Çeyiz Serme

Çeyiz serme bir adet gelenek neden küçümseniyor bazı yorumlarda ! hevesiniz varsa serin ev sizin düğün sizin abartılmadığk sürece bazı geleneklerimizin yaşatılması gerektiğini düşünüyorum ben sermedim çünkü bizim aileler farklı illerde biz ise farklı ilde yaşıyoruz benim kayınvalidem bırakın kendisi benim ailemin bile kalmasını istememiş misafirhaneden yer ayırmıştı tüm misafirlere düşünceliydi yani ben hiçbirşey demeden o ayarlamıştı sağolsun

Çeyiz serme 90ları hatırlatıyor kalsınlar ya nolucak temiz bıraktıktan sonra sorun yok

Eskiden komşu ve akrabalar gelip Çeyizi bakarmış da artık kalmadı onlar canım ya. Evinin sağını solunu boşuna dağıtma. Zaten düğünden sonra nerdeyse bir hafta yorgunluktan ölüyor insan kendine boşu boşuna iş çıkarma. Anadolu'dan gelen sizin aileniz olsa siz ne derdiniz? Bence konuyu böyle düşünmek gerek.

Sacmaliyrsn sende kusura bakmada ta istanbula gelip oglunun ewi dururken gidp elin ewindemi yatacaklar . ceyiz serme sende ceyiz serdin diye ew senin tapulu malinmi oldu gelin evine girilmez ne ya arka sokaktami otururyorlar kaynananlarda grmiycekler eve .s.s.

nişanlın daha şimdiden bişey diyemiyosa, yarın bakalım bu adam daha nelere hayır diyemeyecek annesine.. konuya gelecek olursak, ben de daha hiç oturulmamış yeni gelin evimde üstelik de ben yokken 1 hafta kalınmasını istemezdim. o konuda hak veriyorum sana. ama şu çeyiz serme vs çok mu gerekli? birileri görsün diye heryere alılanları dizmek vs bana hem yorucu hem gereksiz geliyor.zaten evi dayayıp döşeyeceksiniz, oturmaya gelen misafirleri de gezidirirsiniz, görmüş kadar olurlar. bence çeyiz sermekten vazgeçip evi yerleştirmenin zamanlamasını öyle bir ayarlayın ki, gelip kalamasınlar.

Ben kimseyi eleştirmedim hanımefendi, sadece soru sordum.
Ki burda benim çeyiz sermekten kastım bilimum boş bulunan heryere birşeyler sermek, her an sofraya oturulacakmış gibi tatlı kaşığından peçetesine kadar dizilen masalar vb. Şeylerdi
Yoksa bende çeyizimi dizdim. Evi ilk etapta günlük düzene göre değil, el emeği işleri biraz daha göz önünde olacak şekilde dolaplara ve çekmecelere dizdim ve yarı açık bıraktım.
Çeyiz sermek çağ dışı diye bir kelime kullandığımı hatırlamıyorum.

Mesele zaten eve eşyaya anlam yüklemek değil ki, ben istemiyorsam istemiyorumdur. E o ev de benim evim olduğuna göre ne hakla kalabilirler?? Ki dediğiniz gibi de iki hafta kısa bir süre değil, her şey kullanılacak, her yere didik didik bakılacak. Sanki gelip sadece yiyip içip yatıp gidecekler mi? Hiç sanmıyorum...

Çok şükür eve eşyaya anlam yükleyen biri değilim, ama gene de karşı taraf üç kuruş için senin kalbini kırıyorsa kolay koşay affetmesi kolay olmuyor ne yazık ki. Kaldı ki kalacak yer de var, e o zaman gelin evi diye tutturmanın nedeni nedir?

Sizin onemsediginiz deger verdiginiz seyleri hice sayan nisanlinizla uzun uzun konusun bencil olmasin siz artik iki kisilik bir aile sayilirsiniz.

Ben de evimde başkasının yasamasını istemem ama nişanlınızın buna ses çıkarması lazım. Siz kötü olmayın. İdare edin.

Son düzenleme:
Aynı durum bizdede mevcut. Kısmetse ağustosta düğün var. Nişanlım evde tek kalıyor ve sadece bir odayı kullanıyor. Babası başladı ev ev gibi değil,boş görünüyor falan,filan. Sonra anladım ki gelince nerede kalacaklarını düşünüyorlar.
Eşyaya anlam yüklemekten ziyade, karşı tarafın düşüncesizliği üzüyor insanı. Bende evimi düzüp, özene bezene aldığım eşyalarımda ilk önce ben oturmak isterim. Evlendikten sonra elbette gelip,kalırlar ama düğün öncesi başka yer bakılmalı bence. Düğün gecesi napacak onca insan hepsi aynı eve doluşursa şaşırmam

Çeyiz sermeyin merak eden gelir hediyesini alır hayırlı olsun der artık tabağını bardağını havlunu görür . Herşeyi görünce boyları mı uzuyo ?

