• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz Serme

Çeyiz sermeyi ver gelmesinler demiş herkes ama bununla alakası yok ki. Düğüne bir hafta kala gelinin evi hazır olacak ve damadın annesi ve abisi gelip o evde yatacaklar, yeyip içecekler, wc ve banyoyu kullanacaklar. Bence hiç hoş değil. Düğün gecesi de evlerine dönmez ki bunlar. Ya o gece de o evde kalmaya kalkarlarsa diyeceğim ama o kadar da olmaz herhalde. O zaman zaten başka akrabanın evine gidip kalacaklar. Geldikleri günden itibaren kalsınlar madem. Bence bu kadar da düşüncesiz değillerdir. Belki de nişanlın kafana göre birşeyler söyledi annesinin öyle niyeti yoktur. Olmamalı yani.

Nişanlın haklı çeyiz serme diye birsey kalmadı artık. Bende sermedim ve buna benzer abidik gubidik pek çok şeye girmedim ayetmiş gibi insanların bu işlere kesin hüküm vermelerini de anlamıyorum.
Kv ve kaynında tabiki sizde kalacak oğlunun evi dışında hepsi el kapısıdır
Eğer sorun çıkmazda sizin evde kalırlarsa kaynanan senden çok razı olur gönlünüde almış olursun
Burada önemli olan sizin huzurunuz mutlulugunuz bunu bozacak herhangi bi unsur olursa iki tarafta anlayışlı ve fedakar davranmalı bence ki bu daha cok kadın olur o ayrı..bu evlendikten sonrası içinde gecerli yoksa evlilik yürümez zaten

Mutfak kirlenir toplanır eşya kırılır yenisi alınır havlu kirlenir makineye atar yıkarsın
Bu kadar basit hayatı zorlaştırmayın kurallara sokmayın kendinizi

nikahtan birgün önce ayrılan çift tanıyorum umarım boyle olmaz.

Mutluluklar dilerim

Çeyiz serme işini ben de gereksiz buldum ama siz istiyorsanız yapılabilir de bunun için nisanlinla tartışmaya değmez .Aslında kalmasalar olurdu ama böyle dusndulerse de dediğim gibi kalmayin diyemez.adami sıkıştırmayın bence.dugun ailelerin yaşamadığı bir yerde yapılıyor malesef olacak böyle şeyler.aslinda dügunün orda yapılmasına da takıldım ben.baya zorluk olur sizin icin

Valla ben bu olaylara ceyizini sermeye gittigimiz gelinimiz evde esyalari ilk kari koca kullansin ayagina aksama kadar bir bardak su vermediginden beri gicigim. Ne olmus yani eksilir mi eskir mi? Agiz tadi bozulmasin yeter ki.

Esyalara degil insanlara deger verin. Esyalar amac degil aractir.

Bu arada ikinci gelinimiz neyi varsa serdi doktu onumuze. Simdi basimizin ustunde yeri var. Ilkinin yanimizda gram degeri yok suan.

Noktayi koymussunuz.

Bende evlenirken hic aman o eve ilk ben girmeliyim o tabaktan ilk ben yemek yemeliyim tarzinda insan olmadim.

Kayinvalidemde cok misafir olunca dugunden birgun once benim evimde kalinmis. Zaten gec gelip aksam kanepede yatip sabah gitmisler.

Sagolsunlar kalan insanlar hicbir sekilde dagitmamis evi esim demeseydi anlamazdim bile.

Sorun ettim mi? Hayir.

Esyalara cok fazla anlam yukleniyor ya hu.

Evimde kalindi diye kiyamet kopmadi.

Incilerimde dokulmedi.

Ben çeyiz serme falan bilmiyorum, anlatılana göre de yine o çok gereksiz anlamsız adetlerden birine benziyor.
Ama şöyle bir yorum yapayım; şehirlerarası evliliklerde, bu adetler illa yapılacaksa da yumuşatılmalı, millet kmlerce öteden başka şehire sırf sizin için gidiyor, masraf yapıyor, kolaylık sağlamak gerekir. Git otelde kal demek hoş değil bence, aile üyeniz artık onlar. Boş bir odanız varsa onlar için siz istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz, mutfaktaki bardağı tabağı da bu kadar esirgemeyin bence.

Arkadaşlar merhaba, size kısaca bi konuyu anlatacam lütfen yorumlarınızı gönderin;(( belki sizin için basit gibi gelebilir ama nişanlımla benim aramda ciddi probleme yol açtı.

Benim kısmetse eğer sonbaharda düğünüm olacak. Nişanlımın ailesi bi anadolu şehrinde benim ailemde İstanbul'a yakın bi şehirde oturuyor ve düğün İstanbul'da olacak. Keza bizde kısmetse İstanbul'da oturacağız.

