- 5 Nisan 2023
- 3.481
- 10.390
- 27
- Konu Sahibi misscakmak
Daha eşiniz olmadan markete gitmeye çekindiğiniz ortamda yaşamak ve çocuk yetiştirmek mi istiyorsunuz? Çok değişik kafalar gerçekten, burada eşini kvyi geçiyorum insan kendi rahatsız olur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anonim olduğum için söyleyemiyorum şimdilik
İnsanından rahatsız olduğunuz için markete bile gitmek istemediğiniz bir yerden ayrılmak istememeniz ilginç geldi açıkçası. Çalışmazsınız ama sosyal olabileceğiniz bir yerde yaşarsınız ona neyse. Eşiniz açısından da markete dahi gitmeden tüm günü evde geçiren eş, rahatsız edici olabilir bir noktadan sonra. Çocuğunuz olsa parka bile rahat götüremezsiniz o zaman ama size fark etmiyor enteresan cidden.Bana cidden hiç fark etmiyor diğer şehirde de çalışmak zorunda değilim eşim 2 katı maaş alacak sadece sosyal hayatım olur. Burada da evim diyebildiğim bir evim var düzeni oturttum her türlü. İki tarafta da çok rahat adapte olup yaşarım işe girmek zorunda değilim çalışmakta bana yorucu gelen bişi değil yani o konuda da sıkıntım yok
Şöyle söyleyeyim burası biraz köy gibi herkes birbirini tanıyor haliyle ben yabancıyım bakışlar kötü niyetli değil o yüzden. Yabancıyım diye herkes dönüp bakıyor ve geneli kıraathanede oturan erkekler olduğu için ve her sokakta da kıraathane olduğu için rahatsızlık duyuyorum. Bunun sebebi diğer şehirde de kıraathanelerde çok bakanlar olurdu başka sokaktan giderdik tamamen o yüzden. Tek çıkmamı tabi ki ayıplayan olmaz da ben alışmışım şehirde herkesin yabancı olmasına kimsenin kimseye bakmamasına. Bana dönüp baktıkları zaman rahatsızlık hissediyorum ister istemezDaha eşiniz olmadan markete gitmeye çekindiğiniz ortamda yaşamak ve çocuk yetiştirmek mi istiyorsunuz? Çok değişik kafalar gerçekten, burada eşini kvyi geçiyorum insan kendi rahatsız olur.
Ve kalmak istiyorsun ?Şöyle söyleyeyim burası biraz köy gibi herkes birbirini tanıyor haliyle ben yabancıyım bakışlar kötü niyetli değil o yüzden. Yabancıyım diye herkes dönüp bakıyor ve geneli kıraathanede oturan erkekler olduğu için ve her sokakta da kıraathane olduğu için rahatsızlık duyuyorum. Bunun sebebi diğer şehirde de kıraathanelerde çok bakanlar olurdu başka sokaktan giderdik tamamen o yüzden. Tek çıkmamı tabi ki ayıplayan olmaz da ben alışmışım şehirde herkesin yabancı olmasına kimsenin kimseye bakmamasına. Bana dönüp baktıkları zaman rahatsızlık hissediyorum ister istemez
Dışarı çıkmadığım için sıkıntı etmiyorum zamanla da tanıyıp adapte olurlar bakmazlar diye düşünüyorumVe kalmak istiyorsun ?
Kız seni görmüyorlar ki ne ara adapte olacaklar her çıkışında birbirlerini dürtüp ;" aha x in gelini dışarı çıkmış ,acaba manava mi girecek kasaba mi? Bak bak bir kilo kıyma almış ,kaynanası mi gelecek evine..." Yaprak Dökümü'ndeki kahveci Ahmet gibi.Dışarı çıkmadığım için sıkıntı etmiyorum zamanla da tanıyıp adapte olurlar bakmazlar diye düşünüyorum
Valla şuan çocuk yok diye rahatım galiba çocuk olursa dediğiniz gibi parka falan götürmeye mecbur çıkıcam hiç bu açıdan düşünmemiştimKız seni görmüyorlar ki ne ara adapte olacaklar her çıkışında birbirlerini dürtüp ;" aha x in gelini dışarı çıkmış ,acaba manava mi girecek kasaba mi? Bak bak bir kilo kıyma almış ,kaynanası mi gelecek evine..." Yaprak Dökümü'ndeki kahveci Ahmet gibi.