Evinizde de kimse kalmasın madem o adet bu adet yapıyosunuz aa gelin kalmayan evde ondan önce başkası kalırsa uğursuzluk getirir diyin konu kapansın

Kendi silahlarıyla vurun tamamdır .

Kvye de kendi kaldığınız evde misafir edebilirsiniz aylar önce gelmesine gerek yok ki

Çeyiz serme başlığı yanlış olmuş, konun çeyiz serme değil o başka bir şey. Eşyaların eve yerlestirilmesinden bahsediyorsun sen.
Aldığım eşyayı ilk kullanma takintim var benim o yüzden ne var canım kalsınlar diyemeyeceğim. Çoğu şeyi ortak giymemize rağmen kardeşimin yeni aldığı bi bluzu bile o giysin diye beklerim asla o giymeden giymem. Eskiyor mu hayır, ama öyle işte. Eşyanın sahibine saygı. Böyle düşündüğüm için de kötü gelin ilan edeceklerse de buyursunlar. Umrumda olmaz.

anladım demek istediğinizi ama benim hevesim evlenirken evden eşyadan ziyade eşimle artık birlikte yaşayacak olmak üzerineydi. yani kv ben yokken gitsin evde kalsın umrumda olmaz ama yeni evliyken gelip "eşimle başbaşa yeni bir hayata başlama" hevesimi kaçırmasını istemezdim. insan neyi istemiyorsa o başına geliyor sanırım , ben yokken evime giren çıkan olmadı (çünkü balayından döndükten sonra eşyaları tamamlayıp yerleştim ancak) , evlendim daha ay dolmadan kv gelip 20 gün kaldı

ama yine de çok sabırlı idim, ilk 15 gün kendimi sakin tutabilmeyi başardım ama 15. günden sonra sinir krizi geçirdim "ananla oturmaya bu kadar meraklıysan benle ne diye evlendim be adam!" diye baktım gönderecek gibi değil eşim annesini ,memlekete gitmek için bahane buldum(tayin evrak işi vs diyerek) , ben gidiyorum anne sana da bilet alayımmı deyip 2 bilet aldım, kv yi bırakıp ertesi gün evime geri döndüm

konu sahibi için de diyorum şimdi ilk heves kimseyle paylaşmak istemiyor, yada çeyizini sermek konu komşuya cicili bicili eşyalarını göstermek istiyor ama gereksiz. hele ki bunun için eşle ara bozulacaksa çok çok gereksiz. çeyiz de sermesin anası da gelmesin damadın. düğünden önce de 1-2 gün kalsınlar işte. huzur bozulacak kadar önemli bir hassasiyet değil eşyamı benden önce birinin kullanması benim için... yeterki düğünden sonraya sarkmasın kalma işi..

Herkesin kendi isteği serer yada sermez böyle adet mi kaldı diyenler olmuş.1 hafta öncesinden gelmek neden onu anlayamadım ?
Bende istemem özenerek yerleştirdiğim evimin benden önce girilip üstelik 1 hafta kullanılmasını.Burada iş her zaman olduğu gibi erkeğe düşer ve annesine bunu kendisi söylemeli.

Çeyiz sermeyin ailesi de evinizde kalmasın. O kadar evlendirmeyi biliyorlar oğullarını tutsunlar bir otel kalsınlar. Öyle bir şey olabilir mi ya? Kalırlarsa da eşinizi gönderin daha tam erişkin olamamış annesiyle kalsın o evde. Ona sus buna sus yaparsanız herkes özenerek kurduğunuz yuvayı kullanır kullanır gider. Sizin evde kalıp her eşyanızı sizden önce kullanıcaklar bu ne şimdi?

Bence çeyiz sermek çok eski bir adet hiç uğraşma zaten evler uzak gelip gören de olmaz anladığım kadarıyla

Ve aile kalabilir ya o evde belki masraf yapmak istemiyorlar sonuçta düğün yapmak kolay değil
Sen eve girmeden temizlerler bence o kadar düşüncesiz olamazlar diyelim ki oldular siz de baştan tanımış olursunuz müstakbel eşinizin ailesini ona göre tavır alırsınız hatta eşiniz size karşı mahcup olur

Baştan tatsizliklar yaşanmasın canım ağzınızın tadını bozmayın derim inşallah musmutlu olursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…