Problemse şu; bilirsiniz nişandan bir hafta önce çeyiz serilir. Biz eşyalarımız alıp çeyiz sermeye İstanbul'da oturacağımız eve götüreceğiz düğünden bir hafta önce. Ben şu şekilde istiyorum. Çeyizimiz serilsin sonra evde bir hafta boyunca kimse kalmasın. Kalırsa bitek nişanlım kalsın. Çeyizimizi biz düğünden sonra evimize gittikten sonra toplamak istiyorum.

Nişanlım ise düğünden bir iki hafta önce annesi va abisinin düğün için geleceğini ve düğüne kadar bizim evde kalmalarının daha uygun olduğunu söylüyor. Çeyiz serildikten sonra bile. Oysa çeyiz serilen ev artık gelin evi olur ve orada düğüne kadar kimse kalmaz. Nişanlımın annesi ile abisinin kalabilecekleri yakın akraba evleri var aslında ama nişanlım kendi düğünü için gelen 1. derece akrabalarının yani anne ve abisinin kendi evinde kalmasını istiyor. Ben anneme ve abime biim evde çeyiz serili onun için siz diğer akrabalarda kalın diyemem diyor. Oysa annesinin ve abisinin bunu düşünüp başka yerde kalmaları lazım değil mi.

Biz bunun yüzünden baya tartıştık.

Sizden ricam bu konu hakkında yorumlarınızı söyleyin. Ben mi anlayışsız davranıyorum yoksa nişanlım mı. O çeyiz serme adetinin çokta gerekli olmadığını düşünüyor.
adet olabilir bizdede adet ama sermedim cok sacma geliyor hadi serdin ne olacak kalsınlar.bukadar sert keskin baslama evliliğe zaten evliliğe baslayoncada görürsün orta yolu bulmanız gerekir ayrıca eskisi gibi aynı sehirler degil evlenilen yerler

bide yarın birgün evin huzursuz olınca o esyalar bısuna diyorsun . sen evinin esinin gönlünü hos tutmaya bak

Çeyiz sermek ne onu bilmiyorum.. Yerlere dantel mantel mi serpiştireceksiniz :KK53:

O kısım hariç ben seni anladım ve de sana hak verdim. Ben hiç kimsenin yeni aldığım tabak çanağı kullanmasını veya henüz hiç oturmadığım koltuğumda uyumasını istemezdim. Mala çok kıymet verdiğimden değil yanlış anlaşılmasın. Bu bi hevestir ya kızın ilk defa kendine ait bir evi olacak, ne münasebet başkası önceden gidip orada kalacak. Bana ters :)

Ben evlendigimde ilk altı ay kV ile altli ustlu oturdum düğüne bir hafta kala gorumce geldi küçük bebeği vardı her iki ev de sobaliydi ancak nedense bizim evin daha sıcak olduğunu ileri sürüp bebek usumesin diye orda kalcaklardi o evde ben yasamasam më yapacaklardiysa artık beyaz eşya gelcek diye eve gittim bi baktım bunlar koltukların üstüne örtü falan ortmusler sobayi da yakmislar mutfakta mamalar bezler yeme içme foraaaa o gün akşam knustum nisanlidik o zaman eşimle istemiyorum annenlerin bu tazecik evde kalmasini ben gelmeden ne işleri var dedim sen knus ben knusamam dedim o gece eşim gonderdi onları evlerine daha gelin gelmeden evin içine ettiniz diye iyi oldu ama yeni eşyaya heves ettilerdi zaahir

Ay cnm o işi büyüklere bırak. Kv geldiginde ay dünür yeni gelin evinde kalınırmıymış. Boşver ev kocaman kalın burda valla salmam. Ay nolur yer içer otururuz. Desin.bunun için kavga etmeyin. :halay:

bi de başlık gereksiz ve konundan farklı Çeyiz serme değil de gelin evinde gelin gelmeden kalınır mi vs olabilirdi çünkü herkes konundan çok ceyiz sermeye takti kafayi

Son düzenleme:
Cumartesi günü Allah nasip ederse senin deyiminle "çeyizim serilecek". Yani binbir emekle aldığım tabak çanak, havlular vs vs. Evimizi temizleyip yerleştirip çıkacağız.
Kayınvalidem de birkaç kere bizim memleketten gelecek akrabalar için tüh ev yakın olsaydı sizin yeni evde kalırlardı dedi, direk dedim ne münasebet diye.
Evet bizde geceleri aman aşkım çeyizim deyip tabaklarımıza sarılıp yatmıyoruz ama insan heves ediyor. İlla kursakta bırakmak için çabalamanın ne gereği var. O ev yokmuş gibi düşünmek çok mu zor?
Madem eşya önemli değil, evlenirken kaynanalarınızı soksaydınız sizin gelin yatağınızda yatsaydı siz de koltukta yatsaydınız.
Çözümü olan şeyler için dayatmaları anlamıyorum.
Bana göre düşüncesizlik.

