs kalktı, bence onlarca sbs olcak bu sisteme göre, bir sbs nin altından kalkamıyorlardı, her dersten ayrı ayrı ortak sınavların altından nasıl kalkacaklar şüpheliyim

dershanelerde özel okullara dönüştürülmeye başlanacakmış bu seneden itibaren, fiyatlarda düşer muhtemelen

zaten tüm bu değişimlerin amacıda o, özele yönlendirmek, bence seneden itibaren dershaneye verecektiysen, o parayı özele ver,

en iyi devlet lisesi seçimide fen ve anadolu öğretmen liseleri gibi görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…