Öyle diyosunuz ama bu özel bir gün. Bir kere olacak bir şey. Ben bunu ikimiz için de istiyorumValla ben bu olaylara ceyizini sermeye gittigimiz gelinimiz evde esyalari ilk kari koca kullansin ayagina aksama kadar bir bardak su vermediginden beri gicigim. Ne olmus yani eksilir mi eskir mi? Agiz tadi bozulmasin yeter ki.
Esyalara degil insanlara deger verin. Esyalar amac degil aractir.
Bu arada ikinci gelinimiz neyi varsa serdi doktu onumuze. Simdi basimizin ustunde yeri var. Ilkinin yanimizda gram degeri yok suan.
Evet bence abartıyorsun malesef... Çeyiz serme olduğunda kalmak zorundalarsa, çeyizi serme sen de, madem kalmasınlar istiyorsun. Yok illa sereceğim diyorsan ben de olsam ailemi başka yere yollamak istemezdim herhaldeAslında kalabilecekleri uygun yer var ailesinin. Ama nişanlım da onların özellikle düğün için geldiklerini ve bizim evimiz de kalmalarının daha uygun olacağını söylüyor. Benim yatağımda yatıp odamı kullanmazlar ama bir hafta kalınacağı için çeyiz serilmiş evin mutfağını ve diğer odalarını kullanacaklar mecburen.
Nişanlım şöyle düşünüyor; tamam senin hevesin var çeyiz sermekte yine ser bi hafta önceden. Yatak odası hariç diğer yerler kullanılsın noolacak bi hafta da eskimezya. Ben eskimemesi için demiyorum. Bu bizim için özel bi durum ama onlar bunu anlamıyorlar. Anlamadıkları gibi de sanki ben eşyalar eskiyecekmiş te onun için istemiyormuşum gibi davranıyor. Beni çok kırdı. Artık hiç bir şeyde hevesim kalmadı((( abartıyor muyum bilmiyorum (((((
Akrabaları var ve çok uzakta değiller. Bence de onlarda kalabilirler. Hatta orda kalmaları daha uygun. Ama nişanlım onlara siz gidin başka yerde kalın diyemem diyor. Uygun olan benim düğünüme gelen annemin abimin benim evimde kalması diyor.Çeyiz ve çeyiz serme adeti bence çok saçma ve gereksiz... Yapmadım, yaptırmadım evlenirken. Bu konuda nişanlın haklı.
Evde kalma meselesiyse, kalacak başka bir yer olmazsa eğer büyütülecek bir şey değil. Sonuçta olar nişanlının annesi ve kardeşi. Ben olsam sadece yatağımda yatılsın istemem herhalde ama kanepede yatabilirler.
Fakat akrabaları var diyorsun, çok mu uzak oturuyorlar? Orada kalmaları daha iyi olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?