- 30 Ocak 2010
- 3.656
- 1.113
- 333
Serme sende çeyiz falan .evlendikten sonra götür eşyalarını eve. Orda kalırlarsa her Şeyi kullanmak zorunda kalacaklar doğal olarak. Düğün gecesi temizlik yapmak zorunda kalirsin. Erkekler ince düşünemiyor haliyle bazı şeyleri. Annen falan konuşsun kayinvalideyle bence
Bütün mutfak eşyası ve diğer şeylerin götürülüp bizim evimize yerleştirilmesini kastediyorum.çeyiz sermek ne demek? kastettiğiniz şeyi anlamadım..
Bütün mutfak eşyası ve diğer şeylerin götürülüp bizim evimize yerleştirilmesini kastediyorum.
Canim bende nisanliyim ceyiz serme yapmayacagim.otel ayarlasinlar. Bende izin vermezdim kalmalarinaArkadaşlar merhaba, size kısaca bi konuyu anlatacam lütfen yorumlarınızı gönderin;(( belki sizin için basit gibi gelebilir ama nişanlımla benim aramda ciddi probleme yol açtı.
Benim kısmetse eğer sonbaharda düğünüm olacak. Nişanlımın ailesi bi anadolu şehrinde benim ailemde İstanbul'a yakın bi şehirde oturuyor ve düğün İstanbul'da olacak. Keza bizde kısmetse İstanbul'da oturacağız.
Problemse şu; bilirsiniz nişandan bir hafta önce çeyiz serilir. Biz eşyalarımız alıp çeyiz sermeye İstanbul'da oturacağımız eve götüreceğiz düğünden bir hafta önce. Ben şu şekilde istiyorum. Çeyizimiz serilsin sonra evde bir hafta boyunca kimse kalmasın. Kalırsa bitek nişanlım kalsın. Çeyizimizi biz düğünden sonra evimize gittikten sonra toplamak istiyorum.
Nişanlım ise düğünden bir iki hafta önce annesi va abisinin düğün için geleceğini ve düğüne kadar bizim evde kalmalarının daha uygun olduğunu söylüyor. Çeyiz serildikten sonra bile. Oysa çeyiz serilen ev artık gelin evi olur ve orada düğüne kadar kimse kalmaz. Nişanlımın annesi ile abisinin kalabilecekleri yakın akraba evleri var aslında ama nişanlım kendi düğünü için gelen 1. derece akrabalarının yani anne ve abisinin kendi evinde kalmasını istiyor. Ben anneme ve abime biim evde çeyiz serili onun için siz diğer akrabalarda kalın diyemem diyor. Oysa annesinin ve abisinin bunu düşünüp başka yerde kalmaları lazım değil mi.
Biz bunun yüzünden baya tartıştık.
Sizden ricam bu konu hakkında yorumlarınızı söyleyin. Ben mi anlayışsız davranıyorum yoksa nişanlım mı. O çeyiz serme adetinin çokta gerekli olmadığını düşünüyor.
Düğünden sonra başımın üstünde yerleri var. İstediğim sadece eşyalarımız gidilip yerleştirildikten sonra ve o ev bizim için özel olarak hazırlandıktan sonra ilk bizim o evde kalmamız. İstediğim bu sadeceGelin evi degil siz aile oluyorsunuz orasi ayni zamanda esinizin de evi.Dugun oncesi ailesiyle basbasa kalmak daha fazla zaman gecirmek istiyor olabilir. Veya tamamen baska nedenlerden baska yerde kalmalarini istemiyor da olabilir
Ceyiz serme adetini yadirgamak istemiyorum ama esyalar deger olarak insanlarin onune gecmemeli.. dugune kisa zaman kala tartisma olusturulacak bir konu oldugunu dusunmuyorum.. bence inat etmeyin kalsinlar..
Benim söylemem uygun olmaz. Onların kendinin bunu düşünüp böyle bişeyi teklif etmemeleri lazımUygun bir dille siz söyleyin kayinvalidenize
Öyle diyosunuz ama bu özel bir gün. Bir kere olacak bir şey. Ben bunu ikimiz için de istiyorum((
Çeyiz serme nedir yaaa. :) Bırakın böyle adetleri. Kalsınlar ne olacak ki? Benim evimde ben gitmeden 2 ay once esim arkadaslariyla kaldı hem de bir ay kadar. :) Takılmayın böyle şeylere.Arkadaşlar merhaba, size kısaca bi konuyu anlatacam lütfen yorumlarınızı gönderin;(( belki sizin için basit gibi gelebilir ama nişanlımla benim aramda ciddi probleme yol açtı.
