• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Eve döner Dönmez tekrar gideceğim. Bir kez götürdüm bir şeyi yok dedi.

Babası izin alamadı çalışıyor. Evde hiç kimse böylesine tepkiler vermiyor. Yani en azından ben iki saat aynı cümleyi tekrarlamıyor ve bir şey fırlatmıyorum.

cevabınız çok güzel ve yerinde olmuş hareketli çocuğu olan insanı ancak o durumda olan anlar sanki herkes dört dörtlük yaşıyor evde ya çocuk işte inadını silah olarak kullanıyor illa ki bizlerden mi görmesi lazım

Yalniz degilsin korkma cocugunda bi problem yok benim oglumda cok inatci istediği olmadigi zaman dolap kapaklarini carpip duruyo kendi kafasina vuruyo suan tuvalet egitimi veriyorum hadi tuvalete gidelim diyorum yok altima yapcam diyo cisini tutuyo 2 bucuk yasindaki bi cocuk nasil tutmayi bilir ki diyorum ama tutuyo
2,5 yasindaki cocuk cisini tutmayi bilir, normal bu.

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi Daha önce 2 uzmana goturmus ve "otizm degil" bilgisi almissiniz. Supheleniyorsaniz internetten bi DSM-IV'ten Dikkat Eksikligi Hiperaktivite Bozuklugu (DEHB)'nun "Dürtüsellik" alt basligindaki kriterlere bakin, size uymuyorsa o da degildir. Veya uzmana gidecekseniz bir de "Dürtüsellik"in degerlendirilmesini isteyin.
Belki de sadece konusmasi geciktigi icin saldirgan ve öfkelidir. Cevremde bu yaslarda, konusamadigi icin her seyi firlatan, herkese bagiran cocuklar vardi. Bazisi büyüdü, konusmasi duzeldi ve sakinlesti. Bazisi aileleri tarafindan konusma terapisine götürüldü, düzeldi, sakinlesti. Belki çocuğunuzun ciddi bir sıkıntısı yoktur, sadece konusup kendini ifade edemedigi icin böyle davraniyordur, üzülmeyin.

Evet yine ve yeniden konu oğlum. Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Elim ayağım titriyor, sol kolum uyuştu. Sinirden mi yoksa artık vücuduma mı vurdu bilmiyorum. Şu an düğün evinde insanlardan uzak karanlık bir odada oğlumu sallarken ağlayarak yazıyorum.

Şehir dışında kuzenimin düğünü var. Gitmesem küseceği için, halamın da bende çok emeği olduğu için oğluma rağmen geldim düğüne. Sabah uyanınca başladı delirtmeye. Uyanır uyanmaz sırf cam tencere kapağını fırlatmasına izin vermediğim için sinirlenip bir bardak suyu modemin üzerine boşalttı. Hırsı geçmedi bardağı fırlatıp kırdı. Dolapları boşalttı vs. O bunları yaparken ben yolculuk için çanta hazırlamaya çalışıyordum.

Güç bela çıktık evden. Taksiye bindik ve taksiden inmemek için iki saat yolun ortasında ağlayarak kendini yerlere attı ne yapsam, ne konuşsam fayda etmedi. Ağzında tek cümle "sarı taksi" üç saat boyunca sadece bunu söyledi. Sonra otobüsü beklerken deli dana gibi etrafa saldırdı. Bizim binmeyeceğimiz otobüse binmek için kendini parçaladı. İnsanlar acıyarak bakıyor bana. "Allah sana sabır versin" diyerek. Dişlerimi o kadar sıktım ki dişim kırıldı. Ağzında yine tek cümle "mor otobüs". Kendini tamamen kapatıyor ve bunu tekrarlıyor. Iki saat de böyle geçti.

Sonra terminalden kardeşim beni almaya geldi. Bu arada kusura bakmayın hala titriyorum karışık yazabilirim. Kardeşimin arabasıyla düğün evine geldik. Insanlar eğleniyor, yiyor içiyor. Akrabalar benimle konuşmak istiyor falan. Avazı çıktığı kadar bağırıp kendini yerlere atmaya başladı yine. Bu sefer yeni cümle "dayının arabası". Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum, konuşuyorum, oynuyorum. Düğünden falan geçtim yeter ki dursun sussun... Aynı cümle tekrarlanıyor sadece "dayının arabası" başka cevap yok. Başka iletişim yok, sadece bu cümle. Herkes "bu çocuk engelli mi" diye soruyor daha çok geriliyorum. 30 tane çocuk var ortamda o sadece dayının arabası diye bir taraflarını yırtıyor.

