Çeyiz Serme

Konunuzu çeyiz serme adetinden bağımsız, "genç çift için kurulan evin daha önce başkaları tarafından kullanılması" olarak görüyorum ben de. Sanırım ben de istemezdim özene bezene seçtiğim eşyaların benden önce birileri tarafından kullanılmasını. Ama "otelde kalsınlar" demek de bana yanlış geldi. Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama istanbulda çok güzel günlük kiralık daireler var. Otele göre fiyatlar çok uygun. Hem de insanlar otel odasına tıkılmıyor, ferah ferah evde oturuyor. Semtine, oda sayısına göre günlüğü 75 liraya bile bulursunuz. İsterseniz öyle bir şey düşünün.

Çeyiz meyiz sermem. Kime ne benim çeyizimden? Not mu verecekler?

Ama kimsenin evimde kalmasına müsaade etmem. Orası gelin evi. Dünya kadar da akraba varmış, bir gece misafir edemiyorlar mı kayınvalideyi? Akrabaların ayıbı. Sizi ilgilendirmez. Asla müsaade etmeyin.

Arkadaşlar olumlu yada olumsuz yorum yapan herkese teşekkürler.

Bazı arkadaşlar otel veya kiralık daire önermişler. O da bir çözüm aslında ama ona dahi gerek yok. Çünkü ailesinin kalabileceği kadar yakın akrabaları var nişanlımın. Ama o kendi evi dururken uygun olanın ailesinin kendi evinde kalması olduğunu düşünüyor. Yani bizim daha girip kalmadığımız gelinle damat için hazırlanmış düğün evinde(((

Düğünden sonra kayın validemin gelip kalmasına karşı çıkmam. Başımın üstünde yeri var. Benim moralimi bozan ve hevesimi kaçıran, gelinle damat için hazırlanmış evde, başka yerde kalma imkanları olmasına rağmen, nişanlımın ailesinin kalmak istemesi.

Ben bunun özel bir şey olduğunu düşünüyorum ama nişanlım bu durumun çok özel olmak zorunda olmadığını düşünüyor. Bir erkek olarak bunu anlamayabilir ama benim bu noktadaki hassasiyetime yeterince saygılı davranmıyor.

benim eşimin ailesi de düğünden önce bizim evimizde kaldılar. merak etmeyin yemediler eşyalarımı. bu kadar maddiyatçı olmayın ya. ne olacak kalsalar ne zararı olabilir zaten senin eşyaların sen kullanacaksın.

K kristal41 benim çeyizi bırak eşyam bile olmamıştı eşyalı ev tutmuştum. kayınvalidemler geldi kaldı 20 gün öncesinden. hiç takmadım. umursamam böyle şeyleri. ama bunu istemeseydim ona rağmen yapsalardı sinir olurdum. bu işin doğrusu yanlışı yok bana göre. siz istemiyorsunuz o zaman bu sizin doğrunuz. evlilikte kararlar oybirliğiyle olmalı. anneniz arasın yer ayarlayıp gelin yer ayarladım size desin. birde 2-3 gün öncesinden gelsinler daha fazlasına ne gerek var.
eşinizle huzurunuz bozulmasın diyor bazı arkadaşlar huzur konusunda yapıcı olmak zorunda kalan taraf niye kadınlar oluyor. adam huzurumuz bozulmasın diye ailesiyle konuşamıyor. ben çeyiz serme eşya falan bilmem, saçma gelir gelmez kişiye göre değişir. burada konu sahibinin kararını hiçe saymak asıl mesele bence.

Erkeklere göre çoğu şey önem arz etmez. Çeyiz sermeyi de artık herkes yapmıyor. İsteyen yapıyor. İçinde kalacaksa yap tabiki. Gerekli veya gereksiz sen önemli buluyorsan yap bence. Ben de yaza evleneceğim ve 2 gece belki ailesi bizim evde kalacaklar. Hatta eğer kalırsak kendi çarşaf yastigimizi getiririz dedi ki bence buna gerek yok.zaten misafir için alacağım nevresim vs. Benim içim rahat cünkü özenli davranacaklarını biliyorum. Nişan için geldiklerinde nisanlimin şimdiki evinde kaldılar. Nisanlima takım elbise almıştık normalde kot T-shirt giyer.utusu yoktu. Ben çeyiz için aldığım ütüyü götürdüm gömleği falan utulenmesi için.Kadın kullanmak istemedi çeyizlik diye. Ben ısrar ettim kullanın diye.Ama iki hafta kalınmaz o kadar da değil.