Benim kısmetse eğer sonbaharda düğünüm olacak. Nişanlımın ailesi bi anadolu şehrinde benim ailemde İstanbul'a yakın bi şehirde oturuyor ve düğün İstanbul'da olacak. Keza bizde kısmetse İstanbul'da oturacağız.
Problemse şu; bilirsiniz nişandan bir hafta önce çeyiz serilir. Biz eşyalarımız alıp çeyiz sermeye İstanbul'da oturacağımız eve götüreceğiz düğünden bir hafta önce. Ben şu şekilde istiyorum. Çeyizimiz serilsin sonra evde bir hafta boyunca kimse kalmasın. Kalırsa bitek nişanlım kalsın. Çeyizimizi biz düğünden sonra evimize gittikten sonra toplamak istiyorum.
Nişanlım ise düğünden bir iki hafta önce annesi va abisinin düğün için geleceğini ve düğüne kadar bizim evde kalmalarının daha uygun olduğunu söylüyor. Çeyiz serildikten sonra bile. Oysa çeyiz serilen ev artık gelin evi olur ve orada düğüne kadar kimse kalmaz. Nişanlımın annesi ile abisinin kalabilecekleri yakın akraba evleri var aslında ama nişanlım kendi düğünü için gelen 1. derece akrabalarının yani anne ve abisinin kendi evinde kalmasını istiyor. Ben anneme ve abime biim evde çeyiz serili onun için siz diğer akrabalarda kalın diyemem diyor. Oysa annesinin ve abisinin bunu düşünüp başka yerde kalmaları lazım değil mi.
Biz bunun yüzünden baya tartıştık.
Sizden ricam bu konu hakkında yorumlarınızı söyleyin. Ben mi anlayışsız davranıyorum yoksa nişanlım mı. O çeyiz serme adetinin çokta gerekli olmadığını düşünüyor.
Evdeki eşyalar kullanılacak. KEndilerinin özel bi eşya getireceğini sanmıyorumBir hafta kalacaklar demişsiniz
O bir haftada kahvaltıyı nerde edecekler? Buzdolabını çalıştıracaklar mı? Kahvaltılık alınacak mı eve?
Öğle ve akşam yemekleri??? Evde yemek pişecek mi?
Kendi havluları ile mi gelecekler yoksa banyo yapınca sizin çeyizinizdeki misafir havluları mı kullanılacak?
Abartmiyorsun ,Aslında kalabilecekleri uygun yer var ailesinin. Ama nişanlım da onların özellikle düğün için geldiklerini ve bizim evimiz de kalmalarının daha uygun olacağını söylüyor. Benim yatağımda yatıp odamı kullanmazlar ama bir hafta kalınacağı için çeyiz serilmiş evin mutfağını ve diğer odalarını kullanacaklar mecburen.
Nişanlım şöyle düşünüyor; tamam senin hevesin var çeyiz sermekte yine ser bi hafta önceden. Yatak odası hariç diğer yerler kullanılsın noolacak bi hafta da eskimezya. Ben eskimemesi için demiyorum. Bu bizim için özel bi durum ama onlar bunu anlamıyorlar. Anlamadıkları gibi de sanki ben eşyalar eskiyecekmiş te onun için istemiyormuşum gibi davranıyor. Beni çok kırdı. Artık hiç bir şeyde hevesim kalmadı((( abartıyor muyum bilmiyorum (((((
Düğünden sonra başımın üstünde yerleri var. İstediğim sadece eşyalarımız gidilip yerleştirildikten sonra ve o ev bizim için özel olarak hazırlandıktan sonra ilk bizim o evde kalmamız. İstediğim bu sadece(( Ama nişanlım da evet bu senin için özle olabilir diyor. İmkan olsa ben de isterim diyor ama ben bizimkilere benim evim dururken başka yerde kalın diyemem diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?