- 27 Mart 2015
- 303
- 381
- 103
Ben kimseyi eleştirmedim hanımefendi, sadece soru sordum.Gelinlik giymek kaldıysa çeyiz sermek de kalmış olabilir
Sadece ve sadece 1 kez bir kaç saatliğine giyilen birşeye binlerce lira vermek normal, çeyiz sermek çağ dışı !!!
Adetleri, gelinin isteklerini eleştirmeyin lütfen. Sözüm sadece size değil, burada "çeyiz serme"ye banal olarak bakan herkese.
Canı ister, yapar. Bizim kınamaya hakkımız yok. Başlarsak bitmez çünkü. Kimine nişan gereksiz, kimine düğün. Kimine çeyiz serme, kimine gelinlik giyme.
Biz de benzer bir şey yapmıştık 20 yıl önce bir gelin evinde
Biz otelde kaldık gece sonra gelinle birlikte kuaföre gittik
Damat zaten evde koltukta yatıyordu
Toplu halde gelinin evine gittik damat giyindi biz giyindik hatta pide söyleyip yedik bardak vs de kullanmışızdır
Düğünden sonra da gelin arkadaşları biz onun ailesinden bir kaç kişi gidip tüm büfedeki bardaklar ile birşeyler içip çıktık otelde kaldık yine
Arada üst giyinmeye neden otele gitmedik bilmiyorum ben 15 yaşındaydım
Sonra bir ara gelin ertesi sabah evini görmediler diye düğüne gelen akrabalarının da et ettiğini söyledi mesela
Uzun kalmaları hoş değil ama eve eşyaya çok anlam yüklemek de gereksiz
İki hafta önce gelip ne yapacaklar nişanlınız geç gelin desin
o akrabalara da rica etsin annesine, gelin evinde kalınmaz bizde kal desinler
Mesele o değil aslında
Diyelim siz kendinize yeni bir ayakkabı aldınız, daha siz hiç giymeden ben (kardeşinizim mesela) "ablaaaaaa lütfen ben giyeyim" deyip giysem.
Kazak alsanız kendinize, ben kuzeniniz olsam, "ya kuzi, şu kazağı ver bi giyeyim" desem, daha siz hiç giymeden ben giysem.
Paranızı biriktirseniz, ne zamandır heves ettiğiniz Mac marka ruju alsanız, ben size gelip "ya kanka, partiye gidicem, senin şu ruj bana çok yakışır, versene süreyim, benden kalsın bu gece" desem, daha siz hiç sürmeden ben alsam sürsem?
Mesele çeyiz değil sadece.
Bu insanlar sokakta kalmazlar, tüm şehirde kalacak yer o ev değil. Kalacak başka yer de bulunabilirdi, niyetleri olsa idi.
Ben hoş bulmuyorum bu davranışı. Evet koltukları yemezler ama heves diye bir şey var ve bence saygı duyulmalı.
KatiliyorumSende Çeyiz serme . .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?