e boyle bir yerde yasasan ne olacak? tasin daha iyiÇıkma gereği duymuyorum diyelim ekmek falan lazım olunca eşim gelmeden ne lazım diye arıyor söylüyorum alıp geliyor dediğim gibi küçük ve yobaz bir yer olduğu için benim de başım açık. Açık giyinen biri değilim de başım açık sadece ve her sokakta 3 4 tane kıraathane var öküz gibi bakıyorlar diye kendim gidip market yapmak istemiyorum
Birincisi kocaniz bu konuda hakli. Ikincisi, kayinvalideniz daha ne kadar sure daha yasayacak. Ona gore hayat kurarsaniz 10-20 yil sonra ne yapacaksiniz?Kızlar tekrardan merhaba
Önceki konumda çat kapı geldiği için kaynanama ne demeliyim diye sormuştum sizlere o konuyu benim konuşmama gerek kalmadan hallettik kendisi sanırım habersiz geldiğinde rahatsız olduğumu anladı gelmeden 2 gün öncesinde arayıp bana haber veriyor artık
Şimdi de eşim biraz sıkıntı çıkartmaya başladı. Biz kira ödemeyelim diye ikimiz de eşimin memleketine evlendik burası biraz küçük bir yer eşimin ustalığı olan işi var fakat işini sevmiyor ve benim kendi başıma dışarı çıkıp gezemememden yakınıyor.
Benim için yatağım neredeyse evim oradadır yani evcimen biriyim gezmeyi tozmayı aramam öyle. Arkadaşlarım olursa davet ederlerse giderim yani benim için olmasa da olur.
Eşimle yaşadığım şehirde tanıştık o sırada ben de çalışıyordum bu yüzden bayağı sosyal bir hayatımız vardı ikimizin ortak arkadaşları vardı her akşam iş çıkışı buluşur muhabbet sohbet ederdik haliyle zaman hızlı geçerdi.
Şimdi ben evdeyim o da işte olduğu için akşam evde konuşacak bir şeyimiz olmuyor pek o yüzden dizi film izleyerek zaman öldürüyoruz. Şu an aldığı maaş diğer yerde aldığı maaşın yarısı. Diyor ki en azından ordan ev tutarsam yarısıyla kira öderim diyor. Orada ben de eski işime geri dönerim zaten maddi açıdan bir sıkıntımız olmaz.
Geçen kv bizdeyken eşim bu konuyu açtı. Kvmin gözleri doldu elindeki kınayı gösterip daha kına bile akmadı dedi ağlayacak gibi oldu ben de çok üzüldüm içim acıdı. Ona da hak veriyorum eşim 20 yaşında burayı terk etmiş 10 yıldır başka şehirde. Evin bir oğlu ve kadın 10 yıldır oğluna hasret kalmış. Aşırı iyi biri kaynana demeye bin şahit oğlundan çok beni düşünür bişi olur oğlu yerine beni savunur. Oğlum beni affeder nasıl olsa kapıdan koysam bacadan girer, sen gelinlik çekme kızım gibi hisset der. Bana da kızım onu ikna et gitmeyin bak burda ne güzel düzen kurdunuz diyor.
Kocam da hayatımı ona göre yaşamak zorunda değilim diyor. İkisi arasında bi ona bi diğerine laf taşıyıp duruyorum ne yapacağımı şaşırdım ikisi için de ayrı üzülüyorum eşim de çok bunaldığını söylüyor burada. Ne yapacağımı şaşırdım kızlar lütfen yorum yaparken kaynana ve koca kötülemeye kalkmayın ikisinin de içinde kötülük yok ona göre yorum yapın teşekkürler
Çok tuhafsınız, eşinizle yuvanıza huzurunuza bakın, ailelere bağımlı olmayın yine gider gelirsiniz, şimdi yeni evlisin bikac sene sonra bu düşüncelerden eser kalmayacak , eşini dinle ve çalışmaya başla biran önce...Kızlar tekrardan merhaba
Önceki konumda çat kapı geldiği için kaynanama ne demeliyim diye sormuştum sizlere o konuyu benim konuşmama gerek kalmadan hallettik kendisi sanırım habersiz geldiğinde rahatsız olduğumu anladı gelmeden 2 gün öncesinde arayıp bana haber veriyor artık
Şimdi de eşim biraz sıkıntı çıkartmaya başladı. Biz kira ödemeyelim diye ikimiz de eşimin memleketine evlendik burası biraz küçük bir yer eşimin ustalığı olan işi var fakat işini sevmiyor ve benim kendi başıma dışarı çıkıp gezemememden yakınıyor.