çeyiz neden sizin oturacağınız eve seriliyor ? anlamadım..
benim bildiğim ve çevremde gördüğüm, kızın annesinin evine serilir ve eş dost vs ziyaret eder vs vs..

gelinin evine serilecekse, düğünden sonra toplamanın mantığı ne ??
eşinizin annesi ve kardeşi, aranızda nahoş bir durum yok ise, kalsınlar ne olacak.
gelin evi diye diken üstünde kalırlar zaten, merak etmeyin, çeyizinizin incileri dökülmez...
nişanlınız haklı..

Cumartesi günü Allah nasip ederse senin deyiminle "çeyizim serilecek". Yani binbir emekle aldığım tabak çanak, havlular vs vs. Evimizi temizleyip yerleştirip çıkacağız.
Kayınvalidem de birkaç kere bizim memleketten gelecek akrabalar için tüh ev yakın olsaydı sizin yeni evde kalırlardı dedi, direk dedim ne münasebet diye.
Evet bizde geceleri aman aşkım çeyizim deyip tabaklarımıza sarılıp yatmıyoruz ama insan heves ediyor. İlla kursakta bırakmak için çabalamanın ne gereği var. O ev yokmuş gibi düşünmek çok mu zor?
Madem eşya önemli değil, evlenirken kaynanalarınızı soksaydınız sizin gelin yatağınızda yatsaydı siz de koltukta yatsaydınız.
Çözümü olan şeyler için dayatmaları anlamıyorum.
Bana göre düşüncesizlik.
şiddetle katılıyorum

Ayni durumu yaşadım ve istemedim kalmalarını... Gerçi yinede ben yokken eve gidip evi altüst ettiler ama onu engelleyemezdim acayip sinir olmuştum hatırlıyorum. Ben de eşyaya anlam yüklemeyi sevmem ama ilk heves esimle ben kalmak istedim ilk olarak evimizde... Esim söyledi çünkü söylemezse ben soylerdim biliyor. Esinize senin söylediğin batmaz ama ben söylersem kırılırlar benim imajimi şimdiden kötü gelin yapma diye anlatirsaniz anlayacaktır.

Çeyiz serme benim bildiğim baba evine yapılır gelen giden misafir hanimlar bakar kimisi ufak hediyeler getirir :) kendi evine ne ceyizi sericeksin? Hadi serdin diyelim kim gorecek senin ceyizi yeni gelin evine kim gelir çeyiz görmeye :) bu işte bir terslik var

Bahsettigin evinin esyalarini yerlestirmekse sende düğüne 1 hafta yada daha kisa bir sure kalana kdr acma esyani onlarda kuru kuru kanepede yatarlar anca.

Son düzenleme:
Düğünden sonra başımın üstünde yerleri var. İstediğim sadece eşyalarımız gidilip yerleştirildikten sonra ve o ev bizim için özel olarak hazırlandıktan sonra ilk bizim o evde kalmamız. İstediğim bu sadece:KK43:(( Ama nişanlım da evet bu senin için özle olabilir diyor. İmkan olsa ben de isterim diyor ama ben bizimkilere benim evim dururken başka yerde kalın diyemem diyor.
Bu olay sana suan cok buyuk bisey gibi geliyor ama 1 yillik evliyken diyeceksinki ne kadarda sacmalamisim kaynanamla bos yere arama sogukluk sokmusum. Sizin ozeliniz olacak sey ev esya degil ancak gerdek gecesi olabilir. Cok abartiyosun.

Çeyiz serme olayını ikimiz için istiyorum demişssin.valla ben nişanlıma bunu söylesem suratıma bakışını hayal edemiyorum.zaten gece kalmasalar bile gündüz eve girip çıkılır.onu da engelleyemezsin yine de ortalık dağılır boşuna aranızı soğuttığunla kalırsın

Anlamadigim kina,düğün 2 gece hadi ara var 3 gece diyelim.Niye 1 hafta önceden gelip kaliyorlar.
Bence de hoş değil kalmaları ama idare edebilirsin.Yatak odani kullanmazlar kanepe de yatarlar.Yemek için tabak,tencere vs kullanilir onlari da yikarlar.Banyo havlularini kendilerini getirsinler rica edersin.Buzdolabına aldiği iki parca biseyi koyar yani buzdolabi eskimez sonuçta.
Arsiz değilse kayinvaliden gitmeden önce evi bi temizler.Bu kadar basit takma bu kadar keyfin kacmasin.

Back
X