İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

chess yaz okuluna göndermediğin iyi olmuş ben hiç memnun kalmadım:KK19::KK19::KK19::KK19:belki sizler memnun kalırdınız ama benim başım ağırdı :KK53::KK53:meroza chess bu ülkedeki eğitimden midem bulandı benim. keyfii değişimlerden,kaoslardan yoruldum artıkk :KK47:
her yıl başımıza ne gelecek diye bekliyoruzz :KK53:
karamuk bizimde ders yaptığı yok sıkmıyorum da ne kaldı şurada:KK31:

24 sbs olcak, çocuklara acıyorum doğrusu, en azından sınav puanı hesaplamalarında yanlışlıklar yapmasa bari meb

chess yaz okuluna göndermediğin iyi olmuş ben hiç memnun kalmadım:KK19::KK19::KK19::KK19:belki sizler memnun kalırdınız ama benim başım ağırdı :KK53::KK53:meroza chess bu ülkedeki eğitimden midem bulandı benim. keyfii değişimlerden,kaoslardan yoruldum artıkk :KK47:
her yıl başımıza ne gelecek diye bekliyoruzz :KK53:
karamuk bizimde ders yaptığı yok sıkmıyorum da ne kaldı şurada:KK31:

yaz okulundan neden memnun kalmadın canım

öğretmenlerimiz bugün göreve başladı, yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun, öğretmenler, veliler ve öğrenciler için güzel geçer umarım

okulların açılması yaklaştıkça heyecanlanıyorum..velilere sabır, öğrencilere de çalışma isteği ve zihin açıklığı dilerim :)

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duy...m/TemelEgitimdenOrtaogretimeGSistemiSunum.pdf

arkadaşlar yanlış anlamadıysam SBS için sadece 6,7 ve 8 sınıfta alınan notlar önemli olacak

yani bu sene bizim çocukların aldığı notlar SBS puanın içine katılmayacak ortalama olarak falan...

siz ne anladınız

6, 7 ve 8.sınıf okuldaki yılsonu başarı puanının ortalaması ile 6 derstten girecekleri sınavların puanlarını alıp bir puanı vericekler 8. sınıfın sonunda..bu durumda 4 ve 5. sınıflar etkisiz sınıflar..ben şöyle bir şeyde duydum daha açıklamadılar sanırım, büyük anadolu liseleri ayrıca kendileri de sınav yapacaklar..galatasaraya, fen lisesine girmek isteyen ayrıca okulun sınavına girecek mesela..ee o zaman dersaneler nasıl kalkacak ? birde her okuldaki eğitim düzeyi, öğretmenleri aynı değilki..bir okul var daha idealist, bir okul var daha vasat..ben çevremdeki okulların bu seneki sbs başarısını öğrenmeye çalışıyorum biri dışında sitesinde açıklamamış..okullar kapalı kutu, hiçbir bilgi yok, özele de veremiyoruz ee napıcaz :KK43:

6, 7 ve 8.sınıf okuldaki yılsonu başarı puanının ortalaması ile 6 derstten girecekleri sınavların puanlarını alıp bir puanı vericekler 8. sınıfın sonunda..bu durumda 4 ve 5. sınıflar etkisiz sınıflar..ben şöyle bir şeyde duydum daha açıklamadılar sanırım, büyük anadolu liseleri ayrıca kendileri de sınav yapacaklar..galatasaraya, fen lisesine girmek isteyen ayrıca okulun sınavına girecek mesela..ee o zaman dersaneler nasıl kalkacak ? birde her okuldaki eğitim düzeyi, öğretmenleri aynı değilki..bir okul var daha idealist, bir okul var daha vasat..ben çevremdeki okulların bu seneki sbs başarısını öğrenmeye çalışıyorum biri dışında sitesinde açıklamamış..okullar kapalı kutu, hiçbir bilgi yok, özele de veremiyoruz ee napıcaz :KK43:

evet canım galatasaray, kabataş erkek lisesi gibi kapısında yığılma olan liseler kendi sınavlarını yapacak dedi bakan, sanırım kendileri yapacaklar dediğine göre, bakanlıkla çok alakası olmasa gerek, yine de bilinmez
dershanelere teşvik vereceklermiş, hatta arsa bile vereceklermiş ki, dershanelerini özel okula çevirsinler, çevirenler çevririr, çevirmeyen dershaneler yine iş yapar bence, çünkü sınavı kaldırcaz dediler, tam tersi bir sürü sınav koydular yerine ve yine test usulu

evet bende öyle anladım, sonradan bi değişiklik olmzsa, bizim çocukların bu sene ki notları SBS puanına bi etki etmeyecek, eskiden ediyordu, sadece bu konuya sevinmedim değil, bu baskı için halen küçükler bence