Benim için yatağım neredeyse evim oradadır yani evcimen biriyim gezmeyi tozmayı aramam öyle. Arkadaşlarım olursa davet ederlerse giderim yani benim için olmasa da olur.
Eşimle yaşadığım şehirde tanıştık o sırada ben de çalışıyordum bu yüzden bayağı sosyal bir hayatımız vardı ikimizin ortak arkadaşları vardı her akşam iş çıkışı buluşur muhabbet sohbet ederdik haliyle zaman hızlı geçerdi.
Şimdi ben evdeyim o da işte olduğu için akşam evde konuşacak bir şeyimiz olmuyor pek o yüzden dizi film izleyerek zaman öldürüyoruz. Şu an aldığı maaş diğer yerde aldığı maaşın yarısı. Diyor ki en azından ordan ev tutarsam yarısıyla kira öderim diyor. Orada ben de eski işime geri dönerim zaten maddi açıdan bir sıkıntımız olmaz.
Geçen kv bizdeyken eşim bu konuyu açtı. Kvmin gözleri doldu elindeki kınayı gösterip daha kına bile akmadı dedi ağlayacak gibi oldu ben de çok üzüldüm içim acıdı. Ona da hak veriyorum eşim 20 yaşında burayı terk etmiş 10 yıldır başka şehirde. Evin bir oğlu ve kadın 10 yıldır oğluna hasret kalmış. Aşırı iyi biri kaynana demeye bin şahit oğlundan çok beni düşünür bişi olur oğlu yerine beni savunur. Oğlum beni affeder nasıl olsa kapıdan koysam bacadan girer, sen gelinlik çekme kızım gibi hisset der. Bana da kızım onu ikna et gitmeyin bak burda ne güzel düzen kurdunuz diyor.
Kocam da hayatımı ona göre yaşamak zorunda değilim diyor. İkisi arasında bi ona bi diğerine laf taşıyıp duruyorum ne yapacağımı şaşırdım ikisi için de ayrı üzülüyorum eşim de çok bunaldığını söylüyor burada. Ne yapacağımı şaşırdım kızlar lütfen yorum yaparken kaynana ve koca kötülemeye kalkmayın ikisinin de içinde kötülük yok ona göre yorum yapın teşekkürler
Bence çalışmak zorunda kalmak istemiyor konu kayınvalidenin üzülmesi değil...Arada kalacak bir şey yok bana kalırsa.
Annesini eşinizden çok düşünecek değilsiniz.
Siz kendiniz mi eski yaşadığınız yere gidip yeniden çalışmayı istemiyorsunuz? Evde olmanız eşinizin hoşuna gitmese de size iyi gelmiş ve bundan şikayetiniz yok gibi. Kayınvalideden yola çıkmışsınız ama bana kendi açınızdan taşınma fikrine sıcak bakmıyorsunuz gibi geldi.
Böyle bir şehirde kaynana için kalıp bir de burda çocuk mu yetiştireceksinizÇıkma gereği duymuyorum diyelim ekmek falan lazım olunca eşim gelmeden ne lazım diye arıyor söylüyorum alıp geliyor dediğim gibi küçük ve yobaz bir yer olduğu için benim de başım açık. Açık giyinen biri değilim de başım açık sadece ve her sokakta 3 4 tane kıraathane var öküz gibi bakıyorlar diye kendim gidip market yapmak istemiyorum
Dışarı çıkmadığım için sıkıntı etmiyorum zamanla da tanıyıp adapte olurlar bakmazlar diye düşünüyorum