İstediği olmayınca yemek yiyen bir teyzenin önündeki tabağı alıp fırlattı. Bardakların dolu olduğu leğeni fırlattı. Hepsi kırıldı. Zaten sürekli her şeyi fırlatıyor. Yine acıyan gözler. Allah sana sabır versin biz böyle çocuk görmedik cümleleri. Bir sorunu mu var normal değil bu çocuk demeler.

Belki de gerçekten normal değildir. Belki de teşhisi falan koyulmamış bir ruh hastalığı vardır iki buçuk yaşındaki bir çocuğun.
Anormal diyenler bir yandan da her boku çok hızlı öğrenmesine bakıp "zekadan yapıyor bunları" demeye başladılar. Ya ben sadece normal bir çocuk istiyorum. Zeki olmasın ya olmasın. Normal, sabit durabilen bir çocuk. Çok mu şey istiyorum ben ya.

Şimdi karanlık bir odada uyutmaya çalışıyorum. Ve gerçekten bir gün gözümün kararmasından korkuyorum. Bugün dövmediysem bir daha dövmem heralde ama ölmek istiyorum ben. Gerçekten bu şımarıklık falan değil. Abartıyorsun diyenler cevap bile yazmasın. Yeterince bozuk sinirlerim. Düğün evinde 40 kişi var ve hepsi anne. Hepsi de böyle bir çocuk görmedik dedi. Yani abartıyorum ben. Benim hayatım bitti bunu biliyorum sadece.

Düzelecek, geçecek demeyin. İçine şeytan kaçmış gibi davranan bir çocuk düzelmez. Artık öyle bir raddedeyim ki annelik yapmak istemiyorum. Onu çok fazla seviyorum. Asla üzülsün zarar görsün istemiyorum. Ama ben yapamıyorum artık gerçekten. Tam iki saattir uyutmaya çalışıyorum. İnadına uyumuyor. Gözleri kapanırken açıp ekmek istiyor. Çünkü delirmedim daha delirmek lazım. Aç falan da değil. Direniyor sadece.

Ne yapayım ben evden hiç çıkmayayım mı. Sanırım en doğrusu bu. Ağlamamı durdurabilirsem insanların yanına geçeceğim. Lütfen bana dua edin, fikir verin ne bileyim bir şeyler söyleyin. Çünkü yarın yine aynı şeyleri yaşayacağım ve yarın düğün de var.

Oğlumla çok benzettim. Şuanda 5yaşında okumayı kendi kendine söktü. Aşırı takıntılı bir çocuk. Kapı çaldığında o açmayıp başkası açtıysa saatlerce terör estirirdi. İstediği olmazsa heryeri birbirine katardı. Ben hiç kıyamadım ama babası 3buçuk yaşından sonra dövmeye başladı. Biraz laf dinlemeye başladı babasından ama psikolojisi bozuldu altına kaçırmaya başladı. Anasınıfına yolladım biraz enerjisini atsın diye öğretmeni psikoloğa yollayın dehb var dedi. Psikolog evet var ama üstün zekalı dehb ilaçlık durumda değil dedi. Öğretmeni illallah ediyo diye yollamadım zaten sürekli hastalandı bi hafta gitse iki hafta gitmiyordu. Çocuk öğretmenine mesaj yolladı öğretmeni bunu taha yazmamıştır değilmi dedi inanmadı okuma yazmayı öğrendiğine. Seni çok iyi anlıyorum ama şuan o çocuğun 5 yaş hali bende var. Tüm oyuncaklarını kırıyor aldığımız bişey 2 saat dayanmıyor evet önceye göre daha iyi laf dinliyor. Ama en sevindiğim şey de kurallara çok sadık şuan.ceza çok etkili. Ceza verdiğim bişeyi bidaha yapmamaya çalışıyor. Sakarlığı var yine istemeden zarar vermeler var. Bi de aşırı kendini beğenmiş hareketler çocukları yanlış davranışlarında azarlamaları onlara buyurgan sinirli davranışları yüzünden arkadaşları tarafından bazendışlanıyor. Ama merak etme 5 yaşında daha iyi oluyor biraz da olsa düzelme var yani yavaş yavaş daha da düzelir inşallah

