chess yaz okuluna göndermediğin iyi olmuş ben hiç memnun kalmadımbelki sizler memnun kalırdınız ama benim başım ağırdı meroza chess bu ülkedeki eğitimden midem bulandı benim. keyfii değişimlerden,kaoslardan yoruldum artıkk
her yıl başımıza ne gelecek diye bekliyoruzz
karamuk bizimde ders yaptığı yok sıkmıyorum da ne kaldı şurada
http://www.meb.gov.tr/duyurular/duy...m/TemelEgitimdenOrtaogretimeGSistemiSunum.pdf
arkadaşlar yanlış anlamadıysam SBS için sadece 6,7 ve 8 sınıfta alınan notlar önemli olacak
yani bu sene bizim çocukların aldığı notlar SBS puanın içine katılmayacak ortalama olarak falan...
siz ne anladınız
6, 7 ve 8.sınıf okuldaki yılsonu başarı puanının ortalaması ile 6 derstten girecekleri sınavların puanlarını alıp bir puanı vericekler 8. sınıfın sonunda..bu durumda 4 ve 5. sınıflar etkisiz sınıflar..ben şöyle bir şeyde duydum daha açıklamadılar sanırım, büyük anadolu liseleri ayrıca kendileri de sınav yapacaklar..galatasaraya, fen lisesine girmek isteyen ayrıca okulun sınavına girecek mesela..ee o zaman dersaneler nasıl kalkacak ? birde her okuldaki eğitim düzeyi, öğretmenleri aynı değilki..bir okul var daha idealist, bir okul var daha vasat..ben çevremdeki okulların bu seneki sbs başarısını öğrenmeye çalışıyorum biri dışında sitesinde açıklamamış..okullar kapalı kutu, hiçbir bilgi yok, özele de veremiyoruz ee napıcaz
3 senedir öğleciydik bu sene sabahçı olmuşuz, öğretmenimiz çok sevinmiştir herhalde, hep sabahçı olmayı istiyordu
bence de çocukların sabahçı olmaları her açıdan daha iyi
sanırım forumda ikimiz varız sadece
4.sınıf konu anlatımlı yardımcı kitap almak istiyorum, ama hangi kitabı alacağıma karar veremedim.tudeminki çok zor ve kafa karıştırıcı dediğiniz gibi..güvenderi geçen sene kullandım fena değil gibi .bir de kitapyurdunda beşibiyerde tüm dersler(türkçe, mat, fen ve tek.,sosyal bil.,ingilizce )körfez yayınlarının kitabını gördüm.ama kararsızım.
demin öğrendiğime göre bundan sonra 4. sınıflara sınav olmayacakmış, notlandırma olmayacak yani (seneye 3 den 4 e geçecekler ve bizimkiler hariç) yani piyango bizimkilere patladı
test test diye çocukları germemize gerek kalmadı bi nevi
tabii ben bunu geç öğrendiğimden d r dan test kitabı aldıydım yeni, 4 sınıf test, sonrada pişman oldum, çünkü sorular kesinlikle, okuyan okurken sorunun içinde kaybolsun ve yapamasın diye hazırlanmış, bundan sonra tudem in hiç bişeyini almam, gerçi çocukta 4. sınıf olsu zaten