3 senedir öğleciydik bu sene sabahçı olmuşuz, öğretmenimiz çok sevinmiştir herhalde, hep sabahçı olmayı istiyordu

3 senedir öğleciydik bu sene sabahçı olmuşuz, öğretmenimiz çok sevinmiştir herhalde, hep sabahçı olmayı istiyordu

bence sahahçı olmak daha iyi..bizim 9-14:30 sonrada etud var 2 ders. bu sene sabahçı öğlenci olacak dediler, bizde öğlenci olacakmışız, aklım çıktı..neyseki yine aynı sistem devam edecek..öğlenci olsak okuldan yorgun gelecekti, sabah yaparım diyicekti ödevlerini, 3 senedir alıştığımız düzen bozulacaktı..

demin öğrendiğime göre bundan sonra 4. sınıflara sınav olmayacakmış, notlandırma olmayacak yani (seneye 3 den 4 e geçecekler ve bizimkiler hariç) yani piyango bizimkilere patladı

test test diye çocukları germemize gerek kalmadı bi nevi:KK53::KK53:

tabii ben bunu geç öğrendiğimden d r dan test kitabı aldıydım yeni, 4 sınıf test, sonrada pişman oldum, çünkü sorular kesinlikle, okuyan okurken sorunun içinde kaybolsun ve yapamasın diye hazırlanmış, bundan sonra tudem in hiç bişeyini almam, gerçi çocukta 4. sınıf olsu zaten:KK53::KK53:

Son düzenleme:
4.sınıf konu anlatımlı yardımcı kitap almak istiyorum, ama hangi kitabı alacağıma karar veremedim.tudeminki çok zor ve kafa karıştırıcı dediğiniz gibi..güvenderi geçen sene kullandım fena değil gibi .bir de kitapyurdunda beşibiyerde tüm dersler(türkçe, mat, fen ve tek.,sosyal bil.,ingilizce )körfez yayınlarının kitabını gördüm.ama kararsızım.

4.sınıf konu anlatımlı yardımcı kitap almak istiyorum, ama hangi kitabı alacağıma karar veremedim.tudeminki çok zor ve kafa karıştırıcı dediğiniz gibi..güvenderi geçen sene kullandım fena değil gibi .bir de kitapyurdunda beşibiyerde tüm dersler(türkçe, mat, fen ve tek.,sosyal bil.,ingilizce )körfez yayınlarının kitabını gördüm.ama kararsızım.

ben en son final in kitabına bakmıştım d&r da konu anlatımlı çok güzeldi, espiri katmış resimlere, çocukların seveceği gibi, ama okul açılmadan almak istemedim, bakalım öğretmenimiz hangi kaynakları aldıracak, ona göre karar vericem

Son düzenleme:
demin öğrendiğime göre bundan sonra 4. sınıflara sınav olmayacakmış, notlandırma olmayacak yani (seneye 3 den 4 e geçecekler ve bizimkiler hariç) yani piyango bizimkilere patladı

test test diye çocukları germemize gerek kalmadı bi nevi:KK53::KK53:

tabii ben bunu geç öğrendiğimden d r dan test kitabı aldıydım yeni, 4 sınıf test, sonrada pişman oldum, çünkü sorular kesinlikle, okuyan okurken sorunun içinde kaybolsun ve yapamasın diye hazırlanmış, bundan sonra tudem in hiç bişeyini almam, gerçi çocukta 4. sınıf olsu zaten:KK53::KK53:

ben sadece okulun başlayacağına anlaması için kalem, silgi falan alışverişi yaptım..onun dışında hiçbirşey almadım. geçen sene bilfen yayınlarının kitaplarını aldırmıştı öğretmen hoşuma gitmişti sorular. ödev veriyordu hergün o kitaptan, yada okulda yapıyorlardı..eğitimhanenin sınav sorularıda hoşuma gidiyor benim, sınav olacakları zaman ordan da faydalanıyorum..öğretmenin sorduğu tarzda sorular oluyor..test güvender almam geçen senekiler çok basitti..2 dakka da çözüyor, bitti gitti..tudem de karman çorman ben anlamıyorum sorudan..ikisinin ortasında olması gerek :) önerilere açığım..

geçmişi tam okuyamadım boş vaktimde bakarım artık:KK17::KK17:
yeni eğitim yılımız hayırlı olsun :nazar::nazar:
yeni sınav sistmini kavrayamamıştım :KK53:bakanın dediği gibi anlayanlar anlamayana anlatsın :KK1::KK1::KK1:
neyse ki chess meroza bilgilendirmiş:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:
sabahçı olmak her açıdan güzel olacaktır bizim gideceğimiz okul harabe durumda kapı,masa, sıra ,tahta pencere hiçbirşey yok bakalım neler olacak :KK14::KK14::KK14::KK14:
ben burada olurummm :KK23::KK23::KK23:

X