Oğlumla çok benzettim. Şuanda 5yaşında okumayı kendi kendine söktü. Aşırı takıntılı bir çocuk. Kapı çaldığında o açmayıp başkası açtıysa saatlerce terör estirirdi. İstediği olmazsa heryeri birbirine katardı. Ben hiç kıyamadım ama babası 3buçuk yaşından sonra dövmeye başladı. Biraz laf dinlemeye başladı babasından ama psikolojisi bozuldu altına kaçırmaya başladı. Anasınıfına yolladım biraz enerjisini atsın diye öğretmeni psikoloğa yollayın dehb var dedi. Psikolog evet var ama üstün zekalı dehb ilaçlık durumda değil dedi. Öğretmeni illallah ediyo diye yollamadım zaten sürekli hastalandı bi hafta gitse iki hafta gitmiyordu. Çocuk öğretmenine mesaj yolladı öğretmeni bunu taha yazmamıştır değilmi dedi inanmadı okuma yazmayı öğrendiğine. Seni çok iyi anlıyorum ama şuan o çocuğun 5 yaş hali bende var. Tüm oyuncaklarını kırıyor aldığımız bişey 2 saat dayanmıyor evet önceye göre daha iyi laf dinliyor. Ama en sevindiğim şey de kurallara çok sadık şuan.ceza çok etkili. Ceza verdiğim bişeyi bidaha yapmamaya çalışıyor. Sakarlığı var yine istemeden zarar vermeler var. Bi de aşırı kendini beğenmiş hareketler çocukları yanlış davranışlarında azarlamaları onlara buyurgan sinirli davranışları yüzünden arkadaşları tarafından bazendışlanıyor. Ama merak etme 5 yaşında daha iyi oluyor biraz da olsa düzelme var yani yavaş yavaş daha da düzelir inşallah
Hehehheheheh :D

:D adamimmmm
Aha yine Taha
Keske tanıyabilseydim onu
Bende cocukken erkek cocugu neymis bin beterdim o kadar yaramaz ve hırçın misim ki annem evden cikmama karari almış arkadaslarina siz bana gelin ben 1 kez geliyorsam siz 5 gelin demis.
Dehv ne oluyor hiperaktiflik mi?
Ben cok yaramaz aksi yemek yemeyen uyumayan salla salla slla ayakta uyumayan inat bir cocukmusum
Ama bu tip seyler hamilelikte oluyor diye duymustum anne agresif ve sinirli ise hamilelik doneminde cocuk hiperaktif oluyormus. Hani herseyi hissediyorlar ya
Bir cocugum yok
Keske olsa . Allah'ım hayırlısını ver Rabbim

Hehehheheheh :KK70:

:KK70: adamimmmm
Aha yine Taha
Keske tanıyabilseydim onu
Bende cocukken erkek cocugu neymis bin beterdim o kadar yaramaz ve hırçın misim ki annem evden cikmama karari almış arkadaslarina siz bana gelin ben 1 kez geliyorsam siz 5 gelin demis.
Dehv ne oluyor hiperaktiflik mi?
Ben cok yaramaz aksi yemek yemeyen uyumayan salla salla slla ayakta uyumayan inat bir cocukmusum
Ama bu tip seyler hamilelikte oluyor diye duymustum anne agresif ve sinirli ise hamilelik doneminde cocuk hiperaktif oluyormus. Hani herseyi hissediyorlar ya
Bir cocugum yok
Keske olsa . Allah'ım hayırlısını ver Rabbim
Aynen öyle çok gergin bir hamilelik geçirdim. Dehb ebet dikkat eksikliği ve hiperaktivite oluuor. Ben de çok yaramazmışım da bu biraz fazla asabi bide üstüne. Allah hayırlı evlat nasip etsin inşallah

Boyle okuyup yalniz olmadigimi hissedince rahatliyorm bizimkide kapiyi brn actiysam deliriyo geleni geri gonderiyoruz tekrar kapi caliniyo kendi aciyo ama yuzlerine kapatiyo bi saat ikna etmeye calisiyorm ac diye açmıyo en son ben aciyorm kendini yerlere atiyo tabi

Boyle okuyup yalniz olmadigimi hissedince rahatliyorm bizimkide kapiyi brn actiysam deliriyo geleni geri gonderiyoruz tekrar kapi caliniyo kendi aciyo ama yuzlerine kapatiyo bi saat ikna etmeye calisiyorm ac diye açmıyo en son ben aciyorm kendini yerlere atiyo tabi
Annem habire yok sen yetiştirmeyi beceremiyosun yok sen öocuğun dilinden anlamıyosun diye her tatilde beni sinir ederdi. Bu kış 3 ay annem baktı resmen kaçarak eve gitti:D ben böyle çocuk görmedim.bu ne ya şeytan gibi bi de büyük adam gibi herşeyi aleyhine delil olarak kullanıyo bi süre sonra söz geçirmek bir yana emrine geçiriyo resmen