şu çeyiz serme olayı kaldımı hala yaaa yani acıkcası bende evimde kalınsın istemezdim otelde kalsınlar akrabaya gitsinler yada sizin aileniz agırlasa dünürleri

Çeyiz sermedim. Çok da gereksiz geliyor. Evde zaten yeme içme zor olur. Akrabalarda kalmaları daha mantıklı. Yemek yapmaya mı ugrasacaklar yoksa düğüne mı kosturacaklar. Bir orta yol bulun.

yeni gelin evi yok sayılmalıdır. kaynana herşeye atlayan bir tip galiba. daha gelin damat adımını atmamışken bu ne düşüncesizlik. ben de istemem. çeyiz sermeye bi yorum yapamam. bazısı anlamsız bulur, bazısı için anlamlıdır yapmak ister saygı duymak lazım ama aynı saygıyı kaynanaya duyamıyorum.

benim kayınvalide,kayınpeder, elti,yiğeni, kuzenleri ve teyzeleri düğün olmadan geldiler kaldılar ben daha eve girmeden. Ve temizlediğim evi b*k götürüyordu. kalmasınlar dedim kaldılar.Kendi evi dururken otele göndermezmiş Napalım. temizledim geçti

Direk kayinvalidenizle konusun. Yeni gelin evinde gelinden önce kimse kalmaz. Kalacak ev, otel vs olmasa neyse. Ama hem akraba var mis hem İstanbul otel dolu. Ben de olsam kabul etmedim benden önce evimde birinin kalmasini.

Çeyiz serme olmasın.
Kayınvalideler sadece kına ve düğün için gelip gitsinler, otelde kalsınlar.

çeyiz serme geleneğini hala sürdürüyorlarsa otelde kalmayı eminim ki çok ayıp göreceklerdir.
gelinin hiç kullanmadığı eşyalarda kalmakta bir sakınca görmeyen insanlar..

şu çeyiz serme olayı kaldımı hala yaaa yani acıkcası bende evimde kalınsın istemezdim otelde kalsınlar akrabaya gitsinler yada sizin aileniz agırlasa dünürleri
Canım kalacak yerleri var. Bunlar uyuzluk ediyor. Benim oğlumun evi kalırım havasindalar. Geline saygıları yok. Zaten geline saygıları olsa, bu ev ikisinin deseler geline de sorarlar. Hatta bence sormamalari ve akrabalarında kalmaları doğru. Ama bunlarda o yok. Orası ikisinin değil sadece oğullarının evi olarak görüyorlar. Konu sahibi inşallah bu insanlarla ilerde bu yüzden ters düşmez.

eeee naptın senden cvp bekliyoruzz

çeyiz sermek vs değil aslında olay.
illa ki düğün gecesi nevresimi geçirmeyeceğinize göre bir hafta on gün öncesinden evi temizleyip eşyalarınız yerleştireceksiniz.
açıkçası kimse olmasa eyvallah denir ama dediğiniz gibi akrabaları varmış, apartlar, oteller de bir seçenek tabii ki...
erkekler bizim kadar ince olamıyorlar bu konuda ama hiç değilse kayınvalide, görümce vs empati kurarak yok oğlun kalınmaz diyebilmelilerdi.
tabi eş adayınız şimdiden BENİM evim tabi kalacaklar diyorsa düğünden sonraki uzun süreli kalmalarda BİZİM evimiz ortak karar alalım diyebilecek mi?

öleyse ilerde eşide ailesinin tarafını tutarsa ters düşerler :/

benim kv de benim evimde kalmıştı hatırlıyorum. çok bozulmuştum ama bunun için nişanlımı da üzmek istememiştim. koltuklarımı ilk kez o kullandı düşünebiliyor musun?? ama bişey de olmadı. inan bana evlilik öyle bir yol ki, şu konuların önemi bile kalmıyor ilerde, unutulup gidiyor. daha neler yaşayacaksın ve şurda açtığın bu konu öyle önemsiz kalacak ki yaşayacaklarının yanında. o yüzden takma, bırak evde kalsınlar. gidin otelde kalın da denmez ki..

Bana dün gece, iki hafta önce yaşadığımız başka bir olayı anlattı nişanlım. Yazmaya kalksam hem uygun olmayabilir hem de yazıyla tam olarak ifade edemeyebilirim. Kısaca bu olayda da tartıştığımız mevzunun sonucu, bizim dışımızda gelişen başka şartlardan dolayı benim istediğim şekilde değil de onun dediği şekilde olmuştu. Ama öyle olmasına rağmen gerçekten maksat hasıl olmuştu ve ikimizin de içine sinmişti.

Tam olarak fikrimden vazgeçmesem de şimdilik teskin oldum. Her işte vardır bir hayır. Düğün kısmetse sonbaharda olacağı için bu olayı şimdilik zamana bıraktım. İlerde benzer durumda kalanların fikir edinebilmeleri adına bir gelişme olursa yine yazarım inşallah. Veyahut düğünden sonra.

Yorum yapan ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…