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi Daha önce 2 uzmana goturmus ve "otizm degil" bilgisi almissiniz. Supheleniyorsaniz internetten bi DSM-IV'ten Dikkat Eksikligi Hiperaktivite Bozuklugu (DEHB)'nun "Dürtüsellik" alt basligindaki kriterlere bakin, size uymuyorsa o da degildir. Veya uzmana gidecekseniz bir de "Dürtüsellik"in degerlendirilmesini isteyin.
Belki de sadece konusmasi geciktigi icin saldirgan ve öfkelidir. Cevremde bu yaslarda, konusamadigi icin her seyi firlatan, herkese bagiran cocuklar vardi. Bazisi büyüdü, konusmasi duzeldi ve sakinlesti. Bazisi aileleri tarafindan konusma terapisine götürüldü, düzeldi, sakinlesti. Belki çocuğunuzun ciddi bir sıkıntısı yoktur, sadece konusup kendini ifade edemedigi icin böyle davraniyordur, üzülmeyin.
Dsm 5 çıktı, ayrıca internetten bakıp da çocuğa tanı koymasın di mi? Zira çocuk psikiyatristleri o tanıyı koymak için 6+5 sene okul okuyor

Annem habire yok sen yetiştirmeyi beceremiyosun yok sen öocuğun dilinden anlamıyosun diye her tatilde beni sinir ederdi. Bu kış 3 ay annem baktı resmen kaçarak eve gitti:KK70: ben böyle çocuk görmedim.bu ne ya şeytan gibi bi de büyük adam gibi herşeyi aleyhine delil olarak kullanıyo bi süre sonra söz geçirmek bir yana emrine geçiriyo resmen
Benim annemde sen cok sinielisin dilinden anlamiyosun der ama annemin susturma sakinlestirme yöntemi abur cubur sunu alcam sana bunu alcam oyle bende sustururum kvde der genelde ben boyle cocuk gormedim diye bi dk oturmaz mi bu cocuk der aynen biz onun emrinde yasiyoruz mesela simdi su ictim diye agladi icmicekmisim

Konusmayla alakali degildir bence benim oglum masallah herseyi kuruyo uzun uzun cümleler kuruyo ama sinir agresiflik cok cok fazla

Pedagoga goturun benim kardesimde cok yaramazmis kucukken aramizda az yas oldugu icin ben hatirlamiyorum okula gidince duzeldi diyor annem imkaniniz varsa krese verin belkide evde sadece sizi gormekten bunalmistir

Ben bu isin okulunu okuyorum. Yazınızı görünce birçok şey geldi aklıma. Muhakkak çocuk ruh sağlığına götürün çocuğunuzu. 2yas sendromu falan değil bu uzmanlardan yardım alıp geç kalmadan hayatini kurtarın çocuğun
Bence de konu sahibinim cocugunun 2 yas sendromuyla uzaktan yakindan alakasi yok

• Beğen
Reactions: KV_
Öncelikle Allah kolaylık versin.
Ama bana şımarıklık yapıyor gibi gelmedi hani belli bir sorunu var ama net teşhis konulmamış.

Otizmden şüphelendim bende, burada ki bi çok üye gibi inşallah değildir.

Hiperaktif de olabilir kasıtlı yapmıyor çocuk hırpalamak çözüm olmaz tabi ama sonuçta sizde insansiniz sabırda bi yere kadar .

Mümkünse sizde destek alın yoksa hiç yapmak istemediğiniz şeyler yapabilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun bol dua ve sabır inşallah düzelir yavrunuz.

2 buçuk yaşında oğlum var. Ben de inanılmaz zorlanıyorum evde hep bir kaos hali. Hep bir olay. Dışarda zaptedemiyorum. Asla yalnız yolculuk yapamıyoruz. Ama anlattığınıza göre sizinkinde ekstrem durumlar olabilir. İyi ve mutlu olduğu zamanlar hangileri? Mesala birlikte oyun oynadığınızda cümle tekrarları ya da agresifliği devam ediyor mu?

Sen asla kötü bir anne değilsin kardeşim de aynen böyleydi yapmadığı kalmadı annemi sokakta taşlardı arkadaşlarına senin arkandan ne dedi falan diye laflar söylerdi etmediği küfür kalmazdı büyüdü gitti şimdi beyefendi oldu bence. Kimse akıllı çocukta nimeti kendinde görmesin çocuk yaramazsa malesef anne ne kadar kendini de paralasa istediği şekilde yönlendiremiyor size sabır diliyorum

Back
X